Jdi na obsah Jdi na menu
 


Melinda

4. 4. 2017

melinda220.jpgKočka, kastrovaná, cca 10 let
Umístění:
dočasná péče Starovičky

Melinda k nám byla vrácena po víc jak 9 letech, více ve zprávě níže. Znovu jí hledáme domov, spokojí se s bytem, byla sama, takže spíše jako jedináček, třeba u starších lidí.

Obrazek

 

 

 

Melindu jsme spolu se sourozenci dovezly ze Svatobořic-Mistřína, kde se narodili přitoulané kočce. Kočku jsme nechaly vykastrovat a lidé, kteří nám koťata nahlásili, se o ni budou dál starat, pro koťátka hledáme nový domov. 9.12.2007 byla díky umísťovací výstavě Vánoce v útulku umístěna do Horoměřic. Melinda k nám byla vrácena po víc jak 9 letech. 4.4.2017 Melinda našla svůj druhý nový domov v Brně, v bytě, kde bude rozmazlovaným jedináčkem.

Další fotky zde.

Melinda k nám byla vrácena po víc jak 9 letech.
Melindu v jejím domově několik posledních měsíců (z důvodů, kterým můžeme, ale nemusíme věřit) drželi zavřenou v jednom pokoji, byla z toho ve velkém stresu a začala čurat mimo WC. U nás se zpočátku velmi bála, později se uvolnila a začíná se mazlit. Ale moc by potřebovala své "DOMA".

Naléhavě jí hledáme domov, spokojí se s bytem, byla zvyklá být sama, takže spíše jako jedináček, třeba u starších lidí. Ale na hodnou kočku si určitě zvykne.
Potřebuje kontakt s člověkem, potřebuje hlazení a lásku, potřebuje ukázat, že může člověku důveřovat.
Nenajde se u vás místečko? Zavolejte na 724 142 463.

11.3.2017 jsme Melindu vzali zpět a hledáme jí nový domov. Zatím se velmi bojí a je ve stresu.
27.3.2017 Melinda je stále opatrná, ale už se začala mazlit a moc nutně by potřebovala domov!

 

Zprávy z prvního nového domova:

9.12.2007
Dnes jsme si na Umisťovací výstavě vyhlédli kočičku Žandu, kterou jsme si také odvezli do jejího nového domova. Přejmenovali jsme ji na Melindu a myslím, že jí to ani trochu nevadí. Cesta byla trošku dlouhá, ale proběhla celkem klidně, Melinda ležela zalezlá v koutku přenosky a cestou ani nemňoukla, většinu cesty proležela. Už se "ubytovala" u nás doma v pokojíku. Okolo poledne jsme ji vypustili z přepravky, ze které poněkud nejistě vylezla, ale pak se vydala pomalu prozkoumávat svůj nový domov. Ihned si všimla záchůdku, který sice hned nepoužila, jen si hezky zahrabala a opět šla zkoumat. Chvíli koukala z okna, kde bude mít časem spoustu koukání, jelikož na parapet teď létají sýkorky na slunečnici, nudit se tam určitě nebude  U mističek se také zastavila, ale opět si ani neuzobla, což mě na chvilku znepokojilo, ale pak mě přesvědčila, že nic není špatně, jelikož po provedené "obhlídce" skočila na postel a po jemném pohlazení se hned začala lísat a příst a na postýlce v mé blízkosti zůstala se stejnou přátelskostí celé odpoledne, které jen přerušila, když jsem na chvíli odešla, kdy seskočila a po mém návratu do pokojíku se i napila, trošku pojedla a použila záchůdek. I celý večer se stále cgtěla hladit a jentak polehávat, uvidíme, jak to bude dnes v noci, jestli svůj klid nevymění za noční "řádění" .

melinda270.jpg28.12.2007
Melinda se u nás za ten čas, co je u nás už stačila pěkně zabydlet. Přibrala a dál papá jako o život. Je zábavné ji pozorovat jak se olizuje, ale ještě zábavnější je vidět ji, jak si hraje s hračkami spolu s námi. Když se jí  však něco nelíbí, dokáže se ozvat. Po ránu mě vždycky vzbudí svým krásným mňouknutím a to se pak hned vstává líp. Už u nás zdomácněla a myslím, že je tu šťastná. Ráda sleduje ptáky venku a také velmi miluje peříčka, s těmi si moc ráda hraje. Je to taková hračička, má období, kdy je uhoněná a sleduje, kde se co šustne a jindy zase jen leží a chce se mazlit. Je to zlatíčko a jsem moc ráda, že ji tu máme.

19.1.2008
Dobrý večer,
Melinda si u nás hoví jako královna a chová se jako by u nás žila odjakživa. Je čím dál klidnější a mazlivější, dnes celý den proležela, zpoloviny na mém klíně. Je to hrozný mlsoun, jakmile vidí, že mám něco k jídlu, už ke mně běží a dožaduje se, že chce taky svůj příděl. Její naděje jsou ovšem marné, jelikož má své granulky nebo konzervu. I když občas dostane kousek vařeného kuřete nebo ryby, to se pak olizuje až za ušima. Je to velmi hravý tygřík, kterého je všude plno a u ničeho nechybí. Taková malá zvědavka a průzkumnice.

27.3.2008
Dobrý večer,
píšu opět po dlouhé pauze o životě kočičky Melindy (předtím Žandy) u nás. Teď je zrovna čerstvě po kastraci, jelikož předtím nebyl volný sál a nám se to hodilo až teď. Zrovna hajá u mě na klíně a počítač s blikajícím kurzorem pro tentokrát troufale přehlíží, je ještě dost unavená. Operaci zvládla celkem dobře, žádné problémy nenastaly, ale únava je na ní stále vidět. Jindy je hravá a akční, ale u pana veterináře se jí moc nelíbilo, jakmile se dostala na jeho stůl při prohlídce před operací, hned se celá roztřásla jako osika a jen tam nezúčastněně stála a snášela svůj úděl. Díky operaci a oholenému kousku kůže vypadá hrozně hubená, ale myslím, že to zase dožene. Za devět dní jdeme na vyndání stehů, jsem velmi zvědavá, co se bude dít v přítomnosti pana doktora. Jinak je to ale velká rošťanda a stále se všude rozhlíží, kde by co zničila nebo s čím by si zase mohla hrát, i když právě teď na to zrovna moc energie nemá a spíše polehává. Je to naše hravé zlatíčko, malá princezna s královskými nároky, řekla bych, že si nás dokonale ochočila. Dokonce má i výsadní právo na můj počítač, kde na monitoru velmi ráda polehává a sleduje z okna co se kde šustne. Nejprve jsem myslela, že je to z důvodu tepla při práci počítače, ale ona tam lehává i když je počítač vypnutý, takže jí prostě vyhovuje místo jako takové. Největší legraci ale má při posouvání misky po zemi, přičemž minimálně polovinu vždycky vyleje a pak tu chodí a diví se, že má mokré tlapky. Je také hrozně legrační ji pozorovat při hraní a když se honí za stužkou, v zápalu hry jí ani nevadí, že se točí stále dokola. I přesto, že je to malá ničitelka, ji ale milujeme a jsme za ni moc rádi. Děkuju za krásného tvorečka plného elánu a lásky, který dává životu řád, moc pro mě znamená.

24.12.2010
Krásný štědrý den,
posílám pozdrav z nového domova kočičky Melindy (osvojené 9.12.2007 na umisťovací výstavě) a zároveň bych se chtěla omluvit za dlouhou prodlevu od svého posledního e-mailu. Napravuji to aspoň teď, o Vánocích. Melinda nám za tu dobu, co ji máme pěkně vyrostla i když je už dospělá, chová se tak jen když se jí to hodí, duší je to stále ještě kotě. I přes občasné zlobení je to náš mňoukající miláček a nejkrásnější "skorovánoční" dárek. Doufáme, že i Vy užíváte Vánoc plnými doušky spolu s kočičkami, přejeme hlavně hodně štěstí a zdraví a do Nového roku co nejvíce umístěných a spokojených kočiček.

3.3.2017
Vážené osazenstvo útulku SOS Kočky Hodonín,
obracím na Vás s prosbou o pomoc. Máme od Vás kočičku Melindu, které letos bude již 10 let a vždy byla mou oporou a milovaným mazlíčkem.
Narodil se nám však před půlrokem syn, u kterého byla cca před měsícem zjištěna silná alergie na kočičí chlupy, a proto jsme kočičku od nás alespoň provizorně oddělili a má tak pro sebe svůj vlastní pokoj. Situace je však neúnosná jak pro nás (z pohledu našeho syna, jehož alergie tímto prostým přesunutím samozřejmě nezmizela), tak pro ni, jelikož začala na protest po pokoji značkovat.  Po rodinné debatě rozhodli, že pro ni bude lepší najít nový domov. Uvažovali jsme už i o tom, že by žila venku, ale přeci jen už není nejmladší a byla zvyklá celý život na byt, bojí se aut a jiných hlasitých věcí (např. vysavače) a my bydlíme u frekventované silnice (kde auta jezdí celkem rychle), takže tato možnost byla zavržena. Jelikož jsem si vzpomněla, že ve smlouvě bylo zakotveno, že v těchto případech by se měla kočka vrátit do Vašeho útulku (smlouvu jsem už bohužel nenašla, pouze Váš Návod na kočku), obracím se na Vás s prosbou o pomoc. V našem okolí jsme vhodnou osobu, která by se jí ujala, bohužel nenašli ...
Děkuji předem za odpověď a případnou pomoc,

Pavla

Fotografie z Melindina I. domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Zprávy z druhého domova Melindy:

4.4.2017
Trvalo to asi dvě hodiny a už je Melinda jako doma, sice ještě tošku nervozní, ale už mi spinkala na klíně myslím, že si budeme rozumět. Mám velkou radost, děkuji všem.

melinda270.jpg9.4.2017
Zlatíčko Melinda:
První dvě hodiny byla schovaná v předsíni za troubou. Pak jí teta Hanička nakrájela syrové kuřecí masíčko tak vylezla a začala baštit. Pak vše zkoumala a ve finále vylezla Haničce na klín. Když jsem došla po 14 hodině tak trošku jen koukala a pak nám přišla asistovat k jídlu. Než jsem odešla v 16 hodin tak se nechala hladit a pak se spokojeně uvelebila vedle tety na židly a spokojeně usnula.
Hned první den spaly spolu v posteli, uvelebuje se Haničce v nohách. Dvakrát za noc zkoumá byt a chodí do koupelny na záchůdek. Během dne šla teta na nákup a při návratu domů ji čekalo veliké přivítání.
Ve čtvrtek přijel na návštěvu synovec Tomáš a bylo veselo.
Melinda Haničce u všeho asistuje..., dámy bydlí v desátém patře a vládne tu spousta lásky a pohody... :-) tyhle dvě dámy si opravdu sedly. :-)
V sobotu jsem srdíčko na šplhadle potřela kozlíkem a bylo dovádění... :-)
Pak se spokojeně uvelebila ve skříni v předsíni a po náročném odpoledni sladce usnula... :-)
Všechny Vás moc zdravím a Katce ještě jednou moc děkuji. Jsem moc vděčná za tak šťastný začátek pro obě, jak pro Haničku, tak pro Melíska. Přeji všem krásný nedělní den.
S pozdravem Lenka

Kočky SOS:
Z celého srdce děkujeme za domov pro Melindu! heart


Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To jsem ráda!

(Daniela se svou kočkopartou, 4. 4. 2017 19:49)

Jsem moc ráda,že miloučká Melinda má nový,stálý domov a spřízněnou lidskou dušičku,která ji bude mít určitě moc ráda.Děkuji za dobré srdce do nového Melindina domova.Měj se už jen krásně,kočičko milá.

hanvyj@email.cz

(Hana Vykydalová, 30. 3. 2017 10:05)

Prosím mám dotaz,mohla bych siMelindu zamluvit, nejpozději do podzimu, ještě nemám zasítované okno a bydlím v 10patře, snažím se ale některé firmi jsou na mě moc drahé. Děkuji za odpověd.

Re: hanvyj@email.cz

(Kočky SOS, 30. 3. 2017 10:19)

Paní Vykydalová, napsala jsem vám na ten email ale vrátilo se to zpět, hlásí to "Permanentní chyba na straně uživatele" takže zkusím sem:
do oken stačí obyčejné sítě proti hmyzu, zasíťovat se musí jen balkon, tam to jinak nejde.
Informace najdete v rubrice Síťujte!
Nejlevněji vychází koupit sítě na Zoohitu a šikovný chlap to na balkon připevní.
Odkud jste?
Melinda by potřebovala nový domov co nejdříve. Napište nám na náš email kocky.sos@seznam.cz
Děkujeme.