Jdi na obsah Jdi na menu
 


Končitka a Čikitka

28. 11. 2015

koncitka320.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Končitka je je jedno z koťat, která se narodila kočce v Březové. Kočka se přitoulala k domu jednoho pána a tam porodila koťata. Pán bydlí v domě sám a pracuje jako řidič, jezdí na dlouhé cesty do zahraničí a tak se o kočku nemohl postarat. Kočka i s třemi koťaty je u nás. Nevhodná jako jedináček. 
28.11.2015 na V. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byla Končitka spolu s Čikitkou umístěna do Brna, do bytu.

Další fotky zde.

Kočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Čikitka je je jedno z koťat, která se narodila kočce v Březové. Kočka se přitoulala k domu jednoho pána a tam porodila koťata. Pán bydlí v domě sám a pracuje jako řidič, jezdí na dlouhé cesty do zahraničí a tak se o kočku nemohl postarat. Kočka i s třemi koťaty je u nás. cikitka.jpgNevhodná jako jedináček. 28.11.2015 na V. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byla Čikitka spolu s Končitkou umístěna do Brna, do bytu.
7.1.2016 Přišla smutná zpráva, u Čikitky byla diagnostikována FIP a byla uspána, je nám to moc líto.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

28.11.2015
Dobry den, posilam foto. Myslim, ze si micky zvykly. Zatim je vse v poradku, akorat se nam jedna vycurala do postele - Koncitka - doufam, ze je to  vyjimecne. Jsou hrave a vypadaji spokojene. Jeste nas zajima, jake kytky muzeme mit doma? Koncitka je teda mnohem vice hrava a takova divoka. Cikitka je klidna a spi. Zatim dekujeme.

29.12.2015
Dobry den, 
asi pred mesicem jsme si u vas vzali v Brne  dve kotata. Po celou dobu bylo jedno kote vice klidne a nehrave....nakonec jsme se rozhodli jit k veterinari asi pred 14dny- od te doby objizdime ruzne kliniky....kocicka Cikitka je na tom cim dal hure...podstoupili jsme ruzna vysetreni, nove odcerveni, a odbery krve, umelou vyzivu a konecna diagnoza je na 99% FIP.....ted je micka velmi slaba, davame ji umelou vyzivu strikackou, je na antibiotikach a po dobrani pry uvidime. S nejvetsi pravdepodobnosti nam rekli, ze bude lecba asi neuspesna, treba bude zazrak. V kazdem pripade nam rekli, ze mame kocky od sebe oddelit, aby to nechytla ta druha. Ted tedy nevime co delat?  Pockame, zda bude lecba ucinna nebo ne a uvidime. Micka se nam zda trochu zmatena. Pokud by vas napadlo nejake reseni, prosim o informaci. S pozdravem Lucie

Odpověď:
Dobrý den,
bohužel, moje rada a zkušenost se vám moc líbit nebude. FIP je nevyléčitelná a vždycky končí smrtí kočičky. Výživou, antibiotiky a odsáváním tekutiny z bříška, se nevyhnutelné jenom oddaluje a kočka trpí. Vím, že je to těžké, ale nenechte ji trápit a dejte ji uspat. Oddělovat je je zbytečné, protože celou dobu byly spolu. Spíš, aby ta zdravá tu nemocnou neotravovala, protože ta nemá náladu ke hře a ani energii.
My máme kočky dohromady a nestává se, že když jedna umře na FIP, tak zemřou i další. Je to o tom, zda coronavirus v kočičce zmutuje či ne. Záleží i na imunitě a na tom, jaký je spouštěč. Někdy je to stres, jindy operace atd.
Ta zdravá kočička, by ale neměla zůstávat sama, potřebuje kamarádku, tak jak to všechno vyřešíte, přivezeme vám nějakou kamarádku, aby čiča nebyla sama. Samozřejmě poplatek vybírat nebudeme, vzhledem k tomu co se stalo.
Je nám to moc moc líto, ale bohužel toto my nedokážeme ovlivnit. Prosím, vyřešte to co nejdříve, ať ji netrápíte přes svátky, kdy bude veterina zavřená a museli byste na pohotovost.
Držte se.
Tomalová

7.1.2016
Dobrý den paní Tomalová,
bohužel to nedopadlo dobře, Čikitku jsme museli na Silvestra uspat. Zatím ale jinou micku nechceme, děkuji za nabídku. Končitka se má k světu, snad to tedy nechytne.
Zatím děkuji a přeji pěkný den.
S pozdravem Lucie

Odpověď:
Dobrý den,
je nám to moc líto, takový nespravedlivý život už prostě bývá.. Až vás to přebolí, tak se ozvěte, taková mladá kočička by neměla zůstávat sama.
Tomalová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

strašně smutné

(daajs, 8. 1. 2016 13:59)

Souhlasím se vším,kočičce je také smutno

Strašně smutné!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 8. 1. 2016 7:11)

NENÁVIDÍM tuto strašnou nemoc!!!!!Proboha proč se nevynaloží veškeré síly a místo blbostí kterými se lidstvo zaobírá se nehledá lék na tento hnus?!!!!?
Maličká,je mi to líto,moc líto.Ale připojuji se ke vzkazu p.Tomalové-vezmite druhé kočičce novou kamarádku,kočenám je lépe dvěma a více,člověk je člověk a jeho láska mnohdy dostačující,ale zvířecí kamarád je prostě super!

Re: Strašně smutné!

(Jana, 8. 1. 2016 11:03)

Souhlasím s vámi. Je to hnusná a odporná nemoc, kterou člověk navíc nijak neovlivní! Před 2 lety nám na ni umřel kocourek, pořád se mi po něm stýská:( Pamatuju si, jak jsem si Končitku chovala na umisťovací výstavě, byla tak sladká... Není to fér. Určitě jí pořiďte kamarádku co nejdřív.

Hodně štěstí!

(Mirka L., 29. 11. 2015 19:55)

Jste nádherné! Mějte spokojený a dlouhý život a rozdávejte hodně radosti těm, kteří se Vás ujali!
Mirka se svými kočičími mazlíky.

Holky krásný,vše nejkrásnější!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 28. 11. 2015 18:48)

Dozajista si vás vybrali hodní lidé,tak se u nich mějte kočičandy moc pěkně a žijte dlouho a štastně!