Jdi na obsah Jdi na menu
 


Norika (nyní Kuki)

8. 2. 2011

ObrazekNoriku a jejího brášku našli ve vinohradu, kde je vyčmuchal pes. Děti, které ho tam našly, viděly, že je tam předtím odnesl pán, který pak šel pryč. Bráška bohužel nepřežil. Norika je velmi drobná, hodná, mazlivá, moc ráda se chová. Je vhodná jako společnice k podobně staré kočce nebo kocourovi, spokojená bude v bytě i v domku se zahrádkou. 8.2.2011 byla umístěna do Malacek ke zlatému retrívrovi. 

Další fotky zde.

 

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

15.2.2011:
Zdravím p. Malečková,
Noriku sme premenovali na Kuki a má sa myslím veľmi dobre. S našim psom sa bez problemov skamarátila, aj keď prvé dva dni naňho prskala.
Je to strašný mazel, dosť mňauká, ale keď ju zoberieme na ruky okamžite prestane. Strašne sa všetci smejeme, keď zo seba vyrazí taký dlhý vrčaví zvuk.
So žraním je to trochu horšie, granulky len sporadicky, konzervu si dá sem-tam, ale keď jej dám nejaké masko, alebo šunku, tak je to hneď preč.
Chcem ju trochu vykŕmiť, tak jej dávam aj kuracie pečienky ( samozrejme uvarené).
Tabletky jej stále dávame, oči má ešte trochu zapálené, akurát dnes poobede s ňou idem kvoli tomu k veterinárovi a myslím, že má aj ušný svrab, tak jej zoberiem aj niečo na vonkajšie parazity. Pošlem Vám aj nejaké fotky v najbližších dňoch, keď budem mať čas.

Naše odpověď:
Dobrý den,
moc Vám děkujeme za zprávu o Kuki. Jsme rády, že se jí vede tak dobře.:-) S tím jídlem je u některých koček potíž... i když Kuki přišla jako mrňavé koťátko, u nás dostávala granule a konzervy, moc jí chutná lidské jídlo... Nedošly jsme na to, proč to tak některé kočky mají. První jsme myslely, že je to zvykem, že kočky co přišly byly prostě krmené lidským jídlem, ale když tohle dělají i koťata odchovaná u nás?? Maso jí rozhodně neublíží a pokud dostane sem tam něco lidského, tak myslím taky ne. Vždyť my taky jíme, co bysme neměli...
Svrab by snad mít neměla... Všechny kočky, co k nám přijdou jsou od svrabu ošetřeny Strongholdem a to minimálně dvakrát po sobě. Je ale pravda, že kočkám, které měly v uších svrabu hodně, ouška trvale zůstávají "špinavá".
Děkujeme, mějte se hezky a snad bude Kuki už brzo úplně zdravá.
Lucie Malečková 

16.2.2011:
Zdravím p. Malečková,
včera som bola s Kuki u veterinara a ušny svrab skutočne nema, robili jej aj sono uší a ma ich uplne čiste a zdrave, do tych oči jej dali Uniflox, takže je v pohode a musim povedať, že jej začali chutiť aj konzervy a granulky, takže to nechutenstvo bolo sposobene asi iba zmenou prostredia.
P.S. Do konca tyždňa Vám pošlem to slubene foto!

22.2.2011:
Zdravím p. Malečková,
posielam sľúbené foto Kuki, skôr som sa k tomu žiaľ nedostala.
Kuki je už zdravá, oči má v poriadku a nepapá, ale žerie. A je strašne zlatá!!!

Videa, kde je Norika:


12.12.2010


17.9.2016
Zdravim p. Tomalová,
moje meno je Monika Š. Sme z Malaciek a pred 5 rokmi sme si z Vasho Hodoninskeho utulku ( resp. od Vas z bytu ) odniesli vtedy asi polrocnu Noriku ( premenovanu na Kuki ).
Kuki ma dnes 5,5 roka a dari sa jej vyborne, je to nas maznacik. S nou je vsetko OK!
Pisem Vam, lebo minuly rok v maji sme nasli cca 10 dnoveho cierneho kocurika, ktoremu auto zrazilo mamu. S dcerkou sme ho zobrali k nam a postarali sme sa o neho. Bol zdravy a zivotaschopny, krmili sme ho macacim susenym mliekom, ako nam odporucil veterinar, neskor kapsickami a granulami. Dnes ma 1,5 roka a je z neho krasny, zdravy, cierny pritulny kocur menom Indi. Ked mal cca 6 mesiacov, dali sme ho vykastrovat. Je samozrejme odcerveny a ockovany.
Problem je v tom, ze Kuki ho neprijala. Nas pes Dajton (labrador ho miluje!:-)). Ked bol este maly, museli sme ho drzat oddelene od Kuki, ale postupne ho zacala aspon tolerovat, aj ked maju chvilky, ked ich musim rozhanat. Obvykle, ked sa k nej priblizi, tak Kuki vrci, ako pes ...... proste do jej kralovstava vstupil votrelec.
Nas problem vsak spociva v tom, ze Indi zacal pred 2 mesiacmi (to mal cca 14 mesiacov) znackovat po dome. Najprv znackoval vacsinou nabytok a teraz znackuje uz aj steny..... Je to velmi neprijeme, asi Vam to nemusim vysvetlovat.
Preto sa p. Tomalova obraciam na Vas s prosbou o pomoc. Nechcem ho umiestnovat do utulku, to nie je pre neho riesenie, skor Vas chem poprosit, ci by sa v okruhu Vasich priatelov, znamych a spolupracovnikov nenasiel niekto, kto by si ho zobral na bezpecnu zahradku k domu. Chapem, ze problem neumiestnenych maciciek riesite denne, ale verim, ze o to skor mu najdete bezpecny a milujuci domov.
Dakujem a pevne verim, ze nam pomozete :-)
Monika

kuki450.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz a od 9/2016 zde.

Naše odpověď:
Dobrý den,
musím vás zklamat, ale v nabídce máme  100 koček, které nemají domov a řeknu vám upřímně, že kdybych měla domov se zahrádkou, tak tam dám moji kočku, protože jich mám v bytě 60! Zrovna tak značí, poslední dobou i močí do sedačky, protože prakticky mám 1 kočku na metr  čtvereční.
Zkuste koupit bachovy kapky proti značkování, nebo mu dát feromonový obojek, mohlo by to pomoci. Víte většinou kastrát začne značit, když mu venku do revíru chodí jiný kocour, tak přijde domů a dává mu najevo, že je to tam jeho. Nemáte venku nějakého kocoura co mu tam chodí?
Můj kocour přiběhne z venku a když letí značit, tak je jasné, že tam měl nějaký střet s kocourem a domů se letí ujistit, že je to jen jeho domov.
I když by se vám podařilo kocourka umístit, tak v novém domově, ho musí měsíc držet doma, nezapomeňte to novým majitelům zdůraznit.
Ještě mně napadlo, že byste mohli zrušit dvířka, kvůli tomu, aby si nemohl chodit jak chce, dejte mu na zahradu boudičku z polystyrénu, nebo do garáže.Ty dvířka jsou totiž někdy blbé protože se klidně mohlo stát, že třeba když jste nebyli doma tam mohl vlézt cizí kocour a tak se to značkování spustilo, jinak si nedovedu vysvětlit, proč by to v roku a půl začal dělat.
Vím, že jsem vám nepomohla, ale věřte, že situace je velice kritická a nových majitelů je málo. Většina koček tady trčí i dva a více roků.
Tomalová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář