Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sting a Pierre

20. 6. 2015

sting400.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2012

Bílomourek Sting se přitoulal na dvůr ke slečně, která ho přivezla k nám. Je to mazel, hodný, bezkonfliktní kocour, vhodný i jako jedináček do domácnosti, ale pouze tam, kde mu bude věnována patřičná pozornost. Sting je totiž velmi inteligentní, zvídavý, u všeho vám bude asistovat, protože musí všechno vědět, u nás mu říkáme "Inženýr". 31.12.2014 Sting je v útulku už druhý rok! Nový domov by si moc zasloužil.
20.6.2015 po 2,5 roku dlouhém pobytu v útulku našel Sting domov u paní Marie, v domku v Uherském Hradišti. Společně s Pierrem se budou snažit nahradit Čika.

Fotky Stinga z jeho pobytu u nás najdete zde.
Sting se rád o někoho stará, tady na videu si vybral Karolínku:
https://www.youtube.com/watch?v=IxVJhaODcMw&feature=youtu.be

Fotky ze společného domova Stinga a Pierra zde.

Sting byl, adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Adéla Procházková & chlupáči Amís, Dori a Mia. Děkujeme!

pie250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 10/2014

Pierre je nádherně zbarvený černobílý kocourek s hebounkou srstí, který se přitoulal na zahradu u domku v Násedlovicích k důchodcům, kterým jsme v minulosti pomáhaly s kastracemi. Měly na nás kontakt, volali nám a my jsme si pro kocourka přijely. Pirre je nejenom krásný, ale i umazlený a roztomilý, je zdravý a čeká na svůj nový domov.  20.6.2015 byl Pierre umístěn společně se Stingem do domku, do Uherského Hradiště.  

Další fotky z pobytu u nás zde.

Pierre byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla Darja Čablová. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

20.6.2015
Dojeli jsme v pořádku, Sting do Strážnice žalostně mňaukal a tu dečku strhl, pak spinkal. Na Pierra jsem neviděla, ale nic neříkal. Doma Pierre prozkoumává byt, běhá, nechal se hladil a ujedl granulí. Sting je v domečku na škrabadle a dívá se naštvaně.
Později:
Sting je smutný, ale nechá se hladit pod krčkem. Pierre si hraje, přede a ducá hlavičkou. Teď rozmontoval mávátko, hraje si s míčkem. Stinga budem občas hladit a konejšit. 

21.6.2015
Dobrý večer,
situace se nezměnila, Pierre se chová, jako by tu byl odjakživa. Sting je smutný, stále zalezený, nevím, jestli byl v noci na záchodě, ale asi ne. Před chvílí mu Katka něžným násilím nacpala do čumáčku po kousíčkách kousek kuřecího. Když ho vytáhnem a hladíme, tak přede, a pak se jde zas schovat.


22.6.2015
Pierre je opravdu hyperaktivní - běhá, skáče, mazlí se, když nesmí shazovat deštník se stolu, tak treperendí na okno, z ničeho si nic nedělá, chce se pomazlit, ale za 5 vteřin už zas chce na zem, běhá po škrabadle, skočí na skříň, ze skříně na postel, pak je udýchaný a chvíli leží na zemi. A když hladíme Stinga, tak ať je kde chce, doběhne Pierre a nastrčí se na hlazení on. Včera si Sting chtěl hrát s mávátkem !!! (byl v úkrytu pod stolem), tak Pierre doběhl a mávátko mu sebral. Když má Sting papat, tak jde papat místo něho Pierre. Sting má základnu u Katky v pokoji, Katka mu tam dnes donesla wc...


25.6.2015
Dobré ráno,

Sting sice baští, hraje si s Pierrem nebo s mávátkem, chodí i běhá po bytě, a občas se nechá chvilinku pomazlit, ale pořád smutní. Projevuje se to tak, že se nacpe do koutů místnosti, pořád hledí do vrchu nebo se natahuje po zdi, snaží se dostat na nejvyšší místa - např. včera na lednici a jakoby se chtěl dostat ke stropu, no a přitom zoufale bez přestání mňouká. Taky chodí mňoukat do špajzky, protože je tam otevřené okno (okno je tak vysoko, že se tam nemůže nijak dostat), anebo v ložnici mňouká před otevřenou ventilačkou. Je to takové srdceryvné, hrozně blbě se to poslouchá a je nám ho líto. Snad to časem přejde? Hlavně "pláče" navečer, ale i dnes ráno chvíli naříkal.

Oči má krásné, a jo ještě, když se perou s Pierrem a někdo se na ně podívá, Sting vždy přestane, sedne si do pozoru a dělá neviňátko, což se mu s tou bílou pusinou dobře daří.

Pierre stále pohodář, ten se nenechá vytočit ničím, je pořád v dobré náladě, když nemůže provádět nějakou činnost, okamžitě si najde jinou zábavu.

Chuť k jídlu mají dobrou, na wc chodí taky... Takže je to celkem v pohodě, až na to Stingovo naříkání.

Zdravím všechny v Hodoníně

Marie


3.7.2015
Dobrý den,

... dalo by se to v kostce - kocouři se mají dobře a řádí jako černá ruka. Sting sice ještě pořád kvílí (ještě v pondělí to bylo úplně hrozné) ale zlepšuje se to. Teď to vypadá spíš, že by chtěl ven, jak se pořád dívá z okna. Když jdem do práce, mají jenom mikroventilaci - to je asi 3 mm - pro jistotu.

Když přijdu z práce, oba přiběhnou k taškám a hledají, co jsem jim přinesla - dnes bude maso nebo šunka? Pak shodí igelitky na zem a Sting do jedné vleze. Sting také zahradničí, vyhazuje hlínu z květináče na zem, na okně jedno kvítko shazuje na zem pořád dokola, asi se mu nelíbí.

Pierre zas převrhává odpadkový koš a s odpadky si hraje. Též, když krouhám brambory a mrkev, háže na zem okružky a hraje se s nimi, protože asi nemáme dost hraček :-).

Když se jdu ráno sprchovat, většinou některý z nich leží ve vaně :-). Všechno, co jde shodit ze stolu a poliček, též letí na zem. No jsou to miláčci, pak se pobijí, to zas mňauká Pierre, že se vzdává a Sting stojí nad ním a hraje si na Ramba. Též je zajímá lidské wc, oba po spláchnutí nahlížejí, co to je. No někdy i spinkají, přes noc bohužel jen do 4 do rána, a pak začínají dostihy a boje.

Z linky už je sundávám různými způsoby skoro od začátku, aby tam neskákali, Stingovi stačí poťukat na stehýnko, na Pierra je potřeba silnější kalibr. Nemohla bych totiž ani vařit, skákali mi i pod nůž a taky kdyby skočili na sporák, tak by se mohli spálit atd atd. Též žehlení je pro mně teď adrenalinový zážitek. Na stůl zatím chodí oba, Sting na něm rád leží.

Samozřejmě i se oba mazlí, Sting víc, Pierre to většinou přemění na boj, tak pak musí na zem, aby si nezvykl škrábat ruce.

Přikládáme i fotodokumentaci.

Z divoké kočičí domácnosti zdraví

Marie a všichni ostatní
 

13.7.2015
Dobrý den Lucko,

chtěla jsem psát včera večer, ale Sting se prošel po klávesnici a odpojil internet. Zapojit to neuměl a já taky ne.

Harry i Čiko byli doma opravdu hodní, i těch 6 týdnů než jsme je pouštěli ven. Harrymu jsme akorát museli každý den pootvírat skříňky, aby se podíval, že tam nejsou schované žádné kočky. Na stůl ani na linku neskákali.

Zato tihle jsou opravdu raubíři, Sting za Pierrem nijak nezaostává. Jeho "nejlepší" kousek je, když visel předníma tlapkama zaklesnutý na televizi, protože se chtěl dostat na poličky nad televizí. Naštěstí jsem tam byla a sundala jsem ho, kdyby tu 106ku televizi převrhl na sebe .... raději nedomýšlet.

