Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áda (nyní Filip)

24. 11. 2013

pa010012-stranky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2013

Áda je jeden z koťat zachráněných na Chovatelské burze v Hodoníně, v depozitu ho máme od července. Je to typické hravé kotě, které pořád něco zkoumá a objevuje. Nejlíp si rozumí a vydovádí se s "bráškou" Brblou, kterého jsme společně s ním zachránili, když je spolu s dalšími koťaty majitelé po skončení burzy prostě odhodili. Adinka je uvrněný mazílek-stačí na něj sáhnout a už vrní, na kterém jde vidět, že byl brzo odebraný od matky, protože už odmalička rád žužlá ruku mezi palcem a ukazováčkem-je to jeho neoblíbenější činnost u které spokojeně vrní a usne a vydrží si s ní celé hodiny.
23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našel Áda domov, v Brně, v bytě. 


Fotky Ády z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Zprávy z nového domova:


24.11.2013

Dobrý den,
prosím o pomoc. Co jsme s Ádou přijeli domů, byl samozřejmě vyplašený. Pořád se schovává, ale to jsem čekala, celou noc hledal asi ostatní kočky a mňoukal, ráno konečně použil toaletu, ale pak zalezl a hodiny se neukázal. Když jej vytáhnu z úkrytu a hladím ho, je vidět, že mu mazlení chybí tak se ke mě má, ale po chvíli opět zaleze a je tam zase hodiny. Nereaguje na hračky, na jídlo no na nic.
Věřím, že jednou vyleze, ale mám strach z toho, že nejí a nepije. Nechce si nic vzít. Je to normální? Mám o něj strach, tak si říkám, že bych s ním měla asi zajít k lékaři. Nebo je to jen silný stesk? A přejde ho to? Prosím, napište.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
podle mě je to opravdu jen stesk, protože Áda byl od malička zvyklý být s ostatními kočkami a hrát si, blbnout, lítat s nimi-je to kotě a má rád společnost, byl hodně fixovaný na Brblu, byli jak bráchové, takže je pochopitelné, že mu je teď smutno, když je úplně sám bez kočičích kamarádů.
On je Áda opravdu takový mamánek, pořád jsem ho omazlovala a pusinkovala, protože byl strašně malinký když jsme ho našly, vždycky si na mě došel lehnout, když jsem se dívala na televizi a žužlal mi ruku, takže ho zkuste co nejvíc mazlit a ukázat mu, že teď jste vy jeho smečka.
Jinak to, že mňouká mě mrzí, to mu je asi hodně smutno, protože mňouknout jsem ho nikdy neslyšela. Ale všechno je jen o zvyku, ono ho to přejde až se u Vás zabydlí :-)
Co se týká jídla, zkuste mu dát syrové maso-kuřecí srdíčka, mleté hovězí nebo kuřecí maso, na tyhle pamlsky by jste ho mohla nalákat :-)
Když tak tady je telefon na mě, klidně kdykoli zavolejte :-)
Přeji hodně štěstí a ať se u Vás Áda co nejdřív zabydlí :-)
Lenka V.


25.11.2013

Dobré ráno,
včera večer se mi podařilo vydolovat Ádu z poza sedačky a zase jsem se s ním mazlila. Byl rád, jakoby na to vytažení čekal a pořád ke mě chodil celý večer se mazlit, ba dokonce byl tak rozjetý, že mi začal žužlat ruku, tam jak jste mi říkala. To proto, že jsem mu říkala, že vám píšu a jestli nebude baštit, že půjde k doktorovi. Proto asi začal. :)
Jen ty pamlsky nechtěl. On by asi chtěl, vždycky se k nim vrhnul, očuchal a chtěl si líznout, ale pak couvl a olizoval jen sebe, jakoby se mu moc sbíhaly sliny.
Dnes v noci zase mňoukal a chodil za námi do postele a ráno jsem si všimla, že ujedl něco málo z granulí. Tak doufám, že si vzal i vodu. Vypadá to slibně. Tak nám držte palce a děkuji za radu, tu taky vyzkouším.
Jen by mne ještě zajímalo, jestli měl na spaní svůj pelíšek, nebo spal různě. Děkuji.

26.11.2013

Dobré ráno,
tak už je to v pořádku. Včera jsem ho dvakrát dolovala zpoza sedačky, vidím že se mu tam nejvíc líbí. Pak jsem ho nenechala zalézt. Pořád jsme se mazlili, až z toho mám bolavou ruku, jak  mě pořád žužle. Pak celý večer podřimoval na klíně-opravdu jak miminko.
Dnes spal sám v obýváku a byl celou noc potichu, což je bomba. Vlastně dnes ráno  tam ještě je, ale to už je dobré. Našla jsem si způsob jak jej nenásilně vylákat.
Jinak už konečně jí a pije. Přes den si sem tam ďobne, ale koukám, že nejvíc jí v noci.  Včera jsem vařila  hovězí maso a on si nechtěl vzít libové, ale úplně mě dostal, že baštil to tlusté co se tak třepe. Asi to potřeboval po tak dlouhém půstu. To bylo slávy a chválení.
Hlavně, že už je v pohodě.
Mějte se krásně a zase se ozvu. Hezký den

1.12.2013
Dobrý den,
Áda se má skvěle, teď se jmenuje Filip a bezvadně na to slyší. Přijde na zavolání. Ještě má trochu strach z mého chlapa, ale už si na sebe zvykají.
Posílám pár fotek. Mějte se hezky a hezké svátky!


2.12.2013
Dobrý den,
už nikoho nehledá, je v klidu. Pořád objevuje nové kouty a chodíme se spolu koukat na cvrkot z okna. Máme výhled do parku na lidi a auta, tak to je ještě pro něho trochu strašidelné.
Na chalupě jsme ještě nebyli, měla jsem strach aby se neprochladil. Co přišel ke mě, tak ještě sem tam pšikne, tak to zkusíme, až nebude pod nulou.
Jinak se mu nejvíc líbí za sedačkou. Udělala jsem mu skovávačku, ale tu nebere - za sedačkou je nejlíp. Tak třeba si na tu novou zvykne.
Zatím se mějte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

přimlouvám se za kamaráda

(Daniela, 25. 11. 2013 19:14)

Dobrý den do Brna,
moc se přimlouvám za kamaráda,pak bude všecko snažší ,budete mít doma veselo a bude všem krásně,věřte mi,vím o čem mluvím!Je málo kočen,které upřednostňují samotu ve zvířecím světě.
Urřitě se ale vše zlepší,zvykne si.Přeji pevné zdraví,klid a lásku všem u vás doma.
Zdravím vás i Ádíka od svých sedmi kočičích miláčků.Daniela

Ještě jednu :-)

(., 25. 11. 2013 18:49)

Dobrý den, nejlepší by určitě bylo, kdybyste mu mohli pořídit ještě kamaráda, věřte, mít dvě kočky je lepší než jen jednu. Zabaví se spolu a necítí se osaměle, když třeba nejste právě doma...