Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coop a Riki

20. 10. 2017

coop350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2014
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Coop je kocourek, který se vloni koncem roku pohyboval hladový u obchodu v Ratíškovicích (Jednota COOP), prodavačky ho krmily, ale začalo mrznout a také si všimly, že kocourek má nějaké zranění na čumáčku a tak nám zavolaly. Coop se velmi bál druhých koček a také bylo vidět, že čumáček má citlivý a bolí ho. Prodělal léčbu antibiotiky, kortikoidy, zkoušeli jsme dračí krev, chvílemi se zdálo, že se čumáček lepší, ale pak se vše zase zhoršilo a tak jsme dnes 23.2.2017 vzali Coopa na veterinární kliniku do Uherského Hradiště, kam jsme měli cestu s Faustýnkou.
Byla stanovena diagnáza - jedná se o rakovinu a podobně jako rakovina uší, vzniká u světlých koček ze sluníčka, pokud kočka žije trvale venku. Protože je Coop hodný kocourek a velký mazlík, rozhodli jsme se pro operaci, i když po ní Coop fešák asi nebude. Operace je naplánována na 27.2.2017. Přestože by se Coop neměl moc zdržovat na sluníčku, hledáme mu domov v domku se zahrádkou - je u nás v zavřeném prostoru nešťastný, určitě žil před tím než se k nám dostal venku a nezapomněl na to :-)
co350.jpg1.3.2017 - Coop je po operaci!
Před chvíli jsem dorazili z veterinární kliniky v Uherském Hradišti, kde Coopovi odstranili část čenichu, kde měl nádor. Kocourek je spokojený a v dobré náladě :-) za týden půjde na vytažení stehů a pak bychom rádi, kdyby mohl do nového domova. Potřebuje lásku a hodně mazleníčka, je to hodný kocour, oddaný jako pejsek, není dominantní a s jednou nebo dvěma kočičkami se určitě dobře snese. Jaká je prognóza - neví se, kočky, které mívají tento typ rakoviny v uších, po jejich odstranění žijí spokojeně další roky ... Ale i kdyby tomu tak nebylo, Coop je tady, žije a potřebuje své DOMA.
6.3.2017 - Coop je naprosto vyjímečný kocour! Strašně moc se mu nelíbí uvnitř a moc rád by ven a tak ho Lucka zkusila vzít na procházku. Coop neměl s vodítkem nejmenší problém, chodil jako pejsek a moc si to užíval, všechno očichával a pozoroval, dokonce se mu líbí i sledování provozu na silnici :-) Horší je, že mu moc nechutná a tak jsme ho dnes pro jistotu vzali na kontrolu - jak jinak než na vodítku, pro Coopa opravdu není přepravka potřeba, je úžasný. Dostal antibiotika a tak doufáme, že brzy začne zase baštit. Podívejte se na fotky v albu zde. 24.3.2017 Coop odjel do nového domova, do Javorníku, do domku, ke dvěma kočkám.

Další fotky zde.

Coop byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla  MUDr. Daniela Vitoušková s Davídkem a kočičky Jonáška, Bertík, Dan a Aminka. Děkujeme!


riki300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2016
Umístění:
dočasná péče Mutěnice

Koťata - kocourci Riki, Viki a Miki byli nalezeni opuštěni na poli ve Strážnici. Jsou to veselí a hraví kluci, kteří potřebují v novém domově podobně starého parťáka.   5.9.2017 - Riki je loňské kotě a je u nás už rok. U nás začal být nespokojený, jednak asi z vělkého množství koček, jednak asi i z nedostatku pozornosti a tak začal značkovat a vybral si jednu z koček a šiknoval ji. Využili jsme nabídky na dočasnou péči a Rikiho převezli do Mutěnic ke třem kočkám.
Z dočasné péče máme tyto zprávy:
8.9.2017
- Změnil v noci svoji trucovnu, byl v předsíni pod lavicí, s jeho dovolením sem si jej pohladila po zadních nožkách. Mám dojem, že až do 3.00 byl klídek, pak opět pokňourával.
11.9.2017 - Riki je už lepší, jen je neklidný, pořád něco hledá. V noci jsem měla v nohách nejen Marču, ale i Rikiho! O kočky se chce otírat, jako o nábytek. I to hlasité kňourání se zlepšilo, ukecaný je ale pěkně :-)
20.9.2017 - Dva týdny Rikiho pobytu a pomalinku se to lepší. Když chodí přes den po bytě a jeví bázlivost, nevšímáme si ho a prospívá to vzájemnému kontaktu. Když na něj promluvím, nebo si čupnu a naznačím kontakt, už poznám, zda to jde, nebo ne :-)... Ale kontakt s dětmi je minimální, bohužel, zatím ...
4.10.2017 - Riki se pomalu osměluje, se mnou je mazel, občas se nechá nosit, apetit mu nechybí, vybíravost také ne :-). Děti nemusí, ale hrát jim s hračkami se sebou dovoí. Jejich přítomnost snáší, jen se nenechal dobrovolně od nich pohladit, zatím teda...

