Jdi na obsah Jdi na menu
 


Málinka

14. 1. 2019

malinka13.jpgKočka, kastrovaná,, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

3.10.2018 - Dnes jsme přijali dvě tříbarevné kočičky, Gabru a Málinku. Někdo je odložil do areálu firmy na Uherskobrodsku, protože se tam krmí plaché kočky. Kočičky ale plaché nejsou, jsou moc pěkně vybarvené a budeme jim hledat domov. 5.11.2018 - Málinka je zdravá, očkovaná a těší se do nového domova, kde by měla mít kočičího kamaráda. 14.1.2019 - Málinka dnes odjela do nového domova, do Starého Poddvorova, do domku, kde na ni čeká kočička.

Další fotky zde.

Málinka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byl Ing. Radomír Straka. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

malinka.jpg25.1.2019
Dobrý den,
posílám zprávy z nového domova kočičky Málinky. U nás dostala nové jméno July. Je to 2. týden co je u nás a sžívání domácí kočičkou Miou celkem jde. Nejdříve nemohly být holky spolu vůbec v jedné místnosti. Žádné boje sice neproběhly, ale varovného prskání byl dost. Postupně se ale začaly respektovat a dnes už spolu sdílí i kočičí strom. Zatím spolu nespí v jednom pelíšku a zbytečně nevyhledávají vzájemný kontakt, ale myslím, nebo spíš doufám, že do budoucna to bude jen lepší.
Mia je 5. Den po kastraci a myslím, že i to má malinko vliv na rychlost sbližování. Postupně je jí líp a líp, což značí i to, že dnes ráno lítaly po domě jak rakety. Naháněly se jak divé. Nevím, jestli je to součást hry, nebo teritoriální boj, ale žádný řev ani bitka neproběhla, takže věřím tomu, že se holky jen bavily. Nenutíme je být spolu ani je nijak netlačíme do vzájemné blízkosti. Necháváme vše na nich.
Do teď byly obě bez přístupu ven. Ale July to táhne prozkoumávat dvorek spolu s našima dvěma fenkama. Takže když chce, pustíme je všechny tři ven. July pak po čtvrt hodince krásně přiběhne na přivolání, nebo si mňoukne u dveří. Nemá potřebu utíkat. A až bude moct ven i Mia, zprovozníme kočičí dvířka a holky budou moc ven i domů, jak se jim zachce.
Jinak je July zlatíčko, ale musíme ji učit, že andulka není žrádlo, že na stůl a na linku se nesmí, že do ruky se nekouše, že o pozornost si nesmí říkat kousáním do lýtka, že po noze se opravdu nešplhá…. Ale je to šikula, učí se rychle. Přílohou posílám fotečky.
S pozdravem Danuše

Kočky SOS:
Díky za zprávu, všechno bude dobré. Víte, některé kočky se nemusí spřátelit tak, že spinkají v jednom pelíšku, ale úplně stačí, že jedna druhou nepronásleduje, neútočí na sebe apod., stačí, že si dělají společnost. A jestli je honění hra (což by bylo skvělé), to poznáte podle toho, že jednou honí Mia July a podruhé July honí Miu. Že není jedna z nich pořád honěná a pronásledovaná, a to snad ne.
Jak jsem řekla, Málinka nesmí ven minimálně měsíc! Je to velmi nebezpečné, něčeho se lekne, uteče trochu dál, přes plot a nebude se umět vrátit, čtěte zde.
S pozdravem Tomalová

img_20190304_122457.jpg4.3.2019
Dobrý den,
posílám fotečky Málinky u nás July. Myslím, že se má dobře. Oteplilo se a tak začíná chodit ven. Otevřeli jsme dvířka pro kočky a July hned pochopila k čemu jsou. Venku se jí moc líbí. Nejraději šmejdí na hůře. Asi bude i dobrý lovec. Sice venku nevydrží dél než 10 minut, ale i za tak krátkou dobu mi vždycky stihne přinést žížalu. Denně minimálně tři žížaly složí v obýváku. Doufám, že brzo přejde na myši. :-)
S Miunkou jsou kámošky. Mia si přestala hrát se psama a ani s náma vůbec nevyhledává kontakt. Zdá se mi, že čím víc je July mazlivá tím méň Mia stojí o naši pozornost. To je mi trošičku líto. Ale July nám to vynahrazuje tisíckrát. Je to mazel veliký.
Dana

11.3.2019
Dobré ráno,
Mia se přestala hrát se psy, protože má July a holky se prohání vzájemně. Jsou roztomilé. Obě baští krásně. Ale tím, že přišla July Mia už se baví jenom s ní. Na nás právě nikdy nebyla fixovaná. Lidi pro ni nejsou parťáci nahraní. Než jsem přinesla July, vyváděla Mia psí kusy se psama. To byly bitky. Čistá roztomilost. Teď už má July. Už nepotřebuje ani psy. Je moc hodná, není plachá, jen k životu nepotřebuje mazlení a vnucování.
Zato July, to je jiný kafe. Úplně nám vynahrazuje to, o co Miunka nestojí. Večer, když sedneme k televizi, skočí si na jednoho z nás a šlapká a přede jak motorová pila. Kluci ji zbožňují. Vlastně všichni jsme rádi, že ji máme. Je to náš mazlík. Moc za ni děkujeme.
Dana

mal3.jpg27.7.2019
Dobrý den,
posílám fotky July u vás Málinky. Je to kočka jak se patří. Mazlivá a milá.

14.1.2020
Dobrý den,
je to rok, co jsme si převezli domů July, u vás Málinku.
První fotka je z prvního dne, to byla ještě celá vyplašená z té změny. Ale dnes už je to paní domácí. Za ten společný rok se toho hodně naučila. Už ví, že andulka není žrádlo, že na linku se nesmí ani když je máma zrovna odtočená zády, že na stole se nespí ani když zrovna nikdo není doma, že gauč se není škrabadlo ani když se zrovna nikdo se nedívá. :-)
Je to neuvěřitelný pohodář a terapeut, soukromý mazel a myšilov. Myslím, že je u nás šťastná. Jsme její rodina a já nám k tomu výročí přeju ještě hooodně společných let. Děkujeme za ni.
Krásný den Dana

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář