Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chuanita, Knoflenka, Knoflíček 02, Jorik 03 a Rémy

16. 7. 2022

chuanita270.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Chuanita a Chulio jsou krásná koťata, která někdo odložil ke koňským stájím v Lužicích. Oba jsou mazliví a asistenti u všeho, Chuanita také ráda pečuje o koťata, je úžasná!  10.1.2018 - Chuanita odjela do nového domova spolu s Knoflenkou, do Ostravy, do bytu.

Další fotky zde.

Chuanita byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Jorga Lišková, Bucík, Liduška a Jeník. Děkujeme!
 

 

knoflenka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2017
Umístění:
depozitum Hodonín I.

23.9.2017 - Dnes ráno jsme přijali tři koťata! Paní Magda na silnici za Ždánicemi uviděla malinké kotě. Zastavila a v tom z křoví u silnice vyběhla další dvě o něco větší koťata! Malinká mourečka je Knoflenka, větší Martínek a tříbarevná kočička je po nálezkyni Magdička.
2.12.2017 - Knoflenka je miloučká, hravá a mazlivá kočička. Je zdravá, očkovaná a může do nového domova. Nevhodná jako jedináček. 10.1.2018 - Knoflenka odjela do nového domova spolu s Chuanitou, do Ostravy, do bytu.

Další fotky zde.

Knoflenka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli manželé Valentíkovi a kočička Mazlinka. Děkujeme!

k3.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2018
Umístění:
deozitum Hodonín I.

16.6.2018 - Při sečení trávy bylo v Hodoníně na ulici Vrchlického nalezeno kotě. Je to asi 4 týdny starý kocourek, bílomourek, zesláblý, má nemocná očka. Umístěn do karantény. 4.10.2018 - Knoflíček vyrostl, je zdravý a může do nového domova. 30.12.2018 - Dnes odjel Knoflíček do Ostravy, za Chuanitou a Knoflenkou. 24.5.2020 - Z domova Knoflíčka přišla smutná zpráva, Knoflíček podlehl FIP. Kocourka jsme vypiplali pomocí stříkačky, našel moc krásný domov ve kterém si pobyl tak krátce ... Je nám to velice líto, není to spravedlivé.

Další fotky zde.

Knoflíček byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Anička, Petr a kočičáci Idoušek a Bublinka. Děkujeme!

jorik11.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

14.10.2018 - Volali ze ZOO v Hodoníně, že k nim někdo hodil přes plot krabici s pěti koťaty! Více najdete zde. Jsou to dvě tříbarvné holky Lori a Izzi a kluci - černý Bruno, zrzek Alf a bílomourek Jorik. 9.5.2019 - Jorik je krásný bílomourek, mazlivý, bezproblémový. V novém domově by měl mít kočičího kamaráda. 31.5.2020 - Dnes odjel Jorik do nového domova, do Ostravy za Knoflenkou a Chuanitou, aby holky měly kamaráda, když Knoflíček odešel do kočičího nebe. 18.1.2022 - Dnes přišla smutná zpráva. Jorik, náš úžasný Jorik podlehl selhání ledvin. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Jorik byl adoptován na dálku - podporovala ho Ing. Dana Schmidt a kočičí trojka - Darwin, Andělka a Emily. Moc děkujeme!

remy9.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
depozitum Hodonín II.

21.7.2021 - Turisté z Belgie našli uprostřed lesa v Ratíškovicích maličké kotě, které by ještě mělo být u mámy! Prohledali okolí a další koťata nebo kočku neobjevili. Kotě jsme přijali, je to kocourek a po svém nálezci dostal jméno Rémy. 6.6.2022 - Rémy je kocour s velkým srdcem, miluje lidi i kočičí kamarády, je to pohodář, který má rád pohodlí a dobré jídlo. Hledá domov u kočičího kamaráda, nejlépe v bytě, pokud v domku, tak s dobrým plotem, je velmi důvěřivý. Vhodný i do rodiny s dětmi. 16.7.2022 - Rémy dnes odjel do nového domova, do Ostravy, za Knoflenkou a Chuanitou.

Další fotky zde.

