Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čert 03 a Suri 04

25. 11. 2017

img_6483.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2016
Umístění:
dočasná péče Valtice

Čert je černý kocourek s bílou náprsenkou. Jako koťátko byl nalezen u obce Sedlec. Nejdřív poděs, a teď nejmilejší společník - je mazlivý, milý, společenský, nekonflikní, zatím čistě bytový, ale pokud bude mít příležitost, tak se určitě rád na zahradu podívá. 26.11.2016 byl Čert umístěn do Brna, do bytu ke kočce. Domov našel na VII. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně. 5.5.2020 - Čert Hubert podlehl leukémii a odešel do kočičího nebe.

Další fotky zde.

suri320.jpgKocour, nar. 7/2017
Umístění:
dočasná péče Brno

Tato tři černá koťata s delší srstí někdo hodil do zahrady k prázdnému neobydlenému domku ve Skoronicích. Jsou dost bázlivá, syčí a vrčí, tak budeme doufat, že se to zlepší. Jsou to Tizian, Picasso a Suri. Nevhodný jako jedináček. 22.9.2017 - Protože nemáme dost času se takto bázlivým koťatům věnovat, dali jsme na FB výzvu, že hledáme dočasnou péči. To se podařilo a koťátka jsme převezly do Brna. Už po pár dnech se situace velmi zlepšila:
27.8.2017
- Dobrý den, píšu info ohledně tří koťat, co máme v dočasce v Brně. Koťata jsou na tom o moc lépe, už na nás neprskají a nebojí se. Jsou to dokonce velicí mazlíci. 2.10.2017 - Suri nejvíce vnímá člověka, chodí se mazlit a taky si pěkně hraje. Je hodně společenský. 25.11.2017 -  Suri byl umístěn do Brna, do bytu k Čertovi a ke kočce. Domov našel na IX. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně.

Další fotky zde.

Suri byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Eva Buryšková a kočička Míša. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

28.11.2016
Dobrý den,
posíláme zprávy z nového domova Čerta. Dali jsme mu nové jméno Hubert :-).
Celou cestu byl úplně potichu. Když jsme přišli domů, jako by to tady už znal. Ocásek nahoru, všechno prošmejdil, hned šel i na záchodek a pak k mističce. Nubi na něho zatím syčí, ale sleduje ho, jak si hraje a myslím, že dlouho uražená nebude. Dělají velké pokroky. Hubert by s ní byl kamarád hned, pomaličku se k sobě přibližují. Nejradši má ale postel. Hned první noc se pěkně uvelebil a spinkal. Je to mazel :-)


29.11.2016
Posíláme další zprávy z domova. Koupili jsme na hraní plyšové myšky. Je to děsná zábava. Nubi už neodolala a šla si hrát taky. Hubert jí na chvilku myšku půjčil, ale v nestřežené chvíli ji zase ukradl zpátky. Nubi už na něj nesyčí, jenom když se ho lekne. Už se očichali a začínají být kámoši. Lítaj spolu po bytě. Je to jako když proběhne stádo koní :-) posílám fotku Huberta na koupelnové předložce. Na podlaze přece ležet nebude.

5.1.2017
Dobrý den,
dlouho jsme nepsali jak se má Hubert. Je to malý uličník. Běhá jako kůň a to i s takovou hlasitostí :-). Chvilku jsme ho museli trošku krotit, když si chtěl hrát s Nubi, protože chytla rýmu a musela mít antibiotika, ale teď už je zdravá a lítaj tady oba dva. Hubert je taky velký žrout :-) sní toho za dva a ještě dojíždí misku po Nubi, ale vidět to na něm není :-) V posteli se mu spinká nejlíp, zvlášťě pak na polštáři a já se ráno probudím a ležím jenom na povlečení :-)
Posílám fotky z domova.

 

Další zprávy po příjezdu Suriho:

26.11.2017
Dobrý den, posílám zprávy z nového domova.
Suri jsme přejmenovali na Alfréda. Je to velký hladovec a sní na co přijde. I když se na výstavě hodně bál, doma se otrkal velmi rychle. Už odpoledne pobíhal po bytě a pokoušel Huberta. Vedle Nubi zatím jenom spí, asi ví, že je to starší dáma a na otravování má Huberta. Večer se už s Hubertem honili, i když ještě se syčením. A potom si za náma přišel lehnout a spinkal s námi. Je to mazel.
Posílám prvních pár fotek z nového domova.
Tereza

7.12.2017
Dobrý den,
dávám zprávy z nového domova. Dnes bez fotek, dodám příště.
Alfréd - Suri je ten nejmazlivější kocourek co znám. Chdí za námi pořád a jeho vrnění jde slyšet široko daleko.
S kočičkama se zkamarádil rychle a velmi dobře. Je moc hodný. S Hubertem lítá po bytě a vedle Nubi spinká popřípadě se o ni otře. Ač starší dáma, přijala ho dobře a on je k ní velmi hodný.
Sežere na co přijde. Žebrá a křičí jako by byl o hladu celý týden. Po všech vyblizuje misky a pokud nám něco spadne, je to nenávratně pryč. Taky pořádně vyrost. Nejvíc se mu líbí v posteli. Spí s námi každou noc a to všech polohách. Někdy vedle nás, jindy na mě a jeho velkou zálibou je přijít v jednu ráno, ducnout do mě hlavičkou a začít se mazlit.
Zase dám vedět :-)
Tereza

12.1.2018
Dobrý den,
podávám zprávy již z nového domova po přestěhování. Všem se tady moc líbí, protože mají více prostoru na běhaní. Alfréd i Hubert lítaj po celým bytě a neví kdy mají dost.
Alfréd hodně vyrostl a ještě asi poroste. Už velikostí předehnal Nubi a sune se na první příčku před Huberta.
Vzhledem k tomu, že je už Alfréd dostatečně veliký, jde v úterý na kastraci.
Tereza


17.3.2018
Dobrý den,
posílám zprávy z domova.
Alfréd hodně moc vyrostl až na nohy. Ty mu zůstali kratší. Je opravdu hodně společenský, upovídaný a měkoučký jako plyšáček. Má pořád dobrou náladu a je to flegmouš. Nechá si líbit úplně všechno. V noci mi odebírá značný kus postele a při pohybu mi útočí na nohy :-). Když přijde návštěva, schová se, ale za deset minut vyleze a ukaze se, jak je krásnej. A ten ocas! S tím by mohl zametat. Posílám fotky i Huberta (Čert 03) :-)
Tereza

cert.jpg19.5.2018
Posíláme fotku Huberta (Čert 03) kterému zjistili minulý týden leukémii (není FeLV pozitivní).
Dávali nám doslova pár dní, ale Hubík se nevzdal a řekl si, že všem ukáže! Nasadili jsme kortikoidy a antibiotika a vzhledem k tomu, že veterinu nemá rád, budeme chodit na píchanec jenom jednou za 14 dní. Už nemá zvýšenou teplotu ani žloutenku. Přibral a kožíšek se mu zase začíná lesknout. Už jenom neleží, ale je aktivní. Sice se nehoní s ostatníma kočkama, ale kouká z okna a pohybuje se normálně, bez spomalení.
Dneska jsme poprvé zkusili EFT metodu, se kterou budeme pokračovat. Na veterině koukali, jak se zlepšil...  Je to bojovník.
Tereza

2.7.2018
Dobrý den, píšu Vám ohledně Huberta a Alfréda.
Alfréd je už veliký kocourek a jedna chlupatá koule. Je hodně hodně mazlivý a každou noc se mnou spí v posteli. U misky je jako první a čeká, co zbyde u ostatních. Je hodný, snad nikdy nevystrčil drápky a ani neprotestuje, když se mu něco nelíbí.
Hubert stále bojuje s leukémií. Už je to pár měsíců, co nám dali pár dní a řekli, ať se sním rozloučíme. Momentálně je na kortikoidech a antibitikách a je - světe div se - stabilizován. Odběr krve už z důvodu jeho prostestů neuděláme a přispat ho by mohlo zabít.
Za těch pár měsíců hodně zabojoval. Když byl na konci sil, měl žloutenku, šelest na srdci a vysoký tep tak, že čekali, že mu selže srdce (měl tak nízkou hladinu červených krvinek - 1,3mmol, že srdce muselo hodně pracovat). Dneska je bez žloutenky, šelestu na srdci a dokonce má i normální tep. Zabarvily se mu taky dásně, což znamená, že se mu vytvořila krev (o čemž svědčí i normální tep). Nevíme co bude za týden, nebo měsíc, ale důležitý je, že teď je funkční. Hraje si, papá a má zdravý pohled. Není apatický a zase nás vítá každý den u dveří. A budeme se snažit ho takhle udržet co nejdéle mezi námi, tak aby měl vzpomínky jenom na to dobré. Třeba se stane zázrak. Posílam 2 fotky na začátku, kdy byl na tom špatně a 1 fotku z dnešního rána v pozadí s Alfrédem. Můžete posoudit sami jeho zlepšení.
Tereza

14.10.2018
Dobrý den,
píšu Vám opět po delší době ohledně kocourků Huberta (Čert 03) a Alfréda (Suri).
Alfréd je mazel číslo 1. Stačí na něj zavolat o hned přiběhne. Sám nespal už hodně dlouho. Stačí si lehnout do postele a hned je tam. Rád se po všech válí a ocasem šmrcá sem a tam - nejlépe u jídla. Výborně i žebrá :-) a u mističky je jako první a hlasitě se hlásí o jídlo, abychom na něj náhodou nezapoměli. Má velice dobrou povahu. Nechá si všechno líbit, a vrnění jde slyšet až k sousedům.

Hubert je stále na kortikoidech a antibiotikách. Bojuje. Váží už 3,5 Kg. Začínali jsme na 2,8 Kg. I když ho kortikoidy utlumují a o to více spí a odpočívá, má dny kdy běhá za hozenou myškou, nebo laserem. Jde vidět, že je mu lépe. Bohužel už nebude s Alfrédem dovádět jako kdysi, a tak občas dochází k výměně názorů, že si Hubert hrát nebude a Alfréd neví proč. Ale Stačí se ohnat a Alfréd ustoupí. Hubert je více samotářský, ale při každé návštěvě se přijde podívat a nechá se vždy pohladit, aby všichni věděli, že je tady. Pokud má mazlivou náladu, přijde si sám říct.
Doteď jsme píchali kortikoidy co dva týdny, nyní zkusíme co tři týdny a uvidíme. Vzhledem k tomu, že se ustálili jeho životní funkce, možná do budoucna zvážíme odběr krve, abychom věděli, jak na tom je. Barvu dásní má růžovou, tep taky a tento stav se drží již nějakou dobu. Pořád k němu přistupujeme jako k nemocnému kocourkovi, ale na druhou stranu si to nepřipouštíme.
Posílám fotky obou kluků. Tereza

13.2.2019
Dobrý den,
píšu za kočičáky Huberta a Alfréda. Hubert chodí pořád co tři týdny na injekce. Je na tom teď moc dobře. Zase přibral a už má normalní váhu - 3,9 Kg a sliznice má pěkně růžové. Dle veterinářky je stabilizován. Víc i běhá a hraje si. Za chvilku to bude rok, co utekl hrobníkovi z lopaty. Alfréd je jedna velká chlupatá koule :-) má úžasnou povahu. A ano, je rozmazlenej, ale nedá se odolat. Posílám fotky ze sněmu, a každýho kočičáka.
Tereza

