Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chulio

19. 2. 2011

chulio07.jpgNa dlouhosrstého zrzavého Chulia nás 29.12.2010 upozornil pán ze Strážnice u Kyjova s tím, že k němu již delší dobu chodí a je velmi zanedbaný. Sice ho krmil, ale jeho stav se nelepšil. Chulia jsme vzaly k nám, srst měl celou zacuchanou, musely jsme ji ostříhat. 19.2.2011 - Chulio byl umístěn do Vídně, do bytu.


Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

23.2.2011:
Dobry den, pani Podarilova,
Ani nevim komu mam tu stastnou nahodu pripsat, ze jsem se zrovna nedavno rozhodla si poridit mileho spolecnika do domacnosti.
Kazdopadne to bylo velmi spontani a rychle rozhodnuti a myslim, ze to je asi to proc nas to dnes tak neskutecne tesi.
Puvodne jsem si chtela poridit kocicku ktera je cistokrevna a ma rasu, ale pak jsem si rikala, proc bych mela podporovat lidi, kteri chovaji kocky kvuli vydelku, kdyz je tolik nadhernych kocek v utulcich ktere netrpelive cekaji na nekoho, kdo jim da novy domov, pocit bezpeci a lasky.
Tak jsem hledala nejaky utulek v okoli Hodonina a narazila na vase stranky a kdyz jsem videla fotku od Chulia, tak bylo rozhodnuto…
Pani Tomalova rikala, ze bude na zacatku urcite hodne plachy a taky tak bylo, dva dny se schovaval kde jen mohl, ale pak jsem si rikala, ze ho zkusim vzit na ruce a pohladita jak se ukazalo vubec se tomu nebranil, skoro jako by na to uz cekal a tak jsme ho zacaly hladit a mazlit. Na zacatku byl jeste moc strnuly a uplne se trepal, ale za par minut se tak uvolnil, zacal krasne vrnet a pak na chvilku i zaspal. Pak sice zase odesel do sveho ukrytu, ale kdyz to snim delame kazdy den tak je cim dal otrlejsi a citi se uz velmi spokojene ve svem novem domove. Dokonce uz rano ceka kdy vyjdeme z loznice a bude zase vymazlovan. Jenom se zranim je to jeste takove nijake, zere jenom opravdu minimum, ale i to bude casem dobre.
Takze jsme velmi radi ze ten dar a tesime se az vam budu moci priste poslat nove fotky, kde bude vypadat uz trochu sebevedomejsi a v lepsi kondici.
Preji vam hezky den a pozdravujte pani Tomalovou.

17.5.2011:
Dobry den,
Chulio je rostak jak se patri, kazdy den vyvadi nejake skopiciny, normalni hracky nejsou pro neho zajimave, porad hleda neco noveho, perfektne umi aportovat, ale to taky jenom jednu vec, kdyz mu to vymnenim za neco druheho tak to neprinese. A pak je jeste velky milovnik vody, kdykoli si jdu cistit zuby uz je namackany na kohoutku u umyvadla a cabra se ve vode. Od nej vam muzu poslat fotek a fotek, nejake vam posilam hned.

23.8.2011:
Dobry den,
uz jsem vam dlouho nepsala, ale s pani Tomalovou jsem asi pred mesicem volala.
Jinak u nas to dopadlo tak, ze Chuliovi uz byla totalne nuda, zadna hracka uz ho nenadchla a tak jsem si rikala ze mu poridim spolecnika.
A nahodou mi pak volal bracha, ze jeho znama ve Bzenci v utulku ma moc kotat, tak jsme se tam byly podivat a hned na prvni pohled jsme se zamilovali do maleho kocourka. Byl jeste maly a museli jsme  pockat az vyroste, ale uz ho mame doma.
Ze zacatku byl Chulio dost urazeny, ale za dva dny ho to preslo a ted mu dela tatu nebo spis velkeho brachu. Je na nej jeste dost hruby, ale pak se mu omlouva olizovanim a az maly vyroste tak mu to vsechno vrati.
Takze se mame dobre, je zdravy a strasne rad jezdi na chatu na Lucinu.
Posilam vam odkaz na youtube kde jsou nejake 
videa.

2.1.2012:
Hezky pozdrav z Vidne,
vse nejlepsi do noveho roku a hlavne co nejmin novych kocicek v utulku.
Doufam, ze jste si hezky prozily vanocni svatky a mate chut do dalsiho roku.
Chulio a Kasper poprve sledovali vanocni deni u nas doma, nebyla zadna honicka ani jsme letos nemeli vanocni stromek uz z toho duvodu, ze Chulio vyleze na co se da a maly samozrejme hned opakuje, takze jsme si to letos odpustili.
Ale i tak se jim to moc libilo, vlezli do kazde krabice, vsechno chteli videt a vyzkouset. Ale musim rict, ze jak maly roste tak jsou to nerozlucni kamosi a strasne radi spolu skopici a prohaneji se po celem byte. Jsme moc radi, ze je mame, a rada bych se podelila o tu radost i s vami.
Prejeme hodne zdravi jak kocickam, tak vsem dobrym dusickam co se o ne staraji.

26.3.2012:
Nasi mladici spolu travi moc hezke chvilky a maji se opravdu moc radi.
Kdyz jsem si vzala Chulia, tak jsem si myslela ze je chlupaty, ale jak nam ted mlady vyrostl, tak vidim co je to chlupata kocka, vypada jak medvidek myvali a kdyz si na nej sahnu tak je taky tak hunaty. 
Preji vam aby se ten 
kalendar vydaril a moc zajemcu o nove kocicky.

18.9.2012:
Dobry den mile damy,
posilam Vam dalsi pozdrav od Chulia a Kasparka z Vidne.
Minuly tyden jsem mluvila s pani Tomalovou a rikala jsem si ji, jak se Chulio boji mysi, nebo spis ho nezajimaji, tak jak naseho druheho kocoura. Oni jsou totiz uplne rozdilni, co se zajmu tyce. Nas Chulio je velky intelligent, kdyz jim dam nejakou hracku na premysleni, tak on hned vi co ma udelat a jak si ten pamlsek vyndat, ale to vubec nezajima Kaspera, ten je zase lovec, takze kdyz si hrajeme treba s laserem, tak by se ubehal k zblazneni a nema nikdy dost a to zas Chulio nechape, proc se tak honi za tim cervenym svetylkem. Takze porad musim vymyslet neco noveho a neobvykleho aby se zabavily oba.
Jezdime pravidelne na chatu a tam si to uzivaji oba po svem, mlady chyta mysi a Chulda si to vychutnava v prirode anebo u kamen.
Prejeme hodne zdravy a jsem rada, ze jste dostaly ty penizky z akce To me bavi, taky vam posilame hlasy.
Podivejte na nove
video z chaty.

24.3.2014

Preju hezky den do Hodonina,
I kdyz uz to vypadalo, ze se na nas usmiva jaro, dneska se to nejak obratilo a zima se vraci..
Doufam, ze bude brzo zase tepleji, protoze  kocky uz se nemuzou dockat az vyrazime zase na chatu. Tento vikend jsem delala poradek s nasima nahravkama a nasla jsem treba video, jak jsem na podzim na zahradce a ostrihala matu kocici, tak se podivejte jak se to libilo Chuliovi:

 https://www.youtube.com/watch?v=C2ECyPs9Ukk

 pak jsme odjely , ja ji dala ususit do kartonu a za dva tydny se mi v ni valel zase ten druhy !!!

 https://www.youtube.com/watch?v=3SBkbWGrm-c

A protoze jedno skrabadlo je taky malo pro nase divochy, tak jsme prikoupily jeste jedno a obe jsme propojily latou, aby se mohly prohanet po obou, byl to super napad, jenom je musim porad pritahovat, protoze oni je tak rozvyklaji, az by to jednomu spadlo na hlavu !!

 https://www.youtube.com/watch?v=NN7WXb94vP4

Jinak jsou velmi hodni a zdravi a tak doufam, ze i u Vas je situace podobna… Moc rada bych se podivala na vasi umistnovaci vystavu co bude v Brne, termin je docela dobry, tak jestli mi to vyjde, snad se tam ukazem. Preju hodne hlasu v soutezi ( i ja vam pravidelne posilam) a doufam, ze i vystava bude opet uspesna. Drzim palce a preju jen to nejlepsi…

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádherné!

(Daniela, 24. 3. 2014 19:32)

K tomu není co dodat!NÁDHERA!Kluci máte se náramně dobře,moc vám to přeji já, i mých sedm čičin.