Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boný

20. 7. 2014

bony-str.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2012

Boný byla nalezena vyděšená, pod zahradním domkem, kde majitelé krmí vykastrované kočky, daleko za městem….. Prozradily ji ostatní kočky, jak na ni zvědavě nakukovaly. Boný byla zdravá, dokonce i vykastrovaná, měla pouze svrab v uších. Je to hodná, klidná a mazlivá kočička, která v útulku trpí velkým stresem a naléhavě hledá svůj nový domov, kde nemusí být jedináčkem, na jednu nebo dvě kočky by si určitě zvykla. 20.7.2014 Byla Boný umístěna do Frýdku Místku jako jedináček.

Další fotky Boný zde.

Boný byla po dobu pobytu u nás  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Petra Vigoureux a kocourek Matýsek. Děkujeme!

 
Zprávy z nového domova zde:

22.7.2014
Dobrý den,
ráda bych se s vámi podělila o zážitky s Boný v prvních dvou dnech našeho zbližování.
Sotva jsme ji přivezli domů, prozkoumala celý byt a pak se schovala do šuplíku s plechy pod troubou. Vzhledem k tomu, že tam měla asi málo místa, aby si tam poležela a popřemýšlela, tak se přesunula za pračku. Byla to pěkná doba, než jsme ji tam našli :-)
Večer se rozhodla vyjít ven a najít si místečko na spaní. Vyhrál jídelní stůl :-) Jíst a pít vůbec nechtěla, jen si z ruky vzala pár kousků syrového masíčka. Nakonec tvrdě usla.
Druhý den byl o něco lepší. Přesunula se na konferák, aby nám byla trošku blíž. Stále nejedla a nepila, tak jsme jí misky přesunuli do prostoru (předtím byly v rohu). Pak už se alespoň napila. Dělalo mi starosti, že nejí, tak jsem jí zkusila dát aspoň mlsku - whiskas tyčinku, kterou zbaštila. Dokonce se odpoledne nechala učesat a zkrášlit. Večer už byla mnohem přítulnější. Asi z nás cítila jak jsme smutní. Stalo se totiž to, čeho jsme se obávali. Náš malý Uzlíček - osmiměsíční briťáček, podlehl dlouhé sérii nemocí. Těžko se s tím srovnáváme, jelikož jsme se o něj starali velmi pečlivě a vynaložili i všechny finanční prostředky abychom mu pomohli a on se uzdravil. Boný nám večer přišla dát i dobrou noc...Teď je bohužel sama, nemá kočičího kamaráda. Ale myslím, že to nebude nadlouho.
Mé poznatky: je hodně bojácná. Člověk jí nesmí hladit zhora, ale tak, aby ho viděla přicházet. Pořád se otáčí kolem sebe. Myslím, že pořád čeká, že na ní skočí nějaký kocourek. Bude to chtít určitě hodně času, ale jsme trpěliví a věříme, že se jí brzy uleví a bude si užívát své království a pozornosti, kterou jí věnujeme.

31.7.2014
Boný dělá obrovské pokroky. Musím říct, že je to opravdu dáma :-) Má moc ráda česání a škrabkání. Ale samozřejmě musím počkat, až ke mě příjde sama. Začala krásně baštit, a hodně pije, za což jsem moc ráda. Myslím, že už si uvědomila, že jí doma nic nezhozí a užívá si toho, že ji věnujeme veškerou pozornost. Občas nám příjde dát i dobrou noc :-)
Očička pořád nemá v pořádku. Utřít se ještě nechá ale jakmile jí chci nakapat, začne "stepovat" a utíká jak nejdál to jde. Takže na ni zkouším různé fígle :-) ...
Já jsem strašně ráda, že ji máme doma a že jsme si pro ni přijeli, je úžasná.

27.8.2014
Bonynka je myslím čím dál tím lepší. Baští pěkně a pořáááád vykládá :-D A to jsem si vždycky myslela, že nejukecanější doma jsem já :-)
Ráda si občas dá i masíčko, ale když ucítí šunku tak s ní není k vydržení dokud kousek nedostane :-)
Myslela jsem, že už je s blechami konec, ale když jsme se vrátili z dovolené (hlídala babička) tak jsem jí ještě tak 3-4 našla. Teď už je snad ok. Bonynka je hodně mazlivá a dokonce už reaguje i na hračky.
Teď jsem v práci ale z domu vám pak pošlu další fotečky. Myslím, že i trošku přibrala.

8.10.2014
Dobrý den,
zdravím vás po delší době. Omlouvám se, trochu jsem pozapomněla na fotečky. Takže napravuji :-)
Máme se fajn, Bonynka je bez blech a spokojená. Doma si už zvykla.
Časem jsme ji nechtěně přejmenovali na Bobinku a slyší na to :-D
Vyfotila jsem, jak leží alá plaváček. No a jinak její nejoblíbenější místečko je u mě, když si lehnu :-) Jinak se nerada fotí, přeji pěkný večer.