29.12.2019
Dobrý den, píšu ohledně Huberta a Alfréda.
S Alfrédkem je vše v pořádku. Je to už dva roky, co ho máme doma a vybrali jsme dobře. :-)
S Hubertem je to teď trošku těžší. Aktuálně má vyléčený zánět močového měchýře a celkově byl nachlazený. Vzhledem k tomu, že kortikoidy mu stahují imunitu na minimum, je velmi náchylný. Bohužel to není vše. Drží se statečně, ale má tak velké mízní uzliny, že nám bylo řečeno, že je velká pravděpodobnost rakoviny. To si však nepotvrdíme. Museli by ho uspat a odebrat vzorek, což nechceme, jelikož by se nemusel probrat a i veterinářka nám říkala, že je to pro nás zbytečné, jelikož i kdyby se to potvrdilo nemůže jít na chemoterapii. Takže sledujeme pouze to, zda žere, chodí na záchod a jen neleží. Teď, když má vyléčený ten zánět močáku, tak je mu o hodně lépe. Nevíme dne ani hodiny, kdy se něco zvrtne, ale zatím je tu a námi a zatím si stále hraje.
Je to ten nejstatečnější kocourek, co jsme viděli. Myslím, že má víc, jak devět životů, protože je tu pořád s námi. I veterinářka říkala, že máme být rádi, jak hezky funguje. Posílám zase pár fotek.
Přeji vám všem hezký Nový rok a mnoho zachráněných a umístěných kočiček.

28.4.2020
Dobrý večer,
rozhodla jsem se vám napsat, jelikož nevíme dne, kdy co přijde.
Hubert (Čert) má teď horší období, má nateklé mízní uzliny (nepotvrzená rakovina. Nemá smysl v jeho případě dělat jakékoliv testy) a rýmu. Má teď kortikoidy i antibiotika. První dva týdny nic moc, teď se zase dostává do nějaké své normy. Prodělal zánět močových cest, ale stále se drží. Imunitu má prakticky na nule, takže musíme dávat pozor. Vzhledem k mízním uzlinám máme kontrolovat, zda může jíst. Zatím funguje, nic ho nebolí - to je pro nás důležité. Je to velký bojovník. Popravdě nevím, kolik životů mu ještě zbývá, ale on dělá, jakože nic. Spí sice více, ale pořád se proběhne s myškou po bytě a kouká z okna na ptáky. Nevíme, kdy přijde to, že se budeme muset rozhodnout o jeho životě, ale dokud to bude mít pro něho cenu, uděláme pro něj všechno.
Z druhého konce - Alfréd (Suri) je stále roztomilý kocourek, který je společensky vlezlý, se znaky psa. Přiběhne na zavolání a začíná se na něm trošku projevovat láska k jídlu. Zasílám i aktuální fotky.
Tereza

f7345c2e-ba75-46a4-95d2-ed55650d8015.jpeg5.5.2020
Dobrý večer,
dnes jsme se museli rozloučit s Hubertem. Po dvou letech boje byl čas ho nechat odejít. Chtěla jsem, aby odešel včas a aby ho nic nemohlo bolet. Statečně bojoval s leukémií i s rakovinou mízních uzlin. Bude to vždycky náš bojovník.
Pohřbili jsme ho u mé předchozí kočičky. Pěkně jsme se rozloučili a věřím, že se u nás měl dobře. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách a dali mu alespoň ty dva roky navíc. Budeme na něj vzpomínat jen v dobrém a přidávám fotky, abyste taky zavzpomínali.
Děkujeme za něho.
Tereza

23.10.2020
Dobrý den,
píšu ohledně Alfréda, který u nás bude už tři roky. Od té doby se už hodně zklidnil a největším koníčkem je spaní :-)

mensi.jpgPo smrti Huberta přítel stále odmítal další kočku. No ale naše babi (kočička 14 let) trošku trpěla, protože ji Alfréd proháněl. V létě nám zrušili dovolené, a tak jsme jeli alespoň na pronajatou chatu. Tam se k nám přitoulal malý kocourek, hladový a suverén. Na chatě byli dva psi, ale zvyklí na kočky a on si jich vůbec nevšímal. Přítel stále proti, ale najednou spal s Karlem - to mu dal on :-) v posteli.
Odjezd byl takový, že bez něho neodjedu, že tam umře. Před příchodem domů jsem zašla na veterinu, tam ho odčervili, vyčistili uši a udělali test na FeLV a FIV. Negativní a hurá do nové rodiny. Mimochodem, na veterině si naše pani doktorka ke Karlovi napsala - reinkarnace Huberta. Je totiž na veterině stejně vzteklý a evidentně měl taky hodně vůle přežít. A my si to tak trošku přejeme. Třeba to Hubert zkusil znovu a lépe. Na tu chatu jsme vůbec neměli jet, třeba to byl osud. :-)
Karel a Alfréd jsou velcí kámoši a mají stejnou zálibu - jídlo.
Mějte se hezky a posílám fotky.
Tereza

13.11.2021
Dobrý den,
píšu vám, jelikož se blíží 4. rok, kdy jsme si vybrali na umísťovací výstavě Alfréda. Bylo to 25. 11. 2017, kdy přítel tvrdil, že žádnou další kočku nechceme a pak šel domů pro přenosku :-)
Alfréd má aktuálně kamaráda s lesa, který si nás našel minulý rok, když jsme nemohli odjet na dovolenou a mohli jen po ČR. Karel mu dává zabrat, ale jsou to nejlepší kámoši. Duležité je, že je zdravý a má hodně moc rád kapsičky. Posílám pár fotek a mějte se fajn.
Tereza

25.11.2022
Dobrý večer,
dnes je to pět let, kdy jsme si adoptovali na umisťovací akci Afréda (u vás Suri). Alfréd je moc hodný, upovídaný a hlavně zdravý. S Karlem, který si nás našel v roce 2020 na dovolené v ČR (asi osud, měli jsme jet do zahraničí, ale covid nedovolil cestovat), jsou nejlepší kámoši.
Posílám pár fotek a ať se vám daří, Tereza

mensi.jpg27.11.2023
Dobrý den,
25. 11. u nás Alfréd oslavil 6 let. Vzali jsme si ho na umisťovací akci v Brně ve Vaňkovce a od té doby nám dělá společnost. Kamaráda mu dělá Karel, který si nás našel na dovolené v roce 2020 jako malé koťátko. Posílám pár fotek za poslední rok na připomínku. Ovšem nic se na něm nezměnilo. :-)
Tereza

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přání

(Anna , 16. 2. 2019 17:59)

Hubertku, držíme ti všech 32 tlapek a přejeme hodně štěstí. Papája s kočičí partou.

Hodně štěstí

(Iveta, 14. 2. 2019 18:57)

Super :-)Přejeme ještě spoustu společných let a zážitků!!!

Držíme palce

(Iveta, 24. 5. 2018 12:35)

Držíme Čertíkovi všechny palce a tlapky, co doma máme!!

Krásní kočičáci i zprávičky

(Daniela se svou kočkopartou, 23. 3. 2018 9:38)

Je až k nevíře co z toho malého chlupatého"nic" co se spolu se svými brášky krčilo v šopce starého domečku vyrostlo za nádheru!!!!Také Hubertek je nádherný!Takové zprávičky pohladí u srdce a jsou důkazem,že veškerá práce a starosti okolo záchrany každého kočičího života a změny jeho kočičího osudu má obrovský smysl!

Pochvala

(H&spol., 21. 3. 2018 21:01)

To jsou nádherní kocouři! Suriho ocas je opravdu výstavní! Ať se vám všem daří.

Fantasie!!!!

(Daniela se svou kočkopartou, 10. 12. 2017 19:05)

Nádherné zprávičky a láska z každého slova a řádku od rodiny malého Alfrédka.Je to jako pohlazení po duši a srdci,děkujeme

"NAŠEMU"MALIČKÝMU SURIMU,

(Daniela se svou kočkopartou, 25. 11. 2017 12:53)

přejeme z celého srdce krásný a pohodový domov,prima kamarády a moc hodné lidičky.Hodně štěstíčka klučino a už nikdy ani tu nejmenší vzpomínku na prokletou vesnici Skoronice a na ulici plnou zlých a špatných lidí,kteří tam kočičkám připravují doslova peklo na zemi.Jsem strašně ráda,že se nám podařilo Tebe,a Tvé dva brášky odtamtud dostat a že máte nyní všichni milující domovy!Přála bych to všem kočičkám!!!!!Měj se krásně maličký Suri.

Čerotovi, nově Hubertovi..

(Janinka Šilhanová, 29. 11. 2016 19:04)

Přeji všechno nejlepší v novém domově.. Ať Vám dělá radost..