Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vendulka 03 (nyní Jinx)

11. 11. 2012

vendulka03-01.jpgSvětle bílozrzavou Vendulku a její čtyři sourozence porodila kočka 6.6.2012 na rohožce před domem, kam chodila prosit o domov. Bohužel ale lidi, kteří v domě bydleli, odmítli se o ni postarat. Když pak porodila, dovezla nám ji i s koťaty slečna, která o ní věděla a chodila ji tam krmit. Vendulka je chytrá kočička, která kazí dobré vychování ostatním. Sama zkouší, kam až může zajít, a pokud nevidí letět utěrku, troufne si na vše. Příprava dobrého jídla pro ni i pro sourozence je její lákavá disciplína, co opatrovatelka (já) vydrží... zdolat topení a skočit na stůl a asistovat není problém, ale k tomu se většinou nedostane, jelikož ji hnedka zaženu tleskáním. Ovšem někdy už musím chytat utěrku a ženu ji. Tleskání asi dlouho fungovat nebude. Je hodně živá a aktivní, ráda provokuje sourozence a kouše je, kde může, samozřejmě z lásky. Ale když se unaví, je to zlatíčko, tulí se a spokojeně vrní, když jí hladím kožíšek. Snese velké kočky a sourozence miluje k sežrání. Nový domov našla díky umisťovací Výstavě pro kočku - 11.11.2012 byla umístěna ke kocourkovi Bondovi do Mělníku.

Děkujeme Jiřině Vyskočilové & kočkám Išince a Žanetce, které Vendulku během jejího pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku.

Fotky Vendulky z doby jejího pobytu u nás najdete zde, fotky všech koťat zde.

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

11.11.2012:
Dobrý den,
včera jsme s Vendulkou dorazili v pořádku domů, byla po cestě moc hodná, vůbec neplakala. Přes přepravku ji očuchal náš pes (NO Robin), ale moc se jí nelíbil :-) Doma se na ní přišel podívat její nový kočičí kamarád Bond, ale moc se jako akční hrdina neprojevil :-) Když zaslechl vrčení (mimochodem na tak malou kočičku pěkně hluboké), tak radši vyklidil pole. Vendulka se pomalu rozkoukává, trošku papala a napila se. Snad se s Bondem brzo skamarádí.

19.11.2012:
Dobrý den,
Vendulka alias Jinx zdraví z nového domova. S Bondem si už celkem rozumí, ale někdy se ho ještě trochu bojí (hlavně když ho začnou chytat kocouří choutky :-), ale to už bude brzo minulost, v pondělí je objednaný na kastraci). Jinak se má dobře, hezky jí a je to pomocnice, všude je jí plno. V příloze posílám fotky.

9.12.2012:
Dobrý den,
posílám nové fotky Jinx (Vendulky) s kamarády.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.