Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jovana

18. 9. 2018

jov11.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2016
Umístění:
depozitum Starovičky

10.7.2018 - Byli jsme upozorněni na případ tří opuštěných koček z Podivína. Jejich majitelka odešla, v bytě zůstaly kočky s jejím přítelem, ten se však stěhuje a kočky nechce a tak je vypustil z bytu ven. Přestože jsou to kočky dvouleté, ani jedna není kastrovaná! Oznamovatelka nám sdělila, že ona už má své kočky a o tyto se nezvládne starat a tak tři kočky - Tequilu, Jovanu a Monami bereme k nám. 3.8.2018 - Všechny tři jsou trošku bázlivější, potřebují čas, aby si zvykly, ale mazlení májí rády. 18.9.2018 - Jovana odjela do nového domova, do Opatovic, do domku, kde na ni čekají kočičí kamarádky.

Další fotky zde.

Jovana byla adoptována na dálku, její adoptivní rodinou byla Kristýna Osobová s kočičkou Bárou. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

25.9.2018
Dobrý den,
posílám fotky a nějaké to slovo k Jovance, kterou máme od vás.
Dnes je to týden, co bydlí s námi doma. Hned v úvodu bych chtěla říct, že je to pěkná uličnice. Ale v žádném případě to nemyslím zle.
Abych to rozvedla.
Hned první den, co byla u nás, neměla s ničím problém. Všude šmejdila, všude lezla, vše potřebovala vidět a v noci, když se šlo spát, tak nám lezla po hlavách.
Druhý den a následující dny si obsadila ložnici a žádnou z koček a kocourů, které máme doma, do ní nechtěla pustit. Byla prostě její a když se někdo přiblížil, tak dostal ťapkou s pořádným zasyčením. Dny šly dál a Jovanka se usídlila jen v ložnici, kde byla spokojená. Ona ano, ale ostatním se to nezdálo, že nemohou za námi. Naříkavě mňoukali u dveří. Rozhodli jsme se tedy, že prozatím ložnici pro kočky zavřeme. Jovanka tedy musela, chtě nechtě, za ostatními do ostatních pokojů. Naše kočky, tedy teď už i Jovanka, se nejvíce zdržují v obýváku. Máme tam udělané veliké škrabadlo, rozmístěné krabice a celkově se tam asi kočky cítí dobře, protože jsou tam snad pořád. :-)
Netrvalo to moc dlouho a Jovanka zjistila, že do ložnice se už nedostane a že bude muset být s ,,cizákama,, v obýváku. No, mysleli jsme, jaká to bude tu první noc  mimo ložnici katastrofa, ale Jovanka si našla místečko na okně, kde se usídlila a spinkala tam. Teď (poslední dva dny), si už oblíbila místo na škrabadle, do ložnice už ani moc nechodí a pomalu se seznamuje s ostatními členy (kočka a kocouři) domácnosti.
Seznamování jim zatím moc nejde, ale určitě to nevypadá, jak první den. :) A jelikož je Jovanka drzoun a když jíme tak packy musí mít až v naší puse, aby ji třeba něco neuteklo, tak jde k nám i přes mrtvoly... Teda, přes kočku a kocoury a to jí už najednou nevadí, že tam jsou. :-) U nás tedy bude asi platit to, že jídlo sbližuje. :-)
Na závěr bych chtěla říct, že je opravdu úžasná. Mazlivá, hravá, průbojná, trochu sobecká, vtíravá, zvídavá, nebojácná a v neposlední řadě chytrá a vnímavá. Moc za ni děkujeme. S jejím příchodem to u nás ožilo a jsme za ni moc rádi. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale ona si princezna asi myslí, že je nefotogenická a moc se fotit nechce. Snad to bude v dalším e-mailu s jejími fotkami lepší.
Poslední 4 fotky jsou kamarádi s kterými Jovanka u nás žije.
Hezký den, Kája a Lulu

1.jpg20.11.2018
Dobrý den,
právě to byly dva měsíce, co žije Jovanka s námi.
A jak to u nás vypadá??
S námi je pořád perfektní kamarádka. S kočkami je to o něho horší. Je to Paní Kočka. Proběhlo u nás pár rvaček, trochu vyškubaného kožichu, díky bohu žádná krev.... Bobky všude po domě, čůrání mimo záchůdek, naprostá ignorace jídla, i okamžité sežrání všeho, aby se k mňamce nedostal nikdo jiný.
Vystřídalo se toho u nás ke zklidnění spousty. Od oddělení do jiných místností (nejde trvale praktikovat), přes dlouhé seznamování s kokinky, až k bylinkám. Zatím to vypadá, že nám pomohl Difuzér BEAPHAR No Stress. Nerada bych to zakřikla. Ale od té doby, co ho máme doma, se vše zmírnilo.
Původně jsme si mysleli, že nebudeme mít na vybranou a budeme vám ji muset vrátit, jelikož se opravdu jevila, jako kočka samotářka. Avšak s postupem času to vypadá, že se to mírně lepší a bude u nás moci zůstat.
Zatím to s ní nevzdáváme a bojujeme dál, protože s námi si do noty padla. S kocoury už to vypadá taky docela dobře, ale s kočkou se zatím pořád nemusí a často se škádlí. Syčí na sebe, jen, co se zahlídnou v dáli. =D
Doufáme, že čas přinese jen to dobré a i holky si na sebe zvyknou. V příloze posíláme nějaké fotky na pokoukání, jak se princezna u nás má. :)

Hezký den, N.

Další fotky zde.

 

28.11.2018
Jovana je jednou ze tří koček, které majitelka opustila a její přítel je vyhodil na ulici.
My jsme Jovanu umístili v září do nového domova, ale Jovana tam měla potíže s domácími kočkami.
Použitím zklidňujících prostředků se situace mezi Jovanou a kocoury trochu upravila, ale kočku stále napadá velmi agresívním způsobem a nyní musí být oddělena a zavřena v jiné místnosti. K člověku je mazlivá.
Nechceme ji brát zpátky do depozita, ale naléhavě jí HLEDÁME DOMOV JAKO JEDINÁČKOVI nebo pes by asi nevadil.
Volejte na 724 142 463.

1.12.2018 - AKTUALIZACE
Jovana nový domov našla a 11.12.2018 pojede do Prahy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář