Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alvin

22. 11. 2014

alvin350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2010

Alvin je čtyřletý perský kocourek, kterého naše kamarádka získala od sousedů. Sousedka se jí ptala, jestli nechce kočku, že ona ji už nechce. Kamarádku to začalo zajímat, protože věděla, že měli víc koček, ba i psa. Šla se tam podívat. Paní dělala, že kocoura hledá a pak ho vyndala z gauče! Alvin tam byl zavřený, hubený, srst samý dred, snad mu ani nedávali jíst a drželi ho tam. Když to kamarádka viděla, sebrala kocoura a ptala se, kde mají další kočky a prý že je rozdali i psa a teď by chtěli pro děcka zase nové štěně. Alvin se musí ostříhat, až se trochu vykrmí, navakcinuje se a může jít do nového domova.
8.3.2014 byl Alvin umístěn do Želetic, do domku k perskému a britskému kocourkovi. 7.10.2014 byl Alvin vrácen zpět k nám, více se dočtete níže. 22.11.2014 Alvin našel svůj nový domov na III. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně. Byl umístěn do Brna, do bytu k perským kočkám.

Alvin byl adoptován na dálku - jejho adoptivní rodinou byla Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

Fotky Alvina zde.


Zprávy z nového domova:

8.3.2014
SMS zpráva:
Alvin po příjezdu zalezl pod sedačku. Peršan na něj nereaguje a briťák na něj číhal před sedačkou. Alvin vylezl před chvílí a i s briťákem sedí na kuchyňském pultu. Tak snad to bude dobrý.

14.3.2014
SMS zpráva:
Alvin už je tu zabydlený, má svůj pelíšek a večer spí se mnou v posteli. Jak budu mít fotky, pošlu.

Kdo sleduje naše stránky, tak si možná vzpomíná na kocoura Alvina, který byl týraný. Zavírali ho do gauče, byl podvyživený, nečesaný, museli jsme ho dát ostříhat, vykrmit a pak jsme ho umístili k britskému a perskému kocourovi.
Pán co tehdy volal, ho strašně chtěl a tím, že už peršana doma měl, tak jsme se domluvili.
Zpráv z nového domova bylo málo, většinou sms a fotky jen do telefonu. Vypadalo, že se má dobře.
O to víc mě zaskočil v neděli dopoledne telefon. Paní chce kocoura vrátit, za hodinu ho doveze, protože ona je na zhroucení. Alvin má průjem, za veterináře dala už tisíce a má všechno pokaděné. Abych tu litanii zkrátila, kocour nikdy nedržel dietu, doktor řekl, že když krmí superprémiovým krmivem, tak to má nechat. Ptala jsem se, proč nezavolala, poradila bych jí, každému je jasné, že léčba průjmu začíná dietou. U nás Alvin problémy neměl, tak bylo nanejvýš pravděpodobné, že mu granule Proplan nesedly. U nás je bez potíží a bude mu hledat další domov. Snad už poslední.

Zprávy z dalšího domova Alvina:

22.11.2014
První den v novém domově - Vilík prozkoumal celý byt, s ostatními kočkami se očichává, ale jinak distanc, pejska ignoruje, snědl pár granulí Nativia, kapsičku Felix nejedl, jinak se lísá, nechává se mazlit a drbat, chodí za mnou jak pejsek, ležel u mě na stole u PC, potom se vyhříval u infra topení, do pelíšku nešel, ale válel se na gauči u TV, teď už spí. Jsem překvapená, že je takový kontaktní, i když je pro něj v novém prostředí, a neschovává se nikde. Myslím, že se brzy aklimatizuje. Jsme z něj tak nadšení, nechápu jen, že se tak úžasného kocourečka mohli lidé dobrovolně zříci. Tady u nás už definitivně zůstane. Doufám jen, že začne pěkně jíst. Dnešek musel být pro něj obrovský stres - cestování, nové prostředí, noví lidé, nová smečka. Zvládl to skvěle!!!! Zdraví Zora P.

23.11.2014
Vilda v noci "vizitýroval" = šmejdil po celém bytě, skákal na skříně, atd., dneska celý den prospal u mě na nočním stolku, před chvílí vylezl z pokoje, několikrát olízl kapsičku Felix (dala jsem mu tam lžičku teplé vody, aby se rozvinula vůně a chuť), ochcal mi hlínu v květináči a potom šel způsobně na kočičí WC domeček. Žádné bobky, jen loužičky. Dávám mu vitaminovou pastičku - máznu mu ji na tlamičku a on si to pěkně olizuje. ATB bere bez problémů - strčím mu 1/2 tabletky do tlamičky a on se nechá. To jsem ještě u žádné kočky nezažila - tabletky je naše noční můra. Chvilku po ATB si ublil. Pije vodu.  Měla jsem strach, že  nebude ani pít. Jestli zítra nezačne Vilda pořádně jíst, vezmu ho k vet., aby mu dal něco na povzbuzení chuti k jídlu (asi vit. B). Vím, že něco existuje, už jsme to brali. Je taky možné, že má sníženou chuť k jídlu z důvodu braní ATB. Taky jsem ho zkoušela česat, a vše bez problémů, drží, ani se nehne (i ta záda jsou bez problémů). A nechává se vzít do náruče a drbat na břiše a vrní u toho - motorová pila. Sama jsem zvědavá, jak se bude rozvíjet dál. Budu dále informovat. Zdraví Zora P.

24.11.2014
ATB jsem ode dneška tedy vysadila. Do Felixe si několikrát líznul, jinak vitamin. pastu pěkně olizuje. Dneska spal u mě v posteli celou noc. Přes den byl dost čiperný, skákal na skříně a dost se mazlil. Ale nežere. Doufám, že to je přechodný stav související s ATB. A nevíte, kdy byl odčervený? To syrové maso mu budu klidně dávat, ale vet. mi radil, ať je to maso nejdříve tak 2 dny hodně zamražené (kvůli likvidaci parazitů) a potom rozmražené a má mít pokojovou teplotu před podáním. Zase dám echo, jak se Vilda vyvíjí. Zdraví Zora.

26.11.2014
Zdravím, tak Vilda začal trošku žrát, ale fakt jen na etapa a vždy pár soustíček. Ale žere - jak Felixe, tak granule. Občas si ublije, vitaminovou pastu dávám každý den. Jinak je klidný, hodně přes den spí, už se i "opaluje" u infra topení, s kočkami si sice nehraje, ale vždy se dvěma spí s chlumlu. Na nový pelech kašle. Dvě noci spal u mě v posteli, a to až do rána. A jede "motorová pila" - takové to vrnění, tak je asi spokojený. Už dělá bobky, naposledy to pustil v ložnici na koberec, tak dobrý, a jsem ráda, že nemá průjem a zacpaná střeva. Fakt nechápu, že ho lidi zbavili, je boží!!!!! Zdraví Z.

8.12.2014
Zdravíme všechny Vilouškovi obdivovatele. Vilík je naprosto v pohodě, pěkně jí, je to malý chlupatý gaučák - přes den u mě v posteli a k večeru se přemístí k TV na divánek. O jídlo si vždy přijde vymňoukáním říci. Jinak mazlík a "cicmoš".

22.12.2014
Krásné a pohodové prožítí svátků vánočních přeje Všem peršánek Alvínek alias Vilda z Brna.
P.S.
Mám se blaze, rejdím stále celým svým bytečkem, skáču si do výšek na skříně a zase se spouštím zpět a jsem teď celkově dost akční. Jídla mám stále dost, chutná mi vše, a hlavně - nemám žádné střevní a jiné potíže. Mám tady kámoše a teplíčko a pelíšky a už mě odsud nikdo nedostane. Chachacha......

13.1.2015
Zdravím opět z Brna - mám se stále dobře, trávení bez problémů (žádné průjmy, zvracení, apod.), mám pořád chuť k jídlu, kterého mám stále dost, nejlépe mi je v posteli u paničky, kde jsem se trvale ubytoval a už se odsud nehnu!!!!! Mám svůj polštářek z paměťové pěny a tam se mi báječně spí!!!! Tak se všichni mějte a já se zase ozvu. Jsem po jídle a pomalu usínám. Vilík

14.2.2015
Zdravíme všechny v Hodoníně!
Mám se fajnově, střevní problémy jsou minulostí, teď jsem si nahříval plné bříško a kožíšek u infra topení a je mi blaze. Asi si půjdu dát šlofíka k paničce do pelíšku, tam je mi nejlíp, mám svůj klídeček a nikdo mě nevyhání. A měnit paničku už nikdy nebudu!!! Všem nalezeným kamarádům v útulku přeji, aby se měli tak dobře, jak se mám já. Zdraví Vilík a Zora P.

14.3.2015
Zdravím všechny dvounohé a čtyřnohé kočky, mám se pořád fajnově, stále plné misky, už jsem se naučil jíst vařená kuřátka, tvrdé sýry (eidam, apod.), pribiňáčky, lipánky, občas si ulíznu šlehačku, a nemám z toho žádné průjmečky, válím se u paničky v posteli nebo s kámošema se "opaluji a nahřívám" u infráku. A kdo se má lépe? Jen s tím česáním mě paničky někdy fakt naštve..... když zrovna nemám náladu. A jinak dobrý.....Mějte se kočkově, zdraví peršák Vilík (Alvín) z Brna se svojí smečkou.

7.4.2015
Z Brna zdraví všechny tety a kámoše Vilík (Alvín) a přeje dny plné sluníčka. Ozývám se až teď - panička neměla v provozu PC. Dnes jsem měl zákusek (kuřecí prsíčka)  - kámoš Baldínek ulovil ve spíži kuřátko, které tam panička nechala rozmrznout k obědu. A byla tak hodná, že v rámci diety se vzdala kuřátka a pěkně celou smečku podělila. To tedy byla mňamka.... Tak se všichni mějte!!!!!!!!

9.6.2015
Zdravím všechny tety z Hodonína a všechny příznivce kočičáků. Podávám malé info hlášení - mám se stále fajn, panička mi podstrojuje, užívám si teplíčka a už to jiné nebude. Kočičí pac Alvín alias Vilík z Brna

4.9.2015
Zdravíme všechny tety z Hodonína - Alvín alias Vilík poslušně hlásí, že teď sedí u paničky u PC a stále se má fajnově. Má tady svého oblíbeného kámoše Vilemóna, spolu dělají kočičárny - jeden druhého inspiruje. Vilík nemá průjmečky, i když v poslední době se dokrmuje smetanou. Je nesmírně kontaktní a perfektně zapadl do kočíčí smečky. Už se nedrží o samotě jako ze začátku pobytu. Je z něj sebevědomý spokojený kocoureček. Ty původní majitele nechápu, Vilíček je fakt mimořádně hodný, nic neničí a je úžasně kontaktní. Jsem moc ráda, že se dal psychicky dohromady a fakt bych ho už nikomu nedala. Je to takové moje malé chlupaté sluníčko...Mějte se všichni báječně.
Vilda a jeho smečka z  Brna a panička

img_20160415_235454.jpg9.5.2016
Alvin našel domov v listopadu 2014 a dnes jsme dostali moc smutné fotky, na kterých je vyhublý, evidentně nemocný a se zalepenýma očima hnisavým výtokem. Bohužel, majitelka nedala na naše rady, že kocour nutně potřebuje léčbu antibiotiky a tvrdí, že kocour je v pořádku. Kolegyně z útulku Tibet, která má u paní rovněž umístěnou kočku, slíbila, že paní navštíví a zjistí co se dá dělat ... :-(

Fotky Alvina zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozdrav

(H. & spol., 14. 3. 2015 16:49)

Přeji Alvinovi mnoho dalších spokojených let v novém příjemném domově. Ještě když jsem psala poslední zprávu, jak se Axlíkovi výborně vede, neměla jsem nejmenší tušení, že o čtyři dny později bude všechno jinak, že začneme společně bojovat proti nemoci, se kterou se nedá zvítězit. Po třech týdnech jsme museli boj vzdát a alespoň ulehčit Axíkův odchod tam, kde už ho nic bolet nebude. I dnes je nám po něm stále smutno. Byl to fantastický kocour. Určitě je takový i Alvin, tak si s ním hezky užívejte a přeji Vám jen samou radost.

Re: Pozdrav

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 14. 3. 2015 18:18)

Dobrý den,hodným lidem v krásném Axlíkovém domově.Často na Axlíčka vzpomínám a hlavně, když člověk vidí Vilíčka z Brna,který je mu tolik podobný.Přesně vím jak vám miláček schází a že NIKDY nezapomenete na tak úžasné stvoření,jakým ten krasavec Axlík byl!
Je-li to možné,pozdrav do kočičího nebe Axlíčku ,od naší kočkoparty a jejich maminy Daniely.

Re: Pozdrav

(Vilík, 27. 4. 2015 21:25)

Je nám to moc líto, ale někde už na Vás čeká další potřebná kočičí dušička. Stačí jen otevřít vrátka .... a rozhlédnout se. Momentálně jsou potřební peršánci např. v azylu Kocourkov v pí. Cetlové. Hoďte očko na internet a uvidíte. Zdraví Zora a smečka P.S. Vilíček je takové malé sluníčko, které se nám trvale zabydlelo v posteli.

Info z Brna

(Zora P., 8. 12. 2014 21:15)

Zdravíme všechny Vilouškovi obdivovatele. Vilík je naprosto v pohodě, pěkně jí, je to malý chlupatý gaučák - přes den u mě v posteli a k večeru se přemístí k TV na divánek. O jídlo si vždy přijde vymňoukáním říci. Jinak mazlík a "cicmoš".

Jen tak na doplnění

(H. & spol., 26. 11. 2014 21:27)

Máme z útulku Axla, brzy to bude už rok. Je to taky peršan. Co se týká krmení, dovolím si jen dodat, že také krmíme syrovým masem, přesně jak Vám řekl veterinář - 2 dny přemrazit a pak o pokojové teplotě podávat, rozpuštění jde pomoct v mikrovlnce, ale jen velmi opatrně. Kapsičky Felix žerou všechny naše tři kočky, ještě jim chutnají konzervy Miamor. Ostatní druhy konzerv však už tak úspěšné nejsou. Každé žrádlo musí mít pokojovou teplotu. Na chuť dávám občas trochu smetany s kapkou teplé vody. Peršani dost polykají chlupy a pomáhá na to trávicí pasta. Axl měl taky problémy, nyní je absolutně zdravý a čiperný, chlupatý tak, že skoro není poznat, kde má nohy. Milý je taky hodně, kontaktní a uvrněný. Nedali bychom ho ani za hroudu zlata! Přeji také krásné chvíle s novým přírůstkem.

Re: Jen tak na doplnění

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 27. 11. 2014 15:47)

Zdravím rodinku Axlíkovu.Já coby "mamina"pěti peršanek můžu připojit téměř totéž.Vybíraví jsme víc jak dost!Z granulí krmím převážně značkou Nutram-je to opravdu to nejkvalitnější krmivo dovážené z Kanady co můžete kočce dopřát-vřele doporučuji!Na výběr jsou různé druhy,ale všechny jsou superprémiové a asi vynikající,jelikož jsou kočenami milovány a ony jsou po nich nádherné a fit!Také není potřeba tolik dalšího krmení.Přes den mají stále nasypány granule a večer dostávají hovězí syrové masíčko.Ráno konzervičky Gurmetky.S dalšími značkami se moc nechytám.Na bezoáry je výborná již zmíněná pasta,nebo Whiskasové polštářky co se prodávají v supermarketech(v kočičí hlavičce-formičce).Jinak jsou Peršanky skvělé,hodné,pohodové kočeny.Zdravím Axlíka i Alvinka-jsou to nádherní kluci,i jejich rodinky

Alvinku KONEČNĚ!!!!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 23. 11. 2014 20:59)

Konečně máš kocourku nádherný určitě ten pravý,krásný domov plný kamarádů a lidiček co tě budou milovat a važit si tak krásnýho kocouřího frajera jakým jsi"Hodně štěstí tobě, i všem u tebe DOMA!!!!

vzkaz do Želetic

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 9. 10. 2014 15:12)

Paní XY-můžete se stydět!!!!!!!!! a to,že jste na zhroucení,tím určitě nikoho nedojmete.Hroutíte se nad průjmem kocourka,kterého jste evidentně neměla ráda a to ani žádný člen vaší rodiny,protože pokud by jste ho rádi měli,bojovali byste za jeho uzdravení,volali,radili se všude kde by bylo jen náznakem možné,že se dostane dobré rady,která pomůže,ale především byste v prvé řadě kontaktovala ženy v sos v Hodoníně a ty by určitě udělaly i nemožné,aby bylo vše v pořádku a Alvinek byl zdravý a spokojený.To,že jste dala "tisíce" za jeho léčbu na vetce,to Vám může věřit jen primitiv.Ani nevěřím,že Alvinek nějaký urputný průjem má,nebo měl,prostě a jedině jste se ho chtěli zbavit.Víte jak mu teď musí být a co mu asi rotuje v makovičce,co se to děje,že je zase mezi tolika kočenama a čím bude zase procházet až si bude muset zvykat na nové lidi,zvuky,pachy?!Ale ,hlavně,že už se nebudete hroutit!Vyuklízejte si byteček,napulírujte,Vašemu briťáčkovi vysvětlite,že nesmí šlapat tam, kam nemá dovoleno a že si musí dávat pozor,kdyby okolo letěl nějaký ten virus,nebo mu nesedlo jídlo a on náhodou zvracel,průjmoval,nebo nějak onemocněl,že bude muset vypadnout z domu,abyste se probůh zase nám nehroutila!!!!
Jediné,co Vám slouží ke cti je snad to,že jste Alvíka vrátila zpět a nevyhnala ho někam ven(ono taky jste za něho nechala nějaký ten grošík,když jste si ho z sos brala,tak byste byla ztrátová,viďte?!!!!),je mu teď určitě mnohem lépe a já jsem skálopevně přesvědčená,že se brzy najde někdo zlatý a dobrosrdečný,kdo si tak nádherného kocourka,který lidskou zlobou už tolik nepěkného musel prožít,vezme a vynahradí mu všechno zlé a špatné čím prošel.
A Vy už si nepořizujte žádné jiné zvíře a jste-li mladá ani dítě,to se dost často pokakává a dětské domovy jsou přeplněny!
Alvíčku,držím pěstičky a přeji vše dobré.Sama mám pět peršanek a vřele takového fešáka doporučuji,ale pouze zodpopvědným a hodným lidem!Těm také přeji pěkný den a zdravá zvířátka!

Dobrých lidí je stále dost.

(Naďa, 9. 10. 2014 14:57)

Teď už si Alvinka určitě vezmou hodní a rozumní lidé! Určitě to vyjde. Když si čtu takové zprávy, nechápu....

Proč?

(Iva, 9. 10. 2014 12:02)

Vy,bývalá majitelko Alvina, mohla byste nám sem napsat, jestli jsme měla Alvina ráda? Jaký jste k němu měla vztah, že mu můžete toto udělat? Pravá láska je totiž bezpodmínečná, to znamená, že milujete li někoho, milujete ho i když onemocní, i když má problémy... Když onemocní vaši kocouři také je budete vracet? Nejhorší na tom je, že jste se ani moc nesnažila Alvinovi pomoci, když je v útulku po vysazení oněch granulí úplně bez potíží! Jen jste mu zase o něco více pošramotila kočičí dušičku a víru v dobré lidi. Styďte se.

Zvířátka jsou také starost

(Iveta, 9. 10. 2014 10:59)

My jsme byli doma opakovaně pokadění (je nás osm), kocourek Ferda měl průjmy asi sedm měsíců, měnili jsme veterináře, až konečně přišla správná diagnóza, jsme věčně poblití, úklid je nekončící boj, ale nikdy, opravdu nikdy bych se těch čtyřnohých chlupatých bryndajících příšerek nevzdala :-)

Granule

(Eva, 8. 10. 2014 22:50)

Kdybych měla říct, co vše jsem vyzkoušela, když jsem zvenku vzala černou kočku s průjmem zakončeným krví...a nešlo o parazity...to by se dotyčná panička divila. Proplan mi nežraly nikdy, ale je to individuální...

Přeji Alvínkovi krásný nový domov!

(Renata Žaludová, 8. 10. 2014 22:03)

A taky zdraví a dobrou péči. Je to krásný kocourek, moc se mi líbí, ale mám už Sally a Franka, a tři už by bylo moc, navíc Sally by ho asi zlobila. Zasloužil by si být rozmazlovaným jedináčkem!

Ne dobrý to bude,ale

(Daniela, 9. 3. 2014 14:13)

bude to VÝBORNÝ!Chce to trpělivost,ale ta se vyplatí a radost z kočičí party bude náramná.
Krásný den a krásné jaro!

Alvinek

(Daniela, 8. 3. 2014 20:18)

Děkuji za záchranu Alvinka,za jeho znádhernění a vrácení do plnohodnotného kočičího života.
Krásný,zdravý a dlouhý život Alvinku,už bude jen lépe,neboj!Kočičí kamarádi a Daniela