Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiřinka 02, Ron, Sára 09, Gabriel, Oliver 04 a Nataša

10. 9. 2017

jirinka300.jpegKočka, nar. 5/2014

Kočičku Jiřinku (pojmenovaná po svém zachránci) našel manžel naší kolegyně, jak pobíhá mezi auty u Kauflandu. Ačkoli byla velmi vyděšená, tak se mu ji podařilo odchytit. Vyklubala se z ní milá a mazlivá kočička. Byla velmi zubožená a hubená, ale vzhledem k její chuti k jídlu to rychle dohání. Do nového domova může jít i sama a nevadí jí ani pejsek. 18.10.2014 byla Jiřinka umístěna do Prahy, do domku se zahrádkou ke kočce a kocourovi.

Další fotky Jiřinky z pobytu u nás a z nového domova Jiřinky s Ronem najdete zde.


Kocour, kastrovaný, nar. 6/2013ron370.jpg

Ron byl jedním ze 3 koťátek, jejichž maminka žila v opušteném domě a sousedka se jich chtěla zbavit. Naštěstí jsme se o nich včas dozvěděli a všechny koťáta se nám podařilo odchytiit. Byli drobní a zanedbaní, sotva se vlezli do dlaně. Postupem času sílili a vyrostli z nich krásní kocouři a jedna kočička. Všichni ostatní už dávno našli svůj nový domov, jen Roneček stále čeká a doufá, na nový domov čeká už rok a půl.
Roneček je velký mazel, je zvyklý na lidskou společnost a velmi rád je středem pozornosti. Taky je to velký divoch, v srdci je to stále kotě, kterého nic jen tak neomrzí a vše chce prozkoumat a vyzkoušet na vlastní kůži. Jen pozorovat ho je zábava sama o sobě. Rád si občas uloví gumičku do vlasů a tu si nosí a střeží třeba celý den. Ovšem po tak vyčerpávajicích hrách je nejlepší relax uvelebit se na klíně a vrnět až do uspání. 7.2.2015 byl Ron umístěn do Zvole u Prahy, do domku se zahrádkou k Jiřince a další kočce a kocourovi.

Další fotky Rona z pobytu u nás zde.

Ron  byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou  byla Lucie Strmisková a kocourek Amorek. Děkujeme!


sara350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

Sára je želvovinová kočička, která se potulovala u silnice mezi Dubňany a Miloticemi. Nakonec si jí všiml pán, který ji vzal do auta a hned nás kontaktoval. Sára byla v depozitu hned jako doma. Ze začátku sice na všechny kočky syčela, ale to jí nebránilo, aby po nich skákala, jak si chtěla hrát. Nemohla se nabažit škrabadel a hraček, hned všechny vyzkoušela a také se jí zalíbilo běhat po schodech nahoru a dolů. Nyní už se trochu zklidnila a spíše ji zajímají plné misky. Je zdravá a může do nového domova. 21.7.2017 - Sára je velký mazlík, také ráda chodí ven, ale nejradši s páníčkem sedí u televize a spinká pod peřinou. 7.8.2017 Sára a Gabriel byli umístěni k Jiřince a Ronovi do Zvole u Prahy, do domku se zahrádkou.

Další fotky zde.

Sára byla adoptována na dálku, její adoptivní rodinou byla paní Jana Hegerová. Děkujeme! 


gabriel350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2016
Umístění:
depozitum Mikulčice

Gabriela a jeho sourozence někdo vyhodil v Uhřicích ke koňským stájím. Koťata se v mrazu krčila pod keři a snažila se dostat do stájí. Jsou to tři kocourci (Jamie, Jonatán a Gabriel) a jedna kočička (Tia). Gaby je je odvážný aktivní kocourek, který rád prozkoumává okolí. Je moc mazlivý a přítulný. Nevhodný jako jedináček. 7.8.2017 Gabriel a Sára byli umístěni k Jiřince a Ronovi do Zvole u Prahy, do domku se zahrádkou.