Pierrův "kousek" zas je, že odtáhl 60 dkg kachních nohou v balíčku ze špajzu za postele v ložnici. Ale Pierre je jinak nenáročný a hodný, když si nesmí s něčím hrát, v pohodě vezme hračku náhradní. V noci spí, nevím proč, v koupelně na složeném hadříku. V bytě je spousta pohodlnějších možností.

No samozřejmě se často perou, to dupou a mňaukají. Sting ještě s tím naříkáním nepřestal. Koupili jsme Feliway, chvíli se mi zdálo, že je to lepší, ale pak zas začal, chodí jak tělo bez duše a mňouká do oken a za dveřmi na schodiště.

... Ale je fakt, že soužití s nimi je dost náročné. Pierre si hraje se vším, například vytáhne z rajčatového salátu kus rajčete a hraje s ním v obýváku fotbal, též převrací odpadkový koš a hraje si s odpadky, když nechce konzervičku, tak to tlapkou povyhazuje z misky a matlá to po kuchyni. Sting chce zas veškeré jídlo, které jíme my, ale beztak to pak nechce, ale vleze až do pusy. Můj lék na žaludek vždy shodí ze stolu na zem, hraje si s ním a když mu to pak vezmu, aby to nespolkl, je to taková ta želatinová tobolka, tak naříká, jako bych mu vzala půl kila masa. On si zabral kuchyňský stůl, buď tam leží nebo stojí a mňauká, že chce jídlo. Objednala jsem konzervy Animonda, i já bych si dala, jak to krásně vypadá, a oni to nechtějí. Z kapsiček slížou jen tu šťávu a taky nic. Tak krmíme slepice. Granule mají pořád k dispozici ty RC senzitiv, taky jsme jim koupili fontánku, když byla nová, Pierre pořád pil a Sting ho fackoval. Taky je nám záhadou, proč Sting pořád mňauká. Když ho vezmeme na ruce a hladíme, tak přede, pak už se nechce mazlit, jde pryč a mňauká dál. No ale člověk taky musí i něco dělat, ne jen furt hladit kocoura :-). A taky Pierre musí dostat svou porci mazlení, aby jsme ho neodstrkovali. Sting mňauká různým tónem, ale skoro pořád a ještě mezitím vrká na Pierra, aby se šel rvát. Asi je mu pořád po Vás smutno., určitě ještě nezapomněl.

Fascinuje je voda, po každém spláchnutí na wc se oba musí podívat do mísy, a když se myju, tak jsou buď na umyvadle nebo na vaně, ani jim nevadí, když se namočí.

Sítě proti hmyzu máme, tak to se dívají z okna pořád, ale jen když jsme doma.

 

4.8.2015
Dobrý večer paní Lucko,

no já nemůžu psát, protože mi jde z kocourů hlava kolem :-D. Nezlobí nás, ani sebe navzájem a poslouchají :-D, :-D, :-D, :-D. 

Jinak je s nimi pořád stejný "blázinec", všude lezou, všechno shazují,se vším si hrají, asistují na wc, v umyvadle i ve vaně. A taky se chcou oba mazlit tolik, že na oba není čas. Sting s Pierrem asi omládl, protože ty blboviny dělají oba packou svornou a nerozlučnou. Akorát z okna se síťkou se Sting hezky díval, ale Pierre už dávno po té síťi začal lozit - viz fotka - tak mají dívání omezeno. Zatím ta síť drží, ale nebudem riskovat, takže jen když stojíme vedle.

S tím venkem nevím. Já jsem je chtěla pouštět aspoň na schodiště, abysme tu všichni nebyli jak ve vězení, ale manžel i dcera to striktně zamítli. Prý to byl začátek konce u obou předešlých kocourů, tak nic.

Katka uvažovala koupit kšíry na Stinga (psí :-) ) a chodit s ním na dvůr, ale to by pak zas chtěl pořád a vždy není čas ani počasí. Pierre je spokojený doma a možnosti alotrií vevnitř mu stačí. Je to mazel a pohodář.

Sting pomňukuje pořád, ale zdá se mi, že už to nezní tak žalostně. Je nepochopitelné, že u Vás byl němý. Tu hlásí, že jde na wc, že jde spát, že jde bojovat s Pierrem, že skáče na okno - stal se z něho mluvící kocour.  Ale Pierre se to od něho začíná učit. No co dělají, když přijdu z práce, to je nářek kocourů, které nikdo nenakrmil dlouhé měsíce. Stojí mi oba v cestě a řvou jak na lesy, ví že z města vždy něco donesu (maso, šunka). Ale když dojdu ze dvora nebo od dědy, řvou taky :-). 
Takže žádné drama se nekoná, žijem v rámci možností a horka, jakž takž spokojeně. Ale je to fakt rozdíl mít jednu kočku v režimu dovnitř-ven a dva, kteří jsou furt doma - je to náročné. O to víc Vás obdivuju a všechny depozitářky, jak to zvládáte.

Zdravím všechny v Hodoníně

Marie


14.8.2015
... kocouři zase zlobili, už dřív "ukradli" uzávěr z 1,5 l šamponu a šoupli pod lednici a včera v noci vylili šampon do vany, jelikož tam chytali můry nebo co :-), no kdyby to vylili na zem, byla by to větší pohroma. Oni vlastně i při tom zlobení dávají asi pozor, aby to moc neškodilo :-). 

Sting se naučil od Pierra shazovat si ze stolu, cokoliv tam najde a hrát se s tím (kočičí hračky je nezajímají...

Sting mňouká už míň, většinou jen když chce maso, to samozřejmě mňoukají oba, a často mňouká na Pierra, aby šel za ním. Pierre rád spí v koupelně, a v noci mají sklep otevřený, ale jsou nahoře, a číhají na mně, když jdu na wc :-) ...


17.8.2015
... Tak zasíťováno máme - pán přijel až dnes, včera to nestihl, přišrouboval nám i tu zábranu ze zoohitu, aby se mohlo větrat ventilací.

Pierre se šel podívat z balkonu, jak pán dělá okno, Stinga tam dcera musela donést, byl vyděšený a utekl pryč. Jak jste psala, je zabržděný :-). Pak tam už pražilo slunko a manžel šel spát před noční - takže balkon zatím nestačili ozkoušet. Ale okno v pokoji se jim líbí oběma, to už vyzkoušeli. Až budem mít, pošleme fotky...


28.9.2015
Dobrý den Lucko,
už jsme dlouho nepsali. Kocouři jsou v pohodě, trošku se uklidnili (a já taky). Zvykají si i na to, že už nemůžou být tolik na balkoně a ve sklepě, na balkon mrknou, do sklepa zaběhnou a pak zpět do tepla - když tam už nechtějí být, zamňaukají za dveřmi na schodišti. V noci převážně spinkají, my máme všude pootevřené a pokud chtějí, tak se přijdou pomazlit, nebo spát s "člověkama", většinou oba spí v obyváku. Ráno teda vstávají s prvním člověkem, pak si dají kapsičku Gourmet, pak běhají jako koníci po bytě a melou se a pak zas jdou spát. Sting je pořád hodňoučký a je to mazel a majitel kuchyňského stolu, Pierre darebačí, miluje veškerou zeleninu a ovoce ke hraní, mazlení většinou přemění na boj s rukou.
Připojujeme fotky kocourů a moc všichni zdravíme.
Marie a spol.

24.11.2015
Naši kocouři se mají dobře, víc teď spinkají, ale stihnou si i hrát. Sting má malou zelenou myšku, s tou bojuje, jako by byla živá. Taky s burákem si hraje. Pierre pořád preferuje zeleninu a ovoce, ale i kočičí hračky. Občas ještě někde něco shodí, ale dobré. Naposledy spadla tapisérie v ložnici, protože po ní šplhal, protože na stropě seděla moucha. Manžel se vždy zlobí, když má práci navíc, ale když jsem řekla, že to Pierre, tak řekl "no jo Pijévek je takové mavé miminko naše" :-).

Na nových oknech se dá dobře ležet, mají větší parapety. Koupila jsem jim kočičí trávu v zoohitu, ale ta je nezaujala. Jinak se nic zvláštního neděje, jen jsme zvědaví, co vánoce a stromeček, jak to půjde s nimi dohromady. Jo a dostanou na vánoce ty motýlky ze zoohitu, to je teď hit, všichni kocouři a kočky na fb to maj, tak aby jim nebylo líto.

Jo a Pierrek krade. Krade manželovi z uzavřeného batohu svačiny do práce, když si odnesl rohlíky se salámem, tak to bylo ještě pochopitelné, ale on krade i suché rohlíky  :-D, Odnese je do kuchyně pod rohovou lavicí a tam se suchými rohlíky oba dva kocouři udatně bojují. Teď mu vytahuje z batohu i rukavice.

A Sting zas chce ochutnat a olízat každé jídlo, které jíme - většinou usoudí, že to není dobré, ale Jesenka to je něco, mňam.

Mazlili by se pořád, nejlepší je to ve víkend po ránu, to na ně je nejvíc času.

Tento mail jsem rozepsala už před týdnem a pak jsem si řekla, že bysme mohly připojit i fotky, ale Katka pořád nemá čas, tak už to konečně odesílám i bez fotek. Ty půjdou pak samostatně.

Zdravíme do Hodonína a na výstavu přijedeme kouknout.

Marie a spol.


3.1.2016
Dobrý den Lucko,

Sting, Pierre a my tři přejeme Vám všem také - sice opožděně - do nového roku pevné nervy a pevné zdraví sting270.jpgvšem Vám, kteří tvoříte "kočky sos" a taky všem Vašim rodinným příslušníkům, kteří jsou také velice důležití.

Myslím na Vás všechny často, pořád se tam u Vás něco děje, záchrana kocoura z Rumburku, starost o sourozence Parisky, (jsou divocí a bydlí spolu u nějakého domu ?, to jsem moc nepobrala), též v rubrice "Naše kočky" se Vám tak před měsícem objevila celá řada nových a vypadá to, že většinou dospělých kočiček, takže to co Vám všichni přejí, aby bylo co nejméně přijatých koček, asi bohužel ani tento rok nevyjde ....... Ale aspoň ať i ty přijaté kočky a kočky stávající jsou co nejvíc zdravé a ať najdou co nejvíc dobrých domovů.

Naši kocouři jsou v pohodě, i když jsme občas šli do práce, tak přece jen měli víc mazlení než obvykle, ráno jdou chvíli na balkon provokovat sousedovic psa, teď hleděli na sníh, nad ránem Pierre chodí za mnou spát pod pokrývku do "tunelu", přes den si hrají a honí se a bijí se a spí. Na schodiště chodí jen na chvíli, je jim tam zima, tak mňouknou, že chtějí zas dovnitř.

Tak ať je rok 2016 co nejspokojenější a aspoň trošičku pohodový. Marie a spol.


24.1.2016
Dobrý den,

kocouři spí na manželově posteli a vždy ráno se chodil Pierre mazlit, teď chce na balkon - ale to bych zmrzla... Jak teď hodně mrzlo, tak kocouři snad předpokládali, že půjdou ven, protože se cpali od rána do večera kapsičkami, aby se vykrmili co nejvíc...

Jak jste psala, co si myslí kočky, když od Vás odjíždějí, podle těch našich je to asi případ od případu -Harry byl šťastný, i když šíleně nervozní, asi nevěřil, že existuje byt, kde nejsou schované desítky koček, u Čika netuším, byl vlastně hned nemocný, a mě se bál, trvalo to dost dlouho, než se se mnou skamarádil, Pierre si ani nevšiml, že je někde jinde, ale Sting .... Sting určitě chtěl zůstat u Vás a byl nešťastný a chtěl se vrátit. Trvalo to asi 3 měsíce. Teď je už spokojený a i s Pierrem si sedli, i přes věkový rozdíl. Sting běhá, skáče, hraje se, trošinku zhubl, je teď takový spíš pevný, svalnatý a těžký. Pierrek zase trošku přibral a když utíká, tak mu vlaje na bříšku "zástěrka". Každý den se bijou, liskají se, Sting syčí, Pierre mňouká a mrská ocáskem, vypadá to opravdově, ale nikdy nikomu nic není, pak se proběhnou a jdou spolu spát.

Mějte se v Hodoníně co nejlíp a všechny pozdravujte

Marie a spol.


4.2.2016
Kocouři dnes byli na veterinární údržbě, Sting má krvavou linku přes celé dásně a oboum se pořád objevují problémy v uších, nyní to má horší Pierre.

Takže na ušní svrabík dostali injekci, Sting váží 6,20 kg a Pierre 5,20 kg. Ale Sting má ty dásně velmi špatné, vzadu na jednom místě mu ta dáseň ubývá, paní doktorka doporučuje  vytrhat zoubky, s tím že čištění zubního kamene nemívá v těchto případech smysl a problém se pořád vrací, že je to imunitní problém. Pak zavolala na konzultaci ještě druhého veta a ten doporučil vyčistění v narkóze a že se při tom uvidí, jestli se musí zuby vytrhat. Tak uvidíme, až pojedeme na druhou injekci na ty ouška, tak ho asi na to čistění zubního kamene objednáme a se uvidí. Pierrek má ty dásničky prý taky trochu chycené, ale u něho zatím není nutné dělat nic. Tak to Vás asi nepotěšilo, taková zpráva. Jinak jsou hodní a nic zvláštního se neděje.

Jo a Sting doma sám nastoupil do přepravky, asi myslel, že se jede do Hodonína :-).

Zdravíme všechny

Marie


3.3.2016

Dobrý den Lucko,

tak Sting má revizi zoubků za sebou. Zvládl to úplně krásně. Byl objednaný včera na 9 h. ráno, v 11 volali, že se pěkně probouzí a že ještě dostane kapačku. O půl 12 pro něho Katka jela, doma byl trochu zmatený a trochu se počural. Já jsem přijela domů hlídat o půl 2, a to mi už utíkal naproti po schodech a nic na něm nebylo poznat. Akorát Pierre na něho zpočátku vrčel a syčel a chtěl ho napadnout. Pak ho pořád očichával, jak smrděl tou desinfekcí. Sting má vytrhlé dolní přední zoubky a jeden někde vzadu, tak mu jich ještě spoustu zbylo a snad to bude dobré. Ten mladý doktor, co mu to dělal, je na tyto revize zubů specialista.

Sting jen nechápal, proč nedostává najíst - Pierre dostával granule potají, když Sting byl na schodišti.


19.6.2016
Výroční zpráva, jak se mají Sting a Pierre u nás po roce - mají se dobře!
Pierre se svými 5,20 kg vypadá proti Stingovi, který má 6,20 jako křehký drobeček - jako pravý "francouz" si každé jídlo nabírá způsobně na ruku ( na drápek) a teprve dá do čumáčku. Sting pojídá tlamkou a jde mu to, i když nemá všechny zoubky.

Často chodí teď na balkon, Pierre je tam nejvíc spokojený, leží, leží a pozoruje a nic víc nechce. No jedno ráno byl šrumec, nějak se na balkon těmi oky dostal ptáček a Pierre ho chytil a přiběhl s ním do kuchyně, kde ho chtěl zakousnout, manžel křičel "vem mu ho, vem mu ho!" - ptáček pištěl ze všech sil, já se štítím chytit nějakého opeřence, tak naštěstí Katka vstala, Pierra zavřela do obýváku a vrabečka nebo co to bylo, odchytila a odnesla na zahradu, prý dokonce odletěl. No Pierre byl zklamaný...

A další věc - kocouři chodí na dvůr - chodí na vodítku, no Pierre o to moc nestojí a chodit nechce, raději kouká z toho balkonu, Sting chodíval na vodítku a pak jsme zjistili, že stačí dát mu obojek a on krásně chodí po dvoře, škubká si travičku a blaženě se válí v hlíně - prostě si to užívá, leží chvíli na sluničku, chvíli ve stínu a leze na hrozen, vůbec nikam neutíká - samozřejmě příslušný lidský doprovod chodí půl metru za ním a hlídá, aby ho nenapadla nějaká utíkací myšlenka.Nejčastěji je s ním Katka, pak manžel, ten chodí i s Pierrem na vodítku a občas i já.

Jinak kocouři jsou pořád mazliví a stále spolu kamarádí, prostě jsou v pohodě.

Připojujeme fotky a přejeme hezké léto, moc umístěných a málo bezprizorných koček a koťátek.

Marie, Katka, Mirek, Sting a Pierre


18.7.2016
sting300.jpgKocouři chodí každý den na dvůr, mají obojky, aby si mysleli, že jsou na vodítku a hezky si tam chodí a užívají čerstvého vzduchu a travičky. A dostali dárek - domeček na balkon, aby se jim tam víc líbilo, viz fotky.
Marie

 


 

 

 

2.11.2016

Dobrý večer,

tak posílám slíbené fotky, jak si tady žijem. Kocouři jsou teď hrozně mazliví a na Melisku jsou zvědaví, přijdou se podívat a pak zas jdou pryč. Nejlepší je ten nový velký hranatý dřevěný pelech s tou měkkou plochou nahoře, co jsme přece pořídili pro kocoury. Akorát občas v tom pelechu zavazí ten nový tvor :-)

Zdraví F.


14.12.2016
Dobrý den Lucko,

... zpočátku to bylo s kocourama idylické, ale teď jednu dobu jsme je museli z pokojíčku separovat, protože začali skákat na Melisu, Sting jí jednou málem podrápal ucho, jak skočil do postýlky a taky po ní chtěl chodit, protože po nás chodí, když spíme a nám to nevadí (no vadí, ale .....:-D)  Ale ve dne, když tam Katka je, nebo já, tak jsou občas v postýlce nebo na posteli i s Melisou a nijak si jí nevšímají, což uvidíte z přiložených fotek. Katka, když Melisku chová, tak její ručkou Stinga hladí, aby si myslel, že to ho hladí Melisa. A Sting jí občas olizuje vzadu hlavičku.
A vidíme, že trochu kocouři i žárlí, protože bohužel opravdu na ně není teď až tolik času. Ale snažíme se věnovat se i jim, a aspoň krátce je pochovat a hladit.

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, až bude Meliska větší, snad na kocoury bude zas víc času.

A Sting vypadá jak "sněžný" kocour, ještě víc zmohutněl, než byl dřív a má takový hustý měkký hermelínový kožich.

Tak se mějte všichni v Hodoníně moc hezky a přejeme hezké vánoce.

F.


8.1.2017
Dobrý den,
... stromeček máme od 22.12. dosud a stojí. Kocouři vždy ráno jsou vpuštěni na chvíli na balkon, až je jim zima, tak jsou domů. Přikládáme fotky, jak si kocouři spinkají, jak se do postýlky pro jednoho i tři vejdou a jak si Sting vypůjčil od Melisky tričko.
Jinak Meliska dostala (ehm Sting dostal) hrací deku s tunelem, taky na fotce.
Meliska už se vědomě usmívá a směje, brouká a "mluví" něco jako agoj, egle, nem .... váží už 6,20 kg, takže je teď na roveň Stinga :-)

Jinak Vás všechny moc zdravíme, občas sledujeme web a víme, že smutné události ohledně kočiček se dějí pořád, a přejeme ať je těch smutných okamžiků co nejméně a uzdravených chlupáčků v novém domově co nejvíce!

Mějte se moc pěkně všichni 

Marie a spol.


