Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hugo 02

1. 2. 2015

hugo250.jpgKocour kastrovaný, nar. 5/2012

Hugo je obrovský černý kocour, malinko orientálního vzhledu (má dlouhý čumáček). Je velmi přátelský, hodný a mazlivý. Rád se chová, mazlí a tulí a je vhodný i k dětem. Má rád kočičí společnost. Hugo a  Babetka byli 23.4.2013 umístěni ke kocourkovi Edovi do Vracova. 23.5.2014 byli všichni tři vráceni, z finančních důvodů, protože si jejich majitelka nedokázala spočítat peníze a k těmto třem si pořídila ještě další tři kočky (více zde). Eda už nový domov má. Vzhledem k tomu, že byl Hugo už jednou vrácen zpět do útulku kde nyní čeká už skoro rok, nový domov by si moc zasloužil.
1.2.2015 byl Hugo umístěn do Uheského Brodu, do bytu jako jedináček.

Fotky Huga v jeho prvním domově s Babetkou a Edou zde.  
Fotky Huga u nás a z jeho druhého domova zde.

Hugo byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli kocouří kluci Čenda a Matěj.  Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

2.2.2015
Dobrý den, Hugo se nám schoval za záchod, pod postel a málem se probojoval i za kuchyňskou linku, ale když jsem ho vytáhla zpod postele, tak už se přišel i pomazlit a zjistil že to není taková hrůza. V noci lašoval po bytě. Krmení se sice ještě netkl, ale oblizuje se pěkně. Tak snad si u nás zvykne. :) Teď je zalezlý ve škrabadle a pozoruje co dobrého vařím :-)

5.2.2015
Dobrý den,
Hugo je mazel první třídy, jakmile se přijde pomazlit, tak vás nenechá ho jen tak odkopnout (když si potřebuju odskočit, tváří se jakoby mu uletěly včely) :). Je hrozně zvědavý a nejradši se dívá přes okno ven s nataženým krkem jak žirafa. Žral a pil nám do včerejška jenom na sedačce nebo v posteli (jinak držel protestní hladovku), ale včera večer už si vzal i z místa kde má dané misky. Dokonce si včera už vzal i granule, předtím mi akorát vyžral želé z kapsičky, většinu masa nechal a na granule se ani nepodíval, takže vidím velký pokrok. Jinak Hugo začíná určovat i mě co budu jíst a co ne. Co mu voní, tak mi chce okamžitě packou odstrčit od pusy :D Jinak frajer už je perfektně zabydlený u nás v posteli. Nejlepší je, když přijde, mrskne sebou na záda a "Paničko škrabkej!". Taky leží na posteli a čeká na mě až vylezu ze sprchy, háže u toho "superdůležité" pohledy a když přijdu, převalí se na druhý bok, frkne něco ve smyslu: "To sis nemohla jako pospíšit?!" a v ten moment spí.

21.3.2015
Za chvíli to budou dva měsíce co máme Huga doma. Perfektně se nám tu zabydlel :-) sedačka a postel už prostě není naše, ale Hugova. Tváří se vždycky hrozně dotčeně, když si dovolíme ho posunout o kousek vedle, abychom si mohli taky někam lehnout :-D Jinak je jeho velmi oblíbené místo kuchyň. No jooo, když panička vaří, tak ono to tam tuze vonííí. Taky tam "občas" jen tak "náhodou!!" paničce upadne "pár" kousků masíčka z linky. :-) Taky kdykoli mi zazvoní na mobilu budík, rychle přiskočí a dělá druhý budík. Lechtání fouskama pod nosem vás zaručeně probere! Občas se ale stane, že se budík posune o deset minut.. :-) uraženě se podívá a jde si po svém, ovšem když znovu zazvon&iacu te;, zase na mě kouká a budí mě :-) Je to takový náš miláček. Vždycky ráno dostane kapsičku, mohl by se zbláznit, když natahuju ruku do "papáníčkového" šuplíku a po cestě k misce kapsičku pečlivě sleduje, abych ji náhodou nesnědla já :-D Krásně se Hugovi spravila srst. V době, kdy jsme si ho přivezli, odmítal jíst a to se podepsalo na kvalitě srsti. Hrozně línal, srst se neleskla. Teď už je Hugo zase nejkrásnější :-) srst má hustší a leskne se jako naleštěný :-)
Jinak je to pěkný koumák. Prokoukl nám jeho i námi velmi oblíbený laser. Za "zázračným" světýlkem běhá jak zběsilý pořád, ovšem už prokoukl, že to zázračné světýlko vychází z takového zázračného černého válečku. :-D
Myslím, že se Hugovi u nás líbí. Teda spoň podle toho jak mě vítá u vchodových dveří. Poté si asi 15 minut povídáme kdo se jak měl a když už Hugo dle svého názoru všechno probral, lehne si na sedačku a důležitě čeká až se za ním přijdu pomazlénkovat :-)
P.S. Hugo právě leží vedle mě, spí a má všechno těžce na háku. :-) Pozdravujte všechny kočičky i kocourky, hlavně Stinga! :-) Stále ho "vidím", jak sedí před Hugovou poličkou. S pozdravem Zuzana

31.3.2015
Dobrý den Lucie,
musela jsem využít toho, že ten náš černý chlupatý macek jde na fotkách vidět :D Takhle mi obsadil postel, když jsem vařila. Přeji hezký den a držím pěstičky v soutěži :-) pozdravujte kočičáky. Zuzana

16.6.2015
Musím Vám sdělit, že teď bydlím i s Hugem ve Vracově u rodičů. Zvykl si tady velice rychle, ale to je asi tím, že jsem s ním já, vypadá spokojeně :) Dokonce už proběhlo i "dálkové" setkání s pejskem. Pes to, že je Hugo doma překousl rychle (kočky za plotem nenávidí), Hugo byl z toho takový nesvůj, ale nikam neutíkal, neschovával se a nesyčel :) třeba z nich časem budou kámoši :D Jakmile se podaří udělat nějaké pěkné fotečky, pošlu Vám je, ať se můžete kouknout na toho našeho bruchačika, jak mu naše mamka říká. Jinak je Hugo vlastně "přejmenovaný" na Huberta, mamka to jednou spletla a už mu to zůstalo.

Přeji hezký den a pozdravujte všechny kočičáky a kočičandy


18.6.2015

Dobrý den,

dnes proběhla bližší seznamovačka těch našich chlupáčků :) Posílám Vám pár momentek, kluci byli velmi šikovní :) Toby (pes) si chtěl s Hugem hrát a Hugo na něj blbě koukal a pak si hrál s nejatraktivnější hračkou roku (stuhou) .
Hezký den.


15.9.2015
Dobrý den,
tak jsme zjistili, že až tak moc jednoduché to s těma dvěma (Hugo a pes) nebude, ale to nějak zvládneme. Hugo je stále pěkný herec. Chová se ale hezky, jenom si vymyslel novou zálibu, a to žvýkání igelitu.. To asi abychom měli co schovávat :) jinak je to miláček. Vítá u dveří, dělá budíka, snaží se vám vyrazit telefon z ruky jako "kašli na všechny, já se chci tulit", ocmrndává u vaření a pěkně do toho kecá, "nežere" rajčata, rajskou, vařené a syrové maso, taky mozzarellu, nepohrdne ani psí granulkou, jo a borůvková domácí buchta mu taky vlastně vůbec nechutnala. Málem bych zapomněla na meloun, ten by vám snědl i s prsty ... Čeká nás očkování, tak snad se bude chovat jako vychovaný kocour. Potom vám napíšu.

Posílám pár fotek toho našeho upíra :) mám podezření, že profi lovec z něho asi nebude..

Hezký den!


hugo250.jpg1.3.2016
Dobrý den, 
už jsme se vám dlouho neozvali, tak musím trošku napravit reputaci. Hubino je čím dál větší rošťák :-) když okřiknu psa ať jde na místo, Hubin se rozběhne a zažene ho, ale jak se jedná o jídlo, to jsou kámoši jak hrom, jako Jerry a Tom. :-) Jednu chvíli nám Hubert začal hubnout, přešli jsme totiž na jiné granulky, protože ty co jsem kupovala přestali vyrábět. Přemýšleli jsme proč a zkusili jsme změnit granulky a je z něj zase krásný kocourek, veselý, umazlený, ochrápaný, ale taky takový malý kaskadér, šmírák, když mě otravuje škemráním, tak je to malý imigrant, jinak pumík, čičik, kocůřiško, Hubino a tak nějak všelijak co nás napadne :D ale slyší na všechno, asi si zvykl.. :-) Přikládám pár fotek a posílám s agentem Hubert 007 pozdrav všem kočičákům a kočičandám k vám do SOS 

