Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holy (nyní Baruška)

3. 12. 2006

ObrazekČerná kočička Holy byla spolu se svou sestřičkou (též již umístěnou Poly) nalezena v parku u lázní. Byla podvyživená, uši měla plné svrabu, ale přesto je velmi přítulná a má důvěru v lidi. Nový domov našla díky 8. celostátní umísťovací výstavě Vánoce v útulku - byla umístěna do Prahy a přejmenovaná na Barušku.

Zprávy z nového domova:

3.12.2006
Mám se fajn a právě chrupčím na klíně.

31.12.2006
Štastný nový rok 2007 přeje Holinka & Baruška...mám se úúúúúúžasně a zlobím co mi síly stačí.

holy.jpg22.3.2008
Dlouho jsem se neozvali.. z Holy-Barušky zatím vyrostla kočičičí dáma. Má hezkou, lesklou, hustou srst a moc dobře prospívá. Je to naše velká mazlivka. Zvykla si na nás velice brzo. Sice je stále nedůvěřivá k cizím lidem resp. návštěvám, ale to je asi její povaha. Ukryje se pod postel, nebo do skříně, tam jsou její nejoblíbenější útočiště a odtud pozoruje dění... Vyleze, až když je "vzduch čistý". Také měla zpočátku problém s dřívějším "pánem domu" čtyřletým kocourkem Betisem. Tomu se příchod Barušky jako nové obyvatelky moc nezamlouval. Chvílemi hučel jak pyliňáky a pořád ji jen zpovzdálí pozoroval. Baruška se chtěla kamarádit, ale jemu to trvalo asi dva měsíce, než se k nějakému sblížení uvolil. Teď se chová jako gentleman, když je krmení a Barča přebíhá od misky k misce, tak ji nechá vybrat, případně počká, až se nabaští a pak jde on. Baruška je totiž děsnej "žrout" a musí ochutnat od všeho, kdyby náhodou bylo někde něco lepšího.
Jinak je to kočička mazlilka. Jak je někdo z nás chvilku v klidu, hned je u něj a tulí se. V noci si vybojovala místo v ložnici na mojí peřině. Ještě před spaním a pak brzy ráno sleduje situaci z okana. Nejvíc se jí líbil vítr ,před několika dny. To si mohla hlavu ukroutit.
Bydlíme v paneláku, tak ven kočičáci nechodí, ale moc se jim líbí na balkóně. V létě se tam vyhřívali skoro celý den. Myslím, že je Baruška u nás spokojená a my jsme moc rádi, že ji máme. Jednu chybu má, a to, že se nechce fotit. Jak vezmu do ruky foťák, v mžiku je fuč a zachytím akorát její ocásek nebo kousek nohy... Tak nemáme žádnou pěknou fotku. To kámoš Betis je model, dokonce při focení pózuje. Pokusím se nějaké lepší foto najít a pošlu příště.

1.11.2020
Dobrý den,
chci Vám všem poslat pozdrav a zprávu, jak se mám.
Jsem kočička Baruška - Holly a je mi už 14 a půl roku.
3.12.2016 oslavím své 14.přineseniny do svého domova, z Vánoční umísťovací výstavy.
A teď něco o mě. Jsem už dáma trochu v letech, ale stále jsem pěkná kočka. Žiju v bytě se svými páníčky a dalšími čtyřmi kočičími kamarády. No kamarády.... já je moc nemusím, ruší mi můj klid, ale oni mne naštěstí respektují. Když ne, pořádně zasyčím, zaprskám a naježím se! Pak se mi klidí z cesty. Nejraději se tulím v posteli se svými páníčky. Je to vlastně moje postel, a občas tam ještě někoho pustím.
Asi před 10 lety, přinesli dvounožci domů kotě, také z umisťovací výstavy. Byla to tragédie!!! Tu jsem vůbec nemusela. Dávala jsem to řádně najevo. Byla jsem vlastně pořád pěkně napružená. A věděla jsem proč, kočička na mne přenesla rýmu, které se nám nepodařilo zbavit. Tak mne trápí už 10 let. No někdy je to horší a někdy to jde. Vyzkoušeli jsme všechnu možnou léčbu, ale nic nepomohlo. A ty cesty k vetovi, ty mi opravdu nedělaly dobře. Vždycky jsem se z toho vzpamatovávala 3 dny. Jo a taky jsem načůrala strachy do přepravky a jednou počůrala i paní doktorku. No prostě nejradši jsem doma, v klídku, žádné návštěvy, mazleníčko u telky. To je nejlepší pohodička. Měla jsem ještě sestřičku Polly, a to jsem se dočetla, že odešla za Duhový most. Tak jsme všichni byli smutní.
Doufám, že mě zdravíčko bude ještě dlouho sloužit a budu si pěkně užívat lenošení, mazlení, papkání a spokojený důchod.
Vaše Baruška - Holly

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Naše Baruška . bábuška

(Eva Čápová, 1. 11. 2020 11:16)

Dobrý den,
chci Vám všem poslat pozdrav a zprávu, jak se mám.
Jsem kočička Baruška - Holly a je mi už 14 a půl roku.
3.12.2016 oslavím své 14.přineseniny do svého domova, z Vánoční umísťovací výstavy.
A teď něco o mě. Jsem už dáma trochu v letech, ale stále jsem pěkná kočka. Žiju v bytě se svými páníčky a dalšími čtyřmi kočičími kamarády. No kamarády.... já je moc nemusím, ruší mi můj klid, ale oni mne naštěstí respektují. Když ne, pořádně zasyčím, zaprskám a naježím se! Pak se mi klidí z cesty.
Nejraději se tulím v posteli se svými páníčky. Je to vlastně moje postel, a občas tam ještě někoho pustím.
Asi před 10 lety, přinesli dvounožci domů kotě, také z umisťovací výstavy. Byla to tragédie!!! Tu jsem vůbec nemusela. Dávala jsem to řádně najevo. Byla jsem vlastně pořád pěkně napružená. A věděla jsem proč, kočička na mne přenesla rýmu, které se nám nepodařilo zbavit. Tak mne trápí už 10 let. No někdy je to horší a někdy to jde. Vyzkoušeli jsme všechnu možnou léčbu, ale nic nepomohlo. A ty cesty k vetovi, ty mi opravdu nedělaly dobře. Vždycky jsem se z toho vzpamatovávala 3 dny. Jo a taky jsem načůrala strachy do přepravky a jednou počůrala i paní doktorku.
No prostě nejradši jsem doma, v klídku, žádné návštěvy, mazleníčko u telky. To je nejlepší pohodička.
Měla jsem ještě sestřičku Polly, a to jsem se dočetla, že odešla za Duhový most. Tak jsme všichni byli smutní.
Doufám, že mě zdravíčko bude ještě dlouho sloužit a budu si pěkně užívat lenošení, mazlení, papkání a spokojený důchod.
Vaše Baruška - Holly

Re: Naše Baruška . bábuška

(Kočky SOS Hodonín, 1. 11. 2020 19:15)

Dobrý den,
to je moc krásné výročí! Těší nás, že Baruška se i po tolika letech má dobře.
Děkujeme!

P.S.
Zprávu je lepší posílat na email, tam můžete přidat i fotky. :-)