Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáchym(04) (nyní Princ)

11. 11. 2012

jachym04-02.jpgBílomourek Jáchym je jedním ze tří koťat z Tvarožné Lhoty. Narodil se kočce staré paní, která svou kočku neměla kastrovanou a její manžel koťata zabíjel. Vnučka už se na to nemohla dívat a požádala nás o pomoc. Koťata jsme 14.6.2012 vzaly k nám a kočku jsme jim po kastraci vrátily. Jáchym byl jediný z koťat ochočený, ostatní koťata (Vincent a Rebeka) se zpočátku bála. Nový domov našel díky umisťovací Výstavě pro kočku - 11.11.2012 byl umístěn do Prahy.

Děkujeme manželům Břečkovým &  Tosce, kteří Jáchyma během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Jáchyma z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.  a od 17.8.2013 zde.



 

Z nového domova máme tyto zprávy:

12.11.2012
Dobrý den,
Jáchyma jsme přejmenovali na Prince.
V metru se trošku bál, když jsem přišla domů, tak Mia hned přiběhla mě přivítat, nejprve si přepravky nevšimla, ale pak se zarazila a vrátila se k ní, čuchla si a udělala velký skok zpět. :-) Vzala jsem tedy přepravku s Princem do obýváku, otevřela přepravku a nechala je seznámit se. Mia seděla cca metr od přepravky a jen ho pozorovala. Princ si očuchal misky, houpačku a zpozoroval Miu, chtěl si ji očuchat, ale jakmile k ní přišel, tak na něj zasyšela. Hned se dal na ústup a postupně našel moji kancelář, kde si lehl pod postel a zůstal tam až do večera. Dala jsem mu tam misku s vodou, granulemi a zachůdek. Mia dělala jako, že tam není, ale občas, když jsme se "nedívali", tak šla a pozorovala ho. Večer si Princ vlezl pod skříň, zkusila jsem ho hladit. Ten vrněl, vrněl a olizoval mi ruku. Před spaním, naše potvůrka za ním šla a z boku skříně na něj zkoušela útočit, různě obcházela skříň, syčela, útočila. Chudák Princ. Ale nechali jsme je být. V noci jsem se šla napít a podívat se na Prince, v kanceláři nebyl, našla jsem ho v koupelně schovaného u špinavého prádla. Pomazlila jsem se s ním, vrněl, vrněl, vrněl. :-) Naše potvora vykukovala z dveří a měla naštvaný výraz. :-) Pak během spánku jsem cítila, že někdo vlezl na mou stranu postele, s velkým překvapením jsem zjistila, že je to Princ. Hned jsem na něj začala mluvit a hladit ho. Moc se mu to líbilo. Mazlil se ostošest a ustlal si vedle mě. Chvílemi se přesunul k manželovi na pomazlení a pak zase zpět ke mě.
Ráno se schoval pod postel v ložnici a od té doby tam je. Ale když na něj zavolám čiči, tak za mnou přileze, opatrně vykoukne hlavičkou, nechá se hladit a vrní, vrní. Dokonce už mi nastavoval bříško. Mia na něj stále syčí, chová se hodně dominantně, občas se pokusí se k Princovi přiblížit a seknout ho packou, ale vždy když ho sekne, tak Princ na ni zasyčí. Jinak ji ignoruje.

16.11.2012
Dobrý den,
kočičáci udělali velký pokrok a jsou už kamarádi. V pondělí večer Princ vylezl z postele, pomazlil se se mnou i s manželem, vydal se prozkoumat byt. Miuška mu byla celou dobu v patách, nesyčela, jen ho očichávala a hypnotizovala ocas. Cca za hodinu už spolu řádili. Ale Mia si ještě pořád trošku držela odstup a občas zasyčela. A my pro ni byli jen otravní lidé. :-) Navštívili nás mamka s bráchou, Princ je hezky přivítal, vrněl a byl v pohodě.
V úterý ráno už žádné syčení, s Princem řádili, hráli si, my byli pro Miu přítěž, kterou nepotřebuje, děsně ji vadilo, že ji chceme věnovat pozornost. Večer už se nám Mia věnovala jako obvykle, už spolu leželi na posteli cca metr od sebe. Ostříhali jsme Princovi drápky, to se mu moc líbilo, rozvalil se mi v klíně a nastavoval pacičky manželovi, který mu je ostříhal. Děsně si to užíval. Také jsem ho učesala, protože z něj padalo strašně moc chlupů. Česání se mu taky moc líbilo.
Teď mi ale Princ dělá starosti. Od včerejška kýchá, moc si nechce hrát a hodně spí. Čumáček má normálně teplý, neteče z něj. Vypadá zdravě - jen to kýchání a větší potřeba spánku. Počkám ještě do neděle a pokud bude stále kýchat, jdeme k veterináři. Mia je na něj hodná, nechává ho na pokoji. Včera chvíli dost kašlal, Miuška za ním přišla a položila na něj pacičku.
Další věc, která mi přijde divná - oba jí méně. Dám jim každé ráno do misek dávku na 24 hod - 2x 75g granulí - vždy oba dohromady sní jen jednu misku. Je to ok? Nemám kontrolu, kdo sní víc. Ale oba u granulí vídám, jedí střídavě z obou misek. Protože se mi Princ zdá nemocný, tak jsem potřebovala vědět jestli jí, dala jsem jim proto napůl masovou kapsičku. Princ snědl vše, takže jí normálně.

27.11.2012
Dobrý večer,
dneska byl manžel, snad už naposledy, na veterině s Princem. Už je prý ok. Měl antibiotika dohromady 12 dní, tak snad to stačilo. Jen docela často zvrací (tak 3x za týden), podle veta prý je to tím, že hltá granule a přejídá se, ale to se mi nezdá. Ještě ho budu sledovat a uvidíme. A máme první zničenou věc, totálně pozvracel kobereček, tak že to nejde vyčistit doma, naštěstí to není nijak velká škoda a už jsme se stejně chystali pořídit nový. Jinak je to miláček mazlivý. :-) Mia je zdravá, jen má zánět spojivek.
Krásně si spolu hrají, jsou spokojení. Včera v noci jsem je poprvé viděla ležet spolu na křesle v ložnici. :-)
Mám dotaz ohledně kytky, máme dracénu (dracena marginata), pátrala jsem na netu, zda je pro kočky škodlivá. Z informací moc moudrá nejsem. Většinou se píše, že není, ale našly se i opačné názory. Tak nevím, zda ji nemám dát pryč? Princ ji totiž s oblibou okusuje. Teď je kytka dočasně zavřená v jiném pokoji, kam nemají kočičáci přístup, dokud nezjistím jestli je jedovatá.
Posílám fotky Prince z domova. :-)

Naše odpověď:
Zdravím, jsem ráda, že je Princ už v pořádku.
Co se týče toho zvracení, zkuste mu dát pastu na chlupy, jestli není ucpaný chlupama.
Ta palma jedovatá není, možná blije protože ji okusoval, má to ostré listy, tak ho to podráždilo? Může to tak být..
Jinak je vidět, že je u vás spokojený.
Mějte se pěkně.
Tomalová

26.12.2012
Kočičáci se mají až moc dobře. Ještě nechodí ven, kvůli Mie, protože stále ještě není kastrovaná. Byla nemocná, i Princ. Oběma se infekce vrátila, takže je manžel vzal k jinému veterináři, protože ten předchozí neustále tvrdil o Mie, že je v pořádku, ale nebylo to tak. Tak teprve od půlky prosince se léčí oba stejně. Už vypadali zdravě, vysadila jsem jim teda léky, ale teď je to zpět, tak je opět budu léčit, dokud se neuzdraví úplně. Princ dostával na zvracení Probican a už hodně dlouho nezvracel.
Jejich chování vůbec nenaznačuje, že by byli nemocní, lítají jak splašení, jsou věčně v sobě, až chlupy lítají.. navzájem se respektují, jsou na sebe hodní. Princ hodně vyžaduje mazleníčko, chování v náručí a každé ráno mě budí polibky a chce za mnou pod deku, kde se pak ke mě přitiskne a chvíli spí. Zrovna teď ho mám na klíně.
Posílám nějaké fotky, omlouvám se za kvalitu, je to focené mobilem.

2.2.2013
Dobrý den,
po delší době se Vám opět ozývám. Kočičáci jsou zdraví. Jen občas se objeví nějaký z příznaků chlamydií. Např. jednou za 14 dní, má Princ 1 den rýmu, Mia třeba půlku dne špatné očičko a pak zas např. 11 dní nic. S veterinářkou jsem domluvená na přeočkování proti chlamydiím. Pak Mia půjde na kastraci a pak už je oba budeme občas pouštět na zahradu a Princ se poprvé seznámí s ostatními kočičáky a psy z domu. :-)
Princ se má až až až moc dobře. Je to mazlík umazlený, miluje nošení v náručí a motůrek má zapnutý snad 12 hod denně. Každé ráno mě pusinkuje a chce pod deku. S Miou vychází perfektně. Hodně papá - krade totiž Miy porce, ale té to nevadí. Už jsme přešli na granule od Acany - moc jim chutnají. Občas dostanou uvařené masíčko. Poprvé jsem jim zkusila dát kuřecí játra. Princ vše zbaštil během pár vteřin a pak i druhou porci, pže Mie játra vůbec nechutnaly. Dneska jsem ho vážila a má 4,7 kg. Je z něj štíhlý dlouhonohý krasavec, jen má trošku povolené bříško.:-)


17.8.2013
Dobrý den,
po delší době dávám vědět jak se má Princ. V březnu se konečně zbavili chlamydií a šli na přeočkování vakcínou proti chlamydiím a na konci dubna už jsme měli vše za sebou. :-) Hned na začátku května šla Mia na kastraci a po ní jsem je pomalu pouštěla na zahradu, která je pro kočky bezpečná. Teď už bývají na zahradě od rána do večera. Na noc chodí spát domů. Zahradu si moc užívají, baví je to. Ale pokud je ošklivo, tak klidně stráví celý den v posteli. :-)
Princík se má moc dobře, po zahradě rád lítá, leze na stromy, hrabe hlínu, hraje si s klacíky, prohání Snickerse (kocour mých rodičů, je tlustý, tak je to jen dobře :-)) a ujídá mu z misky. Je inteligentní a přemýšlivý. Neustále mě překvapuje. Nejradši by snědl všechno, nejradši by byl, kdyby všechny lidské ruce byly jeho, nejradši by byl, kdyby všechna voda byla jeho.. ale Mia ho umí zpacifikovat a dát mu najevo, že má dost nebo, že se to nedělá (nesluší). Když se jí něco nelíbí, tak ho plácne po hlavě a on už jen sedí a kouká. Respektuje ji. Hračky mají hezky rozdělené. Princík miluje klacky, cat dancer (od vás z výstavy) a Mia miluje balónky, kamínky a gumičky. Posílám i pár fotek. Ve čtvrtek jsem se dočetla na facebooku, že máte stop stav, tak jsem vám poslala pár korunek. Nic za to nechci. Držím palce ať se situace u vás zlepší. 

20.8.2014
Princ (Jáchym) se má moc dobře.
Teď běhá po stromech na zahradě. Baští dobře. Často má dobrůtku navíc. Trošku zhubnul a už nemá to bříško, které měl když jsem o přinesla domů. Hlavně se vytáhnul a je z něj pan kocour. S Miou se mají rádi. Sice spolu nespí, ale hrajou si , očichávají se navzájem. Princík vypadá krásně, jen na bříšku a zadku má holé fleky, má totiž alergii na blechy. Od listopadu. Od prosince ho stále léčíme. I přes zimu bude muset mít antiparazitní obojek. Prostě celý rok. Doma stále vysávám a povlečení peru jednou za 14 dní. Problém je, že k nám na zahradu chodí kočky, které mají blechy a majitele to nezajímá. Takže vždy ho venku kousne blecha a zhorší se mu to. Zatím to řešíme tak, že když se to zhorší, nepouštíme ho týden ven a má nákrčník, aby se nemohl olizovat. Hned jak se mu to zlepší, tak ho zas pustíme ven. A tak pořád dokola. Ti lidé by se měli v září stěhovat pryč, tak pak snad už bude léčba úspěšná. Už jsem přemýšlela, že bych ty kočky sama odblešila. Jenže jsou plaché a potkám je tak 1x za měsíc v noci, když se vracím odněkud ze zábavy. :-/
Až budu mít více času, pošlu i nějaké fotky.

Mějte se hezky a mnoho úspěchů v letošním roce.

11.11.2014
Ahoj teto Naďo,
dneska to jsou dva roky, co jsi mě "vnutila" mé paničce. Jsem tu hrozně spokojený. Žiji si jak princ. Každý den spím s páníčky v posteli, vždy se k nim v noci přikradu a spím s nimi do rána. Někdy se k nám přidá i má parťačka Mia. Dostáváme dobré granulky i masíčko. Jsem naprosto zdravý, ve výborné kondici. Ze všech koček v domě běhám nejrychleji, vyskočím nejvýš a taky prý nejvíc zlobím. Stále "tajně" chodím k sousedům na granule mému druhému parťákovi Snickersovi, někdy se tam objeví i masíčko. To mě pak panička Snickerse vždy žene pryč, ale já se tam vždy stejně nějak vrátím. Přece to tam nenechám! Občas u nich dokonce usnu, když se nemůžu dostat domů.
Blechy už mě nezlobí. Po víc než půl roce trápení s holými místy na kůži už jsem zas plně prorostlý a vypadám krásně. Dostal jsem nový hřeben. Takovej ten drahej, fialovej, prý nejlepší na trhu. Páni, to je parádní věc. Miluji když mě češou! Stačí aby panička zavolala "Princíku, česání" a už běžíím. A v čem ještě jsem nejlepší? V mňoukání a vrnění! Léto jsem si hodně užil, byl jsem skoro pořád venku. Teď už venku moc nechci být, stačí mi jen chvilka a chci domů do teplíčka. Večer někdy dokonce zalezu pod peřinu za páníčky.
Posílám pár fotek od paničky.
Princ​

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chvála

(H. & spol., 12. 11. 2014 22:03)

Nádherný kocour!

co dodat?

(Daniela, 19. 8. 2013 8:48)

Ani není co k tak krásným kočkám a dozajista hodným lidem dodat!Jsem ráda,že se zde dočítám takové krásné věty a vidím fota ,na kterých jsou šťastné, a nadmíru spokojené kočičandy.
Přeji pevné zdraví a dlouhý život všem.
Pěkný pozdrav z Milotic posílá Daniela a její kočičí parta čítající sedm mňoukacích miláčků

Princ

(Iva Tomančáková, 18. 8. 2013 14:18)

Ten se má, opravdu jako princ! Krásné fotky, spokojené čičiny, bezvadné...