Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lolinka (nyní Dorinka) a Bertík

4. 5. 2014

lolinka-250.jpegKočka, kastrovaná, nar. 8/2013

Lolinku jsme našli v noci na hudebním koncertě, ke kterému se přitoulala a motala se mezi lidmi. Lolka se po každém pokusu, kdy jsme ji nesli do bezpečné vzdálenosti, pokaždé vrátila. Procházela se mezi opilými lidmi a dožadovala se pozornosti. V nejlepším případě jí hrozilo ušlapání, byla tma a Lolinka je velmi drobné kotě. Bylo rozhodnuto, Lolinka putovala do našeho depozita. Vedle aréálu, kde se koncert odehrával jsou velké popelnice a kontejnery. Odtud Lolinka pravděpodobně přišla.
Lolka je přítulná, hravá a temperamentní kočička. U nás se zabydlela velmi rychle. Ne ostatní zvířata ze začátku syčela, ale po pár dnech se začali kamarádit.
23.3.2014 byla spolu s Bertíkem umístěna do Kobylí, do domku k pejskovi. 6.4.2014 Lolinka byla i s Bertíkem vrácena zpět do útulku! 20.4.2014 byla Lolinka umístěna do Ratiškovic, do domku se zahrádkou.

bertik250.jpegKocour, kastrovaný, nar. 09/2013

 Bertík je roztomilý, mladý kocourek, který se k nám dostal z Uherského Hradiště. Místní objevili nový, krutý a sobecký způsob, jak se zbavovat nechtěných koťat. U základní školy v UH po vyučování, kdy všechny děti vyráží na cestu domů, zastavilo auto a před vchod položili krabici plnou koťat. Děti se na ně okamžitě vrhly a rozebrali si je. Koťat tam bylo několik. Na Bertíka se usmálo štěstí a vzala si ho domů mladá slečna, jejíž rodina nás už několikátým rokem podporuje. Ostatní koťata mohla skončit jako experiment mladých školáků, nebo následně rodiči vyhozeni na ulici. Bertík si rád hraje, šplhá na šplhadle a objevuje nové věci. Je přátelský, ostatní kočky ho umívají a starají se o něj.  Je to velmi mazlivý kocourek a rád vyhledává společnost, lidskou nebo zvířecí. Není vhodný jako jedináček. 24.3.2014 byl umístěn spolu s Lolinkou do Kobylí, do domku k pejskovi. 6.4.2014 byl Bertík i s Lolinkou vrácen zpět do útulku! 4.5.2014 byl Bertík umístěn do Ratiškovic, do domku se zahrádkou k Lolince.

Fotky Bertíka najdete zde.

Bertík byl do 24.3.2014  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli -  Blanka, Mariánek & kočičky Kontíček, Adélka, Čokinka, Agátka a Benjamin. Děkujeme!

Děkujeme manželům Břečkovým s Toskou, kteří Lolinku během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!
 

Zprávy z nového domova:

27.4.2014
SMS zpráva: Lolinka je O.K., dívá se z okna. Včera zvládla návštěvu bráchy s dvěma dětma.... je šikovná. Zdraví E.B.

28.4.2014
Posílám fotky Lolinky v novém domově v Ratíškovicích. Kočička se má dobře, zatím je doma, aby si zvykla. Na dvůr ji to samozřejmě láká, ale musí si napřed zvyknou, že je doma u nás doma :-))
S pozdravem Eva B.

9.5.2014
Kočičky se mají dobře...Bertík už chodí ven... myslím, že jim to spolu klape  :-))

Odpověď Koček SOS:
Děkujeme za pěkné fotky, ale kočičky by ještě chodit ven neměli, obzvláště ne Bertík, jsou u vás velice krátkou dobu a mohly by se ztratit a to byste určitě nechtěla. Přečtěte si prosím tyto zásady:
https://kocky-hodonin.estranky.cz/clanky/zeptali-jste-se-nas/Zasady-pro-premisteni-kocek.html

2.6.2014
Přílohou posílám pár fotek Bertíka a Lolinky. Tu jsme přejmenovali na Dorinku, ale stejně nejvíc slyší na čičííí. Kočky se mají dobře, jsou v pořádku, podle mě i dost poporostly. Jsou to temperamentní teenageři. Občas se rvou (to víc), občas Lola-Dora oblíže Bertíka (to míň), občas spolu spí v pelíšku.
Na zahrádce jsou spokojení, večer jdou spát domů, přes den můžou domů kdykoliv......jen Bertík začal vstávat čímdál dřív. Napřed to bylo kolem 4.hodiny ranní, teď už je to kolem 2. hodiny ranní.  Lolinka-Dorinka v pohodě vydrží spát až do rána - teda pokud ji ten divoch nevzbudí.
Jak je Bertík vyspaný, začne dělat binec a rachot, tak ho pustím na dvůr a ráno přiletí na snídani jako blesk. Pokud dělají binec oba, tak jdou na dvůr oba dva.

loli350.jpg8.12.2014
Dobrý den,
Bertík a Lolinka-Dorinka se mají dobře. Vyrostli oba dva, Dorinka není žádný drobek. Velikostně jsou téměř stejní.V létě řádili na dvoře, teď se drží převážně doma, oblíbili si páníčka ... že jim dávám nažrat já, to mají na háku, ale manžel jak zasedne do křesla, tak jeden nebo druhý nebo oba už jsou na něm vlezeni.
Jinak Bertík je pěkná podšívka ... celkem často vyvolává rvačku, někdy musím zakročit, protože někdy až chlupy lítají, syčí a rvou se.. Potom je najdu oba ležet na gauči ....tak nevím, kde je zakopaný pes.

Fotky Lolinky z jejího pobytu u nás i z nového společného domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pohoda

(daajs, 8. 12. 2014 18:19)

Dokonalé soužití lidí a koček.Jen kdyby bylo více takových lidí,kočky by se rády přizpůsobily a odvděčily se.

pohoda

(daajs, 8. 12. 2014 18:19)

Dokonalé soužití lidí a koček.Jen kdyby bylo více takových lidí,kočky by se rády přizpůsobily a odvděčily se.

krásné kočeny, obě!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 2. 6. 2014 19:56)

Moc pěkné fotky i dozajista krásný kočičí život,jen tak dál!!!!!

to je krása:),

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 6. 5. 2014 10:35)

ti dva jsou si asi souzení:):), tak přeji mnoho vzájemného štěstíčka!!!, a teď už napořád...:)

úžasné,skvělé!

(Daniela, 5. 5. 2014 7:49)

strašně hodní lidé,co si je oba vzali!!!!Kéž si vzájemně dělají mnoho let jen radost a dávají lásku.Daniela+sedm micin

Loli,hodně štestíčka!

(Daniela, 23. 4. 2014 10:52)

A už stálý a hodný domov a lidičky co tě budou mít rádi a starat se o tebe!!!!!