Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chloupek a Bill

23. 4. 2016

chloupek-270.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2015

Chloupek je jedním z koťat, které porodila kočka v Sudoměřicích u domu, kam se přitoulala. Lidé se rozhodli kočku po kastraci ponechat, ale 4 koťata skončila u nás. Jsou to kocourci Chloupek, Bill a Ben a kočička Margitka. Kocourci se ukázali plašší a bázlivějčí než kočička, ale lepší se to, jsou už smělejší a nechají se rádi hladit. Chloupek má nádhernou jemnou delší srst a v novém domově by neměl být sám, ideální by bylo, kdyby mohl být umístěn s některým ze svých sourozenců, to by mu velmi pomohlo při překonávání strachu z nového prostředí. 23.4.2016 byl Chloupek umístěn spolu s Billem do Prostějova, do domku, ke kocourkovi.

Další fotky zde.

bill-300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2015

Bill je jedním z koťat, které porodila kočka v Sudoměřicích u domu, kam se přitoulala. Lidé se rozhodli kočku po kastraci ponechat, ale 4 koťata skončila u nás. Jsou to kocourci Chloupek, Bill a Ben a kočička Margitka. Kocourci se ukázali plašší a bázlivějčí než kočička, ale lepší se to, jsou už smělejší a nechají se rádi hladit. Bill je pěkný černý kocourek a v novém domově by neměl být sám, ideální by bylo, kdyby mohl být umístěn s některým ze svých sourozenců, to by mu velmi pomohlo při překonávání strachu z nového prostředí. 23.4.2016 byl Bill umístěn spolu s Chloupkem do Prostějova, do domku, ke kocourkovi.

Další fotky zde.


Zprávy z nového domova:

23.4.2016
Zdravíme všechny kočičí Tety,
po čtvrtce dne jsme se rozhodli, že vám napíšeme pár řádků z našeho nového domova v Prostějově.
Cesta nám trvala déle, protože jeli velice opatrně, ale i tak jsme cítili každý železniční přejezd, co jsme projeli. Ani jsme nemukli a i sedačka v autě zůstala pod námi suchá. Domů nás odnesli do klidné ložnice, kde nás posadili i s přenoskou pod veliký stůl. Já (Chloupek) jsem se vydal na průzkum po 5 minutách. Vlezl jsem do prvního rohu a dále jsem postupem hodin prošel cca 11 m po pokoji z menší části za skříněmi. Zaparkoval jsem pod postelí a číhám na svoji hračku od Tety z jižní Moravy.

bill250.jpgJá (Bill) jsem se vydal zatím jen pár metrů za šatní skříň, ale ještě před tím mne stihli vyfotit (viz příloha). Nyní jsem v rohu a číhám na svého pavoučka. Odpoledne vešel do ložnice Šmudla. Ani jeden z nás tří nesykl, nezavrčel apod. Na seznamování s lidmi nespěcháme a oni nás nechávají, abychom si tu vše pomalými krůčky očichali. Už nám nechali otevřené dveře do ložnice, protože Šmudla šel na noční tradiční vycházku. Spolubydlící jsou velmi potichu (Eva a Petr)  a už se těšíme na noční šmejdění až lidé půjdou spát. Noční dobrodružství nám začne ve 22:00 do 6:00, to se pak vrací Šmudla na snídani ;-) Zítra vám opět naškrábeme pár řádků a snad i zapózujeme před objektivem.
Pac a pusu
Chloupek a Bill

24.4.2016
Dobré ráno Teto Pavlíno z Dubňan,
jakmile Šmudla vyrazil na noční vycházku a spolubydlící šli spát, tak jsme se po půlnoci vydali za malým dobrodružstvím po bytě. Při tom jsme našli granule, vodu a toaletu (oba jsme šli na malou) ;-) Nejvíce zajímavý je obývák, které jsme prozkoumali křížem krážem. Nyní jsme pod gaučem, i když v ložnici máme skrýš se vším všudy, tak jsme se rozhodli, že budeme pozorovat vše ze zálohy gauče.
Šmudla je prima kocour, který nás zcela respektuje a jen se na nás ráno podíval, jestli jsme v pořádku a šel spinkat po své noční. My jsme v noci mňaukli jen dvakrát, a to proto, že jsme se hledali v té tmě v obýváku :-) Vypadá to, že my budeme dál zkoumat v noci terén a Šmudla bude hlídkovat venku.
Pac a Pusu
Bill a Chloupek

25.4.2016
Dobrý podvečer Teto Pavlíno z Dubňan,
neděle pro nás byla zábavná. Po první očuchávací noci jsme se shodli, že nejlíp nám bude pod gaučem. A aby jsme nenastydli, tak nám tam Eva podstrčila koberec, který krásně hřeje a naše hračky. Velké díky za tašku, kterou jste nám tak parádně vybavila. Hlavně pavouček a chobotnička jsou stále s námi a moc nám to pomáhá. Ta malá ženská jménem Eva nám dopřává klidu a odpočinku po nočním šmejdění, ale ten velký chlap se jménem Petr, tak ten si lehl po obědě podél gauče a dělal na nás dokola "čiči" a hrál si s námi a pavoučkem. Rozhodli jsme se, že mu i za tu trpělivou hru zapředeme ;-)
Ale stejnak nejlepší byla noční hlídka, která nám začala ve 21:40. Šmudla šel na vycházku a spolubydlící spát. Pro nás začala zábavná noc, při které jsme se opět najedli granulí, kapsičky a byli jsme slyšet, jak pijeme (v každé místnosti včetně chodbičky máme misku s vodou a granulky) a ani toaletu jsme nevynechali.
Ve 3:00 se vrátil Šmudla, protože venku byla velká zima, tak vycházku zkrátil. Jakmile jsme zjistili, že je doma, hnedka jsme se vydali za ním. Ale ještě před tím, než se vrátil, jsme pozorovali spolubydlící jak "spí". Jelikož jsme byli viděni, tak jsme to otočili do obýváku a za hoďku jsme je opět "hlídali". Přes noc ani den nepláčeme, ale vykládáme si spolu ;-) Ráno začal pracovní týden a nikdo nás nerušil, tak jsme se chovali slušně a i nechali Šmudlu spát v ložnici a my zůstali v obýváku. Eva se rozhodla posunout postel pro hosty, co je v obýváku více ode zdi a přehodila nám další deku přes ni a tím vznikla další klidná skrýš :-) Je senzační, že nás Šmudla, tak parádně přijal. Asi si je vědom toho, že byl dlouho tulákem a už nebude sám :-)
Pac a pusu
Chloupek a Bill

29.4.2016
Milá Teto Pavlíno,
konečně oba chodíme zdárně na toaletu, jupííííí ;-)
Včerejší noc jsme zahájili ve 20:00 řáděním v obýváku. Jakmile jsme se rozcvičili, tak jsme se rozhodli podívat se do ložnice ... Vyskočili jsme oba na parapet a předli a tančili se záclonou opad. Potom jsme jako správná dvojka spolu přelezli na stůl a sledovali Evu jak na nás kouká :-D Tiše na nás promluvila a rozkecala se tak, že jsme se odhodlali seskočit k ní do lůžka a tak jsme pokračovali v tanci a předení :-) Eva z toho byla celá paf a říkala nám jak jsme krásní a hlavně odvážní, že vůbec nečekala tento týden, že se uvidíme v tváří v tvář ... Velký krok k našemu dlouholetému přátelství ;-)
Pac a Pusu
Bill a Chloupek

3.5.2016
Dobré ráno Teto Pavlíno z Dubňan,
Eva to nemohla vydržet, a tak Vám zasíláme pár celkem už schopných fotek ;-) Dneska ráno přišel Šmudla až v 5:00 a jakmile naše TRIO posnídalo, tak jsme se dali do hraní a lítání po bytě :-) Šmudla vždy zvedá packu, a tak mi taky a pak to vypadá, že se zdravíme. Pěkně se s ním kočkujeme a mazlíme. On sice není zvyklý, že se s ním druzí kocouři mazlí, ale už tomu přichází na chuť :-) My ho to naučíme, jsme na něho dva :-)
Pac a Pusu
Bill a Chloupek

6.5.2016
Dobré ráno Teto Pavlíno,
zítra tu budeme už dva týdny :-)
A za tu dobu jsme toho zvládli mnoho (pravidelně jíst a chodit na toaletu). Nejvíce rádi se kamarádíme se Šmudlou, který sice ještě občas odolává našim hrám, ale už se více a více připojuje. Na dvounohé spolubydlící jsme zvědaví, ale ještě se před nimi pro jistotu schováváme. Když odejdou do práce a Šmudla spí v ložnici, tak my vesele okupujeme parapety a vyhříváme se v májovém sluníčku. Eva se konečně dočkala a udělala opět pár snímků. Jakmile slyšíme foťák, tak jí většinou zdrhneme, ale z dálky už zapózujeme. Ráno a večer, vždy po snídani a večeři, řádíme po malé chodbičce s kupou balónků, naháníme fretky a myšky. Sem tam do hry zapojíme Šmudlu, aby se to konečně naučil, jaké to je být ve smečce ...
Pac a Pusu
Chloupek a Bill

13.5.2016
Dobrý večer Teto Pavlíno,
finišujeme třetí týden a je to znát.

bill300.jpgPředevším se už necháme pohladit a když Eva sedí na posteli, tak po chvíli jsme tak zvědaví, že neodoláme natažené ruce a jdeme se mazlit. Po snídaních a večeřích vždy pěkně se proběhneme a většinou zapojíme i Šmudlu. Ten občas prožene nás a my na oplátku pěkně proháníme jeho a při tom se kočkujeme, ale jsme při těchto aktivitách pod drobnohledem Evy, abychom si nic neudělali ;-) Sice pátek třináctého má být nešťastný, tak u nás to neplatí. Tento den jsme se nechali vyfotit, jak krásně a spokojeně lenošíme na svém oblíbeném polštáři, který je v ložnici na stole. Ale i velmi často lenošíme na parapetech ve všech místnostech (počínaje kuchyní, přes chodbičku  a obývák po ložnici). Už jsme si i očuchali stroj, kterým nás Eva fotí. Pár fotek zasíláme v příloze :-)
Pac a Pusu
Bill a Chloupek

21.5.2016
Dnes je to právě jeden měsíc, co jsme přicestovali do nového domova v městě Prostějov.
Už týden je náš denní program se stejnou náplní: stáváme tak, že po 5:00 začneme lítat a dávat najevo pomocí míčků, že sluníčko stává, tak Eva a Petr budou taky stávat :-) Po této
bill350.jpgrozcvičce dáme se Šmudlou snídani a následuje poctivé kočkování, kdy nás Šmudla prožene a mi na oplátku jeho. Potom během dne se podřimováním chystáme na hlavní spánek dne. Občas to proložíme granulkami a hrou se vším možným, co se nám do tlapek připlantá. Statečně už zvládáme i vysávání, sice jako jeden muž zdrhneme do ložnice, protože Eva začíná vždy v obýváku řádit, ale pak se vystřídáme a jakmile ten hlučný stroj ztichne, tak víme, že už bude na několik dnů klid.
Večer začíná poctivou večeří, kterou zafinišujeme hrou a pak nastává hlavní spánek dne. Ven ještě nechodíme, protože Eva má o nás strach. Tak to odhaduje, tak ještě měsíc a pak se uvidí. No prostě až prý budeme otrkaní a více důvěřiví :-) V příloze Vám zasíláme další fotky ;-)
Pac a Pusu
Bill a a Chloupek

29.5.2016
Dobré odpoledne kočičí tety,
jelikož nás Eva stále fotí, tak vznikají nové a stále nové fotografie. Naše kočičí TRIO je zábavné a kamarádské. Denní režim se nám ustálil. Velký krok byl včera, kdy nám Eva s Petrem nechali otevřené okno v kuchyni a my se učili zvuky zahrady. Dneska otevřeli dveře a my mohli poprvé vyjít z bytu, ale jsme tak moc opatrní, že jsme se na zahradu neodvážili, ale chodbu jsme si trochu očichali. Věříme, že v dalších týdnech budeme čím dál více odvážní a začátek letních prázdnin už se budeme rozvalovat na sluníčku v zahradě.  
Pac a Pusu
Bill a Chloupek

5.6.2016
Dobré odpoledne,
velké díky za úžasné kozlíkové myšky. Do jejich rozbalování se pustil Šmudla a pak jsme už všichni tři řádili. Začal červen a Eva se rozhodla, že nám otevře dveře na hlavní chodbu a druhé na zahradu. První dny jsme očichávali jen chodbu a vždy zdrhli na zpět při jakémkoli zvuku. Ale nejdůležitější den přišel dneska. Ve čtyři ráno jsme začali řádit, a tak Eva vstala, vzala peřinu, deku a polštář. Otevřela dveře na chodbu, pak na zahradu a lehla si tam na lehátko a čekala až se odvážíme na zahradu. A taky, že jsme se po chvíli osmělili a vylezli opatrně ven, protože všichni lidé krom Evy spali. Všude venku řvali ptáci. Vydrželi jsme na zahradě do sedmi, pak se probudil zbytek domu a my utekli zpátky do bezpečí obýváku. Během těch třech hodin jsme stihli prozkoumat i tři zahrady sousedů, naštěstí tam nejsou psi a ani zlí lidé se zbraněmi (byli jsme zděšeni při čtení Vašich zpráv o různých střelcích). Oba jsme si vyzkoušeli i vyšplhat na dva stromy, co tu jsou. V šest se k nám přidal Šmudla a o to to byla větší zábava s kočkováním. Samozřejmě Eva hnedka vzala ve čtyři foťák pro jakoukoli příležitost viz příloha :-)
Pac a pusu
Bill a Chloupek

21.6.2016
Zdravíme všechny,
za posledních 14 dnů se toho událo, že nevíme kde dříve začít. Pravidelně sledujeme a čteme Vaše stránky. Máme radost, že se Vám daří a občas jsme smutní, jak se někteří lidé zachovají k našim kočičím přátelům z depozit. Proto zasíláme tuto radostnou zprávu:
Už dva týdny úspěšně chodíme s naší chůvou (Šmudlou) ven na zahradu se venčit. Za tu dobu jsme stihli prošmejdit sousedům jejich zahrady, ale vždy se zdárně vracíme. Jelikož jsme měli v květnu první narozeniny a Šmudla v dubnu druhé, rozhodli se naši dvounozí spolubydlící pořídit nám dvířka do jejich dveří. Během prvních pár hodin se to naučil Šmudla procházet a my ho následovali a do 24 hodin jsme to zdárně začali ovládat. Takže nyní náš denní režim začíná večeří, po které svévolně opouštíme spolubydlící a vracíme se, kdy se nám zachce. Večer většinou projdeme ze třikráte, pak zůstaneme venku, protože je konečně klid a my můžeme řádit a lovit (Já Chloupek jsem si už ulovil ptáčka, lítal jsem s ním po bytě a ven zpátky na
chlup300.jpgzahradu a pak mi ho ti pííííííííííííííííííp spolubydlící zabavili :-( ), ve čtyři ráno přilítneme, že máme po té noční hlídce pořádný hlad, jenže Evu jen tak něco nevzbudí, takže musíme jí vlítnout do lůžka a tam se začít jako správní chlapy rvát a řvát. A i to někdy nezabere, tak se pustíme do granulí a musí nám to do 6:00 stačit, pak nastává konečně snídaně, po které ještě pětkráte vlítneme na zahradu a pak se svalíme jako jeden muž do obýváku a jde se spát. Čerstvý vzduch s námi dělá divy, pěkně se nám zvýšil apetit :-) Je jasné, že Eva zase přiloží kupu fotek, protože je blázen do fotografování. Mějte se krásně a všechny pozdravujte, hlavně Bena a Margitku.
Pac a Pusu

28.7.2016
Dobré dopoledne Teto Pavlíno z Dubňan a všechny Kočičí tety,
prázdniny jsou v plném proudu a naše CAT-TRIO vyspává po už tradiční noční, a tak píši za ně zprávu.
Byla jsem hnedka na začátku smířená s tím, že kocourci budou ustrašení a tulit se přijdou až možná po roce. Ale jak jsem se pěkně mýlila. Už po druhém měsíci (možná i dříve, datum si nepamatuji) začali před snídaní se tulit kolem mých nohou a u toho předou jak dva letecké motorky. Vrní, vrní a tulí se tulí až je to neuvěřitelné, že to někdy byli ustrašení tvorečkové. Všichni tři se po ránu i dokáží pořádně kočkovat a to doslova navzájem:  Šmudla na Chloupka, Chloupek na Billa, a pak se to otočí a zaútočí Bill na Chloupka, Chloupek na Šmudlu, a už lítají chlupy, když to přehání, tak zasáhnu i já ;-) Trošičku přibrali, ale opravdu jen nepatrně. Na to, že nebývali venku, tak jsou inteligentní natolik, že se dokáží krásně schovat před bouřkou v thůjkách a keřích nebo rovnou přiběhnout do tepla.
K Mezinárodnímu dni Koček 8. 8. dostalo naše CAT-TRIO předčasně dárek v podobě škrabadla, které se mi podařilo vyrobit z krabic od kočičích zásilek. Na závěr: dneska Bill krásně vyfackoval Chloupka, protože to přehnal s ranním kočkováním. Bill udělal velké pokroky a to, když se ohlédnu na zpět o pár týdnů. Nyní je to plnohodnotný NEBOJÁCNÝ člen smečky :-) 
S přátelským pozdravem
Eva S.

4.11.2016
Dobrý večer,
pravidelně čteme Vaše příspěvky na facebooku a většinou převažují šokující zprávy (např. vrácení Keiko). A tak jsme se rozhodli, že Vás rozveselíme ;-) Ani nevíme kde začít, ale především se máme stále rádi a pochybujeme, že naše CAT-TRIO jen tak něco nerozhází. Ani příchod malého kotěte, které zachránili rodiče v chatové oblasti (bydlí nad námi a už se ten dacan naučil chodit k nám a vyjídat nám krmítka s Joserou Catelux!!!!!). To kotě jménem Macíček trpí asik "bonapartovkým komplexem" = syčí si a prská. Nejprve jsme byli v šoku, co nám to tu vlezlo, ale už ho umíme prohnat, a vyfackovat, když to přehání ;-) Jelikož začíná být čím dál více chladněji, tak nám pěkně zhoustly kožichy. Krásně se nám lesknou po pravidelném žloutku = takový nedělní rituál, který si občas přesuneme hnedka na sobotu. Přelom léta se proměnil na loveckou sezónu:

Lovecký deníček kocoura jménem Piškot Chloupek Lev:
9. 8. 2016 ve 21:05 = uloveno mládě rejska
12. 8. 2016 ve 7:30 = ulovena myš
23. 8. 2016 v 5:?? = ulovena a posnídaná myš (nechal jen hlavu a ocásek)
23. 8. 2016 v 19:25 = ulovena myš, sebrána a jde si lovit další
26. 8. 2016 17:10 = dotáhl jsem si na hraní živýho ptáka. Byl jsem s ním vyhozen na zahradu A pro jistotu, abych se nevracel, tak začal hučet vysavač, kterého se bojím
27. 8. 2016 v 10:00 = ulovil a sežral motýla
28. 8. 2016 v 5:00 = ulovil a donesl do misky ke snídani rejska
6. 9. 2016 v 17:20 = rejsek
8. 9. 2016 v 15:40 = myšák
19. 9. 2016 v 5:00 = mládě rejska
25. 9. 2016 = rejsek
27. 9. 2016 = myš   chlup200.jpg
3. 10. 2016 = myš
5. 10. 2016 = myš
7. 10. 2016 = rejsek
9. 10. 2016 = rejsek
11. 10. 2016 = myš
21. 10. 2016 = rejsek
23. 10. 2016 = rejsek
4. 11. 2016 = myš. (hlavu a ocásek jsem nechal při vchodu do obýváku, aby na něj Eva šlápla při příchodu a zjistila jaké šikovné lovce má doma)
 
Lovecký deníček kocoura Black Bill Puma:
18. 8. 2016 v 11:30 = ulovil jsem prvního vrabce a hrál si s ním na chodbičce, než jsem s ním musel ven
16. 9. 2016 v 14:55 = ulovil a sežral motýla
"Raději se dívám na westerny v telce!"
 
Tradičně nás Eva fotí při jakékoli příležitosti viz. příloha :-) 
Mějte se krásně a moc pozdravujte Bena a Margitku.
Pac a Pusu vám všem kočičím tetám z jižní Moravy zasílá CAT-TRIO
 
Další fotky zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasná pohoda

(Jolana, 8. 11. 2016 14:51)

a spokojenost je cítit ze všech fotek. některé polohy mi připomínají ty naše raubíře doma. přeji hlavně zdraví a těším se na další psaní:-)

Jste nádherní!

(Mirka L., 26. 5. 2016 17:57)

To je krásné kočičí přátelství! Zase napište, jak se máte!
Zdraví Mirka a kočičáci Páťa, Zuzi, Čiki, Šedík

CHloupek a Bill

(Iva, 29. 4. 2016 16:27)

To je krásné, přeju hodně štěstí!