Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čip a Dášenka

3. 10. 2014

Kocoucip300.jpegr, kastrovaný, nar. 10/2013

28.4.2014 u málo frekventované silnice na Pánově v Hodoníně uviděl projíždějící muž dva pytle. V každém svázaném pytli byl asi půlroční kocourek. Muž je odevzdal do psího útulku v Hodoníně a odtud volali nám. Kocourci byli umístění do nijak nekrytých klecí, byli zoufalí a vystresovaní. A tak náš pokus kocourky přendat do přepravek skončil u obou prokousnutím ruky. Klece jsme přikryly dekami a kocourky nechaly v klidu du druhého dne. Dnes už to bylo lepší a odvezly jsme je na veterinu a už jsou i po kastraci. Kocourci jsou oba černí, s delší srstí, oba jsou zdraví, byli čistí a dobře živení.
U nás dostali jména Čip a Deyl. Deyl bohužel zatím zůstává velmi plachý, ale Čip je šikovný, mazlivý,  bezproblémový kocourek s krásnou delší srstí a čeká na svůj nový domov. 3.10.2014 byl Čip umístěn spolu s Dášenkou do Brna, do bytu.

Další fotky zde.

Čip byl po dobu pobytu u nás adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Naďa Slavíková a kočky Angie a Roxy. Děkujeme!




dasenka300.jpegKočka, kastrovaná, nar. 6/2013

Dášenka přišla v Lužicích k Naftě a zdržovala se u dveří do firmy, cpala se dovnitř, aby si jí někdo konečně už vzal do tepla. Je to hodná a umazlená kočička, takový malý tahací medvídek, vhodná i k dětem. Ovšem pozor! Umí si i pěkně zadivočit. :-). Je vhodná jako společnice ke kočce nebo pejskovi do bytu nebo do domku se zahrádkou. 3.10.2014 byla Dášenka umístěna spolu s Čipem do Brna do bytu.

Fotky Dášenky najdete zde.

Dášenka byla po dobu pobytu u nás  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Lenka, Lukáš a kočičí kamarádi z Prahy. Děkujeme!!

 

Fotky z nového společného domova Čipa a Dášenky zde.
 

Zprávy z nového domova:

3.10.2014
Dojeli jsme v pořádku. Dášenka se hned rozkoukala a se všemi se mazlila. Čip se schoval za gauč, ale občas vykoukne a sleduje situaci. Hned jak budu mít nějaké fotky, pošlu.

4.10.2014
Tak první noc proběhla v pořádku, jen Dáša pořád povídala, ale pak si ji vzal děda do postele a byla klidná.
Čip je pořád někde schovaný, sice v noci, když byl klid prošel bytem, protože se z obýváku přesunul do kuchyně, kde je záchod a voda a jídlo, ale nepřišlo nám, že by se napil nebo vykonal potřebu a celý den je zase schovaný za gaučem. Přesunuli jsme k němu vodu a jídlo ale zatím nic, tak jen doufám, že to brzy překoná a přestane se tolik bát.
Dáša ta se zabydlela velmi rychle a myslím, že je naprosto spokojená.
Zítra opět podám info už i s nějakou fotkou.

5.10.2014
Tak Dášenka už je doma královnou, všechno řídí a u všeho musí být.
Čip v noci přišel k dědovi do postele a chtěl hladit a mazlit se, už byl i na záchodě a pil, jen jídlo ho zatím nezajímá.
Přes den je pořád schovaný, ale myslím, že už to bude jen lepší a pomali si zvykne.
Posílám pár fotek.

9.10.2014
Dobrý večer,
tak Dášenka je královna, chodí pěkně potichu, na všechno dohlíží.
Čip přes den leží na svém novém stanovišti za televizí a už neutíká, nechá se pohladit.
Ale v noci se z něj stává čert, všechno prošmejdí a srovná se zemí, s Dášou pořádají gladiátorské zápasy a soutěž kdo rychleji a hlasitěji proběhne celý byt přes všechny překážky. Pak oba zalezou do postele a druhý den se tváří zase jako nejsvatější a nejhodnější kočičky a večer vše začne nanovo. No nenudíme se s nimi :-D
Posílám pár fotek a pozdrav.

26.10.2014
Dobrý den.
Posílám nejnovější foto.
Čip už je plně domácí, s Dášenkou pomáhají při vaření, při úklidu., večer pořádají rodeo a pak jdou spokojeně spát do postele.
Mají se k světu a posílají pozdravy.

17.11.2014
Dobrý večer,
no Čip dává občas Dášence pořádně zabrat, ale ona je bojovnice a nedá se. Dnes zrovna ve chvilce nepozornosti ukradli syrový řízek z linky a utekli s ním za gauč. Je s nimi velká legrace a rozzářili náš život.
Čip už je plně domácí, neschovává se a komunikuje s námi.
Mějte se pěkně
.

 

5.10.2015
Dobrý den,
je to rok co jsme si od vás přivezli miláčky Čipa a Dášenku (říkáme jí Danuška). Mají se k světu a je jim krásně.
Posílají pozdrav.

cip400.jpg
Fotky z nového společného domova Čipa a Dášenky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oba jsou skvostní!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 8. 10. 2015 9:17)

Nádherné a spokojené kočky,radostné pokoukání,jen tak dále!Vše nejlepší do Brna!

Zlatíčkům

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 4. 10. 2014 21:13)

přejeme hodně štěstí a krásný domov plný lásky.