Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jurášek 02

26. 11. 2011

jurasek04.jpgBílého kocourka s černými znaky Juráška našli spolu se sourozenci v krabici lidé u silnice mezi Rohatcem a Hodonínem. Jurášek je milý, mazlivý a hravý kocourek, vhodný jako společník k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. 26.11.2011 byl umístěn ke 3leté kočce Hvězdičce do bytu do Uherského Hradiště.

Děkujeme Heleně Zázvorkové & kočce Kitty, které Juráška během pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku.

Fotky Juráška z doby, kdy byl u nás, najdete zde.

 

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

26.11.2011:
Transport jsme zvládli úplně v klidu. Jurášek je zatím pod vanou zcela potichoučku. Ani opatrně zvědavá Hvězdička ho nerozkatila. Uvidíme, jak se dál budou sbližovat.

27.11.2011:
Drápanec mažu hojivou mastí, Jurášek v noci špacíroval po bytě, ráno už byl zase na svém stanovišti pod vanou. Myslím, že to brzy zvládnem všichni.

9.12.2011:
Dobrý den,
zítra to bude 14 dní, co jsem si byla u slečny Lucky Malečkové pro kocourka Juráška. První naše "osobní" setkání bylo "na krev". Chudák byl tak vystrašený, že když jsem si ho chtěla vzít do náruče, prchal dráp nedráp pryč. Škrábanec byl pořádný, krve jako při zabíjačce, ale Jurášek byl už v přenosce.
Dostalo se mi spoustu láskyplných rad, granulí pro mlsné kočky, nádherného kalendáře a kusu látky na překrytí přenostky, aby vyplašený chlupáč zvládl hodinový transport z dosavadního domova do kruté ciziny.
Doma jsme ho dva dny ani neviděly, i když dcery nahlížely pod vanu či postele i s baterkou. Potom odjely do škol a doma nastal klid. Naše Hvězdička chodila zvědavě nakukovat, co to máme doma za přírůstek, číhala u koupelny.
V úterý i ve středu v noci nám Jurášek špacíroval po bytě a smutně mňoukal, plakal a hledal své kamarády. Ve čtvrtek jsem už mezi  teskným mňukání zaslechla i zvuk chroustání granulí a pití. Oddechla jsem si. V pátek vyrazil na pochůzku ještě v době, kdy jsem koukala na televizi, nakoukl na mě, omrkl kočku domácí, schroustal pár granulí a zmizel do úkrytu. další dny se osměloval čím dál víc (v sobotu si ho drera dokonce vymňoukala zpod postele, aby ho mohla pohladit). A už to šlo samo. Od opatrného obcházení obýváku v mé přítomnosti a očuchávání se s Hvězdičkou, přes drncání do nastavené hladící ruky po v yskočení na sedačku, aby to k té ruce nebylo tak daleko. Včera se už mně zcela bez ostychu přihrnul na klín a lísal se a předl a .... všemi možnými způsoby dával najevo spokojenost a radost. Večer se přišel na chvíli  podívat i do postele a dneska ráno.......  baštil i za mé přítomnosti! Jetšě to tedy není na focení (když už v klidu sedí na stromě, neodvažuji se vyskakovat a řítit se pro fotoaparát) ani na společné "stolování" u jedné misky v jedem okamžik, ale je už u nás DOMA.
Až budeme mít nějaké fotky, určitě pošlu!

12.12.2011:
Něco málo se mi podařilo vyfotit. zatím žádná umělecká díla, ale jako ilustrace soužití to snad stačí...

18.5.2012:
Jurášek se má báječně. O vánocích přinesly holky domů jeden "nevhodný dárek" - malinkého kocourka (dědaček jej pořídil vnloučkovi a rodiče řekli NE). A s tímhle mrňouskem přešla Juráška veškerá ostražitost, bázeň z nového prostředí, .. Teď je to pěkný spolek 3 chlupáčů (k Hvězdičce jme na pozim hledaly kamaráda). A posílám pár fotek, třeba to projde skrz dráty.

12.12.2012:
Dobrý den,
posílám dvě fotky, které jsou focené v rozmezí cca 1 roku. Na obou je krásný bíločerný kocourek Jurášek od vás s mourovatým kocourkem, kterého dcery přinesly loni od známých (nechtěný :-( vánoční dárek). Oběma kocourům a naší původní kočičce je spolu a s námi mooooc dobře. A na závěr: sítě na logii i okně už dávno máme.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

gratulace

(Eva, 28. 11. 2011 18:55)

Tak to jsem upřímně ráda,že má další miláček domov...hodně štěstí