Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zuzanka

22. 9. 2006

ObrazekBílá kočička s černými flíčky Zuzanka je přátelská, milá, hravá a mazlivá. Dvakrát již odešla k novému majiteli a dvakrát se vrátila. Poprvé kvůli alergii majitele, podruhé ji nepřijala domácí kočka, která na ni žárlila a bila ji tak, že tam nemohla zůstat. 22.9.2006 se na ni znovu usmálo štěstí a byla umístěna do Přerova. Přejeme jí hodně štěstí, aby se jí v novém domově líbilo. Však už si ho zasloužila!

Fotky z nového domova zde.

Zprávy z nového domova:

22.9.2006
Už jsem doma a vrním a vrním... Zuzanka

5.10.2006
Paní Tomalová, zdravím Vás, slečnu Lucku i všechna zvířátka.
Zuzanka se už zabydlela. Vymezila si svůj rajon, ve kterém nám občas velkoryse uvolní kousek křesla, postele nebo zbytek jídla na našem talíři. Největší její kamarád je lednička (na její vrznutí se okamžitě přiřítí, ať je kdekoli).
Vážně jsem ještě nepřišla na to, co by jí nechutnalo. Anglická na mém rohlíku jí voněla tak, že mi ji ukradla před otevřenou pusou. No prostě zlatíčko! Je to velký mazel, pořád vrní a snaží se po mně plazit nebo aspoň se o mne otřít či opřít, když si sednu. Žárlí na mobil. Pokud telefonuju, vnucuje se tím, že mi vleze na klín. Dá se říct, že hned pochopila, jak to u nás funguje. V noci spinká s námi v posteli nebo tiše sedí na parapetu a pozoruje parkové kočky.
Problém je trošku s tím, když je manžel po noční a já jsem v práci. To se jí toho klidu už zdá asi moc, tak dopoledne řádí. Manžel má tvrdé spaní, tak se nevzbudí. Ona se o to ale asi snaží, protože když se manžel probudil, zjistil, že má postel plnou všeho možného - její balonek, myši, sušené kytky z vázy, špagát ... Prostě ho asi chce vyprovokovat ke hraní. Někdy je jí ještě asi smutno po kočkách, protože občas mňouká, jako by někoho hledala. Možná měla u Vás kočičí kamarádku nebo kamaráda.
Jsem trochu nervózní z toho, že vůbec nepije. Vody se po celou dobu, co je u nás, nenapila. Je možné, že nemá potřebu pít, že jí strava z konzervy pokryje i potřebu tekutin? Bojím se, aby to neodnesly ledviny. Vypadá ale spokojeně, tak je snad v pořádku.
Tak už končím, jdu na vlak domů. Mějte se fajn.

Naše odpověď:
Zdravíme z Hodonína,
děkujeme za pozdravy, Váš mail dnes paní Tomalová dostane. Teď jsem s ní probírala to pití, asi srovnáváte její pití s tím, jak pil Váš kocour, ale to srovnávat není dobré. Nebojte se o ni, Zuza pije, jak potřebuje a každá kočka má jinou potřebu vody. Jen ať má vodu každý den čerstvě vyměněnou a má ji k dispozici, jinak si s tím nelámejte hlavu. Těší nás, že si zvykla, měla tady sice společnost, ale zde se neprojevovala tak, že by o ni zas tak moc stála :-)), je pravda, že bude po Vás chtít účast na hraní a tu Vaši společnost. Jinak máte prostě u Vás zajímavou kočku, ne každá nosí takhle aport do postele... Přejeme hodně spokojenosti a pěkný den.
Maja Brázdilová, Naďa Tomalová, Lucka Malečková
Kočky SOS Hodonín

6.10.2006
Zdravím z Ostravy. Díky za Vaši odezvu. Ta moje nervozita ohledně Zuzčina nepití je opravdu ovlivněná srovnáním. Náš kocour odmítal konzervy a jedl výhradně granule. Pil proto jak duha - z misky, z hrnce při škrábání brambor, často si vynutil i tekoucí vodu z kohoutku a to pak nebralo konce.Nějaký měřák na pitnou vodu ho vůbec netrápil. Čekával v koupelně, až se osprchuju a pak si skočil do vany a olizoval po vaně stékající kapky. Přesto míval občas problémy s močovými cestami a chodili jsme na injekce. Pak jsem dlouho kupovala dietní granule přímo na veterině. Proto ty obavy. Možná to mají kluci jinak. Misku s vodou má vedle misky s jídlem a druhou má jinde, protože v chytrých knížkách o kočkách jsem četla, že některé kočky se vody blízko jídla nenapijí. Vodu tam měním víckrát za den. No tak si myslím, že pro to dělám co můžu a ona potvůrka nic. Namočila si tam čumáček akorát jednou a to ještě omylem, když jsem jí tím směrem hodila myšku a ona nevybrala zatáčku. Vypadá, že je v pohodě. Zdravím všechny Kočky i kočky v Hodoníně.

24.7.2007
Včera jsem byla se Zuzankou na veterině preventivně odčervit a doslova jsem si to užila. Zuzanka je sice velký mazel, ale není chovací. V ordinaci byla tak vyděšená, že jsem ji celou dobu měla v náručí přissátou jak pijavici a než si pan doktor všechno zapsal do počítače, chodily jsme si prohlížet obsah vitrínek! Trvalo to docela dlouho, protože pan doktor je mnohem větší kamarád se zvířátky něž s počítačem. Takže zatím co pan doktor bojoval, my jsme si tiše špitaly a bylo nám fajn. Jo, já byla zase pro změnu vyděšená z toho, kolik Zuzka váží. Prý 6,80 kg! Je fakt, že jako puberťák už nevypadá, ale moc jí to teď sluší. Jako tlustá mi nepřipadá,ale asi trošku přece jen omezíme ty Whiskasové kapsičky/prventivně/. Když se podaří, pošlu fotky.

3.9.2007
Přeju hezký den do Hodonína. Posílám fotky Zuzanky. To, že jsou pod názvem koberce, je tím, že syn mi chystal fotky koberců, které chci prodat přes internet a Zuzanku při tom vyfotil taky. Ty koberce prodávám ostatně hlavně kvůli ní, protože jsou tmavě červené perské, ale jen když z nich denně vysávám její bílý kožíšek. Tak jsme to vyřešili v obýváku kobercem smetanovým.
Zuza je spokojená, protože na něm není vůně žádné jiné kočky a tak si ho značí - pořád se vyvaluje a mazlí se o něj. Takže u nás vládne všeobecná spokojenost. Na fotkách je Zuzka, jak nám k tomu focení vařila kafíčko a jak se pak unavila.

4.9.2007
Přeju hezký den do Hodonína.
Hlásím, že Zuzanka bude mít kamarádku. Minulý týden se kolem Ostravského nádraží a pak i ve vestibulu objevilo koťátko. Viděla ho kolegyně, která má doma taky dva nalezence a pokaždé prožívá znovu stres za každé opuštěné zvířátko. Přes víkend se prý kotě motalo v kolejišti, až došlo někam na dílnu. Jak jsem se zmínila, že bych si ho vzala, chlapi z dílen zahájili pátračku a dnes už mě čekali s kotětem v přepravce, kterou má pro všechny případy kolegyně trvale ve skříni v kanceláři i s granulema a stelivem.
Před chvílí jsem se vrátila od veterináře z prohlídky a odčervení. Je to holka, asi 10týdenní bílomourka, zdravá, ale špinavá, jako by bydlela v uhelných skladech. Teď právě sedím na rožku židle, protože na zbytku spí kotě. Čeká nás cesta domů, tam koupel proti špíně a bleškám no a hlavně seznamka se Zuzankou. Mám z toho trochu obavy, jak to Zuza zvládne. Je hodně citlivá, nechtěla bych jí tím ublížit. Myslím ale, že časem bude za kamarádku ráda.
Manželovi jsem o toulavém kotěti řekla a když slyšel, že prosilo kolemjdoucí ve vestibulu nádraží, řekl sám, ať ho najdu a dovezu.
Doufám, že všechno dobře dopadne a budu brzy podávat dobrou zprávu. Mějte se krásně a držte mi palce.

Naše odpověď:
Zdravím,
to je moc dobře, že jste se o něm dozvěděla a mohla mu pomoct, děkuju Vám i za něj. :-) Připravte se, že Zuza bude žárlit a hlídat si "své" území a prostě bude všem dávat najevo, že ten vetřelec dostane a dá mu zabrat. To tak bývá, může to trvat týden, ale i měsíc...
Jen co se týká toho, že je špinavá a potřebuje odblešit, na odblešení je dobré použít Frontline, je to takový dávkovač ve spreji, který mají na veterině (asi za 250 Kč), ale vyjde na hodněkrát, takže se s ním dají kočky i psi ošetřovat průběžně. Koupání kotěte není moc vhodné, i když je mi jasné, že ho potřebujete očistit. My to děláme tak, že kočky, které k nám přijdou hodně špinavé, otíráme mokrým hadrem, aby se voda nedostala až na pokožku, a ony se pak, jakmile budou najedené a odpočinuté, začnou omývat samy, takže za chvíli bývají čisté. Ale pozor - nejdřív kočičku otřete a teprve až bude opět suchá, aplikujte Frontline, protože jinak by se narušil účinek Frontline. Ono to nakonec to bude na Vás, jak to uděláte, to jsou jen rady, hlavně že má plnou mističku a láskyplný domov. :-)
Mějte se moc hezky.

12.9.2007
Zdravím všechny v Hodoníně. Posílám zprávu, že máme vyhráno. Zuzanka je zlatíčko a zvládla to v pohodě. Včera jsem přišla domů s nákupem a to vždycky znamená, že Zuzka tašku prolustruje. Jenže Ája byla u tašky dřív a začala kutat. Zuzka k ní přišla a já čekala boj. Ale Zuzanka ji olízala na čele a majestátně odkráčela. Je pravda, že do večera se ještě několikrát prohnaly, až se ozýval vřískot, ale to jsou tahanice o hračky a hry na číhanou. Občas jí Zuzka vysvětluje domácí řád - např. když malá vyskakuje na okraj záclony nebo na opěradlo křesla, snaží se ji zahnat pomocí facek. Zdá se, že to Ája bere a poslouchá ji. Zjevně ví, o co jde, protože Zuzku občas tímto způsobem provokuje. Tak je u nás všeobecně veselo a šťastno. Až tak, že když jsem manželovi řekla, že v říjnu budu na týdenním školení, prohlásil, že doma s těma "šmejdama" sám nebude. Musel by je prý vyhodit do parku.Ale když spaly a byl klid, ptal se, kde ty Rozárky jsou.

zuzanka.jpg26.3.3015
Dobrý den, posílám pozdrav všem kočkám do Hodonína. Konečně jsem se dostala k tomu, abych našla pár fotek Zuzanky a Áji. Zuzanka mi vždycky uteče, jak zjistí, že ji fotím. Musím ji překvapit, když se vzbudí, dokud se nevzpamatuje. Ája - nalezenec na nádraží - je zase zvědavá a dělá mi "koníčka" /předkloní hlavičku, vyhoupne se na zadní a zátylkem se otře o foťák/. Proto mám fotky, když obě leží. Na kalendář je asi pozdě a ani nevím, jestli se dají použít. /potěšilo by/,  ale i tak posílám jako důkaz, že se mají dobře. Milena

16.4.2020
Dobrý den,
dnes v noci se naší Zuzance ve spánku zastavilo srdíčko. Večer v klidu pojedla a šla spát do svého košíku v ložnici. Ráno ale nepřišla na mazlení jako vždycky a nereagovala na volání. Když ji manžel pohladil, zjistil že je mrtvá. Měli jsme ji moc rádi.
Milena z Přerova


Fotky z nového domova zde.

 

Náhledy fotografií ze složky Zuzanka v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zdravíme do Přerova

(Naďa, Lucka, 19. 7. 2007 20:42)

a děkujeme za zprávy o Zuzance i příspěvek k Pájovi :-). Jsme moc rády, že se má u Vás tak skvěle a máte z ní radost!!! Je to opravdu vyjímečná kočička!

Zuzanka z Přerova

(Milena, 19. 7. 2007 11:03)

Mám chvilku, tak přidám něco víc. Když jsme si přivezli Zuzanku, brzy doma začaly mizet věci. Podezřívali jsme se s manželem navzájem, který z nás si přistěhoval toho Němce do bytu/Alzheimera/.Tu chyběla houbička na nádobí, jindy zase zmizaly hadry na úklid, tu zmizelo tričko a nebylo k nalezení. Až jednou, když jsem položila své pyžamo v koupelně na koš a odešla do ložnice, vidím, že pyžamo leží mezi dveřmi. Než jsem dospěla k názoru, že snad mi ještě úplně nepřeskočilo, ono pyžamo se mírně nadzvedlo a plynule zmizelo pod postelemi. No co jsem pod nimi všechno našla se ani nedá psát. Tak to vypadalo, že máme doma kleptomanku. Jenže bylo to jinak:
Vnučka má u nás v papírové krabici panenku s oblečkama. Zuza tak dlouho kutala, až z krabice vytáhla malý vlněný svetříček. A pak to začalo. Napřed ho vykoupala v záchodové míse, pak ho odnesla ke svojí misce s granulema a za chvíli s ním šupajdila pod postele. Tak to probíhalo skoro týden. No a rázem bylo jasno - prostě byla to dokonalá máma. Určitě by jí byla! Nevím, jestli to ustojím, kdyby se to opakovalo. Uvidím, možná pak pojedu pro koťátko.

Zuzanka z Přerova

(Milena, 17. 7. 2007 10:41)

Napadlo mě podívat se ještě na stránky o Zuzance a až teď jsem našla poděkování paní Nadi a příspěvek od Karin.Tak napíšu něco o Zuzance. Ze štíhlé slečny je teď krásná plnoštíhlá dáma, která se ale pořád dá zlákat k lumpárnám. Pořád jí chutná, nejvíc miluje kapsičky s telecím v krémové omáčce od Whiskas. Od té firmy by zasloužila metál. Mističku vyčistí tak, že háže prasátka na strop!
Jezdí se mnou na zahrádku, je tam moc spokojená, ale špatně snáší převoz. Jezdím s ní na kole/auto nemáme/ a i když cesta trvá nejdéle l0 minut, celou dobu mi zpívá smutnou písničku. Pak se jí nechce zase domů a já musím vymýšlet fígle, jak ji přelstít. Naštěstí/ pro mne/ je to pořád taková čistá dušička, že mi na všechno vždycky skočí. Je to moje i manželovo srdíčko a jsme moc rádi, že ji máme. Pozdravuju děvčata z Hodonína a paní Nadi, její dceři a Karin, které jste se tu ozvaly slibuju, že na Zuzanku nedám dopustit.

Poděkování za Zuzanku

(Naďa, 30. 11. 2006 20:11)

Děkuji vám, že jste dali Zuzance nový domov a podle příspěvků, které jsem četla, se má u vás skvěle. Měla jsem Zuzičku doma 40 dnů, ale protože ji naše kočka napadala a ubližovala jí, musela jsem ji vrátit zpátky paní Tomalové. Také jsme to s dcerou velmi oplakaly. Ale teď vidím, že se má u vás velmi dobře. Patří vám můj velký dík, protože tak hodnou kočičku jsem ještě neměla, bylo to naše zlatíčko. Ještě jednou moc děkuji.

Zuzanka

(Karin, 21. 11. 2006 20:35)

Mám velkou radost, že Zuzanka konečně našla tu svou rodinu - však se nám při návštěvě depozita také málem vetřela do kapsy! Hodně společné radosti vám všem.