Další fotky zde.
oliver350.jpgKocour, nar. 21.4.2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

Kočka Jaruška u nás v depozitu porodila šest koťat, více zde. Jedno zemřelo a pět je u nás - Natálka, Nataša, Leila, Oliver a Jonáš.
31.7.2017 - Oliverek je přátelský, ale trošku bojácný. Pořebuje hodně lásky a mazlení. 10.9.2017 Oliver a Nataša byli umístěni k Jiřince, Ronovi, Gabrielovi a Sáře do Zvole u Prahy, do domku se zahrádkou.

Další fotky zde.

Oliver byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla Pavla a kočičky Miki a Kuky z Prahy. Děkujeme!
natasa280.jpgKočka, nar. 21.4.2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

Kočka Jaruška u nás v depozitu porodila šest koťat, více zde. Jedno zemřelo a pět je u nás - Natálka, Nataša, Leila, Oliver a Jonáš. Nevhodná jako jedináček. 10.9.2017 Oliver a Nataša byli umístěni k Jiřince, Ronovi, Gabrielovi a Sáře do Zvole u Prahy, do domku se zahrádkou.

Další fotky zde.

Nataša byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Lenka, Libor, pes Justýnka, kočky Gája a Bína. Děkujeme!

 

 

Zprávy z nového domova:

18.10.2014
Po příjezdu do nového domova se Jiřinka cítila hned jako doma a po dlouhé cestě usnula - viz fotky.

20.10.2014
Krásný den :-),
posílám zprávu jak se má Jiřinka. V sobotu 18.10.2014 jsem jela se sestrou Renčou pro Juráčka. Jiřinka nás také zaujala na první pohled. Běhala kolem nás, kočkovala se s ostatními kočičkami dávala o sobě vědět. Prostě byla na pohodičku. Moc se mi líbila i když mám doma již kocoura a kočičku. I přes mé obavy, jak budou ty moji společníci co mám doma na nový přírůstek reagovat Jiřinku jsem si odvezla domů. Je to opravdu báječná společnice a obrovský mazlík. Krásně zbarvená prostě sympaťačka:-). Jiřinka za mnou běhá jako pejsek a jsem moc ráda že jsem se rozhodla si ji vzít. Jiřinka si našla dokonce i svůj polštářek na kterém velmi ráda odpočívá. Kočička Rozárka a kocourek Mikešek tak trochu povrkávají, ale věřím že se to srovná :-). Jiřinka je s nimi v pohodě.
Tak pozdravujeme :-)

11.11.2014
Jiřinka poslala fotky z nového domova.

20.11.2014
Dobrý večer,
posílám pozdrav od Jiřinky. Ráda bych sdělila informaci, že Jiřinka byla 14.11.2014 vykastrovaná. Vše proběhlo v pořádku. Dnes už Jiřinka opět řádí a je v pohodě. Ve čtvrtek  20.11.2014 jdeme na vyndání stehů. Papat Jiřince také moc chutná. Je moc hodná a mazlivá a i s kočičíma kamarádama také dobře vychází. Přeji hodně úspěchů s kočičkama, o které se staráte a zdravím.
Foto v
albu.

26.12.2014
Dobrý večer,
chtěla bych popřát všem kočičkám hodné páníčky a  obětavým lidičkám se srdíčkem na pravém místě, které o kočičky pečují hodně zdravíčka, štěstíčka,  pohody a  pracovních úspěchů v roce 2015.  Posílám pár spokojených předvánočních a vánočních fotek  Jiřinky a jejích kamarádů Rozárky  a  Mikeška. Jiřinka je úžasné, mazlivé zlatíčko. Je to taková lumpačka jsem moc ráda, že jsem si Jiřinku vzala. Ráda spí v posteli. Místeček k odpočinku má více. Nejvíce jí momentálně  baví rošťačit pod vánočním stromkem a také si vyzkoušela šplh na ozdobeném stromku. Je to opravdu spokojená a myslím, že i šťastná kočička. Mějte se krásně. Foto v
albu.
  Monika

25.1.2015
Dobrý večer,
posílám
pozdrav od Jiřinky a kočičí kamarádky Rozárky. Jiřinka je zdravá, veselá a má se dobře je to velký mazel. Ostatním kočičkám brzké a šťastné domovy.  Zdraví Monika.

Další zprávy z nového domova po příjezdu Rona:

7.2.2015
Dobrý večer,
zasílám pozdrav od Ronečka. Cestu vlakem zvládl bravůrně. Roneček  vylezl z přepravky během chvilky, nechal se pohladit, podrbat pod krčkem a dokonce i pochovat. Jako schovávačku má zatím skříň. Zbaštil celou kapsičku a odpočívá. Je to zlatíčko. Ještě jednou moc děkuji všem, kteří nám pomohli s přepravou Ronečka ( Morriska a Tadeášky) do Prahy. Zasílám zatím jen pár foteček z úkrytu (skříně). Udělám vše pro to, aby si Roneček brzo zvyknul na nový domov a byl šťastný.
Mějte se moc hezky a zasílám moc pozdrav a díků, Monika

15.2.2015
Dobrý večer,
posílám další pozdrav od Ronečka, má se dobře. Co se týká jídla je to labužník vše mu chutná. Je to pohodář a mazel zároveň. S kočičkama problém nemá jen se očichaly a byly v pohodě. Celkem dobře se aklimatizuje na nové prostředí. Dokonce se nechal i pochovat a na klíně se úžasně mazlil, předl, ale stále mapuje nový domov a skříň má jako schovávačku. V noci, kdy je klid přijde spát i do postele.Škrabadlo také již využil k nočnímu odpočinku. Jsem přesvědčená, že se Ronečkovi nový domov líbí a je zde spokojený a to je odměna i pro mě. Věřím a těším se, že to bude stále jen a jen lepší. Také posílám pozdrav od Jiřinky, má se skvěle a je to obrovské zlatíčko. Zasílám pár
foto kočičích miláčků. Mějte se moc krásně a pozdravuji, Monika

23.2.2015
Krásný dobrý večer,
tak zase utekla nějaká ta doba co má Roneček nový domov. Zvykání je stále lepší a lepší. Roneček reaguje na zavolání a z toho mám velkou radost. Okolí stále prozkoumává, je to velký šikula a dělá pokroky. Skříň už vyměnil za lepší místečka k odpočinku. Mějte se moc a moc  hezky a zasílám
pár foteček. Zdraví Monika.

1.3.2015
Zasílám pár foteček labužníka Ronečka. Je to zlatíčko a miláček. Jsem moc ráda jak si Roník krásně zvyká a dle mého pocitu je moc spokojený a každý den je to vidět. Do skříně (schovávačky) už nechodí. Moc a moc pozdravuji a zase se ozvu Monika.

22.3.2015
Hezký dobrý večer,
po krátké odmlce posílám pozdrav od Ronečka, je to šikulka, mazlík, pohodář, rošták a  labužník s jídlem - jedním slovem pan kocour. S Ronečkem jsme byli na veterině  se poradit ohledně  zarudnutí dásní a zápachu z tlamičky. Paní doktorka nám řekla, že je to problém imunity,  že mu tento problém způsobují jeho vlastní sliny a zoubky se kazí od kořenů. Bohužel paní doktorka konstatovla, že mu antibiotika na vyléčení jednorázově nepomůžou, a že se mu zoubky kazí od kořenů a že je potřeba špatné zoubky odstranit. Zákrok  na první kočičí klinice už má za sebou, papká výborně,  náladu má v pohodě a na kontrolu jdeme 25.3.2015.  Měla jsem z toho také velký strach (představa, že kocourek nebude mít zuby byla pro mě děsivá), ale dle sdělení paní doktorky, (která byla úžasná a vše podrobně vysvětlila) se to u kočiček stává a dělá se to běžně a s potravou nemají problémy a opravdu to tak je. Také říkala, že by nebylo dobré špatné zoubky nechávat, protože zánět v těle koluje a mohlo by dojít k poškození ledvin, srdce  atd. Dnes jsem moc ráda, že to má Roník za sebou a je v pohodě a do budoucna se předešlo možným problémům. Moc pozdravuji a zasílám pár fotek kočičáků. Jiřinka je neuvěřitelně obrovský mazel je v pohodě a má se dobře. Venek jí zatím nechybí a to jsem  ráda. Mějte se krásně zdraví Monika.

5.4.2015
Roneček a Jiřinka zasílají velikonoční pozdrav. Oba dva se mají dobře a jsou v pohodě. Pěkně spolu lumpačí. Jsem ráda, že je mám, jsou to zlatíčka. Kontrola dásniček na veterinární klinice ( odstranění špatných zoubků) dopadla na výbornou. Zasílám nějaké fotečky (jezevčík Bára a Jiřinka) a moc pozdravuji, Monika.
Poslední fotka je fenečka zlatého retrívra, jmenuje se Lilinka, je mého syna.

30.5.2015
Krásný den do Hodonína,
zasílám pozdrav od Jiřinky, Roneča a jejich kamarádů Rozárky a Mikeška. Oba dva jsou v pohodě a myslím, že mohu říci šťastní i spokojení. Roneček si zvykl úžasně a má opravdový domov. Je to obrovský mazel a společník. S Jiřinkou si úžasně hrají, jsou to takoví rošťáci a parťáci. Dásničky po zákroku má Roník krásně zahojené a baští stále na jedničku. Chutná mu vše co dostane. Mazlení má hodně rád,  tak nějak se stále domazluje. Už se nechodí ani schovávat. Postelové spaní zbožňují oba dva i když na spaní mají různá místečka. Zdravíčko jim také slouží a věřím, že dlouho bude. Jsou to  moje velká zlatíčka. Přeji, aby vám chodily jen a jen krásné zprávičky o vašich kočičích svěřenečkách. Vždy je mi velmi smutno, když čtu, že nějaká kočička odešla do kočičího nebe. Mějte se krásně, zasílám moc pozdravů i pí.Laštovkové.  Zasílám nějaké fotečky.  Zdraví Monika a kočiny.

16.7.2015
Pěkný červencový večer,
zasílám pozdrav od Jiřinky a Ronečka. Mají se výborně a zdraví jsou také. Jsou to miláčkové. Jiřinka už chodí lauzrovat ven a mooooc se jí to líbí. Roneček se zatím ven moc nechystá a ani ho to neláká. Je spokojený doma a při koukání z okna. Posílám pár foteček z jejich spokojeného domova a moc pozdravuji.  Mějte se krásně. Monika

8.10.2015
Krásný dobrý večer,
posílám skoro podzimní pozdrav od Jiřinky a Ronečka. Jsou v pořádku a mají se dobře. Roneček má apetit stále výborný. Vše mu chutná opravdu moc a moc. Je z něho krásný velký kocour. Jsou to moji velcí miláčkové. Roneček miluje zahradu a venek a je na něm vidět, že je spokojený a užívá si to. A také jsem ráda, že ze zahrady nechodí nikam pryč. Spinkat chodí oba domů. Jiřinka už 18.10.2015 bude bydlet v novém domově rok. Je úžasná, mazlivá, spinká se mnou v posteli přikrytá dekou jako mimino prostě zlatíčko. Roneček to střídá  pelíšek, sedačka někdy postel a tam spí u nohou. Jsou to šťastné kočičky. Je mi opravdu moc  líto,  když čtu jak jsou lidé zlí a nelítostní ke kočičkám i pejskům. Všem opuštěným zvířátkům bych přála krásné a šťastné domovy a hlavně více zodpovědných lidí. Barunky je mi opravdu moc a moc líto. Věřila jsem, že to dopadne dobře. Měla jsem oči plné slz, když jsem si přečetla, že Barunka odešla do kočičího nebe. Zdravím všechny děvčata co pečují o kočičáky a věnují jim tolik lásky a péče. Moc a moc pozdravuji Monika a kočiny. Na Maxíka pošlu nějaký ten penízek.

 

ron320.jpg30.12.2015
Krásný dobrý večer do Hodonína,
posílám vánoční a novoroční pozdrav od Jiřinky a Ronečka. Mají se dobře a jsou v pohodě. Jinak přeji Vám všem andělským děvčatům hodně zdraví, štěstí, spokojenosti v Novém roce 2016, zdravé kočičky a také spoustu domovů u hodných lidiček. Moc a moc pozdravů paní Janičce.
Zdraví Monika a její kočičí miláčkové.

 

4.5.2016
Dobrý večer paní Janičko,
po delší odmlce zasílám zprávičku a jarní pozdrav od vašich bývalých svěřenců - kočičáků Jiřinky a Roníka mých  velkých miláčků.
Oba jsou v pohodě a  zdravíčko také slouží a věřím a moc si přeji, aby to tak zůstalo hodně dlouho. Skotačení venku oba zbožňují moc se jim to líbí. Občas se spolu honí po stromech, ale oba pohromadě se mi zatím nepovedlo vyfotit. To je šup nahoru a zase šup dolů někdy je to srandovní podívaná. Noční toulky nepodnikají, vždy se snažím,  aby nocovali doma ve svých pelíšcích a nebo místech, které mají rádi k odpočinku.  Já tím pádem mám také klid a jsem spokojená, že se jim nic nestane. Roník stále baští s velkým apetitem a chutná mu v podstatě vše (pacholíček, tvaroh, žloutek, granulky, ale nejraději má „Felixe“). Je radost ho pozorovat když baští.
Jiřinka je trochu vybíravá co se týče kapsiček ta má nejraději snad jen pouze toho Felixe. Vždycky si říkám co já vyberu za mňamku, aby byla spokojená. Jinak je to velká milovnice postelového válení. Myslím, že mohu s upřímností říci, že jsou kočiny spokojené a šťastné a to jsem ráda. Jinak  vaše stránky sleduji celkem pravidelně a vždy mám velkou radost, když nějaká kočička odjede do nového domova. Smutné správy čtu se slzami v očích.  Moc pozdravuji a přeji hodně umístěných kočiček k hodným lidičkám.
Monika a kočičí parta Jiřinka, Roník, Rozárka a Mikeš.

22.12.2016
ron300.jpgVánoční pozdrav do Hodonína,
posílám pozdrav od Jiřinky  a  Ronečka, oba dva jsou v pořádku a mají se dobře. Oba dva jsou mazlínkové  umazlení. Zdravíčko také slouží. Jsou to velká zlatíčka. Prostě je miluji.
Vám všem děvčatům co perfektně pečujete o kočičky přeji krásné a klidné  prožití vánočních svátků,  hodně štěstí a zdraví v roce 2017 a kočičkám  přeji brzké a hezké domovy. Moc, moc pozdravů paní Janičce Laštovkové.
Zdraví Monika

7.3.2017
Posílám pár obrázků zlatíčka Jiřinky, jak si vegetí na polštářku od Vás. Mějte se krásně zdraví Monika

Nové zprávy po příjezdu Sáry a Gabriela:

16.8.2017
Krásný den ,
tak už je to více jak týden co Sárinka a Gabi mají nový  domov u Jiřinky, Rona a Juráška. Cesta vlakem proběhla perfektně. Sem tam nějaké  to mňouknutí, ale jinak čičinky byly vzorné. Myslím, že jsou moc spokojené a mají se fajn. Jsou to naprosto zlaté kočičky.
sara.jpg
Od prvních chvil jsou úžasní, kontaktní a s námi lidmi spokojení. S ostatními kočičkami problém nemají. Občas dojde  k zasyčení ze strany kočiček, které už domov mají, ale to je tak vše. Žádné nenávistné pranice nebyly. Myslím, že je vše na dobré cestě. Mazlení a drbání si naprosto užívají. Papání jim také moc chutná, žádné vybírání baští vše. Jsem moc ráda, že je mám no prostě je miluji. Posílám pozdrav i od Leilinky, ta u mě zůstala na hlídání, protože moje sestra Renča odjížděla na dovolenou. Dnes už je Leilinka ve svém novém domově a má se také fajn a nebojím se říci, že je také milovaná. Zasílám fotečky kočičích lásek.
Moc a moc pozdravů Janičce a Alence. Mějte se krásně.
Zdraví Monika a kočičí parťáci.

