Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kristýnka 03, Mája 02, Vilda, Prcek 03, Rufus 04, Suki 03, Vítek 03 a Joey

23. 3. 2024

 

kristynka01.jpg majenka01.jpg

Bílou Kristýnku s černou kresbou nám spolu se sestřičkou Mášou přinesla naše známá s tím, že je má od kamaráda, který je vzal svému bratranci, když je chtěl hodit cizím lidem do zahrady. Kristýnka je milá, hodná, vděčná kočičí slečna, vhodná jako společnice k další kočce. 9.9.2011 byla umístěna ke kočce a pejskovi do Ostravy.  15.12.2017 - Bohužel Kristýnka ve svých 6 letech umřela na selhání ledvin.
Májenka se přidala 27.6.2012 v zahrádkách na Výhoně k naší kolegyni Lence. Potulovala se mezi kolejemi a silnicí, Lenka ji pár dnů na zahradě krmila a pak si ji vzala k sobě. Májenka je velmi hyperaktivní kotě - pořád něco vymýšlí, loví vše co se hýbe, na všechny a všechno číhá a strašně ráda dovádí s kamarádkou Lulu. Když se vydovádí, dojde se k vám mazlit - spokojeně si na vás ustele, mazlí se, když ji na chvíli přestanete hladit, hned do vás bude strkat hlavou a cpát vám hlavu do ruky, ale do toho vás začne lovit a chytat vám ruku, je to takový malý ďáblík a lovec. 10.8.2012 byla umístěna ke Kristýnce.

vilda200.jpegKocour, nar. 5/2014

Vilda je kocourek, kterého jedna paní našla hladového, když se potuloval v Hodoníně v lokalitě Nesyt a zavolala nás. Je to kotě jako každé jiné, velmi hravé a tak by mělo mít ke svému dovádění parťáka. 13.9.2014 byl Vilda umístěn do Ostravy ke Kiri a Máje a dostal jméno Tonda.

Další fotky zde.

Fotky Máje z doby jejího pobytu u nás  a fotky z nového společného domova Kiri, Máje a Vildy najdete zde.

prcek300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2017
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Koťata našel příbuzný starého pána, který je dlouhodobě v nemocnici a on přijel zkontrolovat jeho domek v Josefově. V psí boudě tam našel tři nemocná koťata. Jsou to dva kocourci a kočička, všem byla okamžitě nasazena antibiotika, krmíme stříkačkou, ale jsou ve velmi špatném stavu. Jeden rezavý kocourek - Paleček po pár dnech zemřel, druhý rezavý dostal jméno Prcek a mourečka je Bambi. 22.8.2017 - Prcek je zdravý, očkovaný a může do nového domova! Nevhodný jako jedináček. 15.12.2017 - Prcek byl umístěn do Ostravy, k Máje (Mia) a Vildovi (Tonda), po smrti Kristýnky. 2.2.2020 - Bohužel, Prcek podlehl FIP.

Další fotky zde.

Prcek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Mirka Huťková. Děkujeme!

rufus8.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2019
Umístění:
depozitum Hodonín I.

17.12.2019 - Kocourek se objevil v Hodoníně, na místě, kde se krmí plaché kočky. Byl vyděšený a plakal, proto si myslíme, že ho sem někdo odložil. Je nemocný a má průjem. 29.1.2020 - Rufus se uzdravil a může do nového domova. Je to mazel, velmi společenský kocour, má rád lidi a velmi touží po mazlení, ale také se hodně poleká při zvýšeném hlasu nebo prudkém pohybu - myslíme si, že mu někdo ubližoval. Ke kočkám je trochu opatrnější, jedna submisívní kočka nevadí. 2.2.2020 - Rufus odjel do nového domova, do Ostravy za Májou (Mia) a Vildou (Tonda), protože Prcek odešel do kočičího nebe.

Další fotky zde.

Rufus byl adoptován na dálku - podporovala ho Darja Čablová. Děkujeme!

suki4.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2020
Umístění:
depozitum Hodonín II.

20.7.2020 - Oznamovatelé našli kotě, malinkou vyděšenou kočičku v zahrádkářské kolonii u EHO v Hodoníně. Jelikož tato lokalita je celá vykastrovaná a krmiči monitorovaná, toto kotě sem musel někdo přivézt. Kočička dostala jméno Suki a je v karanténě. 18.8.2020 - Suki je zdravá, hravá a může do nového domova, kde potřebuje kočičího kamaráda nebo může odejít s kotětem od nás. A bude s vámi i koukat na telku ... 14.8.2021 - Suki dnes odjela do Ostravy, do bytu, za Rufusem a dalšími kočičími kamarády. V dubnu 2022 bohužel Suki podlehla FIP.

Další fotky zde.

Suki byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Jarmila Poizlová s kočičáky. Děkujeme!

Suki byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradila Jana Krupka a kočička Galina. Děkujeme!

vitek1.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

15.6.2021 - Dnes nám oznamovatel nahlásil, že v Hodoníně v neobydleném domě naříká kotě a nemůže se dostat ven. Bylo to prý oznámeno i na městskou policii, ale oznamovatel měl obavy, zda to policie vůbec bude řešit, proto zavolal i nám. Na určeném místě jsme nalezli vyděšené naříkající kotě. Kromě toho, že bylo vyhladovělé, vypadá to, že je jinak v pořádku. Předpokládáme, že si někdo pořídil kotě a nechal ho na zahradě u domu a takto to dopadlo. Kotě nemá orientační schopnosti, nemá zkušenosti a pokud si ho někdo pořídí, měl by ho mít až do kastrace doma! Je to kocourek a v den příjmu měl podle kalendáře svátek Vít, tak je to Vítek. 5.7.2021 - Vítek může do nového domova. 18.10.2021 - Vítek je úžasně společenský, mazlivý kocourek, který vás tlapičkami bude objímat okolo krku ... a hledá domov u kočičího kamaráda nebo může odejít s některým kamarádem od nás. 19.6.2022 - Vítek odjel do Ostravy, do bytu, za Rufusem a Tondou, Želvinka si tady nezvykla.

Další fotky zde.

Vítek byl adoptován na dálku - krmivo mu hradili Olina a Milan s kočkami Milčou, Florou a kocourem Maxem. Děkujeme!

Vítek byl adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu mu hradila Dagmar Krýsová. Děkujeme!

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 1.8.2023
Umísění:
depozitum Hodonín I.

1.8.2023 - Včera nám přivezla oznamovatelka kočku ze zahrádkářské kolonie za Hodonínem a do rána nadělení ... Drobná, slabá kočička, které chybí očičko porodila 7 koťat! Kočičí máma dostala jméno Mei (krásná, jasná zářivá). 18.8.2023 - Mei onemocněla, podstoupila chirurgický zákrok a odmítla se o koťata starat. Bohužel čtyři z koťat nepřežila, zbývající dostala jména - Joey, Ross a Rachel. 26.2.2024 - Všechna tato koťata jsou krásná a mazlivá. Joey je kocourek s delší hebkou srstí, mazlík, potřebuje kočičího kamaráda v podobném věku. 23.3.2024 - Joey odjel dnes do nového domova, do Ostravy, do bytu, za kočičími kamarády.

Další fotky zde.

Joey byl adoptován na dálku - na krmivo přispívala Jana Krupka, Bid4Auction a kočička Galina. Děkujeme!

 

Z nového domova máme tyto zprávy:

10.9.2011:
Dobrý večer,
včera jsme si od vás vzali krásnou kočičku Kristýnku. Cesta do Ostravy proběhla v klidu, Kiri (jak jsme ji přejmenovali, protože jednu Kristýnku už doma máme) byla moc hodná, ale vytrvale (a neúspěšně) se zkoušela dostat z přepravky. Doma jsme ji nejdřív nechali v přepravce, ať se bezpečně seznámí s naším domácím osazenstvem. Po chvilce očichávání a vrčení (na kočku) a syčení (na psa) jsme ji dali do jiného pokoje. Tam byla jenom s námi nebo sama, dali jsme jí tam i vodu a WC, skoro hned z přepravky vylezla a začala prozkoumávat okolí. V noci už jsme nechali dveře od pokoje otevřené, ale nezaznamenali jsme žádné boje. WC používá bez problémů, jí kapsičky i granule a pije. Pokouší se přibližovat k naší kočce, ta na ni vrčí, ale neútočí. Pes se s ní chce očichat, ale Kiri zatím velmi důrazně syčí, takže musí pejsek počkat. Je to neúnavná objevitelka a je moc milá. Děkujeme za ni, zase se ozveme. Zdravím a přeji hezký večer.

25.10.2011
Dobrý den, po delší odmlce vás zdravím z Ostravy a chci vám poreferovat, jak se daří Kiri. Bohužel nemáme foťák ani kameru, takže jen slovně.
Kiri si u nás zvykla velmi rychle, psa už se nebojí, nebojí se prakticky ničeho. Když vytáhneme vysavač, tak prchá, ale za chvilku zvědavost zvítězí a pozoruje co, že se to děje. Sblížily se i s naší starší kočkou Norinkou, a občas spolu i spí, stočené do jednoho klubíčka (v naší posteli). Je to pořád velká objevitelka a je prostě úžasná!!  Jediné co jí nejde je naučit se pít tekoucí vodu, což má ráda Norinka, která se hlasitě dožaduje puštění vody kdykoliv někdo vejde do koupelny. Kiri ji pozoruje a snaží se, ale nejde jí to. Takže výsledkem je jen mokrá hlava. Je ale vytrvalá a drobné neúspěchy ji nedokážou odradit. Jsme za ni moc rádi, protože i Norinka ožila, ona už jen tak nějak existovala, ale teď má zase tu správnou jiskru!
Všechny vás zdravím a přeju hezký den.

27.4.2012
Zasíláme fotku Vaší Kristýnky, teď už naší Kiri. Je to úžasná kočka! Neuvěřitelně zvědavá. Jsme moc rádi, že ji máme!

13.8.2012
Dobrý den,
chci se s vámi podělit o radost, kterou nám dělá Mája (teď už Mia). Je to úžasná kočička! Je neuvěřitelně odvážná. Za dva dny co je u nás, se klidně očichává se psem (čumák na čumák) a na syčení Kiri reaguje jen tak, že se podívá jinam. Kiri syčí čím dál míň a dneska ráno se tak úžasně honily (nejdřív Kiri prohnala Miu a vzápětí jí to Mia oplatila), že si myslím, že pokud jde o seznamování, máme vyhráno.
Mia je věčně hladová a má pocit, že když jíme my, není důvod, aby byla mimo, skočí na stůl a už má hlavu v talířku, tak ji dáme na zem, ona zase vyskočí.... ale po pár pokusech to vzdá a jde si najít jinou zábavu. Hraje si se vším, co se hýbe (včera si hrála s rynglema v míse - snažila se je dostat ven). Je prostě skvělá a jsme moc rádi, že Kiri má takovou akční kámošku.

20.5.2014
A teď zprávy z Ostravy. Naše kočky se mají dobře :-). Kiri je neskutečný horolezec, občas přijde do ložnice, a mňouká tak dlouho u skříně, až jí otevřu nádstavec, ona tam vyskočí a podřimká si. Jinak je takové kápo (máme ještě psa) a i Mia i Cherry mají jasno, kdo je tady vedoucí. Mrzelo nás, že není "mazlící" kočka. nechá se pohladit, ale chovat se nebo, že by přišla na klín... to ani na náhodou :-) až jednoho večera jsme si porozumněly :-) Veličenstvo Kiri totiž nebude "jen tak" ležet někomu na klíně, je třeba si rozložit na klín deku! Ona pak nejmíň 10 minut "šlape" a pak si milostivě lehne a nechá se drbat a hladit. Nemá ráda návštěvy, vždycky když k nám někdo přijde, tak rychlostí blesku zmizí pod postelí a tam vyčká, až návštěva odejde. 
Mia je pořád drobná kočička, ale! To, co sežere je neskutečné :-) chutná jí prakticky všechno, dokonce i zelenina, tofu, chleba s máslem, vánočka, půlka velikonočního beránka (to když jsem ho na noc zakryla jen papírovým ubrouskem v domnění, že to bude stačit... :-) ale jasně, že vede syrové maso. Kupujeme jí drůbeží srdíčka a taky kuřecí paličky, ty dokáže ohryzat až na holou kost. Vždycky je napřed honí po kuchyni, až je "uloví" a pak sežere. Psovi nechá jen tu kost. Kiri to zpovzdálí sleduje, ale ona si dá spíš čisté kuřecí maso, s nějakou paličkou se přece  nebude špinit :-). Ovšem nakrájet kuřecí maso, to vyžaduje postřeh a vysokou obezřetnost, protože Mia je rychlá a nenažraná. Kiri se už naučila žrát rychle, protože zjistila, že než ona to čichá, Mia sežere 3x větší porci :-). Nedávno se ale Kiri vyznamenala - šlohla celý řízek :-). Mia zase ohryzala zmrzlou kachnu.... až na kost, ale naštěstí jen jedno stehno, přece jen má své limity. Zatím! :-)
Pokud jde o mazlení, Mia je mazel, lehá ráda na klíně, ale nejradši si vyleze na levé rameno a úplně se natlačí na krk a tak je jí dobře. :-)
Je tu s nima veselo a jsme moc rádi, že je máme!
Příště pošlu fotky. Mějte se v Hodoníně všichni krásně a až nám děti vylítnou z hnízda, určitě si u vás zase vybereme kočičku.


Další zprávy po příjezdu Vildy:
14.9.2014
Dobrý večer,
zdravíme z Ostravy a posílám aspoň pár fotek našeho úžasného Tondy. Je skvělý, ničeho se nebojí, všechno ho zajímá a je neuvěřitelně mazlivý. Naše dámy na něho syčí, ale jemu to vůbec nevadí, prostě se podívá jinam :-). Žere granule i kapsičky a všechno co najde (kafe s mlíkem, vodu v hrnci, těstovinový salát.... :-). Záchod používá vzorně, akorát ráno se vykakal na ponožky, které ležely vedle květináče a hromádku vzorně zahrabal hlínou z květináče :-). Je to šikulka :-). První noc mňoukal, ale už mňouká čímdál míň. Snad se mu u nás líbí.
Mějte se krásně a moc děkuju za všechno, co děláte. Jste úžasné!!!

31.12.2015
Dobrý den všem kočkám v Hodoníně! :-)
Po dlouhém čase vás zdravíme z Ostravy, abychom podali výroční zprávu. Všichni 3 vaši odchovanci (Kiri, Mia a Toníček) jsou zdraví a plní života. Tondu jsme s pořídili, aby to té doby hyperaktivní Mia měla parťáka ke svému blbnutí. Ovšem člověk míní a kočky mění. Od příchodu Tondy je Mia vyloženě gaučová (respektive krabicová) kočka a Tonda prohání Kiri a opačně. Dokud jsme neměli Toníka, tvrdila jsem všem, že budeme mít 5 koček, postupně... Ovšem Tonda mi ukázal, že počet koček v bytě se může zastavit u nižšího čísla. Je to neuvěřitelný mazel, zároveň je to neskutečný exot, všechno ho zajímá a u všeho musí být. Velice si oblíbil lidlovské stickies a v noci je honí po celém bytě. Když mě vzbudí a seberu mu to, chvilku počká a z nějaké skrýše vytáhne další. Je opravdu nápaditý. Jeho nejoblíbenější místo je v kuchyni ve dřezu, tam má dokonalý přehled o tom, co by mohl ochutnat. Ovšem největší žrout není, tam vede Mia, pořád je drobná a štíhlá ale rychlost s jakou žere syrové maso, je neuvěřitelná!

Ještě k  Tondovi, je velmi trpělivý a nechá se od naší nejmladší dcery doslova tahat, ona ho pořád muchlá, nosí ho jak miminko, zakrývá ho dekou.... a on to všechno snáší.Když dcera není doma, tak mám pocit, že chvilku si užívá, že má klid a pak začne "otravovat" nás a nedá se odbýt. Je to prostě brouček a i když na něho nadávám, když počtvrté za noc vstávám, abych mu vzala nějaký jeho úlovek, tak ho miluju a když se přijde pomazlit.... za nic na světe bych ho nedala. Moc vám za ně děkujeme a taky děkujeme za všechno, co pro kočky děláte, jste úžasné!!! Hana J.

7.10.2016
Posílám pozdrav od našich tří kočenek (Kiri/Kristýnka, Mia/Maja a Tonda/Vilda). Všichni jsou zdraví a mají se dobře. 
Kiri se jako každý rok na zimu pěkně zakulatila (nechápu jak vždycky na jaře během pár dní zase všechno shodí... :-) Mia je pořád drobná (a pořád nejvíc žere) a Tonda, to je čertisko. Pořád vymýšlí nějaké ptákoviny, do něčeho dlube, naučil nás, že život je fajn i bez pokojových květin (ovšem nikoliv bez koček!)  
Měli jsme u nás návštěvu, přišli s pejskem - no s pejskem - s fenou ridgebacka. Holky se hned schovaly, ale Tonda se jí vůbec nebál. Velice se mu líbila a chtěl se s ní kamarádit. Ona ovšem byla jiného názoru :-). Nejdřív se tvářila, že tam vůbec není (neviditelný pes), ale později se pro jistotu schovala pod stůl. 
Kvůli Tondovi jsme vloni nechali zasíťovat lodžii a byla to dobrá investice, je tam denně, v zimě, v létě a my se o něho nemusíme bát.
Hana

Další zprávy po příjezdu Prcka:
17.12.2017
Dobrý den všem do Hodonína!
Zdravím z Ostravy a chci vás informovat jak se daří Prckovi. Tak za prvé, už to není Prcek, ale Špendlíček :-). Opsali jsme to jméno od jiného kocourka u vás. Moc se nám líbilo.
Cesta do Ostravy proběhla hladce, ze začátku chvilku mňoukal, ale ne moc dlouho. Pak se stočil na deku, co měl v přepravce a vypadal docela spokojeně.

Doma jsme ho nechali v přepravce v obýváku, ať se může bezpečně seznámit s naší smečkou (dvě kočky a pes) a smečka s ním. Pak jsme ho dali do ložnice, kde měl všechno, co by mohl potřebovat a čekali jsme. Z přepravky se mu nechtělo, vzal si z ruky kousek šunky ale ven nešel. Ráno už byla miska s konzervou prázdná a Špendlíček byl pod stolem. Protože se nebál, nechala jsem kočky, ať jsou za ním. Proběhlo to hladce, trocha prskání na obou stranách, jinak nic. Nejvíc Špendíčka zaujala naše Cherry - na to, že psa zřejmě nikdy neviděl, to bylo v pohodě, trochu na ni zasyčel, ale ona je na kočky zvyklá, tak to nijak neřešila a šla pryč.
Odpoledne se odvážil do obýváku, ale hned zalezl pod pohovku. Po čase vylezl a vydal se trochu na průzkum. Našel záchodky a hned je taky použil, pak se zase schoval. No a večer vylezl a začal řádit! Všechno ho zajímá, běhá po bytě a všechno zkoumá. Naše kočky na něho občas zasyčí (a on na ně taky), ale nikdo se nikoho nebojí, pozorují se. Teď zrovna Tonda se Špendlíčkem vedle sebe žrali konzervu.

Je to úplně úžasné začlenění do smečky. Těším se na Vánoce, jsem zvědavá, co to naše trio udělá se stromečkem. Moc děkuji paní Nadi Tomalové, že nám pomohla s výběrem a opravdu nám vybrala kocoura, který k nám a k našim stávajícím kočkám pasuje! Mějte krásné Vánoce a já se určitě do konce roku ještě ozvu!
P.S: Teď zrovna se Špendlíček pokouší "zničit" psí hračku, která je skoro větší, než on.

20.4.2018
Dobrý den,
už dlouho vám chci napsat, jak se daří naší kočičí smečce. Vezmu to od nejstarší - Mia - z ní se stala samotářka, nestraní se, ale má svoje místo nahoře na škrabadle a tam je jí asi nejlíp. Ovšem, pokud se něco chystá v kuchyni, je dole natošup  a žebrání u stolu ji taky neopustilo ...

prc1.jpgTonda s Prckem - to je jiná káva! Ti blbnou každý den, perou se, pak se vzájemně olížou a usnou v jednom pelechu, často psím.. Je sranda pozorovat jak Prcek má v Tondovi staršího bráchu a všechno napodobuje (nebo se snaží). Prcek už je vykastrovaný, ale marně jsme doufali, že se zklidní... :-) to chce ještě asi hodně času. Ale už odkoukal od zbytku party, že není dobré skákat na stůl, kde se něco chystá, čeká spolu s ostatníma na zemi, až dostanou odřezky. Když nejsme v kuchyni, tak pořád prozkoumává linku a hlavně dřez, ale pomalu se to lepší. Jeho nejoblíbenější hračka je brčko. Neuvěřitelně ho to baví, okusuje ho, pere se s ním, pak ho schová pod koberec a loví ho. Poměrně málo spí a VŠECHNO ho zajímá, ničeho se nebojí... je to prostě miláček!
 
24.10.2018
Dobrý večer,
posíláme pozdrav z Ostravy. Prcek je pořád hyperaktivní ... Je velký a je fakt svalnatý, furt blbne, všude leze a je neskutečně akční ...
Naučit ho, že na stole nemá co delat, to už asi nezvládneme...

Další zprávy po příjezdu Rufuse:
4.2.2020
Dobrý den paní Tomalová,
hlásím se z Ostravy, abych Vám poreferovala o tom, jak si vede Rufus. Cestu z Hodonína zvládl dobře, sice půlku cesty sice promňoukal, ale nechal se škrabkat a hladit (přes dvířka) a i předl.
1.jpgDoma proběhl, pro nás už typický, rituál – seznámit nového člena se zbytkem smečky nejdřív v přepravce, potom nechat v ložnici a počkat, až bude chtít sám ven. Rufus je rekordman, protože z ložnice se dobýval po asi 30 minutách – nejdřív se nabaštil, všechno očichal a už chtěl ven. Tak jsme ho pustili. Hned se k němu vrhla naše fenka Cherry. Z té má trochu respekt a syčí na ni. A ona, protože už je jí 13 let a s kočkama má svoje zkušenosti, se stáhne.
Mia na něho vrčí – ale to ona dělá vždycky. Není moc družná, má ráda svůj klid. Tonda zpočátku vrčel, pak syčel, pak už jen pozoroval. Dneska ráno se chtěl Rufus víc družit, ale Tonda ještě nemá zájem, zase vrčí. Ale nikdo se nijak dramaticky neschovává a neutíká… Rufus si našel svoji základnu pod pohovkou. Nejdřív tam zalezl až úplně dozadu a byl tam. Teď, když ho něco poleká nebo překvapí, zaleze pod pohovku, ale jen na kraj a za chvilinku už je zase venku. Je moc milý a opravdu se rád mazlí. Krásně žere, záchodky si našel taky bez problémů. Takže zatím je všechno v nejlepším pořádku. Doufám.
Říkali jsme si, že mu necháme jméno Rufus, ale já i manžel mu automaticky říkáme Prcku. :-) Prcek byl prostě nezapomenutelný ... Rufus je samozřejmě jiný, ale myslím, že bude taky pěkný lišák! Na to, že je tu de facto druhý den, je velmi čilý a nebojácný!
Děkujeme za něho a přejeme krásný den! Posílám i pár fotek, ale moc se nedá vyfotit, furt je v pohybu. Hana

r3.jpg8.2.2020
Rufus z Ostravy přeje krásný večer!
Dneska se Rufus odhodlal. Přišel k Tondovi a začal ho olizovat a bylo to! ❤️ Rufus se ma dobře, ani se moc neleká a když zaleze, tak ta chvilku je zas venku. Žere krásně, dostávají kromě granulí i konzervy Cosma a to mu jede! Vždycky dojí i ti co nechaji Tonda s Miou. Díky za něho!

12.6.2020
Posíláme letní pozdrav z Ostravy!
Rufus nám skutečně vyrostl do krásy! Je z něho velký kocour, který je pořád při chuti! I když mu nedáváme pamlsky, mam pocit, že furt roste! Je umazlený a zvědavý, nejvíc miluje nejmladší dceru, která ho původně ani nechtěla! :-) Je jí pořád v patách. Posílám pár fotek, ať vidíte, že se mu u nás dobře daří!

Další zprávy po příjezdu Suki:

suki3.jpg17.8.2021
Suki se hodně bála, ale už se to lepší! Video v albu.

23.8.2021
Dobry den, Suki je potvora! :-)
Pres den prakticky nevime, ze mame kocku! Je zalezla pod posteli, ale da se ni shora sahnout - a to se ji moc libi, necha se skrabat a hladit a velice si to uziva! Na pruzkum se vydava zasadne v noci a leze na neuveritelna mista! Od soboty uz zere, nalakala jsem ji na mlete maso. Napred se tvarila, ze ji to nezajima, ale hlad zvitezil! A chutnaji i konzervy a sem tam si zobne granuli, na zachod chodi pekne. Ale porad se ma pred nama na pozoru a je obezretna. S kockama je v pohode a o psa se otira! Ale je cim dal odvaznejsi, dneska se vydala na pruzkum i rano. Ale nesmime se na ni ani podivat! To hned ztuhne a běží se schovat! :-) Verim, ze jsme na dobre ceste!


23.12.2021
Suki a spol. přejí všem do Hodonína krásné Vánoce.

Další zprávy po příjezdu Želvinky:

18.6.2022
Abych pravdu řekla, Želvinka zatím moc nezapadla :-( Spíš je to horší...
Mám pocit, že náš panelákový byt + zasíťovaný  balkon je pro ni malý.... Ona celkem málo spí a i když mají hračky a i my si s ní hrajeme, připadá mi to, že by potřebovala mnohem větší výběh. Nechá se hladit, ale na klín zatím nejde. Jí hezky, dostávají každý svoji misku. Ale zpočátku se vždycky vrhla první na misku Rufusovi a ten úplně chudinka zkameněl. Že  je divočejší mě tak nevadí (upravili jsme poličky v obýváku, aby mohla až nahoru), ale mám z ní takový divný pocit, že tu není šťastná. Ještě se mi to u žádné kočky nestalo. Suki byla delší dobu zalezlá a trvalo jí dýl, než si přivykla, ale Želvinka je poněkud jiná, když jdem kolem škrabadla tak na nás občas zaútočí. Je pořád taková napjatá.
Rufus se jí bojí, ačkoliv je aspoň 2x větší než ona, tak před ní zdrhá. Prohání ona jeho, opačně se to neděje. Není to úplně tak, že by byl někde schovaný, ale je takový nervózní a má se před ní na pozoru. O společné hře nemůže být ani řeč. Zpočátku se snažil k ní přiblížit a nějak se seznámit, ale ona na něho hodně syčela. Pokud jsem doma, tak je Rufus furt někde poblíž mne.
Myslíte, že se to změní, že to chce víc času? My jsme chtěli kámošku hlavně pro Rufuse, on je takový kontaktní a Tonda ten má rád svůj klid a nic ho nezajímá. Když byli jen dva, tak Rufus furt otravoval Tondu. Tak jsme si říkali, že třetí kočka bude fajn. Měla byste nějakou radu?
Děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.
Hana

Kočky SOS:
Doporučujeme Želvinku vrátit, takto není šťastná ani ona a ani Rufus a to není správné. Je taky možné, že jí opravdu chybí prostor, v dočasce mají dům a voliéru, určitě u Želvinky upravíme legendu a budeme hledat domov v domku se zahradou.

Další zprávy po příjezdu Vítka:

19.7.2022
Dobrý den,
tentokrát je to úplně o něčem jiném! :-) Vítek si s Rufusem docela sedí - i když Rufus se zatím tváří jako starší sourozenec, když dostane  bratříčka :-), je takový uražený... ale normálně žere, chodí se mazlit. Jen, když se mazlíme s Lokim (Vítkem) tak dělá ksichty. Občas se proženou, tak lehce se poperou - ale nikdo neřve ani nelítají chlupy... tak si říkám, že dobré.
Loki je neustále při chuti! Je neuvěřitelně žravý. Dostávají granule a ráno čerstvé maso. Ale rychlost, s  jakou  Loki spořádá misku - ta je neskutečná. Furt se snaží něco okusovat, tak jsem mu dala kuřecí paličku. No to si pošmákl! :-) Takže myslím, že zapadl :-) Nejradši spává na kuchyňské lince, tam jen kukne a hned má přehled, jestli má slézt dolů! Ovšem chystání toho masa ráno ... potřebovala bych ochranku! :-)
Mějte se krásně a děkuji za všechno, co pro kočenky děláte.
Hana

1.jpg8.12.2022
Vánoční pozdravy posílá smečka ze Zlína. Loki (Vítek) se zabydlel dobře a ukázal nám, jak rychle je možné sníst kočičí konzervu. :-) Chvilku trvalo, než se začal mazlit, ale teď už umí být až otravný. :-) Hlavně, když si vzpomene ve tři hodiny ráno, že už se dlouho nemazlil. To se pak chytne i Rufus a když začnou oba příst, tak zvažujeme koupi protihlukových sluchátek. Jednou větou - jsou to lásky!

Další zprávy po příjezdu Joeyho:

Další fotky zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

V Ostravě je prima....

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 15. 9. 2014 7:29)

a kočenám u vás určitě na 100%!!!!Máte nyní nádherné tři"kusy"-čičin a jste skvělí!Blahopřeji!

krásné holčičky...

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 21. 5. 2014 14:58)

...i zábavné počteníčko, úplně je vidím:)

štěstí

(Alena, 10. 9. 2011 0:25)

Přeji této nádherné kočičce hodně štěst v novém domově

Re: štěstí

(Kristýnka ..., 27. 10. 2011 12:12)

... děkuje.:)