16.4.2017
sting350.jpgJak se Sting a Pierre starají o miminko se podívejte do alba.
 

17.8.2018
Kocouři jsou zdraví, tlusťoučtí a heboučtí - přes léto mají téměř nonstop otevřený zasíťovaný balkón, takže občas odtamtud nosí nějaké úlovky, které doma domordují, např. vážky a luční koníky.
Pierre se drží zpátky, co se Melisky týká, spíš se jí snaží jít z cesty. Sting se loni na jaro snažil přimět Melisku, aby pochopila, že on je "alfa", což se mu jaksi nepodařilo. Jednu dobu se před ní také musel schovávat, protože s ní ještě nebyla žádná domluva, v 10 měsících už běhala, ale rozum samozřejmě ještě nikde. Teď se snaží spolu oba zkamarádit, s většími či menšími úspěchy. Samozřejmě ji Katka pořád hlídá, protože ona dá Stingovi pusinku, udělá mu malá, malá a pak ho chytne za ocas, takže se musí napomenout. Ale Sting už chodí do její blízkosti sám od sebe, tak časem to bude úplně dobré.

A Meliska jim teď "vrací" to, jak jí lezli do postýlky, přebalováku, sedačky a všude, naučila se totiž lozit na škrabadlo, takže místo koček, tam leží nebo visí Meliska.

Marie, Katka a ostatní z Vések

 

4.11.2018
Posílám nové fotky Stinga, Pierre se nechce fotit. Najdete je zde.


Další fotky ze společného domova Stinga a Pierra zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Momentous Blood Urging - Hypertension

(ATixIllels, 4. 10. 2018 15:30)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-sans-ordonnance-pas-cher/

jolana

(krásnéé, 22. 12. 2016 14:37)

krásné počteníčko a super fotky! hlavně jak jsou kočičáci spokojeni i s Meliskou! příjemné prožití vánoc přejí kočičí tlapičky z Chudčic

Re: jolana

(marie, 23. 12. 2016 9:42)

děkujeme za přání paní Jolaně, včera Sting Melisku pusinkoval
Vám a Vašim tlapičkám též krásné a klidné vánoce

Skvělé

(Iveta, 4. 11. 2016 18:07)

To je krásné :-)
Kukněte na Youtube na video - Baby and Cat Eating Together :-):-) :-)zrovna dnes jsem ho objevila :-)

stejné

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 25. 1. 2016 10:19)

lumpárny jako u nás doma!Jen se kolikrát krčím a čekám co kde popadá,práskne,lupne,když ty nejmladší syčáky chytne ta jejich lítavka a zlobivka!To před nimi není nic a nikdo v bezpečí a chudáci moje dřevěné sošky kočen-ty už jsou tolikrát po pádech opravovány.....
Je jim u vás dobře,to je vidět,jen tak dál!

Jediné co kluků přát

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 21. 6. 2015 14:08)

je- DLOUHÝ,ŠŤASTNÝ ŽIVOT u hodných lidiček a hlavně"Kluci krásní,prosíme,prosíme,NECHOĎTE NA SILNICI!!!!!!!!!
paní Marii a její rodině gratulace k tak krásným kocourkům a milou vzpomínku na oba nebohé kocourky,kteří se dnešního prvního letního dne bohužel nedočkali...................

Re: Jediné co kluků přát

(Lucka, Kočky SOS, 21. 6. 2015 17:47)

Danielo, oni už nebudou chodit ven. Proto jsou dva, aby si dělali společnost. :)

Re: Re: Jediné co kluků přát

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 21. 6. 2015 17:51)

Tak to je super!!!A oprava nadpisu-"klukúm",to "M" se mi ztratilo............

Re: Re: Jediné co kluků přát

(Eva, 21. 6. 2015 21:08)

To je dobře, taky jsem měla obavy, že skončí podobně jako předešlí kotíci. Navíc se mohou venku potkat s nekastrovanými kocoury a to by byl mazec....peníze za veterinu by se jen kutálely....o kotících a jejich zdraví nemluvě:-)