Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vanesa (nyní Adélka)

11. 11. 2012

vanessa02.jpg Tříbarevnou Vanessu a její dvě sestřičky jsme 15.8.2012 přijaly od paní, která nenechala vykastrovat své kočky a koťata se jí nedařilo umístit. Kočky jsou již vykastrované, koťata jsme převezly k nám. Vanesa je milá a hravá, nejraději tráví svůj čas hrami se sourozenci a ostatními koťaty, je tedy vhodná pouze do domácnosti, kde již nějaké zvířátko je, popř. je možné si ji osvojit spolu s některým dalším kotětem od nás. U nás se nejvíce kamarádí s Valmontem. Nový domov našla díky umisťovací Výstavě pro kočku - 11.11.2012 byla umístěna do bytu do Ústí nad Labem k 5letému kocourkovi Matýskovi.

Fotky Vanesy z doby jejího pobytu u nás i z nového domova najdete zde.

Z nového domova máme tyto zprávy:

14.11.2012:
Dobrý den,
tak jsem jen chtěla napsat pár řádků o tom, jak se Vaše kočička Vaneska ( pro nás je to Adélka) zapojila do našeho života. Po příjezdu do Ústí chvíli seděla, ale jak kočičky jsou zvědavé, tak už brzo prozkoumávala prostředí, misku s konzervou taky spapala.Nejdříve s naším kocourem Matýskem (5 let) proti sobě chvílemi stáli a syčeli (jako když syčí husa), ale nic jiného,jako že by se prali něbo napadali, to vůbec ne, asi si dávali na vědomí,kdo je tady pánem, Chodili kolem sebe a prohlíželi se.Občas když se jeden druhého snažil dotknout, tak ten druhý mírně zasyčel a ten první hned vycouval. Pelíšek si malá udělala u mého 17-ti letého syna v posteli.Včera už to bylo v pohodě, už se s Matýskem honili po bytě, běhali za míčkem a dost se vyblbnuli s prázdnou igelitkou.Odpoledne usnuli vedle sebe na gauči.Taky měli hlavičky proti sobě a očuchávali se.Na kaminky chodí krásně, je vidět, že je to čistotná kočička.Na mazlení opravdu moc není, ale já si ji stejně občas chytnu a pomazlím. Takže to vyhovuje, protože Matýsek je zase přímo mazlící, tak když vidí, že je přitulená jen chvíli, tak nežárlí.V nejbližší době chci udělat nějakou fotečku, tak kdyžtak pošlu. Zdravím a přeji hezký den.
P.S. Už chodí spolu na misku pro papání, je vidět, že už si to mezi sebou ujasnili, protože Adélka baští jako první a Matýsek počká, pak jde on. Takže jdu koupit další misku, aby to bylo rovnoprávné

a_3.jpg24.4.2013:
Dobrý den,

omlouvám se, že píšu až teď, ale před Vánocemi ani po Vánocích nebylo moc času a taky se domluvit s mým synem, aby mi přetáhl fotky z  jeho fotoaparátu do PC, to je na dlouho. Takže je to Adélka (když jsem si ji v Pze na výstavě brala, tak byla ještě Vaneska, ale Adélka se nám líbí více).

Doma v UL na ni čekal černý šestiletý kamarád Matýsek, taky nalezeneček. Nejdřív se mnou asi měsíc nemluvil, koho že jsem mu to přinesla domů, s Adélkou se oťukávali hned, jen mě ignoroval.Zezačátku měli misku společnou, první vždycky jedla Adélka, Matýsek ji galantně pouštěl dopředu, tak jsem pak dokoupila druhou, aby nemusel čekat a mohli papat společně. Ještě, že mám doma na spaní letiště, aspoň se tam vejdou oba dva. Jinak z legrace říkám, že jsem Matýskovi dovezla trenérku fitness, protože Adélka je dost hravá a plná temperamentu, zvláště když se spolu honí po celém bytě. Další jejich oblíbená zábava je, že Matýsek si zaleze do krabice, je tam schovaný, Adélka se plíží kolem, Matýsek na ni vybafne a Adélka skáče metr vysoko.Krmivo dávám Royal canine, granulky i kapsičky, vodu v misce mají taky, ale mají mnohem raději, když jim malým proudem pustím vodu z kohoutku.Na Vánoce dostali pod stromeček odpočívadlo s prolézačkou, na jedné fotce je vidět, jak Adélka na tom odpočívá.

V příloze zasílám pár fotek, komentář k té první mě napadá: Je vidět, kdo je tady pánem, vlastně paní domu.

S pozdravem a přáním hezkého dne.

Lenka R., Ústí nad Labem

 

Fotky Vanesy z doby jejího pobytu u nás i z nového domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář