Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frigo

20. 5. 2007

ObrazekDrobný černý kocourek s bílou náprsenkou a ponožkami Frigo se v dubnu 2007 přidal k plachým kočkám, které krmí paní na sídlišti v Hodoníně. Zřejmě se ztratil, když se vydal za kočkama, protože nebyl kastrovaný. Frigo je veliký mazel, miluje lidi a i s kočičkami v depozitu byl hned velký kamarád. 20.5.2007 byl umístěn k roční kočičce Lili do Zlína.

Jeho noví majitelé nám napsali:

20.5.2007:
Kočky už na sebe hleděly, Lilinka pak utekla. Myslíme, že to zvládnem.

21.5.2007 ráno:
Máme za sebou bouřlivou noc. Frigošek přes den spal (unavený z cesty) a v noci chodil na průzkumy. Spal úplně nahoře na skříni nebo zase schovaný pod postelí, seděl na akváriu a tak.
Lilinka je ve střehu kdykoliv se něco ozve, spala jsem s ní dole (a Katka s Frigem nahoře, aby se nebál). Je trošku zaražená, ale není to taková hrůza jako když k nám přišla. Ráno jsem ji pustila ven, aby věděla, že jsou místa, kde je to v pohodě. Budeme dávat pozor, aby se Frigo zatím nedostal do sklepa, než si na sebe zvyknou. Jinak na záchod pod stolem chodí vzorně. Uvidíme, co další den a noc. Tentokrát už budu doma sama, tak to možná dopadne, že půl noci budu spát nahoře a půl dole.

21.5.2007 večer:
Frigo je opravdu úžasný mazel a je nám jasné kdo u nás bude vítat návštěvy. Už by nejraději "okupoval" celý byt, ale Lilinka si musí zvykat pomalu. Když je venku, necháváme ho procházet zbývající části bytu. Tedˇ odpoledne jsme si chvilku hráli a pak oba usnuli - on pod postelí a já nad ním. Probouzeli jsme se oba stejně vyjeveně. Očičko mažeme pravidelně, zatím to umíme jen ve dvou a prášek se do něj podařilo nasoukat taky. Teď se rozvalil na parapetu balkonových dveří a pozoruje co dělám. Parapet je úzký, tak mu to chvíli trvalo než se srovnal aby pořád nepadal. Vypadá legračně - jednu packu pod hlavou a druhou nataženou dopředu - jak žáček co hlásí ve škole. Tak pěkný večer, jdu plnit "mazlící povinnosti" k domorodkyni.

26.5.2007:
Sbližování pomalu pokračuje, už jsou schopni se na sebe s Lilinkou dívat ze vzdálenosti 1,5-2m. Je to v pohodě, jen se nesmí Frigo snažit jít k ní blíž - v ten moment prskne a uteče se schovat. Frigo pořád respektuje, že je to její teritorium. I když už to má "obšancované" mnohem víc - vyskočí totiž do míst kam se ona nedostane, protože je malá (třeba na skříň, na lednici a pod.). No budeme muset přehodnotit co kde máme...
Už by taky nejraději šel ven, je tam přece tolik zajímavých věcí! Tak to včera Katka zkusila a byly si spolu sednout na schodech. Ale nebojte se budeme opatrní, nechceme aby se nám ztratil.
Teď tu kolem mne chodí a "kecá" a zkouší mi chytat prsty na klávesnici.
Jo a umí kouzelně "brblat" jak starý navrčený chlap, když není po jeho a při nějaké zábavě, jako třeba chůzi po dřezu, ho sundám dolů a nedovolím mu pokračovat nebo když mu namažu oči...

29.5.2007:
Dobrý den, posílám Vám jen pár foteček z dnešního seznamování Lili a Friga.
Lili se ho už skoro nebojí, ještě tak týden a už budou velká dvojka. Jsme moc rádi, že ta naše micina Friga tak dobře přijala. Upřímně, po tom, co má Lili za sebou, jsem to nečekala. Frigo je supr, nedám na něho dopustit. Začínám ho pomalu rozmazlovat jako tu naši domorodkyni ale s mírou, nebojte... Moc děkujeme za "Frigouš.

   

Obrazek3.6.2007:
Tak už máme doma PARTU! Oba mazlíci už se mnou spali v posteli (je pravda, že jsem měla teď tak náročné období, že jsem ani nevnímala kdo se ke mně vtírá...), a tak si to trochu prohodili a pak už tam najednou byli oba.
Frigo už šel na průzkum do sklepa a nevíme jestli se ventilačkou náhodou nepodíval chvilku i ven. Lilinka už ho bere jako parťáka a dnes předváděli pěkný tanec - honili se po celém bytě, číhali na sebe za každým rohem, v koupelně, pod stolem, jeden nahoře na křesle a druhý za křeslem a tak. V momentě, kdy zavrzala lednička, stáli bok po boku a "zpívali", dokud nedostali nějakou dobrůtku, buď kočičí nebo lidskou. Málem jedli i z jedné misky, ale protože toho se ještě bojíme, tak mají každou svou - jen si to už volně prohazují. Na záchod si taky chodí, kam se jim chce, a nerozlišují, jestli to byl původně Lilinky nebo Friga.
Bereme to jako velký úspěch.
Děkujeme Vám moc za Frigoška, je neuvěřitelné, že už za 14 dní si ti naši miláčci tak rozumí!

3.6.2007 večer:
Tak hajdaláci si opravdu vyrazili spolu na výlet ven! Nemohla jsem je najít na žádném z obvyklých míst, ve sklepě byla otevřená ventilačka, která je špatně přístupná a kterou Lilča nikdy nechodila. Tak jsem zkusila otevřít tu "chodící" a zavolat - a ejhle! Přišli oba. Tak jsem je pochválila, nasypala do misky a nenápadně zavřela všechna okna. Na toulání je přece jen Frigo u nás moc krátce, ale je vidět, že už jsou opravdu dvojka, když spolu i zdrhají ven (a taky se spolu vrací).

20.6.2007:
Dobrý den,
tak dnes je to měsíc, co jsme si u vás byli pro drahouška Frigouška.
Opravdu bych nečekala, že se ti 2 tak rychle skamarádí - pozorovat je doma i na zahradě je úžasné. Číhají na sebe za jahodama, v malinách, za rohem v kuchyni, v botníku a tak. Lilča umí na Friga bafnout tak, že nadskočí půl metru a on se jí zase schová do škrabadla a když jde kolem tak na ni vystartuje. Co se týká lumpáren, třeba toho sebrat z kuchyňské linky něco dobrého, tak to umí i spolupracovat. Frigo Lilinku respektuje, pokud jde ona k misce tak on uhýbá. Ráno jí olizuje kožich a když se jí to nelíbí, kousne ho do ucha.
Dokonce se s ním Lilinka i víc "rozmluvila", on je přece jen hodně ukecaný, takže jí nic jiného nezbylo.
Jsou to naše sluníčka.
Děkujeme moc a přejem Vám mnoho úspěchů ve Vaší práci.
P.S. A úspěšně šíříme osvětu kolem kastrace...

6.7.2007:
S Frigem jsme byli už poprvé u veterináře, velice těžce nesl dopravu v přepravce, počural se strachy a po injekci se mu do ní taky nechtělo. Až jsme ho dovezli domů a pustili, tak si šel stěžovat dědovi (pěkně "brblal") a pak zmizel na zahradu...
Důležitá zpráva: pan veterinář nás upozornil, že kastrovaní kocouři musí dostávat speciální stravu pro kastrované, jinak se jim tvoří močové kameny. Už jsme si to zjišťovali, toto krmivo stojí stejně jak lepší krmivo pro běžné kočky (HILLS, Proplan apod.)
Jinak s Lilinkou už jsou opravdu parta, po probuzení se drcají do čumáčku, navzájem se olizují, okusují a pošťuchují. Moc Vám za něj děkujeme a držíme Vám palce. Jak si u nás libuje, vidíte na obrázku.

26.8.2007:
Dobrý den,
posíláme Vám pár fotek našich miláčků z poslední doby. Je to nerozlučná dvojka, obáváme se, že už spolu i loví. Nedávno už donesli i docela velkého kosa... Je nádherné pozorovat, jak si spolu hrají a navzájem se kočkují. Lilince Frigo moc pomohl, je komunikativnější a už se taky trochu rozpovídala.
Frigovi se asi tak před měsícem zase vrátilo to oko (výtok), pan doktor usoudil, že je to herpes virus. Neléčili jsme antibiotiky,ale používáme nějaký prášek s vitaminy F-Lysine a vypadá to v pohodě.

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Frigo v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ahoj

(tereza, 30. 8. 2007 9:29)

tvuj blok se mi velmi líbí a samozdřejmě i kočičky doma mame taky kočičky -dvě jednu dokonce podobnou jak Frigo a jednu uplně černou tak zatim ahoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!