Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pugin a Sněženka (nyní Sam a Lilly)

27. 9. 2009

 

Obrazek Obrazek

Mourovatí sourozenci Sněženka a Pugin se spolu s dalšími dvěma koťaty narodili opuštěné kočce žijící ve stáji v Bojanovicích. Jejich matku jsme poté, co u nás koťata odkojila, vykastrovaly a vrátily zpět - ve stáji má zajištěné krmení. 26.9.2009 byli společně umístěni a přejmenováni na Lilly a Sama.

 

Jejich noví majitelé nám napsali:

27.9.2009
Zdravím všechny kteří se starají o čičinky.
Slíbila jsem že napíšu info o tom jak se daří Lilly a Samovi.
Když jsme večer přijeli, nejdřív se trochu báli, ale netrvalo to ani hodinu, a už řádili a nevěděli co dřív, večer se mnou dokonce usnuli v posteli.
Ráno mě vzbudilo, jak po mě skákali a běhali po celém pokoji. Když jsme je pustili do celého bytu, byli nejistí a pořád se vraceli do pokoje, ale teď už se promenádují po celém bytě. Pořád se kolem mě motají, hlavně Sam, který má tendence chodit mi po klávesnici. Lilly zatím tráví nejvíc času na okně, ze kterého pořád zkoumá okolní svět, anebo na mém klíně, kde spokojeně přede. Oba jsou to neskuteční mazlové.
Určitě se časem zase ozvu, jak se jim daří. Děkuju moc za oba a přeju co nejvíc nových majitelů pro ostatní kočičky.

11.10.2009
Zdravím ze Zlína a píšu nějaké nové info a Lilly a Samovi.
Myslím, že už se dokonale zabydleli. Jsou až drzí, ale hlavně Sam, který si mě pak přijde vždycky udobřit a spí mi na klíně Lillynka je hodná, pokud ho zrovna nenavádí ke šplhání po skříních a všude možně. Je pak docela obtížné je z tama sundávat, protože i přesto že vylezli nahoru, dolů už nejsou schopní. Dneska byl u nás na návštěvě sestřin kocour, ze začátku po sobě syčeli ale se Samem se pak docela zkamarádili. Lilly je trochu zdrženlivější. Posílám aspoň pár fotek a časem zase pošlu další.
Mějte se hezky.

14.5.2018
Dobrý den,
v září 2009 jsem si z Vašeho útulku po ztrátě první kočičky odvezla do Zlína dvě koťátka (u Vás se jmenovali Pugin a Sněženka, já jsem si je přejmenovala na Sama a Lilly),
dsc_0204.jpgpravděpodobně už si nevzpomínáte, je to dlouhá doba a projde Vám útulkem mnoho kočiček. Nicméně jsem si na Vás vzpomněla a jen tak ze zajímavosti se po letech podívala na Vaše stránky, a napadlo mě, že Vám napíšu, že možná za zprávu budete rádi, i když už je to hodně let.
V září minulého roku Samovi zjistili, že mu pomalu selhávají ledviny, takže jsme přešli na dietní stravu speciálně na ledviny, držely ho nad vodou opravdu dlouho, sedm měsíců neměl žádný problém a choval se úplně normálně a vypadal spokojeně. Ale minulý týden se jeho stav v podstatě ze dne na den a z ničeho nic hodně zhoršil, v pondělí jsme byli na veterině ale nic nepomohlo, bylo to jen horší, 8. května už jen polehával a naříkal, tak jsem s ním jela na pohotovost, a bohužel jsem ho musela nechat uspat :( Ledviny mu fungovaly jen na 10% a doktor říkal, že už ani infuzní terapie by ho nezachránily. Mně i Lilly hrozně chybí, a hlavně, byli spolu od koťátka, tak to pro ni musí být těžké, ještě pořád ho hledá, tak snad to brzy nějak přijme, snažím se jí hodně věnovat.
Ale hlavně Vám chci říct, že jsem hrozně ráda, že jsem si z Vašeho útulku tehdy vzala zrovna Sama, byl to jedinečný kocourek, s jedinečnou náklonností a kočičími gesty lásky, kterými mě zahrnoval opravdu každý den po dobu skoro devíti let a žádná jiná kočka ani kocour už mi jeho kočičí osobnost nikdy nenahradí.