Rémy byl adoptován na dálku - krmivo hradili Audrey Valls y Machinant a Remy Hendrick z Belgie, kteří koťátko našli. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

10.1.2018
Dobrý den,
jen jsem Vám chtěla ještě jednou poděkovat. Holky zvládly cestu v klidu a pohodě. Jsme doma necelou hodinu a Chuanita už prozkoumala celý byt a přišla se pomazlit. Knoflenka vylezla před chvílí. Samozřejmě se ohlásíme v příštích dnech s fotodokumentaci.

chuanita-a-knoflenka2.jpg13.1.2018
Dobrý den,
jak jsem vám již psala, tak cesta proběhla klidně a bez komplikací. Když jsme dorazily domů a otevřely dvířka přepravky, tak se do 2 minut vydala na průzkum Chloé (Chuanita) a poté, co systematicky prošla celý obývák se vydala na obhlídku zbytku bytu. To jí trvalo asi 45 minut, během kterých Maze (Knoflenka) jen ležela v přepravce a vypadala spokojeně. Nakonec se ale i Maze odvážila vylézt a schovala se pod sedačku, tam za ní přišla Chloé jako velká ségra a dělal jí společnost. Přítomnost Chloé dodala malé Maze odvahu a do večera si i ona prošla byt. Noc byla klidná, jen Maze mírně poplakávala a Chloé s námi spala v posteli.
Po třech dnech se holky víc než zabydlely (nemají problémy s vyprazdňováním, žrádlem a obě pijí), mazlí se a hrají si s hračkami, spí na otevřených místech. Jsou to čertice, ale jsme za to rády :-) Maze je po kastraci čilá a břicho má v pořádku. Obě se prohánějí a číhají na sebe.

 

21.2.2018
ch3.jpgDobrý den,
holky už jsou s námi déle než měsíc a musíme říct, že se máme všechny skvěle. Proháníme se všechny navzájem, holky si účty vyřizují rovným dílem. Jsme moc rády, že je máme. Rostou nám před očima a mazlí se den ode dne víc. Denní režim se již plně zaběhnul, ale to baby nezastavuje v objevovaní nových skrýší a vymýšlení dalších lumpáren.


 

Další zprávy po příjezdu Knoflíčka:

30.12.2018
Dobrý večer,
cesta s Knoflickem proběhla bez problémů, ve vlaku se i trochu prospal. Doma byl sám v pokoji, zatím nežral, nepil a nepoužil toaletu. Nicméně Chuanita se po otevření pokoje rozhodla, že chce do přepravky... její mírný nátlak vyústil v prohození pozic s Knoflickem. Chuanita na něj dohlíží a myje jej. Knoflenka zatím prská, ale neutíká.

2.1.2019
Dobrý večer,
Knoflíček spal v noci s námi v posteli, lehá si takřka kdekoliv. Je to velký mazel, sám se otírá a chce pohlazení. Knoflenka na něj už méně syčí, s Chuanitou si už dneska hráli.

knoflicek.jpg8.1.2019
Knoflíček je mazlík, rád se nosí a ještě radši je všude drbán. Porad na vsechny dotira hlavickou a chce se mazlit i s nima. Chuanita je takova zlata, ta se necha a nekdy, jak uz ji vadi, tak mu flakne tlapkou.  A Knoflenka ze zacatku hodne sycela, kdykoliv se ji dotkl a ted uz se necha od nej normalne mazlit, akorat s nim ma mensi trpělivost a odejde.
Hlavne kocour vymysli blbosti a holky ho v tom podporujou. Koupily jsme jim koulodrahu, takze si vsichni hrajou spolu, kazdy na jedne strane a posilaji si to. Jinak Knoflik je skvely, uplne tu smecku doplnil, sarvatky ustaly, protoze jsou unavene z neho. Jinak se rychle naucil i krmici rezim a uz ceka vzdycky s holkama.

24.2.2019
Dobrý den paní Tomalová,
píšu zprávy z nového domova. Knoflík byl přejmenován na Romea, protože má takový svůdný výraz. U nás tady s holkama vykvetl a stal se z něho neskutečný mazlík, který si pořád povídá a nebojí se si říct o pomazlení. Pořád má trochu strach z hlazení rukou, pokud na něj jde člověk zepředu, ale už i tohle pomalu odbouráváme. S holkama už se otrkal a nahánějí se všichni tři, dokonce Mazikeen (Knoflenka) už trochu zhubla, což je fajn, protože už nevypadá jako váleček  (i tak je z nich ale největší), všichni jsou hrozná zlatíčka, navzájem se umývají, nás umývají a ráno všichni budí a chtějí jíst. Jinak Romísek je takový nežný společník a taky jediná kočka v naší domácnosti, které stačí říct všechno jednou, protože tu není ještě tak dlouho jako holky a poslouchá. Holky jsou s náma tady něco přes rok a prospívají taky velice dobře, bez zdravotních problému.

15.12.2019
Dobrý den paní Tomalová,
chceme Vám, i všem Vašim kolegyním, popřát hezké svátky a vyřídit mnoho pozdravů z Ostravy. Romísek nám krásně vyrostl, už to bude rok, co jsme si ho od Vás vzaly a stal se z něho pán domu. S Chloe je parťák ve spaní a s Mazikeen si zase užívá typické kočkování, které končí vzájemnou kočičí hygienou. Jinak ti dva jsou jak mlátičky a sežerou, na co přijdou, tak musíme všechno jídlo schovávat.

