Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lilly

6. 5. 2018

pizap.com15160300946372.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2017
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Lilly byla nalezena u školy ve Vracově, ani po vyvěšení letáků a inzerování se původní majitel nepřihlásil. Lilly je krásná, dlouhosrstá, tříbarevná kočička, bezproblémová, hravá, zvyklá na děti i psy. Nevhodná jako jedináček. 16.1.2018 - Lilly odjela do nového domova, do Dubňan, do bytu, kde bude mít kočičího kamaráda.
16.4.2018 - Lilly dnes, z ničeho nic, přivezl její majitel zpátky k nám bez jakéhokoliv předcházející domuvy. Lilly je vystresovaná a bojí se.

19.4.2018
V pondělí 16.4.2018 v 7 hodin ráno zvoní zvonek. Ještě ležím, říkám si, že nikoho nečekám, ani se mně nechtělo jít otevřít. No, zvonění je neodbytné, tak jdu. Z mluvítka se ozývá, vezu vám zpátky kočičku.
Byla jsem překvapená, co se děje tak otvírám, rozespalá v noční košili a pán na mě vychrlí, že vrací kočku, protože jede DRUHÝ DEN i s přítelkyní pracovat do Švédska. Kočku jsem přendala do klece, pán mně dal do ruky očkovák a adopční smlouvu a bez rozloučení s kočkou odchází.
Já jsem si vůbec nedokázala v ten moment vybavit, co to je za kočku, až podle smlouvy jsem zjistila, že je to Lilly a že si ji brali v lednu, byla předtím v dočasce ve Vracově a noví majitelé slíbili (dnes už víme, že si to vymysleli), že mají zamluvené druhé kotě jinde, protože věděli, že samotnou bych jim ji nedala. Potřebovala kamaráda, je mladá a byla v dočasce s kočkama v pohodě.

Pán mně řekl, že mně prý psal na FB, jdu se podívat a zpráva, vezu vám vrátit kočku tam byla 6.44 ráno a v 7 h. už byl pán tady! Nechápu, jak si mohl myslet, že sedím u FB od 6 od rána, nechápu, proč nezavolali den předem, abychom se nějak domluvili. Že někdo jede pracovat do ciziny chápu, ale nechápu, že ani nezavolá, předem, že chce přijet. Lilly je v hrozném stresu, že ji takto někdo odhodil, nemohla jsem na ni ani šáhnout, jak vidíte na videu.
Může se cokoliv stát, proč je potřeba kočku vrátit a my to i máme v předávacím protokolu, ale takové jednání? Kdyby řekli dopředu, tak najdeme Lilly domov přímo od nich, protože návrat do útulku mezi tolik koček, to je vůči kočce velice necitlivý přístup.
Ale příběh pokračuje ...
Jakým překvapením pro mně bylo, když jsem DNES pána i s přítelkyní potkala u Kauflandu, vysmátí, evidentně nikam neodjeli. Tak jsem se podívala na jejich FB profil a co nevidím, paní tam má událost - čekáme miminko! Tak jestli toto je důvod kočku odkopnout a vymýšlet si u toho lži, že jedu pracovat do Švédska, tak bych vám chtěla vzkázat:
Kočka je živý tvor a když jí chci dát domov, tak musím vědět, musím počítat s tím, že je to závazek nejmíň na 15 let a ne na tři měsíce a šup s ní zpátky do útulku. Nic nemluvě o tom, že čekání miminka není důvod pro zbavení se kočky! Zbytečný strach a stres, který si Lilly prožívá, to se vám jednou vrátí. A už si prosím žádné zvíře domů neberte. Žádné si nezasloužíte.
Naďa Tomalová, Kočky SOS

26.4.2018
Zpráva z našeho depozita:

Lilly - kočička, která je ztělesněním křehkosti, ale i houževnatosti, je velice milá, ale nevtíravá. Vždy najde ten správný okamžik, kdy si příjde pro pohlazení a vždy se to hodí, v noci mi spí u hlavy a jemně přede ...
Moc jemná a úžasná kočička! Nepochopím, že se jí někdo vzdal a ještě víc nechápu ten otřesný způsob,  byla v tak šíleném stresu, že na sebe nenechala šáhnout ...
Miluje uplně všechny, všechny kočky - teď jich je u nás 23 i s plašankama.
Miluje lidi, miluje děti. Mojí Karolínce velice často asistuje u hraní.
Musí mít v novém domově kočičího kamaráda!

6.5.2018 - Lilly byla umístěna do Brna, do bytu, kde mají pejsky, ročního kocourka a starou kočku, tak aby měl kocourek Vincent kamaráda.

Další fotky zde.

Lilly byla adoptována na dálku - jeho adoptivní rodinou byli manželé Pospíšilovi a kočičky Sárinka, Olivka, Datlička, Rupi, Ava, Fey  a kocouři Bertík, Charlík, Denísek a Matýsek. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

received_2146697265550458.jpeg8.5.2018
Lillynka posílá pozdrav z domova. Už se krásně rozkoukala, velice ji zajímají potkanci a činčila. Jinak je moc hodná a klidná. Děkujeme za ní.
S.

17.5.2018
Lilly posílá pozdrav. S Vincentem už jsou kamarádi, na pejsky si zatím zvyká.
S.

 

 

5.7.2018
Zdravím,
takhle Lillynka asistuje při vaření. Konečně už si zvykla i na pejsky. Je to miláček.

lily.jpg

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lilly

(Zdenka Pospíšilová, 9. 5. 2018 11:40)

Hodně štěstíčka Lilly,teď už máš skvělé páníčky.kteří tě budou milovat.

To ví jen tato kráska

(Daniela se svou kočkopartou, 18. 4. 2018 19:48)

co s ní dělali,že se tak bojí a je ve stresu!!!Holky, nemít doma tolik mých čičin a na dvorku přistěhované sousedovic 4kocourky+jednu kočenu,tak bych ji brala okamžitě a dala bych si s ní tu práci,aby jí bylo pěkně na světě.Lidi jako jsou ti páníčkové co ji takto vystresovali a potom vrátili by patřilo nakopat do pr..., a zakázat jim mít jakékoliv zvíře,chudák ten kocourek co ho mají už doma!....Moc bych přála této překrásné kočičce ty nejhodnější a nejtrpělivější lidičky ,kteří by ji moc milovali!