Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vendulka (nyní Majda)

29. 10. 2006

ObrazekVendulka byla společně se svými sourozenci (též již umístěnými Tobiášem a Mery) nalezena opuštěná v uzavřené krabici uprostřed lesa. Paní, která šla na houby, je našla a přinesla je k nám. Koťátka měla svrab, ale jinak jsou zdravá. Měla štěstí, že tam dlouho nestrádala. Všichni tři jsou velmi hraví a milí. Vendulka byla 29.10.2006 umístěna do Prahy.

Vendulčina nová majitelka nám napsala:

 

31.10.2006:
Dobrý den,
slíbila jsem, že se ozvu jak se daří Vendulce .... tedy jelikož jsme jí ještě nenašli definitivní jméno, říkáme jí prcek. V neděli byla cestou v autě strašně hodná, spinkala nebo jen tak koukala na kamarádku a chtěla se hladit. Doma jsme jí nechali chvíli v přepravce, aby jí naše služebně starší kočičanda (jmenuje se Madam) nejdřív očuchala. Pak jsme ji vypustili prozkoumat trošku byt, což se jí ohromně líbilo, vymetla kdejakou štěrbinu, zakousla mop a koště, i do vázy vlezla a Madam na ni jen tak udiveně koukala a trošku syčela. Když odešla kamarádka s partnerem, Madam asi pochopila, že prcek není jen na návštěvě a tak začla syčet trošku víc a následovalo i pár výchovných pohlavků, ale spíš jen náznakem než silou. Za chvíli už se obě začly honit po bytě a i když bylo tiché syčení a jemné facky (přece jenom váhová převaha - prcek 700 g, Madam 2200g je znát). Prcek pak prospala celou noc u mě na polštáři a místy mi dělala chlupatou vrnící šálu. Dopoledne jsme nechali prcka v předsíni a Madam zavřenou v obýváku, měli jen malou štěrbinku u dveří, aby se mohly očuchávat. Odpoledne pod dohledem už řádily spolu, do večera zmizelo syčení i pohlavkování. Madam ji vyzývá ke hře a honění, náznakem se perou, ale prcek už začíná honit i madam a loví jí ocas a tlapky - pěkně ji provokuje a kouká zpoza rohu. Nedá se zatím mluvit o společném spaní v klubíčku (i dnešní noc prcek spala u mě na polštáři), ale Madam už přestala s námi nemluvit a dá se pohladit a nasadí motorek i když druhou rukou hladím prcka.
Jen prcek je pěkně zkoumací, všude vleze, všude se vejde a včera večer sem ji hodinu zoufale hledala, až jsem ji našla v rohu za nohou od postele pěkně si spinkat. No takový půlnoční aerobik a stěhování nábytku potěší.
Až budu mít v zásobě víc fotek, zašlu ty dvě raubířky, jak se muchlují.

 

1.11.2006:
Včera jsme Vendulku překřtili na Majdu. Stává se z ní pěkný divoch, všechno prošmejdí, provokuje Madam ke hrám, dokonce ji i honí. Jen se obávám, že tvarohu už se ani nedotkne, bohužel není v lidských silách ochránit misku Madam s kapsičkami, granulemi a dalším kočičím jídlem před nájezdy Majdy. Málem mi snědla z talíře i špagety.

10.11.2006:
Dobrý večer, či snad brzké ráno.
Byla jsem několik dní mimo republiku, a tak si dámy užívaly doma jen samy s manželem. Majda za těch pár dnů strašně vyrostla, získala jistotu ve skocích a je již jen pár míst v bytě, kam za Madam ještě stále nemůže. Je neuvěřitelně aktivní a zvídavá, všude šmejdí, vleze a obzvlášť miluje skříně a šuplíky (jen hledat ji je obtížné). Holky se opravdu skamarádily, Madam se o Majdu stará, pečlivě ji myje. Ale jinak jsou pěkné tornádo, honí se po bytě, perou se a nejlépe ve tři ráno. Madam mi spí zrovna u nohou a Majda na klávesnici od notebooku (ta ji opravdu fascinuje).
Určitě se s kamarádkou zastavíme na nedělní výstavě koček, takže se ozveme osobně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tahle kočička je moc krásná

(Olga Trampotová, 24. 10. 2006 10:02)

Měla bych zájem o Vendulku. Hledáme mazlivou a hodnou kočičku do bytu, kde nejsou žádná jiná zvířátka. Hezké je, že když jsem nedávno přemýšlela nad tím, jak bych chtěla, aby se jmenovala, napadla mě Vendulka. Nechávám na sebe kontakt: 1.oliva@seznam.cz