765f5a71-944a-47bb-870c-ee839400e117.jpegPřikládám alespoň nějaké fotky, jak těm mojim kočičákům spolu bylo dobře (Sam je ten tmavší, Lilly světlejší).
Ze srdce Vám přeji ať se Vám daří a ať se Vaši kočičí svěřenci dostávají jen do dobrých rukou!! :) A dostávají tolik lásky, jako ti dva moji. Mějte se krásně.

Simona

 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Simonko,držte se!

(Daniela se svou milovanou kočkopartou, 15. 5. 2018 22:49)

Vím jak bolestivá ztráta je ta nemilosrdná smrt Vašeho miláčka Samíka,soucítím plně s Vámi,i s jeho životní kamarádkou a družkou na vše krásné,na společný kočičí život,s kočičkou Lily.Je samozřejmé,že Samík zůstane jedinečnou osobností a stále ve vašich vzpomínkách i srdíčku hluboce zakořeněném,ale pokud se mohu přimluvit vyberte Lily zase z nabídky útulku kočičího kamaráda s klidnou povahou a nemusí to být zrovna malé koťě(to už by třeba starší kočičku zlobilo v jejím klidu),který ji bude dělat společnost.Paní Tomalová Vám s výběrem určitě poradí.Přeji všem u vás doma klid a hodně síly. S pozdravem Daniela

Re: Simonko,držte se!

(Simona, 16. 5. 2018 19:05)

Mockrát Vám děkuji za podporu, Vaše zpráva mě velmi potěšila. Tohle dokážou pochopit opravdu jen kočkomilové :) Už je to trochu lepší, začínám se s tím smiřovat, po čase budu vzpomínat už jen na to hezké a obrázky z těch jeho posledních dvou utrápených dní snad ustoupí. A to můžu být vlastně ráda, že to byly jen dva dny. Na nabídku čekajících kočiček už jsem se dívala, ale spíše ze zvědavosti. I paní Tomalová mi to nabízela. No hned bych si nějakou vzala, když jsem si četla jejich příběhy. Kdyby to záleželo jen na mě, asi do toho jdu, ale přestěhovala jsem se před půl rokem za přítelem, a musím brát ohled i na něj. Navíc máme malý byt, Sam a Lilly byli rádi že šli hlavně se mnou a měli dál společnost toho druhého, tak si nějak zvykli a úbytek toho prostoru oproti předešlému bytu je snad tolik netrápil, ale myslím si že nová kočička by se tu možná i trápila a hůře si zvykala, právě kvůli tomu prostoru a málo možnostem někam si zalézt, schovat se apod. Když jsem doma nese to Lilly už líp, je hravá, mazlivá a vděčná. Když jsme v práci a je tu sama určitě je to horší, ale chce to čas, snad si nějak zvykne. Vždycky když přijdu domů se jí tu půldenní samotu snažím dvakrát tolik vynahradit. Určitě bych nechtěla, aby se trápila steskem, tak se snažím co můžu. I když životního parťáka a brášku už jí bohužel nikdy úplně nenahradím.. Ale snad to spolu nějak zvládneme :) Mějte se moc hezky a ještě jednou děkuji. Simona

SqWRucHaS

(lgqena@ydujyt.com, 11. 9. 2009 1:56)

pXazcW <a href="http://zkffcvxmjsvq.com/">zkffcvxmjsvq</a>, [url=http://mfvopfabdubo.com/]mfvopfabdubo[/url], [link=http://akmflcqvtqyo.com/]akmflcqvtqyo[/link], http://dahucgsrncqn.com/