Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tami

23. 11. 2008

ObrazekStříbrná Tami je jednou z 5 koček, které jsme "zdědily" po zemřelé paní. Je milá, mazlivá, ale bojí se druhých koček, měla by jít sama a do klidné rodiny bez malých dětí. 23.11.2008 byla na umísťovací Výstavě pro kočku umístěna do Prahy do bytu.

 

Její noví majitelé nám napsali:

23.11.2008:
Dobrý večer,
tak Vám podáváme první zprávu o, nyní už naší, kočičce Tami. Cestou byla v přepravce v klidu, ležela, byla klidná. Doma jsem otevřeli přepravku v předsíni, a zhruba asi po deseti minutách z přepravky vyšla a zamířila si to ihned do spodního poloprázdného regálu v knihovně, kde jsme měli pouze plastový box na třídění plastového odpadu. Tak jsme odpad dali jinam, přidali tam Tamince deku, když si zatím vybrala takový úkryt jako svůj pelíšek, ačkoliv jsme pro ni měli připravený krásný pelíšek - ovál s kožešinkou, ale tak doufáme, že se později, až vše prozkoumá a pozná, do něj přestěhuje.
Dali jsme jí ihned vodu v keramické mističce, a do dvojmisky jsme jí dali granule a také masovou drůbeží konzervu. Pochopitelně se nejdříve pustila do toho krásně voňavého masíčka.:-))
Celkově během dne byla klidná, už tak po půl hodině, co jsme si ji přinesli domů, se mazlila. Miluje především hlazení po hlavičce a drbání pod bradičkou, a když jí hladím oběma rukama, tak se ještě hlavičkou otírá o mé prsty na noze. Navečer se pak i během mazlení překulila na záda a nechala se drbat na bříšku. Navečer také začala pomalu zkoumat další části bytu, nakoukla do obýváku a vešla k synovi do dětského pokoje, a také asi hodinku pobyla v kukani, která je součástí škrabadla.
Přes osmou večer se pečlivě olízala.
Jediné, co máme zatím obavu, je z toho, že ještě nepoužila WC, má jej na očích, ví o něm, zvědavě jej očichala, ale zatím tedy nic.
Taminka je opravdu nádherná kočička, klidná, mazlivá, s krásnýma očkama a milým čumáčkem, chytrá a přemýšlivá, však se ne nadarmo usídlila v knihovně.:-)) Byla to láska na první pohled.:-))
Později podáme ještě další zprávu.

24.11.2008:
Dobrý večer paní Malečková,
jsme za Taminku hrozně moc rádi, je to opravdu úžasná kočička. Dnes, když jsem přišla z práce, tak jsem jí nabídla kousek taveného sýra, který mi slízávala z prstů, moc jí šmakoval :o) Pak jsem jí dala do mističky taštičku s masem a játry, a to už potom vůbec měla úžasně mazlivou náladu, že to vydržela více jak hodinu !!!:-)) Pak si zalezla do pelíšku a podřimuje.
Odvažuje se sama více postupně si prohlédnout byt i při rozsvíceném světle, ale vždy chce,abych jí doprovázela, už za mnou chodí na zavolání jména jako pejsek.
Záchůdek použila prvně dnes ve dvě hodiny v noci, na obě potřeby, tak jsem hned byla klidnější, i poté stránce.
Tami je opravdu i velice pečlivá na čistotu, žádné loužičky někde mimo, ani netrousí jídlo mimo mističku....je to šikulka.:-))
Včera se ještě pořád tak nějak rozlížela, jakoby někoho hledala, zřejmě očekávala, kdy se objeví další kočenka, ale později pak zjistila, že bude naším jedináčkem, kterému bude patřit pozornost a mazlení, tak už to nedělala.
Opět se ozveme.

27.11.2008:
Dobrý den,
tak se opět musím s Vámi podělit o radost z pokroků, které Tami dělá doslova každým dnem.:-))
Od úterního odpoledne, de facto třetí den, co byla s námi, už si "neschovává" chození na záchůdek až v noci, ale už běžně na něj chodí i přes den, což je opět pro nás další důkaz toho, jak si rychle v naší domácnosti zvyká. Rovněž od úterý jsme začali s česáním, což si také velmi oblíbila a vysloveně si už ukazuje packou na hřebínek, že chce opět česat.
Včera jsme také zvádli čištění oušek, sice ouška přiklápěla k hlavičce, ale s trpělivostí nás obou, jak mojí, tak Taminčinou, jsme to dobře zvládly.
Jak jste mi psala v tom posledním mailu, že si prožila v minulosti takové útrapy, tak mi bylo všelijak. Je to opravdu hrozné, když tohle někdo udělá. Domnívala jsem se totiž, že Taminka přešla k Vám do útulku po té, co jí její panička zemřela, netušila jsem, že byla vlastně vyhozená a prožila si takové strádání. Také mi to vysvětluje proč se bojí venkovních dveří od bytu a odemykání, dokáži si tímto směrem ledacos domyslet, ale hlavně že je to už pryč a my jsme hrozně moc rádi, že Taminku máme. Už předem tuším, že ji rozmazluji, ale ať, však si to Tami zaslouží !!!:-))
Také se už Tami rozhlíží po bytě sama, očichává všechny rohy a zákoutí, nahlíží tam, kam vidí, když si stoupne na zadní, je to hrozně zvědavá potvůrka :o)
Už si i dobře přivykla na našeho syna Davídka, nechá se od něj hladit, on jí při tom vypráví zážitky a Taminka pozorně poslouchá.
Ještě jednou moc za Tami děkujeme:-)) a opět se brzy ozveme, jak se kočence vede.