Nové zprávy po příjezdu Olivera a Nataši:

30.12.2017
Krásný povánoční den do Hodonína,
nejprve zasílám moc a moc pozdravů Vám všem děvčatům do Koček SOS  a velké poděkování za to jak se staráte a pečujete o opuštěné  kočičky. Je to opravdu obdivuhodné.
Vaši bývalí  svěřenečkové 
Jiřinka, Jurášek, Ron, Sára, Gabriel, Nataša a Dorotka (Oliver) jsou zdraví a myslím i spokojení, krásně se spolu všichni zkamarádili.  Do nového roku  Vám přeji hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a pracovních úspěchů. Kočičkám přeji brzké domovy, co nejméně nemocí a hlavně, aby se už lhostejní lidé nad sebou zamysleli a nebyl jim lhostejný zvířecí život. Mějte se krásně, zdravím Janičku Laštovkovou a Alenku Březovskou.
S úctou
Monika S. a moje mamka Miloslava Š.

dorotka.jpg8.7.2019
Milé Kočičí Dámy,
víme, dlouho jme se neozvali, a tak to napravujeme - já Jurášek, Jiřinka, Roneček, Sárinka, Gábišek, Nataška a Dorotka a posíláme do Hodonína tetě Janičce Laštovkové a všem hodným lidičkám co se starají o kočičky moc a moc pozdravů. Máme se všichni moc krásně a zdravíčko nám také slouží. Jsme šťastné  kočičky, protože náš domov je jedinečný a naše lidičky nás opravdu milují z celého srdce. Na noc chodíme všichni spinkat hezky domů, to aby se nám nic ošklivého nemohlo stát. Tak my se zase ozveme a slibujeme, že to nebude taková dlouhá doba. Ještě také posíláme pár foteček
pro radost.
Zdraví a moc pozdravuje Monika s mamkou a kočičkama:-)

Další fotky najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jiřinka

(Monika Sopuchová, 20. 10. 2014 12:43)

Krásný den :-),
posílám zprávu jak se má Jiřinka. V sobotu 18.10.2014 jsem jela se sestrou Renčou pro Juráčka.Jiřinka nás také zaujala na první pohled. Běhala kolem nás, kočkovala se s ostatními kočičkami dávala o sobě vědět. Prostě byla na pohodičku. Moc se mi líbila i když mám doma již kocoura a kočičku. I přes mé obavy, jak budou ty moji společníci co mám doma na nový přírůstek reagovat Jiřinku jsem si odvezla domů.Je to opravdu báječná společnice a obrovský mazlík.Krásně zbarvená prostě sympaťačka:-). Jiřinka za mnou běhá jako pejsek a jsem moc ráda že jsem se rozhodla si ji vzít. Jiřinka si našla dokonce i svůj polštářek na kterém velmi ráda odpočívá. Kočička Rozárka a kocourek Mikešek tak trochu povrkávají, ale věřím že se to srovná :-).Jiřinka je s nimi v pohodě.Tak pozdravujeme :-)

Re: Jiřinka

(Kočky SOS Hodonín, 20. 10. 2014 13:37)

Moc děkujeme za zprávu a budeme se těšit na další zprávičky a fotky z nového domova Jiřinky. Jen prosím, zprávy zasílejte na náš e-mail kocky.sos@seznam.cz
Děkujeme!

Jiřinku bych brala okamžitě!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 18. 10. 2014 20:57)

Nemít doma ucelenou sedmičlennou kočkopartu,brala bych tuto čičinu okamžitě!Strašně se mi líbí její vybarvení-nááááááááááááádhera!Ale říkala jsem si,že si ji určitě někdo hodný vezme a já nebudu narušovat nově příchozím stvořeníčkem domácí partu.Jsem ráda,že přijali sedmou Sárinku a vcelku dobře se všichni shodnou.Kočičce i kocourkovi ze srdce přeji krásný,dlouhý život, a ať se jim v Praze moc,moc líbí a mají hodné lidičky,kteří je budou milovat.Oni jsou oba nádherní,tudíž jim budou jejich domov úžasně zdobit.Hodně štěstí!!!!