 

5.3.2018 - Hugo - Hubert teď bydlí u babičky :-)
... Zuzka je dcera a když se rozešla s klukem, se kterým si Hubinka - Huga vzali, tak se nastěhovala zpět domů i s ním. Teď bydlí v Boskovicích, ale já už Hubinka nedám.
Zuzka jezdí na víkend a Hubinek ji miluje (dobře ví kdo si ho odvezl) a spinká s ní. Vyčítám mu, že je nevěrník :-) Je to zlatíčko.

hugo.jpgPodělím se s Váma ještě o zážitek - měla jsem zánět v oku a po celou dobu mi Hubinek spával u hlavy na polštáři, i když před tím spal a válel se po mě všude možně. Až mám oko v pořádku, tak se zase uvelebí kde je mu nejlíp. Je to pelešník a zbožňuje povlečení z mikrovlákna a taky deku. Když mám volno, tak si ráda po obědě lehnu pod deku. Když to nedělám dostatečně rychle (jdu třeba ještě pověsit prádlo), tak už nervózně běhá za mnou co blbnu a nahání mě pod deku :-), aby si mohl lehnout na můj najezený břuch :-) Je velice hodný a já jsem skvěle vycvičená :-) Říkám mu - tys v tem Hodoníně čekal jenom na nás mojenko :-)
Přeji Vám krásné dny, Lidka

 

img_20200418_152324.jpg19.5.2022
Dobrý den,
v květnu 2012 se narodil kocourek, který teď bydlí ve Vracově. A protože slaví celý měsíc 10. narozeniny, tak vzpomíná i na Vás. Jmenoval se Hugo 02 a odjel se Zuzkou nejdříve do Uherského Brodu a pak jsem ho zdědila já ve Vracově a přejmenovala na Huberta. Je to nejhodnější mojenka pod sluncem a já jeho oddaná služebná. Máme se dobře a přejeme všem kočičkám a kocourkům hodné a poslušné podnájemníky.
Vám hodně trpělivosti a hezké dny. :-)
Lidka a veličenstvo Hubert

Fotky Huga u nás a z jeho druhého domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zvykačka

(Hugo, 18. 6. 2015 19:36)

Před chvílí proběhla bližší seznamovačka, posílala jsem Lucii fotky. Budou z nich kámoši ;) Děkuji za radu!

Zvykání na psa

(H. & spol., 16. 6. 2015 19:33)

Stačí zvykat pomalu a asi tak za 1 - 2 týdny pes obvykle pochopí, která kočka je cizí a která "vlastní". Ty vlastní miluje, cizí honí po zahradě. Pomalu hlaďte jednoho a dejte očichat ruku druhému a pak naopak, pomalu mluvit, hladit, říkat, že je kočka naše. Docela to vždycky při takovém seznamování fungovalo, nesmí být ale přílišný odpor na některé ze stran, to je pak dost těžké. Nám se to několikrát v životě už podařilo a pokaždé si pes rozumí s "vlastními" kočkami.

Re: Zvykání na psa

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 16. 6. 2015 21:34)

Maximální souhlas,přesně tak to funguje!
Přání všeho nejlepšího všem Hugo-bertovým blízkým a hlavně jemu.

Hugošek

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 5. 2. 2015 20:05)

je krasavec a určitě u vás bude šťastný,držíme pěstičky a tlapičky!

Hugo

(daajs, 1. 2. 2015 21:55)

Držíme pěsti

Re: Hugo

(Dana, 3. 2. 2015 18:35)

Pokud bych mohla dostat zprávy jak se Hugo daří v novém domově... budu ráda. D

Re: Re: Hugo

(Kočky SOS, 3. 2. 2015 20:45)

Paní Dano, zprávy z nového domova Huga budou uveřejňovány přímo na této stránce výše, psala jsem vám odkaz na tuto stránku i do emailu. Pokud budete mít další dotazy, pište raději prosím na náš email Kocky.SOS@seznam.cz. Moc děkujeme!