3.12.2008:
Dobrý den,
tak přináším další zprávy o naší kočičce Tami.:-))
O víkendu nás velmi mile překvapila,neboť za námi sama od sebe večer přišla do obýváku a na pobídnutí si vyskočila mezi nás na pohovku, nechala se hladit a spokojeně si tam hověla. Takže to už je snad u nás definitivně zabydlená se vším všudy. Jinak od té doby je naším večerním hostem na pohovce večer co večer, je to ale velmi milá společnost, já a manžel sedíme každý z jedné její strany, a nechá se od nás hladit stereo.:-))
Dnes jsem jí čistila očíčka, chvilku jsme se tak jemně naháněly po bytě, ale nakonec si je opatrně vytřít nechala.
Nemusíte mít obavy, že bychom Tami překrmovali, dáváme si na to pozor, také bychom neradi,aby měla v důsledku toho zdravotní problémy. To všechno jsme už nastudovali.:-))
Včera večer se mi podařilo pořídit dvě fotky Taminky, právě v momentu,kdy provádí hygienu na pohovce a jak si potom následně lebedí. Sice pouze mobilem,ale jsou to milé fotečky, takže je v mailu připojuji.
Jinak už nesídlí v knihovně v předsíni, ale oblíbila si místečko pod konferečním stolkem v obýváku, aby měla o celé rodině přehled.:-)) Tak jsme jí tam udělali další pelíšek, ještě k tomu v knihovně, a další místečko na odpočinek má za křeslem.
Jinak Vám děkuji za osvětlení Taminčina původu a doby předchozí, než se dostala k Vám do péče. Pro nás je Tami egyptská kočičí princezna, která je velmi zvědavá, všechno očichává, všechno sleduje a o všem chce vědět.:-))

25.2.2009:
Dobrý večer,
po delší době se Vám opět ozýváme, jak se daří Vaší bývalé svěřenkyni Tami. Naposledy, co jsme psali někdy v první polovině prosince loňského roku, tak se ještě Tami tak nějak spíše schovávala, vyhledávala klidná místečka. Ale zhruba po třech týdnech, co u nás Tami byla, tak si oblíbila jako svůj pelíšek jedno z křesel a později si ještě přisvojila jedno místo na pohovce. Ještě, že nás není doma víc, protože bychom asi seděli na zemi.:o) Takže Tamince se daří po třech měsících, co jí máme u nás doma, báječně, což dokládáme přiloženou fotečkou. Chystáme jí také strom na lezení, aby měla nějakou zábavu.
Jenom  při cestě k veterináři, což jsem museli podniknout zhruba dva týdny před Vánocemi, to nám bylo všem ouvej, protože Taminka v přepravce hrozně naříkala. Naštěstí náme dobrého veterináře kousíček od domova, cestou jsme na ní mluvili a tišili ji, ale ale....asi se chudák bála, že zase půjde někam pryč. Nebylo Tamince nic vážného, k veterináři jsme ji vzali, protože měla už hodně dlouhé drápky, a napoprvé jsme si jí je sami netroufali ostříhat. Také jsme se marně pokoušeli Tamince čistit zoubky, nic nepomohlo, že jsme oba s manželem mysleli na hovězí, jak se všude doporučuje.:o) Prostě nám utekla, ale moje kolegyně v práci, která je dlouholetou chovatelkou kočiček mne uklidňovala, že si očistí zoubky i tím, jak chroustají granulky. Tamince jsme zoubky prohlíželi, to nám "dovolila" a má je v pořádku a čisté. Tami je v pohodě, miluje když jí hladíme, drbeme pod bradičkou, chválíme jaká že je to šikovná kočičí slečna!
Dokonce minulý víkend, když jsem si lehla vedle Tami na pohovku a přikryla se dekou, tak si Tami na mně ustlala, a takto jsme podřimovali obě.:o) Jak vyprávím o Tamince v práci, tak další moje kolegyně zatoužila také po kočičce, tak jsem jí doporučila ať si vezme také kočičku z Vašeho útulku, protože máte kočičky a kocourky všechny vzorně opečovávané. Takže zítra navštívíme Vaše webové stránky a budeme vyhlížet, kdy budete opět v Praze na nejbližší umísťovací výstavě.

Fotografie z Tamiina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář