Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chip

22. 11. 2014

chip350.jpegKocour  nar. 5/2014

Černobílý kocourek Chip je ze Skalice, kde žil v nevyhovujících podmínkách. Chip je velký mazel a dobrodruh, ničeho se nebojí a rád zkoumá nové věci. Je přítulný k lidem i k ostatním zvířatům, kočky ani psi mu nevadí. Rád se nechá chovat, mazlit a spinká na klíně. Je vakcinovaný a odčervený. K umístění jako společník ke kočce, nebo od nás s kočičkou Molly, Jiřinkou nebo Romeem. 22.11.2014 Chip našel svůj nový domov na III. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně. Byl umístěn do Brna, do bytu k siamské kočce.

Další fotky zde.

Čip byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

22.11.2014
Dobrý večer,
dnes jsme si od vás odnesli Chipa a kolem 12 jsme dorazili domů - o dvě hodiny později jsme pořídili fotku.
Musím říct, že všechno, co jste říkali je pravda a je to neskutečný přírůstek do naší rodiny, je mazlivý, zvídavý, neskutečně hravý,...  a mohla bych i pokračovat. I naši, kontrolou posedlou siamku, překvapil a sebral jí vítr z plachet takovým způsobem, že se nebojím, že spolu nebudou vycházet :)
Jedna menší historka pro zasmání - taky jsme se velmi nasmáli - Chip se musel u nás cítit tak uvolněně, že si na posteli párkrát upšoukl a to tak, že by to mohlo vyklidit i panelák :D :D
Budu vás průběžně o našem soužití informovat, abych vás ujistila, že se bude mít dobře.
Když bude chtít vědět u vás, jak se mu daří, můžete kdykoli napsat :)
Jarka, Jiří, Mili a Chip :)

24.11.2014
Dobrý večer,
tak dnes byly kočky poprvé samy doma a super, že jsem nikde nenašla chlupy z hádky nebo rozbité kytky :) kočky si na sebe pomalu zvykají - chtěla bych, aby to bylo rychleji, ale každý potřebuje asi jinou dobu na aklimatizaci. Snad i my s přítelem dnes budeme spát v jedné místnosti - oba jsou posteloví, tak se bojím, abychom se vyspali :) Každopádně už kolem sebe aspoň nechodí jak pyrotechnici - sedí vedle sebe na půl metru a tak si říkám, že to potrvá možná týden - dva a budou kámoši.... V příloze máte jednu blaženou z klína - je pořízená teď jak jsem přišla z práce.... :)

27.11.2014
Dobrý večer,
jde to pomalu ale jistě - tohle jsem vyfotila dnes, jak jsem přišla z práce - dopoledne kolem sebe chodili bez vrčení a dneska jsem je našla se vyhřívat nad topením :) i na škrabadle jsou spolu - další zatím nepořizujeme, aby se neseparovali - záchody jsou dva, ale to mi přijde jako standart, takže jak budeme zabydlovat - pošlu další fotky..... :)
Vypadá to, že i to akné pomalu ustupuje - tak snad to bude lepší. Ale můžu vám říct, že já se tak ládovat jako se láduje kocour, tak mám beďary taky :D Ještě zkusím vyřešit ty ouška - pořád se otřepává a je na ně choulostivý.... Jinak ochutná všechno co mu přijde do cesty ničeho se nebojí.... rýže, koláček, syrové těsto,... všude je hned jako první, ve skříni, ve vaně, v lince - mezi hrncema, v lednici s hlavou zaraženou v šuplíku,.... :D :D
Je neskutečný - každý den se těším domů, abych viděla co zase vymyslí :) už si našel i to "své" odpočívací místo, kde lehává. Nedá se říct, že často - věčně je v poklusu, ale když odpočívá, tak tam :)

3.12.2014
Dobrý večer,
posílám další foto z naší kočičí rodiny :) už spíme všichni spolu, akorát Chipovi vadí jak se přítel v posteli hemží, tak nás přijde večer uspat, pak jde do křesla a ráno na mazlení....   Povýšila jsem ho na vrchního předače - ráno je jak motorová pila :D
Včera mi z linky ukradl krabí tyčinky a naháněla jsem ho po bytě a ulovila až pod postelí - příteli věčně lehá pod nohy když vaří.... přes den sotva mňouká, ale když se vaří, tak je jak požární hlásič :D :D
Jinak kočky už spolu spí a lítají a hrají si - máme z toho radost :)  včera jsem i čistila uši, byl z toho rozhozený - ještě to nemám v ruce, tak si myslím, že jsem ho chvíli i trápila - snad se mnou bude mít trpělivost.....
12 koček je úspěch - pořád lepší než nic... Bojím se jak to dopadne po Vánocích - všichni nakoupí zvířata děckám a pak to povyhazují protože nezvládnou tu odpovědnost..... je to bída... :(
Přeji vám hezký zbytek večera.... :) zase se ozvu až se mi podaří nějaká pěkná fotečka - pořád jsou kočičáci v pohybu, tak to není uplně jednoduché :D
P.S. Než jsem to dopsala tak usnul.   J.

27.1.2015
Dobrý den,
posílám další info i Čipkovi :) je neskutečně učenlivý - máme už tak z 90% odbouráno skákáni na linku a na stůl - čili v naší přítomnosti si to nedovolí, ale věřím tomu, že jak jsme v práci, tak se promenáduje i po sporáku :)  kočičí akné už má taky pryč - jenom pořád bojujeme s čištěním uší. Vyčesávání se mu i líbí, ale musí mít u toho hračku, takže se nasmějeme každý večer, jaké háže kreace :) Naštěstí už neprdí :D
V příloze máte další
fotku, aby jste viděla, že se mu u nás líbí a že ho máme rádi všichni, už i včetně Milinky :) Sice jsou na fotce zaškňůření, ale to kvůli tomu, že jsem je otravovala s foťákem :)
Doufám, že Vás už moc těmi maily neobtěžuji. Jenom mám obrovskou radost, že s tou naší příšerou někdo kamarádí :)
mějte se moc hezky!!  J.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

průjem

(Honza, 23. 11. 2014 11:20)

dobrý den,
jen mě napadlo, jak popisujete to jeho upšouknutí, jestli nemá taky vracející se průjem. Mohlo by to naznačovat infekci kokcidiemi nebo giardiemi.

Re: průjem

(Kočky SOS Hodonín, 23. 11. 2014 11:58)

Pane Honzo jaký navracející se průjem? Chip žádný průjem neměl a pokud by byly nějaké problémy, noví majitelé ví, že se mají obrátit na nás, zbytečně nám nestresujte Chipovi páníčky, Chip je zdravý kocourek a pšouká každá kočka jako i pes, člověk a všichni savci :-)

Re: Re: průjem

(Honza, 24. 11. 2014 14:45)

Já přece nikomu nic nevyčítám ani nikoho nehaním. Já jen v zájmu kocourova zdraví, není na škodu počítat i s takovou eventualitou.

Re: Re: Re: průjem

(Marie, 24. 11. 2014 19:41)

Jé, pane Honzo, to je jako když byste zakašlal a hned šel na rentgen, jestli nemáte eventuálně zápal plic :-)

Re: Re: Re: Re: průjem

(Páníčci, 28. 1. 2015 23:31)

Moc jsem se teď pobavila :) každopádně to prdění ( hihihi ) přikládám stresu. Maximálně Indickému Dalu ( hrach, chili, zazvor, .... ), který nám stihl ochutnat na lince.... Máme už 5ti letou praxi se siamkou, takže si nemyslím, že bych něco zanedbala. Jinak, když jsme třeba řešili to kočičí akné, tak nám "záchranářky" z SOSky odpověděly a poradily obratem. Takže podpora je z této strany opravdu maximální :)
Toto fórum jsem objevila před chvílí a když vidím, že se fotky líbí, tak SOSku velmi ráda podpořím i dalšími příspěvky. Je to to nejmenší, co pro kočeny můžu udělat.... ;) jinak doporučujeme kde můžeme :)

s pozdravem J+J+Ch+M

Mňauky zase příště ;)

Re: Re: Re: Re: průjem

(Páníčci, 28. 1. 2015 23:31)

Moc jsem se teď pobavila :) každopádně to prdění ( hihihi ) přikládám stresu. Maximálně Indickému Dalu ( hrach, chili, zazvor, .... ), který nám stihl ochutnat na lince.... Máme už 5ti letou praxi se siamkou, takže si nemyslím, že bych něco zanedbala. Jinak, když jsme třeba řešili to kočičí akné, tak nám "záchranářky" z SOSky odpověděly a poradily obratem. Takže podpora je z této strany opravdu maximální :)
Toto fórum jsem objevila před chvílí a když vidím, že se fotky líbí, tak SOSku velmi ráda podpořím i dalšími příspěvky. Je to to nejmenší, co pro kočeny můžu udělat.... ;) jinak doporučujeme kde můžeme :)

s pozdravem J+J+Ch+M

Mňauky zase příště ;)

Re: průjem

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 24. 11. 2014 20:52)

pan Honza bude asi nějaký "odborník"a to nejen přes kočky!Novým páníčkům vzkazuji jediné-nevšímejte si hloupých "radílkú" a se vším, jak už zde bylo napsáno se případně obracejte na dámy v sos v Hodoníně.Vy máte ale krásného miláčka,který má stejné potřeby jako každý druhý.Teda asi mimo pana rádobymoudrého,ten určitě neprdí!
Mějte se v Brně moc moc pěkně a užívejte si sebe navzájem.Všechno nejlepší!

Chipovi a jeho nové rodině

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 11. 2014 18:54)

ze srdce přejeme všechno nejkrásnější,zdraví a moc,moc vzájemné mnoholeté lásky!Chip je krasavec a těšíme se na fotky i s její kamarádkou Mili.
Mňauky

Re: Chipovi a jeho nové rodině

("Páníčci", 28. 1. 2015 23:25)

píšu Páníčci, ale spíš jsou kočeny, co ovládají naši domácnost za životy :D moc Vám děkujeme!!!!

aklimatizace

(daajs, 26. 11. 2014 12:26)

Dobrý den,Vy jste fakt hodně netrpělivá.Když jsme si pořídili druhou kočku,ta první(měla asi 3 roky) se jí důsledně vyhýbala a 2týdny nezůstala ve stejném pokoji.Máte dobrý start,naše dvě spolu nakonec spávaly na jednom polštáři i v jedné dospělácké posteli :-),navíc ještě s jezevčicí.Vydržet!