Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáchym(03) a Suri(02)

1. 8. 2012

Obrazek suri02-01.jpg

Mourek Jáchym byl spolu se svou sestřičkou odchycen v květnu 2009 na dvoře u policie. Narodili se tam zřejmě plaché kočce, která je opustila. 17.11.2009 byl umístěn do Brna do bytu ke kočce Jezince. Bílomourku Suri dovezla paní z Horních Bojanovic, kde se Suri ještě s dvěma brášky potloukala po vesnici. Pro brášky našla domov sama. 1.8.2012 byla umístěna k Jáchymovi, Jezince a dalšímu kocourkovi, který mezitím v rodině Jáchyma přibyl - k Šedivákovi.

Fotky Suri z jejího pobytu u nás najdete zde.

Děkujeme Michaele Chromé, která Suri během jejího pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

Z nového domova máme tyto zprávy:

17.11.2009:
Dobrý večer, Jáchym teď leží vedle mě, hladím ho a on přede. Jezinka si užívá se šantou.:)

3.11.2010:
Dobrý den,
po dlouhé době posílám pozdrav od Jáchyma, kterého jsme si odvezly minulý rok v listopadu. Od té doby už hodně vyrostl, dovádí s Jezinkou a dalším kocourem Šedivákem (modrý briťák). Pořád mi připadá úžasné, jak dokáží všichni tři vycházet v naprosté pohodě.
Však si nás ty naše kočky poněkud rozdělily - já jsem krmič a měnič písečku pro všechny tři. Mám je ráno pěkně seřazené v kuchyni, a pokud nejsem dostatečně brzy vzhůru ( na jejich kočičí vkus ), potom se začnou střídat v buzení. Nejprve jde Jezinka, opatrně našlapuje. Když se nic neděje, vyráží do akce Šedivák. Opět jde stylem "hlavně nenápadně". Když se nikdo pořád nezvedá, potom vyšlou nejtěžší kalibr. Jáchym to bere hlava nehlava, tělo netělo.:) To se musí probudit naprosto každý.:)
Jezinka spí s Dominikou, Šedivák v obýváku na pohovce a Jáchym u mě v posteli, na peřině v nohách. Někdy ty nohy vystřídá a jde spát k Sašence.

19.1.2012:
Opět se hlásím se zprávami o Jáchymovi, Jezince a Šedivákovi. Všichni se mají dobře, aspoň myslím. Žádné nesmyslné tahání, ale jen mazlení, krmení, psí kusy ( nebo spíš kočičí kusy ) ve společných hrátkách.
Aktuální fotky Jáchyma přikládám.

2.8.2012:
Dobrý den,
tak hlásím novinky o Surince.
Cestu z Hodonína do Brna přestála naštěstí v pohodě, bylo hrozné horko. Doma potom začala vesele šmejdit. Bylo velice legrační, jak na tokovou malou kočičku hledí naše dospělé kočky, do slova a do písmene jako 3 sudičky. Jezinka má zatím trochu výhrady, Jáchym je hrozně zvědavý a pořád Suri zkoumá, Šedivák to má „ na háku “. Pokud bych použila liská měřítka, tak je Suri jako 3 – leté dítě, Jáchym dvoumetrový basketbalista, Šedivák zavalitý medvěd a Jezinka jako klasická rozvážná dáma 170 cm. Večer jsem jí dala trošku krmení, dnes ráno taky. Hezky jí, spala se Saškou v posteli. Zatím vypadá všechno v pohodě J Už jsme i fotili, ale zatím fotky musíme stáhnout. Našla si košík s kočičími hračkami a vylovila si fialovou plyšovou rybičku. Moc hezky si s ní hrála.

3.8.2012:
Suri je docela malý živel. Moc ráda jí, hraje si a spí. Naše velké kočky obvykle krmím konzervou jen jednou denně a jinak průběžně chroupají granule. Surinka je ještě moc malá na tento způsob, a navíc má zatím jinou stravu. Dostává několikrát denně menší dávky a vždy s nějakým dozorem, aby jí to velké kočky nesnědly. Proto víme, kolik toho sní. A že se živí docela dost. Kolikrát si jde ochutnat i granule, vylízá po kočkách misky od konzervy,… Ukazuje se velikou výhodou, že jsou prázdniny a naše holky jsou doma. Jáchym už ji úplně přijal, Šedivák ještě neví a Jezinka je zatím neústupná. Ale když Suri spí, jde si ji prohlédnout pěkně zblízka. Všichni jsou moc fajn. Až budete mít cestu do Brna, moc ráda Vás uvidím. Stavte se na kávu a kočičí kontrolu.

20.8.2012:
Surinka je docela pěkné zlobidlo. Ale mile kotěcí.
Cpe se jako nezavřená, dokonce se jí podaří odstrčit od misky Šediváka, který jí to toleruje. Ona si z něj dělá pohovku a radostně využívá jeho široká záda na skákání. Pro něho je to něco jako veš v kožichu, ani ji necítí přes ty všechny svoje chlupy.
Dnes ráno po snídani měla Suri ranní tělocvik s Jáchymem. Honili se celým bytem a dělali na sebe bubáky za dveřmi nebo za sedačkou. Je moc příjemné je pozorovat. Jde jen o škádlení a hraní, protože žádné výhružné vrčení nebo prskání se neozývá.
Teď už mi zbývá jen ta nejhorší práce – stáhnout fotky, vybrat jich pár a poslat Vám je.

26.10.2012:
Suri je moc fajn. Posílám teď 2 fotky, kde leží se Šedivákem. Kočky si udělaly pohodu u Dominiky na posteli, jen Šedivák si ustlal v kufru. Právě jsme se vrátili z dovolené a on měl strach, abychom mu neujeli zase pryč. Jen k identifikaci: nejtmavší mourka je Jezinka, světlejší Jáchym, Suri neboli Malá čabraková ( jak ji překřtil manžel ), v kufru Šedivák. V kulaté misce leží Jáchym.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mám radost

(Jarka, 17. 11. 2009 21:40)

Mám radost, že další kočička našla domov.