14.10.2017 - Kdo bude chtít dát trvalý domov tomuto výstavnímu kocourovi, jenž je v dočasném domově v Mutěnicích? Z počátku bude potřebovat trochu trpělivosti, ale poté, co v novém domově pochopí, že mu nic nehrozí, rád se mazlí. Zalehne vás svou hmotností, ukáže bříško a užívá si to. O kočky se otírá, nebrání se hrám se 4-nohým kámošem či kámoši a pokud si s ním pohrajete s kočičí hračkou, bude v sedmém nebi. Škrabadlo se pod ním sice trochu prohne, ale odolá :-). Pokud má chuť na mazlení nebo by rád své oblíbené masíčko či kapsičku, dá vám vědět :-). Není nadšený z hluku malých dětí, odrostlé a klidnější dvounožce má raději. 20.10.2017 - Riki byl umístěn ke Coopovi, do Javorníku, do domku.

Další fotky zde.

Riki byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Táňa Jankovičová a čičindy Kája a Terka.  Děkujeme!

 


Zprávy z nového domova Coopa:

26.3.2017
Hezkou neděli přeji,
Mikin (dostal jméno po králi popu Michaleovi J. - kvůli tomu nosíku) je v pohodě, buď sedí na parapetu a kouká na ulici, nebo nám pomáhá (třeba mě s vařením). Klára už si skoro zvykla, jen se nenechá očichávat moc dlouho, ale už jí nehrají nervy. Hugo se drží v uctivé vzdálenosti, ten se ještě bojí. Hugo je bojácný, ale to chce jen čas.Tabletky bereme statečně, i gel na čumáček.
Oblíbil si dceru Kačenku.
Měla jsem strach, že se bude těžko smiřovat se změnou, ale mám pocit, že se zabydlel skoro hned. My jsme taky rádi, že jsme mohli udělat radost aspoň jemu.

coop-350.jpg28.3.2017
Čumáček je hezký, nechci to zakřiknout, ale vypadá opravdu dobře. Dneska se seznamoval s kocourem Hugem ... Jde to čím dál líp. Ven se moc necpe, zatím mu stačí pelíšek na okně, tam je často a pozoruje dění na ulici.

2.6.2017
Coop dostal jméno Miki. Je to pravý gentleman.  Otevírá Kláře dveře, aby mohla naše dáma ven. Ta potom litá po všech čertech a Miki na ni trpělivě čeká a vyhlíží ji. Mezitím omrkne kočičí kino (rybičky v jezírku), lehne si pod kapradinu a podřimuje. A když se Klaruš vrátí, tak se očichají, jako kdo kde byl a tak ... a pak jdou spokojeně k miskám a jistotám domů. Doufám, že je u nás šťastný ..., je to takový miláček  Pořád mu říkám, jak má krásné velké oči, a dlouhé tlapky a hebký kožíšek. A on se na mě dívá a říká si: "No jo, vždyť jasně že mám." :-)
Osud zařídil, že k nám přišel Miki a v podstatě mi nahradil ztrátu kocoura Huga. Zaplnil to místo ..

24.7.2017
Zdravíme z Javorníka a pozdravujeme všechny kočky a kocoury a koťata.. Ať se pro všechny najde domov plný lásky. A Miki jede na výlet s náma ... :-)

Další zprávy po příjezdu Rikiho:

riki250.jpg21.10.2017
Díváme se na telku. Riki (Tesorino) se má fajn a v noci spal s náma v posteli a ani neplakal. Jo, je to uz velky kluk :-) a moooc mazlivy.
Jen s kocicakama se teprve poznava. Ale zvyknou si vsichni. Nemuzu ani verit jak moc mi pripomina Huga. Jeste je obezretny a jak se neco sustne tak je pod posteli. Ale jinak je fakt mazel.

14.11.2017
Snažila jsem se něco nafotit, ať máte aspoň představu ..., myslim, že spokojeni jsou oba a mazli se dokonce i Miky (Coop).

coop3.jpg1.11.2019
Ahojky, už jsme se dlouho neozvali, tak aspoň na rychlovku pár fotek. Miki (Coop) se v létě vrátil ze zahrady se zlomenou zadní nohou, tak musel chudáček můj na operaci. Zase u pana dr. Kaděry. Ale už v pohodě běhá, jen je mnohem víc mazlivý …  Moc zdravíme všechny kočičky a kocourky.
Coop a Riki.

13.1.2022
Bohužel mám špatnou zprávu, Miki (Coop) nám odešel 28.12.2021 za duhový most. Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat... Poslední dva roky bojoval s ledvinami a vysokým tlakem. Snažili jsme se, co to šlo, ale náš velký bojovník už neměl sílu. Ještě teď brečím. Byli jsme do poslední chvíle s ním. Snad to ulehčilo jeho odchod.
Strašně moc nám chybí ten jeho bohorovný klid a nadhled (a růžové tlapičky). Miki byl skvělý, jako by ani nebyl kocour, ale brali jsme ho jako OSOBNOST. Ty jeho pohledy, když jsme mu dali léky. Na veterině ho všichni milovali. Nebo když stál u kočičích dvířek a tloukl na ně (jak starý děda čagánkem), protože on chodí normálníma dveřma! :-) Miloval škrabkání u uší a pod bradou.
Měj se krásně a všem přeju pevné nervy a sílu!
Katka

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Překrásné číče

(Daniela se svou kočkopartou, 10. 12. 2017 19:09)

a taky maxispokojené a to je to nejkrásnější co si můžeme přát z nových domovů.Dobří a hodní lidé ještě žijí a to je dobře.

hodně štestíčka

(DANIELA SE SVOU MAXIKOČKOPARTOU, 26. 3. 2017 4:47)

A dlouhý,krásný život u hodných lidiček,Coopíku,držíme Ti pěstičky!