Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šebinka (nyní Minuška)

7. 10. 2007

ObrazekŠebinka se společně se svými sourozenci narodila plaché kočce v jedné z městských lokalit. Vyrostla z ní velmi kontaktní, hodná a mazlivá kočičí slečna, naučená na kočičí záchůdek. Šebinka byla díky 21. umísťovací výstavě PSOZ dne 7.10.2007 umístěna do Prahy a přejmenována na Minušku. Její noví majitelé nám napsali:

7.10.2007:
Milí přátelé,
Šebinku jsme přejmenovali na Minušku. Snažíme se ji držet na balkóně, kde má bednu, pelíšek, spoustu věcí k prozkoumání a všechno k životu. Ze začátku se schovávala, teď už je klidnější. Je zvědavá, na balkoně se jí to moc nezdá a chce prozkoumávat pokoj. Ale chceme, aby si zvykla na bednu. Kočiči branku mezi balkonem a pokojem má přichystanou.
Zatím nejedla, nepila ani nebyla na záchodě (21 hod.), ale to snad přijde později. Část večera prospala, je vcelku vstřícná, už i při hlazení předla. Našich rukou se nebojí.
Snad se jí u nás bude dařit dobře, až si zvykne.
Posíláme pár fotografií těsně po příjezdu do nového domova.

13.10.2007:
Dobrý den,
Minušce se daří dobře, zpočátku vůbec nejedla, ale třetí den začala a teď to do ní padá, že snad se své hubenosti zbaví.:-) Je přátelská a pajdá za námi jako pejsek. Semtam nějaký problémek se časem odstraní, protože je učenlivá.
Ptali jste se, jak naučit kočku procházet kočičími dvířkami: s Minuškou jsme zatím nezačali, ale zkušenost máme s předchozí Minuš a se sousedovic kočkou. Je pravda, že ze začátku to chvílku trvá, než se zvíře naučí, že odstrčit dvířka není nebezpečné. Řešili jsme to ve dvou krocích: Napřed jsme jim nechali díru trvale otevřenou - v otevřené poloze jsme dvířka zafixovali samolepkou. Kočka se naučí prakticky okamžitě, že tudy vede při zavřených dveřích cesta tam i zpátky. A za nějaký čas stačilo dvířka uvolnit a když se kočka divila a dožadovala průchodu k misce se žrádlem, prostě ji do dvířek popostrčit. Šlo to docela snadno, kočka když chce, cestu si najde.

14.12.2007:
Od 7.11., kdy jsme si Minuš/Šebinku přinesli, povyrostla a dělá radost. Jen je trochu jako Ladův Nácíček, nemňouká po kočičim, jen občas - když něco chce.
Jinak vydává spíš zvuky, kterým říkáme kvíkání.:-) Taky nám trochu dělá starost její chraplání v hrdle, u člověka bychom řekli, že má astma. Ale je veselá a čilá, takže ke zvěrolékaři zajdeme, jen to zřejmě nemusí být hned. Přítulná je velmi - když nespí, pajdá za námi z místnosti do místnosti, pořád zvědavá. Na fotce studuje, co se děje v pračce.

12.7.2008:
Dobrý den,
Minusch – Šebinka Vám posílá drobný příspěvek (1000,-). Už je to dospělá dáma a slaví s námi státní svátky (viz foto).
Peníze posíláme dnes internetovým, příkazem, na Vašem účtu by se mohly objevit v pondělí nebo v úterý.

3.1.2010:
Děkujeme za zprávu.
Minuš (dříve Šebince), kterou jsme od Vás získali v říjnu 2007 se daří dobře. Držíme Vám palce a přejeme hodně aktivních příznivců. Doufáme, že předvánoční dárek, který jsme zaslali na Vaše konto, došel v pořádku.

6.12.2010:
Dobrý den,
dnes odesíláme, pravděpodobně zítra dojde na Vaše konto malý vánoční dárek (1000) pro kočky od kočky Minuš.
Daří se jí u nás stále dobře, je mazlivá. Jen rozdrápe na co přijde, ale za to kočka nemůže.:-) Na fotce se seznamuje s kufrem mého dědy z I. světové války.

29.3.2013
Dobrý den,
velikonoční drobný dárek (500,-) Vám na účet dorazí opožděně, po Velikonocích.
Kočce Minuš/Šebince od Vás se stále daří dobře, jen je od nás zmlsaná a i po letech pořád trochu bázlivá.

 

Fotografie z nového domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář