Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyáš

7. 10. 2007

ObrazekNa bílomourka Matyáše si pán, jemuž Matyáš chodil na pozemek, půjčil od Městské policie odchytovou klec - tak moc mu jeho přítomnost vadila. Když ho odchytil, volal nám, ať si ho odvezem, že není jeho a že ho tam nechce. Z původně vyděšeného a zraněného kocourka se vyklubal milý hodný mazel, velice přátelský k druhým kočkám a vděčný za plnou mističku a za pohlazení. Matyáš byl díky 21. umísťovací výstavě PSOZ dne 7.10.2007 umístěn do Prahy ke kočičce Nele. Jeho noví majitelé nám napsali:

7.10.2007:
Dobrý den,
chceme Vám ještě jednou poděkovat, za neuvěřitelně krásného kocourka. Když jsme přijeli tam Matyáš zalezl do přepravky, kde máme igelitové tašky, druhá kočička (Nela) na něj začala syčet, ale ke kontaktu nedošlo. Potom jsme mu dali jídlo a toho se ujal s velkým nadšením, prostě, jako doma. Potom přeběhl pod gauč, kde se zabydlel, dali jsme mu tam ručník a tam střídavě usínal a probouzel se. Nela se kolem něho stále motala a syčela, ale neodvážila se (Matyáš je asi dvakrát větší), ale pochopitelně musí ukázat, že je to její prostor:-))
.
Nyní už párkrát vylezl a prolezl byt, vypil asi dvě misky vody, spásl spousty granulek, potom se nechal mazlit, narážel mi do hlavy, ať pokračuju a neflákám se:-)).  Potom zase pod gauč, nějaké syčení, ale je to velice klidné z obou stran.  Až bude něco nového pošlu fotku a pár řádků, jak se Matyášek má.
Mějte se moc krásně a moc Vám fandíme.

9.10.2007:
Dobrý den Lucko,
jak jsem slíbil, tak posílám fotky Matyáška z jeho nového domova. Mám pocit, že se s novým prostředí zžil celkem rychle, hlavně díky jeho klidné a trpělivé povaze. Je prostě úžasný a jsem moc rád, že se mu tak daří. Nelinka už na něj nesyčí, už k němu čichá a číhá na něj, myslím si, že za pár dní budou kamarádi. Jinak Matyášek chodí na záchod, papá za dobře :-))), jí 3x rychleji než Nela :-))), prostě v kuchyni se mu moc líbí. Když jsem vařil upadla mi šunka a myslím, že nestačila ani dopadnout na zem.
Zrovna koukám, že loudilové jsou v kuchyni u Marceli oba a čekají jestli něco zase neupadne :-).

12.10.2007:
Matyášek už nespí pod gaučem, ale přesunul se na poličku, velmi populární místo, má výhled :-).

2.3.2008:
Matyášek se má nádherně, je to skutečně zlatíčko, pouze má jede neduh, všechno v okolí 20 m sežere, ale nám to nevadí.:-))

 

 

Náhledy fotografií ze složky Matyáš v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádhera

(Lucie, 13. 10. 2007 18:56)

Ten je boží! Je jasné, že se má skvěle.