Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vada

20. 10. 2018

vada2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2007
Umístění:
dočasná péče

Mourečku Vadu našly začátkem srpna děti na louce u lesa. Byla tam sama a velice naříkala. Byla hladová, žíznivá a v uších svrab, přes který snad ani nemohla slyšet. 27.8.2007 byla spolu s Bingem umístěna do Vacenovic, ale štěstí v novém domově bohužel neměla. Jak jsme se v dozvěděly v listopadu, tato původně bytová koťata zde živořila v chladném sklepě, neboť otec jejich nové rodiny je v bytě nechtěl. 31.3.2008 byla umístěna do Brna za kočičkou Nudličkou.

ObrazekJejí noví majitelé nám napsali:

1.4.2008:
Cesta proběhla v pořádku, Vadičku jsem pořád drbala prstem přes přepravku a ona občas dokonce vrněla. Seznámení s novým bytem proběhlo také úplně klidně - rychle si prohlédla všechny pokoje a pak si lehla dopostele a začla mňoukat (chtěla se hladit). Takže Vada je úplně ok, ale naší Nudličce se teda nový přírůstek zatím vůbec nelíbí - když jsou v jiném pokoji, tak je to dobré, ale když se Vada Nudli připlete do cesty tak na ni strašně syčí a vrčí, Vada si toho ale vůbec nevšímá. Nudlička občas zasyčí i na nás a vůbec se nenechá hladit. V noci s námi Vada spala v posteli a Nudlička na ni z bezpečné vzdálenosti koukala.

Teď ráno už je situace trochu lepší - je vidět, že se o sebe obě "zajímají" - Nudlička teď Vadu pronásleduje na každém kroku, občas na ni syčí, ale je to lepší. Jen chudák strašně žárlí a je na nás naštvaná.
Vadičce se tady líbí a vypadá spokojeně.
Ozveme se zase po čase, jak se to vyvíjí.
P.S. - když si Vady nevšímáme, tak jde někam do jiného pokoje a začne hlasitě mňoukat a vyžadovat pozornost (chvíli i v noci) - jak se máme v tu chvíli zachovat? Asi k ní nemáme chodit, že? A přestane to dělat? Děkuji.

2.4.2008:
Dobrý den.
mám dobré zprávy - kočičky si na sebe už krásně zvykly.
Jen bych měla dotaz - zdá se mi, že Vada strašně málo jí - máme stále v miskách granule Purina Proplan s příchutí kuře a s lososem - asi dvakrát jsem ji viděla uzobnout si těch lososových, dnes si dala asi dvě lžičky tuňáka ve vlastní šťávě. Zkoušela jsem jí jako mňamku dát šunku - tu vůbec nechtěla, totéž maltsoft a multivitamin pasta od gimpetu. Konzervu Proplan adult od vás nechtěla ani jedna kočule a tak letěla do záchodu...Tak jsem si řekla, že asi je zvyklá na méně kvalitní stravu a koupili jsme Friskies konzervu-tu také nechtěla (pak ji snědla Nudle).
Můžu se tedy zeptat, čím jste ji krmili u vás?
P.S. že by nejedla ze stresu jsem vyloučila, opravdu je úplně v pohodě a Nudlička ji k jídlu klidně pustí..

Naše odpověď:
Dobrý večer,
tak to je vážně neuvěřitelné, takové rychlé skamarádění jsme tu snad ještě neměly! To je vážně paráda...
S jídlem pro Vadu si myslím starosti dělat nemusíte. Když přišla z původního domova, byla dost hladová a teď je už dávno zajedená. Dokonce jsem se dívala, že jí roste břicho. Abych pravdu řekla, ani pořádně nevím, co jí chutnalo. Vždycky jsem něco vyklopila na tácky a všichni si chodili uždibovat... Je celkem možné, že jí stačí i ty granule. Každopádně to, čím krmíme najdete
tady.
Možná ji ještě zkuste odčervit společně s Nudličkou, by si ty případné červíky nepředávaly.

20.4.2008:
Vadička už je plnohodnotným členem rodiny. S Nudličkou si na sebe zvykly během několika dnů, teď se spolu často kočkují. Vadička s námi často tráví noci v posteli, přes den s Nudlí spíše spinkají na škrabadle, kde si každá našla své místo. Holky papkají většinou granule (nyní ProPlan kachna), ale občas jim dáme i něco lepšího na zub - nejraději mají šunčičku, slaninku apod.

vada.jpg21.6.2008:
Dobry den,
posilame par cerstvych fotek Vady.
Jinak Vadicka je moc spokojena, je hlava cele nasi domacnosti, vsemu sefuje a u vseho musi asistovat. S Nudlickou si rozumi a zadne problemy v jejich spolecnem souziti nejsou, casto behem dne spinkaji schoulene vedle sebe. Rady spolu koukaji z okna a vyhlizeji mouchy a dalsi hmyz. Poridili jsme koculanum nove hracky - mysiho "ducha" na udici a skadlitko s pirky. Moc se jim libi a pri hre divoci jako utrzene z retezu. Kdyz hracky schovame na skrin, vylezou si na skrabadlo odkud na ne vidi a zalostne je volaji zpet.
Kocky jsou zdrave, jist jim chutna a maji se cile k svetu.

23.11.2008:
Dobry den,
po delsi dobe se ozyvame z domova Vady. Vse je v poradku a tak posilame jen nejake nove fotky.

Fotografie z Vadina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz a ve fotogalerii Vadiných majitelů na rajče.idnes.cz.

10.6.2018
Kočička Vada byla umístěna do nového domova už před 10 lety ke kočičce Nudli. Žily si tu spokojeně, ale vloni Nudle odešla do kočičího nebe a navíc se v rodině vyskytly zdravotní potíže, kvůli kterým se majitelé po dlouhém zvažování rozhodli Vadě najít nový domov.
Vada má něco přece 10 let, je to hodná a klidná kočka, má ráda lidi, miluje mazlení. Byla sice zvyklá žít společně s jednou kočkou, ale hledáme jí domov raději jako jedináčkovi. Vada momentálně žije v dočasné péči.

vada2.jpg
20.10.2018 - Zpráva z dočasné péče:
"Vada si neskutecne zvykla na babicku, dneska nebyla doma a porad ji hledala no byla az silena. Tudiz pisu, ze si ji nechame na stalo, respektive necha babicka. Hrozne ji rozmazlila ma prvni posledni a princezna si na to hrozne zvykla.
Pro Vadu se stala dočasná péče domovem trvalým. MOC DĚKUJEME!

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vada

(Markéta Kyslingerová, 1. 4. 2008 9:46)

z toho člověku až mrazí, když nejprve čte tak optimistické zprávy od majitelky, jak se mají dobře a pak takhle skončí. Takovéto nezodpovědné chování je noční můra opatrovníků, kteří se zvířat ujmou, starají se o ně a hledají pro ně to nejlepší. Nechápu, proč ta paní neavizovala dříve, že je doma problém a koťata skončila ve sklepě. Vadě přeji, aby měla v druhém domově více štěstí.