Jdi na obsah Jdi na menu
 


Keiko

8. 11. 2016

keiko300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Keiko je pěkná tříbarevná kočička, která byla nalezena špinavá a hladová na cestě k masokombinátu, poblíž zahrádkářské kolonie v Hodoníně. Na FB jsme zveřejnili výzvu, zda ji někdo nehledá, ale majitel se nepřihlásil. Keiko je mazel a bude vás milovat. 30.9.2016 byla Keiko umístěna do Prahy, do bytu, jako jedináček a budou ji rozmazlovat dvě holčičky.
8.11.2016 byla Keiko převezena do nového domova, opět v Praze, v bytě a jako jedináček.

Další fotky zde.

Keiko byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byla Petra a kočička Kira. Děkujeme!

Zprávy z nového domova:

30.9.2016
Keiko už je u nás doma, schovala se za skříň, tak jsem jí tam dala krmení, pelíšek a záchod a nechám ji v klidu. Je nádherná.

keiko200.jpgJak je vidět, Keiko za skříní dlouho nebyla smiley


 

 

5.10.2016
Keiko už je s holkami kamaradka a blbnou spolu. Terezka je doma boli ji v krku tak si holky uzivaji a dovadejí.
Keiko je zlaticko jednu noc mnoukala a uz mi prijde ze je v pohode je to takovy umazleny ulicnik.
Byli jsme na veterine se predstavit a prihlasit, moc se libila. Mame vycistene ouska a kapicky do ousek. Nic to neni jen prevence. Mela tam trosku tmaveho mazu. Byla uzasna. Prekvapila me jak byla v klidu a hodna. Je to naše zlaticko. A ted tady padam smichy. Terezka kouka na pohadku, Keiko lezi na koberci pred telkou a kouka taky. A jak hybe hlavickou. Je s ni sranda!

keiko351.jpg

Další fotky zde.

 

 

 

 

 

 

3.11.2016
Hledáme domov pro Keiko v Praze nebo okolí!

Poslední den v září byl pro nás velmi úspešný den, protože jsme tehdy zorganizovali odvoz našich tří koček do Prahy, do nových domovů.
Jednou z kočiček byla i Keiko.

Jela do rodiny ke dvěma malým hočičkám. Jejich maminka vybírala kočku na našich stránkách a měla požadavek, aby kočička byla vhodná k dětěm a chtěla pouze jednu, takže kočku, která společnost druhé kočky nepotřebuje. Volba padla na Keiko a my jsme nadšeně souhlasili, protože Keiko byla z druhých koček nervózní a ve stresu, s dětmi potíže neměla.

Po týdnu přišla nádherná zpráva a hlavně fotky, kde bylo vidět, jak je Keiko šťastná a jak se ráda mazlí s holčičkami:
"Keiko už je s holkami kamaradka a blbnou spolu. Terezka je doma boli ji v krku tak si holky uzivaji a dovadejí."

Bohužel, tento příběh nemá šťatstný konec.
Paní si vzala na hlídání od kamarádky nekastrovanou kočku!
Keiko tento stav velmi špatně nesla, začala být nervózní, vrčet a syšet nejen na kočku ale i na děti, začala čurat mimo záchod.
Kamarádka odcestovala a kočka Iris, která tu byla původně jen na hlídání, tady zůstala. Paní ji nechala kastrovat, ale to už na chování Keiko nic nezměnilo.
Paní nám napsala, že se rozhodla nám Keiko vrátit:

"... Budu muset s tezkym srdcem Keiko vratit. Ted tady premyslim hodinu jestli vam to mam psat nebo ji dat jeste sanci, ale Terka se ji boji a Keiko na ni o to vic vrci a syci ... Iris na holky neutoci a je v pohode. Kolem Keiko chodime po spickach vse nepisu. Cura vsude na co muze asi z pomsty ... kvuli detem volim Iris. Je to smutne ale rikam to na rovinu. Taky jsem ji mohla dat pryc a nic vam nerict ..."

Marně jsme se snažili paní vysvětlit, že všechno zavinila ona sama!
Keiko není ta, kdo by zasloužil trest.
Keiko nemá ráda kočky a v novém domově se jí moc líbilo i s dětmi vycházela až do doby, kdy do jejího "doma" vpadl vetřelec! Proto se začala chovat tak, jak se chová. Paní majitelka jí ublížila a teď to řeší tím, že chce Keiko vrátit zpět a nechat si tu druhou kočku.
Podle nás by měla hledat domov pro kočku, kterou vzalal na hlídání, doma je tam Keiko. Jakmile bude kočka pryč, Keiko se uklidní a její chování se vrátí do normálu, o tom jsme přesvědčeni. Buhužel, paní se rozhodla jinak.

Keiko je momentálně v Praze - není někdo z Prahy nebo okolí, kdo by chtěl Keiko dát domov?
Nebo nemá někdo cestu na Jižní Moravu, že by nám Keiko alespoň přiblížil - to v tom horším případě, protože Keiko bude u nás velmi nešťastná.

8.11.2016
Na naši výzvu se nám ozvala paní, rovněž z Prahy
a nabídla Keiko nový domov. Zpočátku byla Keiko ještě nervozní, mrskala ocasem a také se oháněla,  ale po citlivém přístupu nové majitelky jsme dostali potěšující zprávy, z kterých vybíráme:

... tak jiz se prizpusobujeme. Minda (Keiko) pochopila, ze se nemusi niceho obavat, je klidnejsi, basti dobre a v noci dela trochu bordel, ale je to holt kocka, jinak se chova zpusobne ...
... v noci nad ranem obchazi byt, nakukuje do domku pro panenky, prohlizi misky a skatulky. Marusce otevrela malou porculanovou dozicku, ve ktere si uschovala prvni vypadle zoubky pro vilu. Jeden zoubek se nasel, zatim. Krade gumicky do vlasu a nejvic se ji zalibily kastany. Dale se zajima o korale a ruzne rukodelne male vyrobky, co Marenka tvori :-) ...
...
neni vystresovana je uplne v pohode, uz se chova a je vlacna, chova se na vsechny zpusoby ... jmenuje se Princces Minda.

keiko300.jpg

 

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

šťastný konec

(Pavla, 17. 2. 2017 1:02)

Keiko jsem vloni našla, když jsem jako každý jiný den krmila toulavé kočičí kamarádky, které se pohybují v areálu naší firmy. Jsou plaché a dobře živené. Keiko ke mně přiběhla, otírala se, hladová, vyhublá, na první pohled domácí mazlíček. Sleduju její osud. Přeju jí láskyplný domov. Snad našla po prvním pražském útočišti lidi, kteří rozumí tomu, co potřebuje ke spokojenosti bezbranný a plně na ně odkázaný tvoreček. SOS Kočky, smekám před vámi, obdivuju, jak se s láskou, profesionálně a vytrvale staráte o každou kočičku! ♡ Jste úžasné

zoufalí lidí dělají zoufalé věci

(Jitka, 7. 11. 2016 11:29)

Přeji ze srdce Keiko, aby získala novou paničku či pána. Zvíře nemá v rikách zoufalých lidí co dělat..!

Pravda nebo lež ???

(Simona, 6. 11. 2016 22:17)

Na mě tato historka nepůsobí moc pravdivým dojmem. Řekla bych, že paní chtěla pořídit dětem zvířátko a když pak zjistila co péče o kočku obnáší, tak ji prostě nechtěla. Jako, že by po cca měsíci co měla Keiko doma najednou někdo donesl kočku na hlídání? Trošku náhoda, ne? Obzvlášť když věděla, že se s jinou kočkou nesnese. Teď ji chce vrátit, když předtím psala jaké je to zlatíčko? Zkrátka je tam více věcí co do sebe moc nezapadá. Je to smutné... A pokud to pravda přece jen je, až se odcestovaná kamarádka vrátí, kočku dostane zpět. Vždyť je to jen hlídání..., ne?!

Doufám, že co nejdříve najde nový domov

(Markéta, 4. 11. 2016 7:59)

je to moc velká škoda, že se paní rozhodla "opačně". Logicky měla zůstat Keiko, protože byla ve svém domově jako první a evidentně jí to tam prospívalo. A nově příchozí kočce bych hledala domov. Zřejmě se tak paní rozhodla kvůli kamarádce, asi jí bylo "blbý" dát pryč její kočku. No, v každém případě doufám, že najde co nejdříve opět domov kde bude spokojená.

Re: Doufám, že co nejdříve najde nový domov

(Jana, 5. 11. 2016 17:28)

Máte naprostou pravdu! Je to od paní špinavost. Vzala si kočku, která měla být sama, přinesla jí druhou kočku, tak mohla čekat, že se Keiko takhle začne chovat! Takže místo aby vrátila kamarádce kočku (to musí být teda "skvělá" kamarádka), vrátí Keiko, která tam byla první. A jak se ještě ohání tím, že ji mohla dát pryč a nic neříct. Nemám slov... hrdinka opravdu!

Přejeme Keiko co nejdříve nový domov

(Iveta, 4. 11. 2016 9:39)

To je jak hloupý vtip :-(
Ta paní evidentně nepovažuje kočku za živou vnímající bytost a navíc je pěkně sobecká a arogantní... Měla pořídit plyšáka, když chtěla něco na hraní. Přijde mi to tak bezohledné... až je mi z toho smutno... Přece věděla, že si bere kočičku, která potřebuje být sama...

Keiko je nádherná,

(Daniela se svými osmi kočkoláskami+dalšími třemi nalezenci, 31. 7. 2016 16:37)

mám doma i v okolí mnoho kočiček o které pečuju,ale ještě nikdy jsem neměla tříbarevku-bohužel!Strašně se mi líbí,ale mezi tolika číčami by byla nešťastná.Moc jí přeju ty nejhodnější lidičky a brzký krásný domov!

To je krásná kočička,

(Renata Žaludová, 30. 7. 2016 11:40)

a dokonce i mazlivá! Kdybych neměla žádnou kočku, hned bych ji chtěla!
Hodně štěstí Keiko!