Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luisa (nyní Líza) a Lotka

14. 8. 2006

ObrazekLuisu a Lotku jsme v říjnu 2005 jako 3měsíční odchytly na parkovišti u hlavní silnice za Strážnicí. Byly tam vyhozeny se svými dvěma sourozenci, maminku jim zajelo auto. Jsou to bezproblémové mazlivky, v bytě naprosto spokojené. Luisa je odvážná, zvědavá, Lotka je malý strašpytlík, trochu jí trvá, než si zvykne. Svůj první domov našly v Praze, majitel nám je však 12.8.2006 vrátil z důvodu alergie své nové přítelkyně. Ve svém druhém domově snad budou mít více štěstí. 14.8.2006  - Obě odjeli do společného domova, do Brna.

Jejich nová majitelka nám napsala:

14.8.2006:
Tak už jsme doma, půl cesty prospaly a teď sledují z blízké vzdálenosti od přepravky okolí. Ráno se zase ozvu. Dobrou noc.

15.8.2006:
Dobré ráno, tak LaL už večer začaly šmejdit po bytě. Lotka opatrněji a v noci se víc osmělila. Luisa střídavě spala se mnou v posteli a střídavě šmejdila. Teď je Lotka pod postelí a Luisa šmejdí po bytě. Myslím, že jen Luisa něco málo pojedla.

16.8.2006:
Dobrý den, s Luisou jsem si už včera večer hrála s myškou, ale Lotka je pořád zalezlá, už pila, něco málo i snědla. Nejživější jsou v noci nebo když se na ně nikdo nedívá.

17.8.2006:
Dobrý den, tak první náznak změny k lepšímu. Včera večer jsme byli všichni pryč a když jsme se vrátili, i Lotka vylezla a nechala se hladit. V noci mi obě střídavě okupovaly postel a střídavě šmejdily. Teď už konečně šmejdí i Lotka, ale ještě jsou pořád obě trochu plaché.

18.10.2006:
Dobrý večer,
tak jsem se konečně dokopala k napsání... Nepatřím mezi "spisovatele", takže to bude stručnější...
No, holky jsou už zlatíčka. Luisu jsem počeštila na Lízu a už na to slyší. Už mě chodívají přivítat, když přijdu domů. Na jméno slyší nejenom Líza, ale i Lotka. Jak jsem měla problém s Lotkou a záchodem, tak to opravdu bylo nedostatkem písku. Takže teď už bobkuje mimo jen z pomsty - když přijdu domů pozdě. Takže Lotka je horší než rodič a mimino dohromady:-).
V noci, pokud se zrovna nehoní, neperou nebo nehrají, spí Líza na křesle za mou postelí a Lotka v "mé" posteli v nohách, samozřejmě uprostřed, takže ležím zkroucená jak paragraf:-).
Já sice změny tak moc nevidím, ale mamka, která k nám dochází jednou za čas, mi říkala, že jsou už zabydlenější, už před ní neutíkají, a že už si tu zvykly.
Celkově - jsou to zlatíčka, Líza je samostatnější, hravější - hraje a lítá i sama, přibrala, i když pořád lítá (má asi 4 kg). A Lotka je větší mazel a závislák, ale je línější, ke hraní potřebuje vyprovokovat a váží asi 3,60 kg.

20.10.2006:
Ještě jsem zapomněla. Nevím, jestli tomu tak bylo i u minulého "pána", ale tady nejraději bivakují v koupelně, ve vaně... a to hlavně Líza. Když se jdu osprchovat a dovolím si zavřít koupelnu, tak se do ní potom vřítí, jako kdyby měla o něco přijít. A samozřejmě nejlíp se pije a nejlepší voda je také ve vaně nebo ji "vycucává" z kohoutku. Prostě už jsou to zlatíčka a mazlíci, jen Lotka je trošku mstivá...

5.12.2006:
Dobrý večer,
dlouho jsem se neozvala, protože jsem čekala na výsledky Lotky. Pořád smrděla a docela i zhubla. Tak doktor hledal příčinu a nakonec zjistil, že má ve střevech nějakou bakterii (název byl děsný, takže si ho nepamatuju) Doktor říkal, že to bývá často, ale do takového stádia dojde málokdy a asi to bylo tím stresem, že ji to víc oslabilo. Takže dostala na měsíc antibiotika - Noroclav a tak ráno a večer s Lotkou bojuju s práškem:-).
Líza je už úplně zdomácnělá, je to takový pohodář. Je typicky kočkově nezávislá, ale strašně ráda leží na nohách, kdykoli sednu, je otázka tak 2 vteřin, než ji mám na klíně.
Obě jsou pořád naložené ve vaně a nejraději v ní vylizují kapky vody...
Obě začínají i "žvanit" - začínají čím dál víc komentovat dění v bytě.
To je zatím zase vše.
Pěknýho Mikuláše a nadcházející Vánoce

24.12.2006:
Luisa alias Líza a Lotka Vám přejí krásné Vánoce.
V novém roce co nejmíň zatoulaných mazlíčků a co nejvíc "umístěných" mazlíčků.
Ještě jsme přiložily nějaké naše fotečky, ale jsme holky neposedy a podle toho i fotky vypadají:-).

14.2.2007:
Dobrý den,
tak je to přesně půl roku, co jsou holky u nás doma. Už jsou úplně zdomácnělé - samozřejmě drzé:-). Přesně ví, kam nesmí a taky tam samozřejmě nejdou (ovšem jen v naší přítomnosti, jinak nacházím věci z linky a jídelního stolu na zemi - asi ožívají a skáčou na zem, nejlépe do jiné místnosti...).
Líza se už otrkala natolik, že vyběhla i před byt (začala si rozšiřovat působiště). Lotka se ven z bytu kouká zatím jen z uctivé vzdálenosti... Nejčastěji a nejraději - hlavně Lotka - jsou ve vaně (hlavně mokré). To pak Lotka sedí a kouká, kouká a kouká, pak se rozhodne a začne vodu ve vaně lízat.
Když pereme, je děsně uražená, že koupelnu zavíráme... Líza "objevila" krásu otvírání dveří - zatím jen do koupelny (asi jsem jí strašně chyběla - v koupelně jsem byla já) a sem tam to zkouší na záchod (ale to se jí ještě nepodařilo).
Teď zrovna obě spí a vypadají jako nejroztomilejší zvířátka a kdo by je viděl, řekl by, že je pomlouvám.
Ale jinak jsou to pusinky a jsem moc ráda, že je mám.
PS: polštářky jsou super, i když je víc ocenila Maura (kočka mamky), ta na něm bydlí pořád. Ty moje sem tam, víc Líza.

15.8.2007:
Dobrý den,
tak je to právě rok a den, co jsou holky u mě. Obě už mají svá oblíbená místečka - Líza na škrabadle, na židli v kuchyni a na mým klíně, Lotka v poličce pod stolkem a, pokud jsou doma, na posteli spolubydlících. Ale jinak kam padnou, tam leží. :-) Docela často, skoro pořád, bývají v koupelně (i když to na fotce nevypadá). Lotka je mazel a ve známém docela flegmatik, sem tam mi hodí bobek mimo "pláž", ale nepřišla jsem z jakého důvodu....
Líza, ač byla odvážnější, je teď plašší, hned se vystraší, nerada se nosí, ale na klíně by mi bydlela skoro pořád (jen se u toho nedá nic moc dělat ;-)) Lotka je drobnější - má asi 4 kg, ale Líza je větší macek - skoro 5 kg, takže ani moc nevadí, že se nerada chová.
Prostě jsou to zlatíčka a pusinky :-)
Hodně štěstí všem kočkám :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Lotka a Líza v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozdrav Lotce a Líze

(Markéta, 20. 2. 2007 11:02)

To je fajn, že jsou u slečny, která je má tak ráda a že se jim to podařilo na druhý pokus. Držela sem jim palce.
Mám je na vánočním přání, je to určitě nerozlučná dvojka.

natasha.hamilton@centrum.cz

(natasha, 10. 8. 2006 16:01)

nemá cenu psát ke každé kočičce komentář, protože jsou všechny roztomilé