Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sep, Zulejka a Žako

7. 3. 2010
Obrazek Obrazek Obrazek

Bílozrzek Sep je jedním ze sedmi koťat, které našla paní v srpnu 2009 na procházce v lese. Koťata byla asi 10 dní stará, schoulená v krabici od piva. Na tom samém místě našla tatáž paní před rokem Picassa a rok předtím Kryšpína. Černou Zulejku a její 4 sourozence k nám přinesly děti - někdo je hodil do stáje v Hodoníně ke koním. Krásný bílomouratý kocourek Žako se narodil opuštěné kočce ve sklepě rodinného domku v Hulíně. 7.3.2010 byli všichni tři společně umístěni do Prahy. Z nového domova máme tyto zprávy:

7.3.2010:
Dobrý večer, dorazili jsme v pořádku. Zulejka byla venku okamžitě, v klidu prolezla pokoj a zalezla pod postel. Žako vyšel později a šíleně se bojí (plížil se přitisknutý k zemi a schoval se do kouta). Sep zůstal v přepravce a vypadá, že dřímá. Ani jeden zatím nebyl na záchodě. Připravili jsme jim vodu a granule. Teď si hledíme svých věcí a počkáme, co bude dál.:)) Dáme vědět.;-)

10.3.2010:
Žako je na tom líp. Včera ho Sonya vzala na postel a dlouho hladila - nejdřív chtěl utéct, ale pak se uklidnil a začal vrnět. Jedl, pil, šel na záchod. Pořád se bojí, ale už se tolik nekrčí.:)) Sep už se nebojí vůbec, vítá, když přijdeme, a chce za námi, když odcházíme z pokoje. Zulejka se bojí pořád středně - utíká, když procházíme kolem ní, ale ona kolem nás chodí bez obav.:))

11.3.2010:
Žako se přes den ještě bojí, ale večer, když ho vytáhneme, tak se rozkouká a chodí po pokoji. Dneska dokonce kousl Sepa do ucha, když mu už potřetí strčil hlavu do misky s jídlem, a Sep radši odběhl. Jsme na něj strašně hrdí.:)) Když už je venku, tak si sám chodí pro pohlazení, chvíli si i hrál se Zulejkou.

21.3.2010:
Dneska se jako první přišel pomazlit Žako, už běhá po bytě jako divý, objevil i nejvyšší místo v bytě, kam se Zulejka a Sep ještě neodvážili (musí se vysoko vyskočit). Sep včera zažil ledovou sprchu (skočil do vany, když jsem ji čistil) a za 5 minut byl zpátky, chodil po okraji, a díval se, jak se koupu. Zulejka má pořád prach ve fousech a netuším, kde ho ještě bere.:)) Všichni už jsou v pohodě a užívají si řádění, pošleme fotky.:))

29.3.2010:
Dobrý den,
posíláme slíbené fotky
. Sep chce pořád nosit, Zulejka nadšeně hraje badminton. Žako se bohužel nemá tak dobře. Rád si hraje, rád se mazlí, jen jsme dnes pozvali veterinářku, protože má hnisající oko. Dala Žakovi tři injekce - proti alergii a antibiotika (snad) a také mastičku na zánět. Nevěděla, zda má alergii - vypadá to tak, ale problematické je jen jedno oko. Za týden budeme vědět, co přesně mu je. Skvělá zpráva je, že ještě po návštěvě veterinářky, kterou dost špatně nesl, mručel, když jsme jej hladili, takže není traumatizovaný :-) Doufáme, že to je jen zánět a rychle se zahojí, aby se s ním už nemusel trápit.

28.3.2011:
Sep se Žakem zrovna řádí jako šílení, dneska mají nějak moc energie.:-) Zulejka někde zmizela. Už se nechává nosit a se Sepem navzájem žárlí, když někdo zvedne toho druhého.:-)

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář