Jdi na obsah Jdi na menu
 


Goran, Leon, Taily a Lidunka

15. 9. 2018

 

goran01.jpg leon01.jpg

Bílozrzek Goran a zrzeček Leon se narodili přitoulané kočce v kůlně u rodinného domku. 24.1.2009 byli společně umístěni do bytu do Brna.

Fotografie z nového domova obou kocourků najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

taily350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Taily (čti Tejly) je matkou koťat ze zahrádek Na Štěpnici, více o případu zde. Taily je hodná kočička, která při mazlení rozkošně vyplazuje jazýček. Velké množství koček jí nevyhovuje, ale jedna nebo dvě nebude problém. 26.11.2016 byla Taily umístěna do Brna, do bytu k Leonovi a Goranovi. Domov našla na VII.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně.

Další fotky zde.

lidunka1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2017
Umístění:
depozitum Hrušky

28.6.2018 - Kočička zůstala opuštěná u domku po zemřelém pánovi, žebrala jídlo u hospody, tam ji krmili a dnes jsme ji přijali k nám. Dostala jméno Lidunka. 6.8.2018 - Lidunka je přátelská a mazlivá kočička - video zde a může do nového domova. 15.9.2018 - Lidunka odjela z Kyjova do nového domova za Goranem, Leonem a Taily.

Další fotky zde.

Lidunka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Nikola Sobotová, kočka Kája, kocour Koko, kotě Máša, fenka Honey a králík Zlatí. Děkujeme!

 

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

26.1.2009
Dobrý večer, posíláme pár fotek.
Kluci se mají fajn, lítají po bytě jak střely.

fotografie0039.jpg26.4.2009
Posíláme pár foteček Leona a Gorana a i když to vypadá, že jen spí, opak je pravdou. Když totiž odpočívají je jediná možnost, je vyfotit. Teda kromě lumpáren. Moc za ně děkujem.

15.1.2012
Dobrý večer.
Posíláme fotky, jak kluci vyrostli.



28.4.2013
Pěkný večer. Kluci posílají pár obrázků jako důkaz, že se mají dobře.

Další zprávy po příjezdu Taily:

27.11.2016
... tak máme za sebou první den; kluci překvapili, jsou vzorní vůbec neotravují pouze z dalky pozorují, ale asi to bude tím že první pokus o seznámení skončil packou po čenichu. Taily zabrala košík odkud se celý den nechce hnout, ale právě začala projevovat aktivnější zájem o dění kolem...
p.s..konečně něco snědla (kuře na paprice - že by dieta :-)
K.

6.12.2016
Taily se nám začíná pěkně zabydlovat; po týdnu ignorování stávajících záchudků (uzavřené boudičky a silikagel) jsme to vzdali a koupili další, otevřený a jiné stelivo (pouze pro ni), ten zase ignorují kluci. Kocouři se hromadně dožadují stříhání drápků a chodí ukazovat šrámy které jim udělala při hraní. Jinak co se týče stravy tak tam máme drobný problém, Tailynka chodí zásadně poslední, ale zato s razancí dělové koule, takže vždycky je nakonec u misek jediná, a co se mlsání týká,  tam zatím vede šunčička, stačí aby cvakla lednička a je jasná věc, že se objeví ať je kdekoliv. Takže když to celé shrnem, začíná si nás všechny nenápadně omotávat kolem tlapky; zatím ještě trocha ignorování a trocha žárlivosti, ale jinak pohoda; uvidíme co dá další týden.
K.

30.12.2016
...anexe uspěšně ukončena...
Taily se má čile k světu, hádky s kocoury jsou již minulostí, krom drobných honiček, ale ty jsou spíše součástí tělocviku než bojem o uzemí; jinak se nám pěkně rozpapala, přímo na dvě F ("furt a fšechno"), až začínáme mít strach o její postavičku. A taky nějak nechce do výšek, co je nad půl metru je moc vysoko.
K.

Další zprávy po příjezdu Lidunky:

16.9.2018
...tak máme za sebou prvních 48 hodin; Lidunka bez jakýchkoliv skrupulí prohlásila že tady je doma a chová se jako by tu byla odjakživa, jenom má drobné problémy s orientací v prostoru (neví kde je záchod). Jinak máme doma protestní hladovku, všichni odmítají kapsičky; kocouři jsou celkem zvědaví, ale udržují si odstup; zato Tailynka klade odpor;  jakmile se prcek přiblíží cca na 2 metry začne syčet jak klubko hadů a prská, ale neútočí. Jinak nás překvapilo že Lidunka vyžaduje lidské jídlo, ke kapsičce čichne a odejde, granulky chroupá bez problémů...
K.

Kočky SOS:
Dobrý den,

rozhodně doporučuji přidat další kočičí WC! Ona si záchody určitě už očichala, ale něco se jí nezdá, správně by mělo být - na jednu kočku jeden záchod. Určitě WC přidejte.
Jinak - u nás se kočky k lidskému jídlu nedostanou, takže je to pro mě vždy překvapením, když to někdo napíše, ale ničemu to nevadí, samozřejmě to nemůže být základním krmením kočky, ale ochutnat trošku může. :-) My krmíme konzervami SMILA, ANIMONDA, NUEVO,  ale třeba je Lidunka více granulová, používáme kvalitní granule, např. JOSERA. A taky jí můžete nabídnut syrové maso.
Jinak se zvykáním domácích koček musíte být trpěliví, ale to vy víte. Lidunka je hodně mazlivá, tak z počátku raději se raději s Lidunkou nemazlete před domácími, hlavně ne před Taily, mohla by hodně žárlit. Doporučuji mazlit a předcházet si domácí kočky, kdyby se vám něco nezdálo, můžete koupit Taily obojek k uklidnění. U nás to kočkám dost pomáhá, máme s tím dobrou zkušenost.
Tak držíme palce, aby se vše urovnalo.
 
4.11.2018
Tak máme za sebou skoro dva měsíce; Lidunka chvilku neposedí, je to takové malé "torpédo". Všichni si užívají chvilku klidu, když usne (a to moc často nebývá); ale na druhou stranu, alespoň mají trochu tělocviku. Poctivě si rozdělili směny a honí se s ní na střídačku. Tailynka ji začala vychovávat a výsledky se dostavily; jenom se jim nedaří synchronizovat spaní, prostě má moc energie, ale to se snad změní, až trošku vyroste.
Takže shrnuto - vládne tady pohoda... K.

lidunka.jpg17.12.2022
Pozdrav z Brna posílají Leonek, Goranek, Lidunka a Taylinka.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodně štěstíčka

(Daniela a její kočkoparta, 15. 9. 2018 13:59)

Lidunka je překrásná kočička,gratuluji a vše krásné přeji celé kočkopartě i jejím dvounožcům.

ZLATÍČKO,MĚJ SE KRÁSNĚ!

(Daniela se svou kočkopartou, 27. 11. 2016 20:19)

Zvykne si brzičko,uvidíte a bude jen dobře vám s ní, a jí s vámi.Krásný,dlouhý život a šťastný,Taily.

zrzci

(Lída Křípalova, 25. 1. 2009 12:47)

Dobrý den.
Goranek a Leonek si pomalu zvykají v novém. První den byli trochu vyplašení a seznamovali se s novým prostředím.Ovšem dnes řádí jako 100čertů. Když jsou unavení tak už mají svoje místečka na schovávání, většinou je to v koupelně za pračkou nebo si vlezou do skříně. Větší mazel je Goranek, ten s oblibou kouše palce. Leonek je trochu nesmělý, ale už i on sám skočí na klín a chce se mazlit.

Moc děkujeme.