Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indián 03 a Mariánek 03

21. 3. 2018

indian350.jpegKocour, kastrovaný, nar.  5/2013
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Indián je kocour, kterého našla začátkem léta 2014 na zahradě v Hodoníně jedna naše známá. Kocour byl zubožený, hladový a měl obrovský průjem. Nyní je Indián v pořádku, ale po prodělaném onemocnění mu zůstal chronický výtok z očí. Povahou je jako velké kotě, má rád ostatní kočky, rád si s nimi hraje o opatruje je, v novém domově by proto neměl být sám. K člověku je zpočátku ostražitý až bázlivý, bude potřebovat čas, aby si zvykl.  18.2.2018 -  Indián u nás čeká na nový domov už 3,5 roku! 21.3.2018 - Indián odjel společně s Mariánkem do Břeclavi, do domku, kde už mají pejska.

Další fotky zde.

Indián byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byly rodiny Vykoukalova a Koukalova & kočky Mau, Xena, Fren a Hubert. Moc děkujeme!  

marianek300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

Tohoto krásného kocourka bývalá majitelka trestala a bila, protože jí začal v bytě značit. Bohužel ho nechtěla nechat vykastrovat. Za trest ho zavírala na balkon, kde byl i v největších mrazech. Majitelka si s kocourem nevěděla rady a dala ho ke příbuznému na dvorek, kde se chudák vyděšený schoval před domácím psem v jeho boudě. Je velmi vystrašený a zalezlý v košíčku, je pohublý a má svrab a zánět v uších. Nyní je u nás, už je vykastrovaný a odpočívá. Nechá se pohladit i nastrkuje hlavičku, ale je na něm poznat, že se bojí zvuků i prudkých pohybů, bude potřebovat čas, aby získal znovu důvěru v lidi. 
19.2.2016 - Zpráva z našeho depozita:
Mariánek je moc hodný a hodně odpočívá. Rád se nechá pohladit za ouškem, hned nastrkuje hlavičku, ale chovat se nechce, to se ještě bojí. Také se bojí ostatních koček, to si hned zaleze za záchůdek nebo do košíčku a pozoruje je. Když byl v místnosti sám, tak si hrál i s mávátkem, ale teď je přes den zalezlý a spí. Myslím si, že k jedné klidné kočičce by mohl jít, také by mu nevadil pejsek.

27.7.2017 - Mariánkovi trvalo dlouhou dobu, než se jeho důvěra obnovila, ale dnes už by rád do své nové rodiny, do domku s možností výběhu  Vhodný jako jedináček (větší skupinu koček nemusí) nebo k jedné klidné kočce, pejsek nevadí. 21.3.2018 - Mariánek odjel společně s Indiánem do Břeclavi, do domku, kde už mají pejska.

Další fotky zde.

Mariánek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Libuše Žáková s kočičkami Ájou, Bodinkou, Klárinkou, kocourkem Lálou a borderkou Berettkou. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

21.3.2018
Dobry vecer,
kluci se seznamili a vse v poradku. Marianek parkrat zaplakal a jinak nic, uvelebil se mi ve skrini a vypada spokojene.

22.3.2018
Dobry den,
Indianek spal celou noc, vlezl si pod postel. Marianek si ustlal u me na vecech a vsichni jsme spokojeni. Marianek ji pije a Indianek jeste ne, ale necha se hladit. Potrebuje jeste cas, ale kluci jsou v pohode, i se psem uz se seznamili.

i2.jpg27.3.2018
Dobry den,
tak Indianek se nam odvazil do obyvaku a potom i do kuchyne, kde jsou dalsi granule a dokonce i ji. Rano byl i v kuchyni, jsme se tam potkali a ja se ho teda lekla .... on me taky ale prezili jsme oba.
Cekala jsem na manzela bylo 11h vecer. Prvne jsem se lekla co to je, protoze Marian lezel na sedacce. A ono Indian. A pak si masiroval, jak kdyby tam byl uz dlouho. Jsem rada, ze to tak je, to uz bude jen lepsi a lepsi.

10.4.2018
Dobrý den,
když jsme dostali domů Indiánka a Mariánka, tak jsme se báli, že budou boje, protože se neznali.

Mariánek si zvykl asi za 2 dny. I když sem tam uskočil, když se objevil nějaký zvuk, který neznal. Po 14 dnech pořád žadonil, že chce na dvůr. Až jsem sebrala odvahu a pustila ho, protože jsem se bála, že nám uteče, tak vše proběhlo v pořádku a je na dvoře jako doma. Na večer si žadoní domů, tak ho pustíme. A už víme proč….
Indiánek je hodně bázlivý kocourek. Po týdnu podsouvání pamlsků, salámků a toho nejlepšího masíčka se rozhodl se se mnou bavit a nechat se na chvilku alespoň pohladit. Po dalším týdnu už se rozhodl v noci i vylézt, ale nebylo to jen tak. Spikl se s Mariánkem. Indiánek začal mňoukat. Najednou se objevil u něj Mariánek a za chvilku byl zpátky. Mňoukali na sebe. Mariánek se musel vrátit do nejvzdálenější místnosti, zamňoukat a v tu chvíli Indiánek vylezl z úkrytu a byli nejlepší kamarádi.
Nikdy bych nevěřila, jak si dvě cizí kočky dokážou pomáhat. No prostě agenti, kteří se proti nám domluvili.
Teď už umí Indiánek vylézt i přes den, ale bere to přes všechny úkryty, které po cestě najde, abychom ho náhodou neviděli. Zásadně chodí ven jen večer, ale když mě vidí sedět na sedačce, tak po chvilce váhání se odhodlá popojít, ale pořád mě sleduje. Zavolám na něj, a dojde a nechá se hladit.
Jsem ráda, že si tak zvykl, a že jsou s Mariánkem ,,spolčení“. Alespoň ho naučí, že se nemá čeho bát. Pokroky jsou obrovské a já jsem za oba moc ráda.
Kocouři jsou úžasní, skvělí a za nic na světě bychom neměnili.

2.5.2018
Dobry den,
posilam domaci ,,boje". Indianek uz chodi ven pres den. Zvykl si na vsechny cleny, dojde na zavolani, hlavne kdyz chystam maso nebo neco podobneho. :-)

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodně štěstí,

(Daniela se svou kočkopartou, 22. 3. 2018 15:31)

kluci krásní a dlouhý,pohodový život teď už v té pravé,láskyplné domácnosti.Moc vám to ze srdce přejeme.Indiánka osobně neznám,ale Mariánka ano,když jsem ho celého zklamaného,vyděšeného a zmrzlého brala z úkrytu ve psí boudě,byl nešťastný a moc smutný.Stále jsem na něho myslela a jsem strašně ráda,že má nový domov a moc mu přeji spolu s Indiánkem jen to nejlepší!!!!!Kéž budou přicházet jen ty nejlepší zprávičky od obou klučinů!