 



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(Petka, 11. 10. 2014 4:50)

Dobrý den, koukala jsem na příběh Bony, my máme doma skoro ten stejný, taky máme kočičku ragdoll Roxy dostala se k nám z jednoho sdružení a nám trvalo půl roku než se přestala úplně bát, občas ještě při rychlých pohybech uhání pod postel,ale jinak jsou ragdollové úžasní a věrní jen jednomu páníčkovi, jsou jako pejsci furt za vámi chodí a mazlí se nejlépe pořád

Bony

(H. & spol., 10. 10. 2014 20:36)

Zdraví taky Axík, peršan z útulku, který se má stejně dobře jako Boný.

pozdrav pro Bony

(Lenka, 10. 10. 2014 16:31)

Krasne zpravicky, hodne stesti!:-)

Boný

(Lenka Kvasnovská, 17. 7. 2014 8:57)

Dobrý den, jsem moc šťastná, že Boný našla nový domov a zároveň jsem smutná, že to nevyšlo u nás. Přejeme jí s dcerou hodně štěstíčka a hodné lidičky, kteří ji budou mít rádi. Boný měj se tam moc krásně.

Re: Boný

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 20. 7. 2014 22:27)

Holka modrooká,krásná a milá,přeji Ti krásný kočičí život a hlavně zdraví a lásku od Tvých lidiček.Jsem ráda,že máš už domov!Hodně štěstí!!!!!

Re: Boný

(Markéta a Boný, 31. 7. 2014 18:10)

Děkujeme moc za přání :-)

Hodně štrěstí !

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 7. 2014 20:35)

Přimlouvám se za dalšího kočičího kamaráda,nejlépe z řad opuštěných kočiček a kocourků v sos,odkud přišla Boný.Přeji opravdu ze srdce jen to nejkrásnější všem členům vaší rodiny!

Re: Hodně štrěstí !

(Markéta a Boný, 31. 7. 2014 18:09)

Děkujeme za krásné přání ! Na dalšího kočičího kamaráda ještě potřebujeme čas. Nejsou to ještě ani dva týdny, co náš Uzlíček odešel a ještě se s tím srovnáváme... :-( Ale věřím v to, že Boný nezůstane dlouho sama :-)

Mám zájem o kočičku Boný

(Šárka Holubová, 16. 7. 2014 18:11)

Dobrý den, dnes jsem na facebooku od kamarádky viděla odkaz na kočičku, kterou máte u sebe v útulku. Jmenuje se Boný. Jsem z Břeclavi, máme domek a velkou zahradu. Dvě kočky máme, ale jsou hodné, jiné kočky jim nevadí,máme i pejska. Také máme tři děti, rádi bychom si kočičku od vás vzali, jestli je ještě volná. Jsem doma a budu mít na Boný hodně času se jí věnovat. Dejte mi prosím vědět. Děkuji, Holubová Břeclav. Volala jsem vám, ale asi už je dnes pozdě, nemohla jsem se dovolat. Můj tel. 736762895

Re: Mám zájem o kočičku Boný

(Kočky SOS Hodonín, 16. 7. 2014 18:50)

Děkujeme, ale Boný už je zadaná a v neděli odjede do nového domova. Pokud byste chtěla pomoci podobně nešťastné kočičce, máme v nabídce kříženku britky Miu https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/nase-kocky-v-hodonine/mia--03-.html
Také snaší pobyt u nás velmi špatně a bylo by to pro ni vysvobození. Když, tak volejte 724 142 463. Děkujeme za zájem.

Boný

(Pavlína, 16. 7. 2014 16:14)

Dobrý den,kdyby si Boný nevzali předchozí zájemci,tak já bych si vzala.Mám perského kocoura,který určitě uvítá společnost a dům se zahradou

kočka

(květa, 15. 7. 2014 22:02)

pěkná-beru ji.-ale mám dalšich..5koček..idivokou kočku sem si ochočila..

Nový domov pro Bony

(Markéta Dyjakova, 15. 7. 2014 20:27)

Dobrý den, již delší dobu hledáme kamaráda/kamarádku pro našeho Uzlíka - britského kocourka. Bony se nám moc líbí a rádi bychom ji nabídli nový domov. Jsme sice z Frýdku Místku, ale rádi si pro ni přijedeme. Je nám strašně líto, že trpí stresem, a rádi bychom ji pomohli. Pokud se tedy snese s půl ročním koťátkem. Prosím v případě, že ji ještě máte, kontaktujte mne na email li.ja@seznam.cz nebo telefonicky na 734847082 děkuji

bony

(jitka kolarova, 15. 7. 2014 19:59)

dobry den...mela bych veliky zajem o bony..ale bohuzel se nemam jak pro kocicu dostat...bydlim u olmouce.

Boný

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 1. 6. 2014 21:56)

je nádherná.Přeji hodně štěstí a hodné lidičky,Bonynko.

Nádherná číča!

(Renata Žaludová, 28. 5. 2014 22:14)

Je překrásná, kdybych neměla tu svou dominantní "lady Sally z Monte Bůů", hned bych ji chtěla, jistě by se líbila i Frankovi - tedy je-li i hodná. Přeji jí dobré umístění u někoho, kdo bude mít pro ni dost lásky, ale i času na česání!
Měla jsem dlouhosrstou Penelopu, ta se česala moc ráda, oběma se nám to líbilo. Bohužel je už tři roky v kočičím nebi ...