Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matýsek(03)

23. 11. 2013

matysek250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2012

Matýsek je neskutečný flegmatik a pohodář - vždycky sebou někde plácne, sleduje, co se okolo děje a spokojeně si pohazuje ocasem. Naprosto miluje okno, to je jeho - pozorovat co se děje venku, je strašná Kelišová.:-) Rád si zaleze do nějakého úkrytu, kde má klid - psí domeček, přepravka, zaleze pod deku nebo se schová do polštářů. Je to velký mazel, na člověku umí proležet hodiny a spokojeně vrnět. Jeho místo v noci je na polštáři za mojí hlavou - nejdřív na mě nějakou dobu pochoduje a stepuje a pak se jde za neustálého vrnění uložit. Funguje jako takový táta všech koťat, je to hlava rodiny, kápo - nové spolubydlící ze začátku moc nemusí, žárlí, ale naštěstí si na ně rychle zvyká a ví, že jeho pozici nikdo neohrozí.:-)  Byl již jednou umístěn, ale po týdnu vrácen s tím, že si nesedl s domácí kočkou. 23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našel Matýsek nový domov v Brně, v bytě, kde ho čeká kočička.

Fotky Matýska  najdete zde

Děkujeme Michaele Chromé, která Matýska do doby jeho prvního umístění podporovala formou adopce na dálku.

Děkujeme Aleně Staré a Davidovi Gurinovi, kočičkám Rozárce a Samuelovi, že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

25.11.2013
Dobrý den
v sobotu jsme si přivezli Matýska k naší kočičce Aiko. Zatím to u nás vypadá na stávku. Matýsek vyleze jen, když je Aiko v jiné místnosti. Jde se za námi pomazlit. Když přijde tam kde je Aiko tak ona na něj syčí. Stejně tak v noci když za námi přišel do postele tak buď zalezla nebo na něj syčela. Ráno jsme dali do misky kapsičku a stále nikdo nešel jíst. Nikdo nechodí ani na záchod. Matýsek je zalezlý za skříní, Aiko tam chodí na výzvědy. Snad se to zlepší.
Ivan a Lenka


28.11.2013
Dobrý večer
Matýsek je už jako doma ikdyž se pořád trochu bojí. Aiko se opravdu cítí ukřivděná že není první. Aiko před ním utíká a vypadá to jako, že se ho bojí. V noci nespí a pozoruje kdy se Matýsek objeví v ložnici. Někdy ho, ale ve své blízkosti snese. Kdy je jídlo (masíčko) letí jako první a vrhá se i na misku Aiko a ta křičí a uteče. Je na nás nazlobená a kouše nás, když ji chceme pohladit. Matýsek se hladit nechá bez problému.
Lenka a Ivan


29.11.2013
Tak už děláme malé pokroky posílám foto.
Lenka a Ivan


1.12.2013
Dobrý den nastal další pokrok, Aiko i Matýsek s námi celou noc spali, Aiko mě v nohách a Matýsek manželce. Předchozí noci chodila Aiko spát brzy, aby jí Matýsek nezabral místo a nyní již ho snesla, že za námi přišel taky. Dnes ráno i spolu jedli vedle sebe. Vypadá to, že si na sebe zvykají. Přes den je, ale Matýsek většinou někde schovaný.
Ivan a Lenka


1.12.2013
Naše odpověď:
Dobré ráno, to jsou úžasné zprávy, mám obrovskou radost, že obrat k lepšímu nastal tak brzy :-) Ono to chce opravdu jen čas, musí si oba zvyknout, pro oba je to životní změna-Matýsek byl zvyklý být celý den s ostatními kocoury, hrát si, mazlit se a Aiko jako jedináček snad brzy ocení, že jste jí pořídili kamaráda, se kterým se může vydovádět. Takže už se Aiko nevzteká, vzala Matýska celkově na milost? A Matýsek je zalezlý proto, že spí a chce mít klid, má nějaké oblíbené místo na spaní?


2.12.2013
Dobrý den
problém je stále v tom, že si Aiko neumí hrát a když se za ní Matýsek rozběhne piští a utíká pryč, vyskočí na horní postel u kluků a tam za ní Matýsek nevyleze. První místo, které si Matýsek oblíbil byla skrýš Aiko vzadu pod skříní. Jinak rád lehává pod topením v obýváku nebo vleze do proutěného pelíšku Aiko. I když jsem nebyl v noci doma spali oba v ložnici s manželkou.

Ivan Janda


8.12.2013
Dobrý den
Aiko a Matýsek si už trochu hrají. Napřed žene Matýsek Aiko a pak Aiko Matýska zpět. Vzdálenost na kterou se snesou se zkracuje.
Ivan a Lenka

15.12.2013
Dobrý večer, Matýsek s Aiko už na sebe nesyčí. Dokonce se už přiblížili čumáčkama na dotek a normálně kolem sebe chodí a občas se honí. Jí vedle sebe, ale musí se jim dát zaráz. Co jeden nesní hned dojí druhý. Matýskovi říkáme Maty.

21.12.2013
Dobrá ráno. Jakmile je někdo v koupelně už Matýsek vyžaduje vodu, jinak líže umyvadlo a vanu, dokonce i umytou podlahu z misky jsem ho už také viděla pít. Už tady spolu vesele lítají, ale zatím vedle sebe neleží.

4.1.2014
Dobrý den
v prvé řadě přejeme vše nej v novém roce.Matýska máme dnes 6 týdnů a dá se říct, že jsou již s Aiko kamarádi. Sice ještě vedle sebe nespí. Aiko spí na posteli v mých nohách a Matýsek buď vedle postele na zemi nebo někde jinde v bytě. Již si ale spolu hrají navzájem se zlobí, loví a honí. Jinak se chceme zeptat zda Matýsek chodil v kuchyni na stůl, protože Aiko ví že to nesmí (nebo alespoň před námi to nedělá), ale Matýsek se uvelebí na jídelním stole a za žádnou cenu nechce dolů. Byl Matýsek mazel, protože když ho vezmeme do náručí tak se mazlit nechce. Aiko sice také ne, když ji vezmeme do náručí, ale když chce ona tak se pomazlit přijde, kdežto Maty nepřijde.

 

6.1.2014
Dobrý den z Matýskem vcelku závažné problémy nejsou akorát s tím stolem, pak požírá papíry a škrabe sedačku. Ma manželku si přijde lehnout na hrudník jen ráno. Jsme s ním spokojeni a podívejte se na další pokrok.

6.2.2014
Dobrý den
Po čase vám znovu píšeme co dělají Aiko a Maty. Prohlíželi jsem si Matyho fotky na vašem webu, když byl ještě koťátko. Když k nám Maty přišel byl v celku líný a trochu neohrabaný nyní můžeme říct, že už bez problému skáče do výšky, aby se dostal jedním skokem nad jeden metr, což mu dříve dělalo problém a vždy to nějak oběšel. Již se dostane i na horní postel kam před ním dříve Aiko utekla, protože věděla, že se tam nedostane. Je to asi i tím, že trochu zhubl, protože se neustále s Aiko honí a kočkují se. Když chce tekoucí vodu přijde po "svém" mňoukne a jde ke koupelně. Po svém uvádím proto, že proti Aiko je příliž tichý ona má mnoho způsobů jak se vyjadřuje, je-li spokojená či nespokojená. Zatím je problém s tím, že se moc nechce mazlit. S manželkou trochu se mnou téměř vůbec. Dá se sice chytit, ale když ho nedržím hned uteče. Dobré je, že nedrápe. Aiko když se chce odrazit tak použije drápy. Už dostal i odvahu vyjít kousek před byt tak na rohožku. Aiko vždy vyběhne a jde zkotrolat naše patro jestli tam nejsou sousedovic kočky (taky kocourek a kočička). Vždy Aiko říkám ať jde domů, že tam má svého kocourka. Stejně se s nimi vzájemně bojí. V létě budou chodit na balkon, ale musím tam dát síť. Slyšeli jsme, že má mít každá kočka svoje škrabací dřevo či něco protože na to co je Aiko maty nechodí a škrábe vše možné. Chci mu teď o víkendu vyrobit jeho vlastní. Teď mňoukl a vyskočil přede mě na psací stůl a dívá se ven z okna - posílám foto. Už jsme si na Matyho zvykli a dá se říct, že je již dalším členem naší domácnosti.
Ivan a Lenka

2.3.2014
Dobrý den,
dnes bylo krásně tak jsme pustili Aiko a Matýska na balkon. Maty však byl ve chvíli na zábradlí  tak jsme je museli zahnat domů a balkon zasíťovat. Maty se se mnou o síť pral tak jsem vše musel dělat sám na balkoně. Zítra je tam chvíli nechám bude-li zase hezky. Maty se již chodí za Lenkou pomazlit někdy přijde ráno i za mnou a dá mi pusinku. Jinak je víc plachej než Aiko víc se leká jakýchkoliv hlasitějších zvuků. Maty strašně pouští chlupy je jich všude plno. Ivan, Lenka, Aiko a Matýsek 

24.4.2014
Dobrý den tak dnes si konečně Matýsek přišel ke mě sednout na klín a nechal se hladit. Krásně mi vrněl a bylo vidět, že je spokojený. Tak jsem se taky dočkal už bere i chlapy  :-) Jinak už se u nás cítí jako doma s Aiko si hrají a zlobí. Ráno od 6,30 do 7,00 se dožadují kapsičky a nedají pokoj dokud ji nedostanou. Maty není žádný gentleman na jídlo se vrhne a hned sní a snaží se jít i na jídlo Aiko tak ho musíme hlídat, hlavně když je syrové maso. Jsou oba mlsouni, když dáme granule Whiskas tak čekají co bude lepšího, když nic nepřijde tak se do nich dají. Purina ONE je něco jinýho na to se hned vrhnou. Ivan a Lenka

14.2.2015
Dobrý den dlouho jsme vám nedali zprávu o pobytu Matýska u nás, Matýsek si u nás již plně zvykl s Aiko si hrají a vzájemně se zlobí.
Je nám s nimi dobře a jim s námi taky. Fotky.
Ivan a Lenka

matysek.jpg11.10.2016
Dobrý den,
po dlouhé době se opět ozývá náš Matýsek, který u nás spokojeně žije kočičkou Aiko. Za chvíli ho budeme mít 3 roky!
Lenka a Ivan

9.12.2022
Dobrý den, v krásný předvánoční čas posíláme pár současných fotek našeho Matýska, kterého jsme adoptovali 23.11.2013.
Lenka a Ivan

Další fotky najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

paráda!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 15. 2. 2015 8:53)

Naprostá krása!Gratulujeme!!!!

Super!

(Daniela, 16. 12. 2013 13:25)

Tak to je super zpráva,a teď už bude jen dobře.Moc vám to všem u vás doma, i za své kočičí miláčky ze srdce přeji.
Krásné vánoce
Daniela

zlepší!

(Vašek, 25. 11. 2013 19:07)

to si buďte jistí,moje tři kočky to byl boj,nesnášenlivost,lhostejnost,když postupně přicházely každá odjinud,a dnes?!Nejlepší parťáci a milují se!
Chce to vydržet a mět je oba stejně rádi,Trpělivost přeju!A pak to bude fajne!

Re: zlepší!

(Daniela, 26. 11. 2013 8:42)

Souhlasím s Vaškem,mám tutéž zkušenost.Chce to jen nekonečnou lásku,něhu a trpělivost-vyplatí se!!!!Odměnou bude klid a láska,která vás bude naplňovat při pohledu na své kočky a jejich vděčnost a spokojenost.
Přeji vše nejlepší a budu vyhlížet,stejně jako mnozí další kladné zprávy z vašeho domova.
Pěkný den.Zdraví Daniela s kočičí partou