Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gábinka

8. 2. 2007

ObrazekTříbarevná kočička Gábinka, byla v polovině listopadu 2006 dovezena z chatové oblasti Radějov. Spolu s ní jsme z jedné jediné malé chaty dovezly ještě 11 dalších koťat! Všechna koťata byla ve strašném stavu, podvyživená, nemocná a plná parazitů. Je mazlivá, ale trochu se bojí. Než získáte její důvěru, chce to citlivý přístup. 8.2.2007 byla umístěna do Brna ke kočičce Micce.

Její noví majitelé nám napsali:

17.2.2007:
Gábina se už začlenila do rodiny. Škrabadlo používá jakoby jí odjakživa patřilo, Micka sedí pod ní a pozoruje ji. Zjistili jsme, ze je Gabča na sladké. Manžel upekl tvarohovou babovku a podělil se s děvčaty. Jinak řečeno, dcera a Gábina se na ni vrhly. Micka takové záležitosti nemusí. Ta ráda krade patřičně nezabezpečené rohlíky. Jo, a Gábina má ráda tatranky.
Gabča si už chodí volně po bytě, a dnešní noc jsme nechaly holky volně. Zdá se, že vše proběhlo bez nějakých problémů. Gabča spala na nejvyšší poličce na škrabadle a Micka na křesle. To aby na ni lépe viděla. Dnes se obě proběhly, jedna prohnala druhou. Zdá se, že brzy budeme mít kočičí závody.

23.2.2007:
Hezký podvečer,
toto Vám musím poslat, před chvílí jsem dorazila z práce a holky mě vítaly. Mám většinou nachystanou kapsičku nebo konzervu. Každá dostala do své misky, ale dopadlo to úplně jinak. Podívejte se.

Obrazek

19.3.2007:
Preji hezky vecer,
konecne je chvili klid a muzu Vam poslat zase par fotecek.
Gabinka se zda byt v poradku. Jeste jednou dekuji za prasky. Byl to boj. Ruzne jsem ji sidila, ma rada suche salamy a sunku, tak jsem ty prasky ruzne maskovala a motala. Omezili jsme i jidlo pres den, aby pak mela hlad a snedla vsechno. To se darilo prvni dny, pak nas prokoukla. Tak jsem musela vymyslet dalsi finty ... No sranda.
Jinak je to takove upovidane slunicko. Stale by si povidala. Sotva se clovek v noci pohne, tak je pripravena a mnouka. Dnes jsem se moc nevyspala, v nohach byla Micka a mezi mnou a manzelem oddychovala Gabina. Pak se roztahl manzel ... S dcerou jsme sledovaly kocourka
Edu, zase bylo doma premlouvani. Je krasny. Prejeme mu hodne lidicky a spokojeny kocici zivot.
Mejte se vsichni moc krasne a vsechny kocenky za nas pohladte.

 

Obrazek Obrazek

20.3.2007:
Pozdrav jsem holkam vyridila, Gabina to patricne okomentovala. Kdyby nas nekdo cizi sledoval, tak by si rekl, ze nejsme normalni. Ale co, to je jedno. Dcera brouzda na Vasich strankach, nejradeji by byla, kdybychom adoptovali vsechno zive. Ta mi jednou dotahne domu i tele.

5.5.2007:
Neustale sledujeme Vase stranky. Samozrejme, stredem pozornosti jsou kotatka. Fandime nahradni mamince, kez by se tak chovaly i ty lidske.
Nase belgicka kolegyne musela odjet nejmene na tyden domu, do Bruselu.
Anezku jsme si vzali "na hlidani", aby nebyla sama v byte. Od ctvrtka 3/5 ji mame doma. Sve dny travi u dcery v pokoji. Nema zajem se kamaradit, ostatni kocky ji vubec nezajimaji. Vychutnava si, kdyz je s dcerou sama, to se mazli, vrni a nevi jak by projevila svou naklonnost. Ted prave sedi vedle me a mazli se. Za ostatnimi ovsem nepujde. Vzdy kdyz jdu za ni, tak si vzpomenu na slova pani Tomalove. Anezka skutecne neni kocka do party, ona miluje jen svou panicku a spolecenstvi jinych zvirat nevyhledava a ani po nem netouzi. Vystaci si sama. Hraje si sama nebo se svym clovekem.
Za to Gabinu byste nepoznaly. Je to rarach, hotovy andel s dablem v tele. Ted by nikdo nerekl, ze to byla placha kocicka. Je to pozitivne naladene zviratko. Necha se chovat, prijde si pro pohlazeni, vecery u televize travime spolu. Lehne si na klin. S Mickou jsou pekna dvojka. Kdyz se neco deje v kuchyni, pribehnou obe vedle sebe, jako dvojsprezi. Bohuzel to nejde vyfotit. Nasmaly byste se.
Porad si vyklada a clovek ji musi odpovidat. Devata hodina vecer znamena, ze se jde spat. Sedi na posteli a komentuje vse kolem ni. Spi s nami. V nohach. Kdyz ma Micka dobrou naladu prijde taky. JInak se vicemene u me v nohach stridaji. Rano Vas pekne uvita sotva zazvoni budik. Je strasne mila a spolecenska. Pekne si hraji s Mickou, dovede tu nasi starsi ukecat k peknym lumparnam.
Je to nase slunicko a jsme radi, ze ji mame.

15.5.2007:
Preji hezky vecer.
Mam chvilku, tak honem stahuji fotky z fotaku. Par Vam poslu.
Anezku mame jeste doma, uz se rozkoukala a doma mame zavody. Tri tygrice se honi. Sousedka nam rekla, ze je slyset dopoledne dupot. Bydli pod nami, takze ty nase devcata musi pekne radit. Kdyz se vsichni vracime z prace a ze skoly tak jsou to andilci. Ony nic, ony prave spinkaji.

13.6.2007:
Posílám Vám fotku Gabči, jak pomáhá tchýni se stěhováním.

Obrazek

15.12.2007:
Gabina je nase zlaticko s certem v tele. Uz se necha pochovat. Nenecha se osidit, zvlaste ma-li prazdnou misku, tak dlouho to komentuje az se miska opet naplni. Nejradeji ma vodu z kohoutku, to musim kazde rano pustit tenoulinky proud vody do vany, aby se damy mohly napojit.

28.12.2020
Dobrý den přeji,
sama to ještě nemám strávené a velice těžko se mi o tom mluví i píše. Zase mám slzy v očích, případné překlepy mi prosím omluvte.
Gábinka odešla tam, kde jí nic nebude bolet, 15.prosince 2020 mi umřela v náruči. Kozenka moje. Nikdy by mě nenapadlo, že tak obyčejná kočička dokáže se mnou tak zamávat. Byla prostě jedinečná, upovídaná, vděčná... Celý tento rok měla plný výkyvů. Asi stáří na ní pomalu doléhalo. Měla něco kolem 14ti let.
Omlouvám se, že jsem nepřišla s lepší zprávou, ale říkala jsem si, že máte právo to vědět.
Přeji vám všem a hlavně kočičákům jen to dobré
.

 

Náhledy fotografií ze složky Gábinka v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gabca je ukecana

(Hikmat, 14. 2. 2007 10:19)

Gabina uz pekne ji, radne pouziva WC, rano nas vita. Ted ma manzel dovolenou, tak si libuji spolu. Dal ji polstar na okno, rada tam leze a vyhriva se. Dcera nemuze poradne psat ukoly, nebot Gabina si usmysli, ze bude zrovna v tu dobu lezet na papirech a sesitech. Chodi si po byte. Strasne rada by si povidala s Mickou, ta ovsem nema zadne pochopeni pro nejake "kamaracovty". Je to legrace je pozorovat. Kazda ma uplne jinou povahu a to je prave to uzasne na prirode.

Gabca je neskutecny mazel

(Hikmat, 10. 2. 2007 12:36)

Dnes rano jsem se musela, samozrejme nejdrive pvitat s Micou. Pak jsem sla zkontrolovat holky, Gabcu a dceru. Hanula jeste spala, Gabca opustila svuj ukryt. Prvni uspech. Lezela si na okne a vyhrivala se, zrovna svitilo slunicko a topeni bezelo. Takze idealni situace. Chvili jsem stala a cekala co bude delat, zacala si povidat. Pak slezla na stul a sla za mnou. Prisla si sama pro pohlazeni. To je proste neco super !! To je druhy uspech. Dal to nemusim popisovat, mazleni, vrneni ... Parada. Zjistila jsem, ze konecne byla na WC a konecne se sla najist. Od toho ctvrtka totiz nejedla a necurala. Myslim, ze na jeji druhy den v novem domove, to je naprosty uspech.

Gabca a prvni noc

(Hikmat, 9. 2. 2007 8:43)

Hezke rano. Prvni noc mame zdarne za sebou. Gabinka spala s dcerou v pokoji. Nase Micka spava se mnou v posteli, spi mi v nohach. Tentokrate zrejme hlidkovala u dveri. Dala jsem ji tam polstarek, ktery jsme zakoupily u pani Tomalove. Musim rict, ze se velice osvedcil. Mica se sla nasnidat a honem na novy polstarek. Zpatky ke Gabince. Rano jsem sla probudit dceru a zaroven jsem hledala Gabcu. Byla zasita v rohu, byla to ta nejmensi kocka na svete. Schoulena do klubicka. Po dlouhem premlouvani jsem ji vytahla a vzala si ji na klin. Srdicko ji bilo jako o zavod a trasla se. Ja jsem pokracovala v hlazeni a mluvila jsem na ni. Povedlo se, zacala vrnet a pekne hlasite. Dcera mela druhou sluzbu, musela za Mickou, nybrz ta byla nesmirne zvedava co se deje za zavrenymi dvermi. Toto je zatim vse, s dcerou jsme musely do skoly a do prace. Gabca se snad rozkouka, je fakt, ze to bude chtit trpelivost, ale myslim, ze to zvladneme. Drzte nam vsem palce.

pro Kačku

(Kočky SOS, Petra, 23. 1. 2007 16:16)

Ahoj Kačko,
kočička sedačky nekouše:-). Ale pokud by neměla dostatek hraček a škrabadlo, pravděpodobně by si na ní brousila drápky. Proto bych radila, pokud byste to chtěli zkusit, určitě zakoupit škrabadlo a pak na kočičku dávat pozor. Pokud by si začala brousit drápky tam, kde nemá, museli byste být důslední a hned ji potrestat, např. lehce plácnout novinami, aby věděla, že to nesmí. Časem by si broušení drápků spojila s plácnutím a přešla by ji na sedačku chuť:-).

kočička

(kačka, 20. 1. 2007 19:05)

dobrý den!mám ráda kočičky!rodiče nechťejí kočičku protože táta říká že nám rozkouše sedačku.

kočička

(kamila, 20. 1. 2007 18:58)

kočka

(kristýnka, 20. 1. 2007 10:53)

Dobrý den!A ještě něco to jedno kotě bylo rezavý a druhý černý . Já jsem jim říkala čiperka a Medík ale máma jim říkala jinak.

kočky

(kristýnka, 20. 1. 2007 10:47)

dobrý den!Je to opravdu hezká kočka my máme taky kočky a rovnou dvě .Jedna se jmenuje Týna a druhá Míca.Jsou barevné jednou se jim narodila kotata ale někdo nám je ukradl.

Mnau

(Jana, 14. 1. 2007 18:46)

ta je opravdu krasna,hned bych si ji vzala,ale uz nemuzu,takhle mi rodice predhazuji,ze mi ty moje dve kocici zlaticka vecne zivit nebudou a to jsou to my nejvernejsi kamaradi...takze lidi poridte si aspon jednu kocku a mate na dalsich par let zajisten prisun pozitivni energie...