Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kylie a Bohunka

18. 8. 2016

kajli250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 11/2014

Kylie je nádherná černá kočička s bílou náprsenkou. Někdo ji vyhodil u bývalého statku na Nesytě v Hodoníně, byla nemocná a měla průjem. Dnes už je v pořádku a ráda by do nového domova, je umazlená, hravá a vhodná i k malým dětem. 27.9.2015 byla Kylie umístěna do Lanškrouna, do domku ke kocourkovi.

Další fotky zde.
 

 

bohunka300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Bohunka je kočička, která porodila koťata v zahrádkářské kolonii na Kapřiskách v Hodoníně. Bohunka se chytila do nastražených želez. Přes velkou bolest, kterou musela mít, přelezla i s pastí na zadní noze plot, aby se dostala zpět ke koťatům. Pán ji viděl plot přelézat. Více zde. Bohužel nožička se musela amputovat. 11.8.2016 - Bohunka už je zdravá, ale u nás se bojí velkého množství koček a nechce opustit klec. Jednou už byla venku, ale strachy se nacpala za skříň, od té doby klec neopuští a je tady už měsíc. Naléhavě potřebuje nový domov! 18.8.2016 byla Bohunka umístěna do Lanškrouna, do domku, ke Kylie.

Další fotky z pobytu u nás zde.

Bohunka byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byla Jarmila Poizlová a kočky Ája, Mini, Terezka a Popelka, kocouři Filip a Koudy a psí holky Eny, Nela, Eliška a plašanka Fifinka. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

28.9.2015
Kylie cestu střídavě promňukala + prospala. 2x se velmi výrazně dobývala z přepravky ven a naříkala, pak se v autě rozvinul silný zápach, až jsme si myslely, že se pokakala, ale v obou případech šlo jen o střevní plyny, které ji asi v bříšku tlačily a po uvolnění větrů se ji výrazně ulevilo a opět klidně usnula. Konec cesty byl jen spánek a spánek. Probrala se při stěhování přepravky z auta domů.
Doma jsem ji v přepravce donesla až do kuchyně, dveře veškeré za námi zavřela a Kylie jsem z přepravky vyndala. Ihned se začala procházet místností a zjišťovat kde to je a co kde je.  Byla hned přítulná a vstřícná ke hlazení. Po chvíli si trochu zvala z ruky kousek kvalitní šunky a olízla 2x Pribináček a hned šla na další výzvědy. Našla si své zázemí sama, pelíškem zatím jen prošla. Kočkolit Mikeš jí vyhovuje.
Velký kocour se drží opodál, je si vědom své vedoucí pozice a převahy. Takže nesyčí, jen jak se Kylie přiblíží, naježí se. A Kylie obranářsky proti němu zvedne pacičku a pro jistotu změní směr. O misky se žrádlem a vodou se od začátku dělí. Hlavně hlídáme dveře - je to laskavý společník, ale také všudybýlek!
Zdravíme a přejeme Vám všem příjemný sváteční den - tady je dnes sluníčkově !
H., Lanškroun

9.10.2015
Kylie je v pořádku - baští velmi dobře a začíná si hrát sama i s námi. Je radost ji pozorovat. Soužití s kocourem se vyvíjí pěkně - žerou současně u sebe ze svých misek a dožerou si svoji porci oba, ani by se vzájemně rušili. Nespěcháme na nikoho z nich, zdá se, že si sedli dobře.
Zdravím + děkuji! H.

12.8.2016
Mám radost, že můj příspěvek došel - jak se nyní daří Bohunce? A jak se daří umísťovat černé kočičky?
Jak máme od Vás Kylie - černou kočičku s bílou náprsenkou - tak jsem si schovala moc pěkný text o černých kočkách obecně, ale tak dobře jsem si ho schovala, že zatím netuším kam. Jakmile ho do dopátrám, tak Vám jej pošlu - třeba pomůže k umisťování i takto zbarvených kočiček.
Kylie je dar! Je úžasná! I od ní se máme co učit. Když nás nepotřebuje a je venku na lovu, chytá myšky i malé potkánky, tak se ráda mazlí a opakovně nás svojí náklonností ujišťuje, že je s námi ráda. Snažíme se jí říci totéž.
H.

Další zprávy po příjezdu Bohunky:

20.8.2016 - SMS
Bohunka od včera pije, baští, v kočkolitu byla dnes ráno. Začíná se tulit a přede.
H.

bohunka350.jpg25.8.2016
Bohunka po dnešním obědě (fotka). Je stále zvídavější.

 

 

 

 

 

 

 

21.10.2016
Bohunka se svými kamarády ... zde.

bohunka400.jpg25.5.2017
Holky z Hodonína - Kylie (má hlavíčku na stole) a Bohunka. Kamarádstvi pevné v Lanškrouně.








16.8.2017
Dobrý den, paní Tomalová!
V pátek 18.8.2017 to bude rok, co jsme si od Vás ke Kylie dovezly s mamku Bohunku /je bez L-zadní nožičky po nastražených železech/.
Oběma se daří velmi dobře, nyní si od jara hojně užívají zahrady a Bohunka i přes zdravotní omezení zvládne vylézt na stromy, projít se v jejich koruně, otočit a seběhnout z něj bezpečně do trávy. Lumpačení je oběma vlastní a 11ti letý kocour na ně spíš už jen dohlíží.
"Holky z Hodonína" se v Lanškrouně zabydlely a pro radost z nich a s nimi si dovoluji poslat na účet Kočky SOS Hodonín 2600773655/2010 dnes finanční dar 5 tisíc Kč ...
... Pan Petr Přikryl je malíř k pohledání ! Obrázky jsou moc pěkné a motiv kočka + zvířecí kamarád jiného druhu je bezvadný nápad + navíc krásně provedený! ...
Vám - obětavým lidem starajícím se o osamocené kočičky i jim moc přeji zasloužený přívětivý vlastní domov! 
Zdravím + zdraví přeji! H.

Kočky SOS:
Dobrý den, paní doktorko,
moc děkujeme za váš příspěvek, moc se nám teď při té záplavě koťat hodí. Pozdravujte naše hodoňské holky, mají se u vás skvěle, volnost, slunce, plná bříška, co víc by si mohly přát :-).


26.9.2021
Dobrý večer paní Tomalová,
dnes jsem odeslala na účet Kočky SOS Hodonín opět finanční dar ve výši 5.110 Kč.
Co mne k tomu vedlo ? Jaký to má důvod ?
 
Kočička Bohunka se včera v 15 hod. vrátila z cca 20 hod výletu domů velmi - velmi špatná:
Vyčerpaná, bolavá, padající na zadek. Jela jsem s ní k veterináři-zjistil podchlazení 35,7st C/má mít prý 38st C/+ výrazně bolestivou pánev + uvolněná 2 spodní žebra vlevo. Dostala 3 inj. +  dojet na ko v pondělí 27.9/21 nebo na jejich pohotovost, kterou tento víkend sám sloužil. Nejedla nic, velmi málo pila, močila s velký úsilím ale skoro nic nevymočila, spala se mnou na posteli i v pelíšku-opakovaně naříkala a chtěla se chovat, spala na pokračování a mělce.
Dnes byla ještě více slabá a "hadrová" -  už byl problém chůze na 1 krok i udržet hlavičku - když jsem ji nosila, už mi přední tlapky nedala na paži ale vysely jí dolů, hlavičku mi vždy položila na loket-udržet ji už nemohla, z ruky se mi vyvalovala ven. Dopoledne jsem posekala část zahrady, a protože bylo odpoledne moc pěkné počasí, šla jsem s Bohunku na chvíli ven -  tam se s viditelnou radostí položila do čerstvě posekané trávy, slastně se tam natáhla a dýchala ten krásný voňavý vlhký vzduch.
Pak jsem volala na veterinární pohotovost zde, cesta tam, Bohunka zůstává - laboratoř+kapačky dle nich. Za necelou hodinu mi veterinář telefonuje:hodnoty  některé zvýšené lehce, ale dramaticky vysoký kreatinin 10x vyšší nežli je norma - nefungují ledviny ! Neurologický nález je výrazně zhoršen-sám to posoudí, neb ji včera sám viděl a dnes je další progrese-výrazná. Vylučuje možnost šance na zlepšení. Po pár vteřinách takto zdrcující zprávy s ním domlouvám:  Za chvíli dojedu a ukončíme Bohunce trápení rychle a důstojně Za cca  15 minut se naposledy setkávám s Bohunkou-opakovaně jí do ouška moc a moc za všechno děkuji, hodná Bohunka, spinkej, neboj se, Bohunko, pojedeme domů. Ještě s námahou zvedne lehce hlavičku a naše oči se naposledy na vteřinku propojí Hladím ji zlehka,  ruku na ní lehce pokládám - do kanyly v PP tlapce jí pan doktor dává smrtící injekci-Bohunka klidně a rychle umírá. Srdíčko jí dotlouklo.
Bulím jako kráva, zavírám jí oči. Sundáme obvaz a vyndáme kanylu z tlapky, ukládám ji na její čistý ručník do přepravky a lehce druhý konec přes ní přehodím. Do přepravky přidávám dnešní její laboratoř, vyrovnám finance a poděkuji p. doktorovi za péči i snahu. Jedeme  s Bohunkou pomalinku domů. Tam ji v přepravce dávám v kuchyni na stůl na kterém ráda baštila/ což byla i její a naše jistota, že jí to ostatní nebudou ujídat/, kde ráda spala nebo jen  odpočívala ... a loučí se s Bohunkou i mamka-obě brečíme strašně! Beru přepravku s Bohunkou ven na ještě trochu hřející sluníčko, vyrývám jí hrob přesně v místě, kde před pár hodinami naposledy s úlevou a radostí ležela, cítila příjemnou a omamnou vůni čerstvě posekané trávy, nečerpala z ní naposled sílu, kde si to dnes nejvíce užívala. Tam je pochovaná a my na ni z okna vidíme. Je - a bude - s námi vždycky!
Bohunka se velmi rychle zařadila vedle Čika na pozici nejvyšší -  byla velmi statečná, houževnatá, šikovná, důsledná, trpělivá, nezdolná, laskavá, tulící se i bojovná ... svým čistým charakterem předčila všechny lidi co znám-včetně nás ! Naše kamarádka Bohunka !!!
Byla u nás přesně 5 let + 1 měsíc + 1 týden ... proto částka těmito čísly začíná a nula na konci ji o řád povyšuje.
Zdá se mi to vhodné a důstojné zakončení skutečnosti a poděkování i Vám, že jste jí plnohodnotý život u nás zprostředkovala.

Byla radost s Bohunkou pobejt !
Obě Homoláčovy - sice velmi-velmi smutné, ale trochu uklidněné faktem, že se trápení Bohunce neprodlužovalo.
Společnou fotku Bohunka-Kylie-Kluko které jsem psala nedávno, už fakt neudělám.
Jitka H.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krásný domov

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 28. 9. 2015 15:37)

a v životě jen to nejlepší,krásná kočičko!

Hodně štěstí!

(Milena z Valašska, 28. 9. 2015 11:45)

Krásný láskyplný domov ti přejí
Milena a kočičí lásky Terinka, Lízinka a Mášenka