Další zprávy po příjezdu Jorika:

1.6.2020
Dobré dopoledne,
noc proběhla klidně. Holky jej registrují, ale nevšímají si ho, žádné syčení a vrčení jsme neslyšely. V noci si prošel byt, prozkoumal linku, teď je zalezlý pod gaučem, už nená tak vyděšené oči, zkusíme ho uplatit masem. :-)

5.6.2020
Dobrý den,
děláme pokroky. Jorik je pod gaučem, ale leháme si k němu, mluvíme a postupně jsem dávala ruku blíž a blíž. Pod gaučem bylo velké mazlení, nastavoval hlavu, nechal se podrbat prakticky všude. Dnes dopoledne dokonce na chvíli vylezl a sám se nastavoval pro mazlení. Takže se těšíme, až ho jednou uvidíme v plné kráse, na denním světle.

9.6.2020
Dobrý den,
hlásíme další posun! Jorik chodí v noci po bytě a povídá si. Má jej už celý prozkoumaný. Přes den mění místa, dnes už vylezl a nechal se pomazlit, byl až neodbytný. Je nádherný. Od chvíe, co je doma, se holky ani jednou neproháněly a Chloé jej už i umývala.

jorik2.jpg11.6.2020
Dobrý den,
zdravíme do Hodonína. Po skoro 14 dnech se u nás Jorik zabydlel, konečně se rozhodl vylézt zpod gauče a stal se právoplatným členem kočičí smečky. Mazlivějšího kocoura jsme snad nikdy neměly. Pořád vrní, přešlapuje nás a pro pohlazení udělá cokoliv, je schopný se mazlit hodinu v kuse a běda, když přestaneme dřív, než chce on. Moc za něj děkujeme.


23.8.2020
Zdravím všechny do Hodonína!
Když jsem odjížděl z Hodonína, tak se mi tuze nechtělo, všichni mě naháněli do přepravky a já jsem jim zdárně utíkal, až paní Tomalová poslala ty holky za dveře, tak jsem se nechal uplatit a nakonec jsem tam (s velikou pomocí) vlezl, ale ne že by se mi to líbilo.
Jel jsem s těma holkama až do Ostravy, kde jsem se vyběhl hnedka schovat před těma dvěma zvědavýma kočkama, co tady přišly dřív než já. Schovával jsem se skoro 14 dní pod gaučem a ty holky si ke mně každý den chodily lehnout, ale byl jsem statečný a nechal jsem se sem tam i pohladit. Vylézt jsem se odvážil jen v noci, když mě nikdo neviděl. Časem se mi to hlazení začlo líbit, takže jsem za rukou vylezl i ven, kde se o mně otíraly ty dvě zvědavky a moje holky byly šťastné, jak se hezky zabydluju, tak už jsem zůstal venku.
Pak se ale najednou všechno zlomilo a já se začal zase bát a čůrat těm holkám do postele a v ložnici na koberec, holky na mě nekřičely, ale bylo vidět, že je to mrzí, protože neví, proč jsem zase udělal krok zpátky, když už bylo všechno v pořádku. Naštěstí se poradily s paní Tomalovou a ta doporučila mi dát kozlíkový obojek, hezky jsem se uklidnil a hlavně mi moc sluší, ale můj problém to nevyřešilo a pořád jsem se bál chodit na záchod
do koupelny. Holky už byly zoufalé, ale nevzdávaly to, zase se poradily s Hodonínem a po dlouhém přemýšlení konečně přišly na to, že jsem se v koupelně lekl vysavače a od té doby jsem tam nechtěl chodit ani na záchod. Záchod mám teď v chodbě a jsem velice spokojený a moje nehody už se neopakují.
Holky mi říkají, že jsem jejich kozlíkový princ, většinu dne prospím a když nespím, tak se snažím najít v kuchyni něco k jídlu nebo proháním ty dvě zvědavky. Sem tam se všichni popereme a pak společně usneme v posteli. Všechno jsem nakonec zvládl, holky to zvládly se mnou a já jsem moc rád, že jsem se tenkrát do té přepravky nechal nacpat.
Váš Jorik

chuanita2.jpg26.11.2020
Chuanita zapózovala s novým kamarádem ...

Další zprávy po příjezdu Rémyho:

26.7.2022
Zdravíme s Remínkem!
On je takový něžný obr, vrní už od pohledu. Adaptace super, nečekaly jsme popravdě, že to půjde tak dobře …akorát se, ještě někdy, schová před Teem, ale to tak nějak chápu, on je akční dítě. Kočky jsou s ním v pohodě, dokonce už i Mejza (Knoflenka) si zvykla a ukazujou si všichni nažrané pupky. :-)

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář