Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bert

26. 11. 2016

bert250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Bert je mladý kocourek, kterého někdo odložil u statku v Mutěnicích. Je to úžasný mazlík a velký asistent u všeho co budete dělat. 16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byl Bert umístěn do Jihlavy, do bytu, ke kočičce.
18.4.2016 byl Bert vrácen. Zpočátku jsme mysleli - po zprávách z nového domova, že mu budeme muset hledat domov jako jedináčkovi, ale Bert je u nás s tolika kočkami a vychází s nimi! Nikoho nenapadá, je mladý a rád se hraje a prohání s ostatními, kteří jsou ochotni se do hry zapojit. Myslíme si, že samotnému by mu bylo v novém domově smutno.

26.11.2016 Bert má druhý nový domov zde.

Další fotky zde.

Bert byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla Darja Čablová. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

16.4.2016
Dobrý den,
tak jsme s Bertem dorazili domů v pořádku. První asi 2 hodinky spal v přepravce, i když jsme mu jí otevřeli a potom spíše jen váhavě pozoroval okolí zevnitř.
Na pejska přes přepravku syčel, potom jsme psa raději oddělili, aby se první seznámil s druhou kočičkou. S tou na sebe většinu času jenom koukají a trochu si spolu začali "povídat", přitom doteď se naše kočička moc hlasově neprojevovala. Zkoušeli jsme si s nimi hrát a Bert je na první pohled sebevědomější, než naše kočička Mewkie, takže při hře se kočička drží spíš stranou, ale rozhodně jí hra zajímá.
Zkusili jsme pomalu pustit psa k Bertovi, když dělal moc prudké pohyby, Bert syčel, ale když jsme psa uklidnili, moc se nebál. Teď se spíš pes bojí Berta, protože naše kočička je taková opatrnější a zpátečnická a pes je zvyklý od kočky spíš na toto chování, ale sebevědomý Bert ho trochu vyvádí z míry. Myslím si ale, že spolu brzy budou všichni vycházet bez problémů.
S pozdravem B.

17.4.2016
Dobrý den,
tak jsem asi byla zezačátku přehnaně optimistická. Bert je úžasný kocourek, ale čím dál tím víc mám pocit, že se ke mně a k naší domácnosti nehodí. Sice je u nás teprve den, ale vnitřně tak nějak cítím, že něco není tak, jak by mělo. U první kočičky jsem neměla žádných pochyb, ale u něj ty pochyby rostou.

Že hodně mňouká je asi normální, nejspíš se mu stýská po domově, ale je toho více. Hlavně je až příliš sebevědomý, je ho všude plno a to je úplný opak od naší kočičky, která se zas tak moc neprojevuje a je velmi klidná (když jsme si jí přivezli, tak 2 dny ani nevylezla a pak začala jen opatrně zkoumat nový domov). Chtělo by to asi více času, ale na Bertíkovi mi vadí jeho přístup ke kočičce i k pejskovi. Na kočičku často číhá a startuje, když je k němu zády a ona na něj syčí a někdy až vrčí. Nebo jí začne jen tak honit a jde vidět, jak je ona vyděšená. Já mám neustále strach, že kočička nebude chtít chodit na své wc, protože je tu Bert, kterému se snaží zatím spíše vyhýbat (dnes se po příjezdu Berta dokonce vykadila na sedačku v kuchyni, což zatím nikdy neudělala) I pes je z něj nesvůj, k naší kočičce ho to pořád táhne, ale Berta se bojí a drží si odstup (Bert k němu často přijde sám od sebe, ale i tak na něj zasyčí a pes se raději klidí z cesty).
... uprostřed hlazení přejde do hry a začne kousat a trochu škrábat. Teď například shodil kartonovou zábranu, kterou jsme dali za sedačku, aby tam první kočička nelezla. Já mám zkrátka strach co kde vyvede příště a jsem z něj neustále ve stresu a musím ho neustále sledovat. Dokonce i na potkany reaguje intenzivněji, než naše kočička. Ta je sice ráda sleduje a občas zvedá tlapičku naznak, že je chytá, oproti tomu Bert packou do klece mlátí větší silou, takže mám strach.
Chtěla jsem 2 kočičky, aby jedné nebylo smutno, ale asi bych zatím měla zůstat u té jedné. Je to pro mě psychicky náročné starat se o 2 kočky. Myslela jsem si, že to vyjde už skoro nastejno, ale vyvstává mnoho dalších starostí navíc a já na ně zřejmě zatím, bohužel, nejsem připravená.
Možná by bylo řešení pořídit k naší kočičce nějakou klidnější kočičku, včera jsem na výstavě uvažovala i o Tiggy, ale nakonec jsme se zastavili právě u Bertíka. Předtím mě z vaší nabídky hodně zaujala Rebeka, ale ta byla teď, pokud jsem dobře četla, umístěna a pak navrácena a možná proto na výstavě nebyla.

Nechci si hned místo Bertíka brát jinou kočičku, protože se bojím, že se moje pocity z ní budou opakovat a musela bych jí zase vrátit.
V noci jsem ze samého přemýšlení nemohla usnout, nejraději bych Bertíka vrátila, aby se tady vše vrátilo co nejdříve do starých kolejí. Moc mě to mrzí, ale cítím to tak, že by to opravdu bylo nejlepší řešení. Mám z jeho přítomnosti úzkostné pocity. Přestože je mazlivý a hravý, zřejmě to není kocourek pro nás, je až moc živelný...
Opravdu se omlouvám a moc mě to mrzí...
S pozdravem B.

Naše odpověď:
Škoda, že jste nám neřekla, že Vaše kočička je bázlivější, submisívni. K ní se Bert opravdu nehodí, ale ani my jsme nemohli vědět, že se tak záhy po příjezdu bude takto chovat. On je jinak velký mazel a svého člověka bude moc milovat, ale díky této zkušenosti u Vás už mu budeme hledat nový domov raději jako jedináčkovi a možná i do domku, aby se venku vyřádil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

škoda!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 19. 4. 2016 14:52)

Ach jo!Škoda!Kéžby Bertík brzičko našel ten pravý a stálý ,krásný domov!Budeme držet pěsti a tlapky!