Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linet

8. 7. 2007

ObrazekLinet jsme společně se sourozenci dovezly v polovině června 2007 z Podvorova od paní, která žije ve velmi nuzných podmínkách. Jejich maminku jsme po kastraci vrátily zpět. Linet byla 8.7.2007 umístěna do Zastávky u Brna.

Její noví majitelé nám napsali:

8.7.2007:
Milé kočky z Hodonína,
Vy dvounohé i všechny čtyřnohé, posíláme pozdravy od Linetky z nového domova. Ač to tak z počátku nevypadalo, Linetka se projevila jako vyloženě cestovací kočka a nejvíc se jí líbilo ve vlaku. Doma se nejdřív seznámila s malým Tomíčkem, což bylo úplně bez problémů. Je zkrátka vidět, že je na společnost jiných koťátek zvyklá. Jediným problémem je, že Tomíček se chová jako typický malý rozmazlený chlapeček a všechny hračky (hlavně myšky) jsou jeho a Linetce nechce nic půjčit. Dospělé kočky už takový ohlas neměly, na ty zpočátku syčela. Naštěstí naši "domorodci" zachovali chladnou hlavu a dělali, jako kdyby doma žádná nová kočička nebyla. Dokonce i Larisska se tváří, že jí nově příchozí kotě vůbec, ale vůbec nevadí. A malá Linetka se projevila opravdu "mazácky" - zaujala výhodné místo na škrabadle a začala se tvářit, jako že tady bydlí odjakživa. Zabydlela se tedy nad očekávání rychle. Nabaštila se, napila se vody, prozkoumala celý byt a teď spokojeně spinká. Snad jí to vydrží.Brzy se zase ozveme a pošleme i nějaké pěkné fotky.

9.7.2007:
Dnešní noc byla vcelku klidná, Linetka spinkala s mým mužem v posteli a až ve čtyři hodiny ráno naznala, že už jsme se vyspali dost a že když mám tu dovolenou, tak to vadit nebude, a chtěla si hrát. Trošku jsme se pomazlily a pohrály si a pak naštěstí ještě usnula. Ráno zbaštila s Tomíčkem konzervu a byla už i na záchodě. Průjem nemá a překypuje zdravím, hlavně teď. Už to najednou není ta klidná tichá kočička, ktero jsme si včera přivezli, lítá a řádí jako černá ruka. Občas už i pokouší některou z dospělých koček a zkouší si hrát s Tomíkem. Ten je zatím nekompromisní, všechno je jeho a nic nechce Linetce půjčovat. Jo a Larisska už se stačila urazit a opět nekamarádí vůbec s nikým a bude jí zase nějakou chvíli trvat, než se úplně "odrazí". Takže to je zhruba všechno, odpoledne snad udělám nějaké fotky a pošlu Vám je. Myslím, že se u nás Linetce líbí, je to opravdu moc milá a umazlená holčička a má v sobě malinkého ďáblíka. Takový malý rarášek, ale aspoň je vidět, že jí nic nechybí. S tím se zatím loučíme a brzy se zase ozveme.
P.S. Ráno jsem prcky vážila, Linetka má 1060 g, Tomík váží 1130g. Je trochu menší, ale oplácanější a má silnější kosti než Linetka. Ona je taková útlá mladá dáma s ladným tělem, zatímco Tomíček je malý valibuk.:-D

10.7.2007:
Dobrý den, paní Naďo,
tak jsem měla včera s Linetkou dlouhý pohovor a vysvětlila jsem jí, že až příště pojedeme do Hodonína, tak určitě ne proto, abychom ji vraceli, a že prostě bude muset chodit na záchod a ne do mé postele. A protože je to opravdu moc chytrá a hodná holka a chce u nás bydlet, tak už večer šla čurat do Zverlitu a dneska byla dokonce ve dvou velkých krytých záchodech se silikonem a s dřevitou podestýlkou. V noci spala s Tomíkem na jednom polštářku od vás a teď ji tady olízal Nandor - ten nejstarší kocour - a ona chrní s Kristýnkou zachumlaná v dece. Manžel jim udělal nadchod nad počítačem, takovou spojovací lávku mezi škrabadlem a skříní, aby měly víc místa na hraní a na spaní, a kočky jsou z toho nadšené.

10.7.2007:
Co se týká Linetky, taky doufám, že to bylo jen chvilkové pomatení smyslů. Je to totiž opravdu moc šikovná a milá holčička a když jsem jí vysvětlovala, že do postele se nečůrá a nekaká, koukala na mě a kývala hlavičkou, jako by tomu rozuměla a přikyvovala, že souhlasí. Teď tady lítá s Tomíkem, odpoledne spala s Matýskem na tom polštářku s obrázky koťátek co máme z Hodonína, nejstarší Nandor ji olizuje a už škádlila i Barunku a kousala jí ocas. Jediný, kdo na ni ještě syčí, je Larisska, ale té to vždycky dlouho trvá, než přijme změnu. Rozhodně nehodláme Linetku vracet, nějak se s tím popereme. I Nandoreček si občas postaví hlavu a jde "protestovat" na moji postel. Jsou to hold kočky a mají svoje vyjadřovací prostředky. Jinak si myslím, že je u nás Linetce moc dobře a je tady spokojená. Hraje si, krásně baští a stačí na ni jen promluvit a už přede. Pořád si o někoho otírá hlavičku a chce se mazlit. Je to opravdu miláček. Tak nám držte palce, ať netropí neplechy. Nebo aspoň ne v posteli.;-)

12.7.2007:
Musím pochválit Linetku, vzorně chodí do záchodků a je to opravdu miláček. Ale někdy si říkám, jestli není křížená s opicí. Ty skoky, co provozuje, to jsou opravdu kaskadérské kousky. A jak lítá s Tomíkem! Vždycky ho vyprovokuje a pak se tu denně koná několik divokých honiček. Potom oba odpadnou a dvě hodiny o nich člověk neví. Už taky vyzkoušeli novou lávku od škrabadla ke skříni. Linetka se nejdřív bála, ale Tomík jí ukázal, jak na to, takže teď mají nové působiště pro svoje lotroviny. Taky se Linetka naučila vyšplhat mi po noze, když sedím u počítače, a pomáhá mi psát e-maily. Ale jinak je to opravdu moc hodná holčička, spává v posteli a když něco chce, dokáže si o to říct. A už si hraje i s dospělákama, tedy kromě Larissky, ta ji neustále dokonale ignoruje, ale ona ignoruje i Tomíka. Dneska jsem ji znovu vážila a už má 1180 g. Roste jako z vody.

13.7.2007:
Linetka je teď moc čistotná. Dokonce používá jiný záchod na čůrání a jiný na kakání. Nebojí se ani těch velkých krytých. A vždycky mi pomáhá s jejich čištěním. Sotva zašustím sáčkem, už je u mě a asistuje. Pak se pochválíme, jak jsme to pěkně a rychle zvládly a jaké jsme holky šikovné a ona se ohromně baví. Je neskutečně umazlená a pokud zrovinka nespí nebo nebaští, přibíhá na zavolání jako pejsek. U všeho musí být a nic jí nesmí uniknout, je strááášně zvědavá, ale poslechne, když se řekne, že něco nesmí, třeba lézt po záclonách. Je to prostě takové malé sluníčko a jsem moc ráda, že ji máme. A nejvíc asi můj muž, ten ji pořád vychvaluje a vymýšlí, jak kočičkám ještě vylepšíme bydlení.:-))
Moje kamarádka naznala, že ty světlé (želvovinové) šmouhy jsou jako pohlazení od sluníčka, takže máme vlastně doma takovou malou sluníčkovou princeznu. No není to prima, vždyť ona je nakonec "urozeného původu".

27.7.2007:
Linetka je malá uličnice, takové živé stříbro. Pokud zrovna nespí, je neustále v pohybu a nutí i ostatní kočky, aby s ní spolupracovaly a účastnily se jejích her. Nejradši má honičky anebo si hrajeme na schovávanou. Přikryju ji mojí peřinou a pak musím chodit a jako hledat a volat: "Kdepak je Linetka? Kam ona se nám ztratila?" a Linetka z toho má ohromnou legraci a začne na mě volat z pod peřiny. A když ji jako najdu, tak se mi začne otírat o obličej a pusinkuje mě. Je to prostě miláček. Co se týká čistotnosti, je s ní trošku víc práce. Zjistila jsem, že je to kočička, která naprosto nesnáší jakékoliv větší změny. Sice mi postel nepočůrá, ale nechá mi tam bobeček na památku. A vždycky je to spojeno se změnou - začala jsem po dovolené chodit do práce, převlíkla jsem všechny postele, přesunula jsem na jiné místo jeden záchodek, vyprala jsem jim polštářky. Není to ale žádná tragédie, je to opravdu jen vyjímečně a rozhodně to není důvod k vracení. Ona je jinak úplně hodná a hrooozně umazlená. Vždycky ráno mi vlezou oba s Tomíčkem na klín a musím je aspoň pár minut pochovat a pomazlit. A večer, když konečně zasednu k televizi, máme mnohem víc času a užíváme si to. To na mně pak oba spinkají a předou tak, že kolikrát musím trošku zesílit zvuk, abych slyšela, co vlastně v tom filmu říkají.:-)) Dokonce už ani Larisska na ně tak nesyčí, jen občas, když se ti dva mrňousové honí moc divoce a třeba nechtěně na ni skočí. To se pak lekne a vyjede po nich, ale když jsou v klidu, už je i olizuje a leží vedle nich. A ostatní kočky jsou úplně bez prolémů, ty mají koťata jako povyražení a zpestření dne. Prostě je u nás pořád veselo.

10.9.2007:
Musím pochválit Linetku, už několik dní nemáme na postelích igelity a nic není počůrané. Linetka je moooc hodná holčička a je čistotná. Hraje si s Tomíčkem se škrabadlem s kuličkou a naučila se teď spávat s malou Karolínkou.

3.10.2007:
Linetka teď spává se mnou a zhruba třikrát za noc mě budí, protože se chce mazlit anebo má málo místa (obrkočka). Je krásná, trošku zesvětlala, ale nádherně se leskne, pořád je to naše sluníčková princezna. Když mi není dobře, lehne si mi na klín společně s Tomíčkem a šťouchá do mě hlavičkou a mluví se mnou. Hrozně miluje mého manžela, ráno ho vždycky "vypravuje" do práce a děsně u toho kecá. Je to taková malá užvaněná pusinka. A když se začnou s Tomíkem honit po pokojích, jsou jako malé tornádo. Ale krásně se s nima žije!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Linetka

(Lenka, 31. 7. 2007 14:40)

Děkujeme za pochvalu. I mého manžela chytila hned za srdíčko, mně se naopak nelíbila vůbec. Dneska je u nás už čtvrtý týden a nedala bych ji za nic na světě. Je to sice taková malá uličnice a občas trochu zlobí, ale jinak je neskutečně umazlená a hrooozně chytrá holčička. A když leží na okenním parapetu a vyhřívá se na sluníčku, vypadá to, jako by jí to sluníčko opravdu přimalovávalo šmouhy do černého kožíšku. Prostě naše malá sluníčková princezna :o))

Linettka je krasne kotatko

(Dita Krabičková, 30. 7. 2007 7:46)

kdyz jsem se byla na Linettku podivat hned se mi libila ze vsech kotatek nejvic....