Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marjánka 02

30. 11. 2013

marjanka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2011 

Marjánku jsme přijaly 9.4.2013 ze ZOO. Někdo ji nechal u vchodu útulku pro psy v igelitovém pytli. Nemohla se z něj dostat, protože východ byl zatížen 2kg granulí. Když ji našli, byla celá zapařená a téměř mrtvá. Marjánka je velice vyhublá, ale na lidi nezanevřela, je to veliký mazel. 30.11.2013 byla Marjánka umístěna ke kočce, do domku, do Oseku nad Bečvou.

Další fotky zde zde.

Děkujeme manželům Břečkovým & Tosce, že Marjánku během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:
30.9.2013, sms

Dobrý den, jen Vám chci napsat, jak se daří Marjánce. Celou cestu domů spinkala, byla moc hodná. Doma vylezla z přepravky a hned se schovala pod postel. Sem tam už z pod ní vyleze, ale taky zase hned zaleze. Když si lehneme na koberec, přijde až k nám a nechá se hladit. Chce to čas, aby si na nás zvykla, na nové prostředí i nové zvuky kolem ní. Jsme rádi, že ji máme. Hezký den.

1.12.2013
Dobrý večer, 
píši Vám jak se má naše Marjánka. Už včera večer se tolik nebála a chodila mezi nás a nechala se hladit a chovat. Na noc si ji bere dcera k sobě do pokojíčku, kde má i svůj puntíkatý pelíšek, krmení, hračky a WC. V noci dokonce spala chvíli i s dcerou v posteli. Ráno byla jako vyměněná, vůbec z nás neměla strach a je tu už jako kdyby s námi bydlela nějaký ten pátek. Zkoušela jsem jí dávat Gourmet Gold paštiku, ale nechtěla ji, pak jsem zkoušela dát kapsičku Felix, to taky nechtěla. No zůstala nakonec jen u granulek a vody. Ale myslím, že jí nic po této stránce nechybí. Jinak je to zlatá kočička, všichni ji máme moc rádi. Postupně Vám budu posílat další zprávy, jak se u nás Marjánce daří.
Mějte se hezky.
Dagmar S


9.12.2013
Dobrý den paní Tomalová, 
chtěla bych Vám napsat pár řádků o tom, jak se u nás Marjánce daří. Je to už týden co ji máme doma. Hezky si u nás zvykla a snad nejvíce se jí líbí u dcery v pokoji. Má tam všechno - hračky, papání i záchod, takže nemá ani potřebu odtamtud odcházet. Nejvíce se jí líbí u dcery v posteli, kam si za ní občas v noci vleze. Přes den jinak spí ve svém pelíšku. Je hodně upovídaná. Jinak baští úplně všechno, kromě kapsiček. Z těch vylíže jen šťávu a maso nesní. Ale to nevadí, dělá to tak i britka kterou máme také doma. Zkoušela jsem je spolu seznámit, naše Maybe (britka) se za Marjánkou rozběhla s ocáskem jako anténka, ale Marjánka neměla asi ten den náladu na seznamování, zaujala bojovou pozici, stáhla uši dozadu a začala vrčet. Nevadí, zkusíme to někdy jindy. Jinak ze začátku si Marjánka stále hlídala svůj pelíšek, měla asi strach, že odněkud vyběhnou další kočičky a pelíšek a všechno co je její, ji seberou. Někdy mi to tak připadá, ona se i u jídla ujišťuje, že je tam úplně sama. Jinak je to skvělá kočička. Jak budu mít trochu více času, pošlu i nějaké foto.

Mějte se hezky,

1.1.2014
Dobrý den, 
v příloze Vám zasílám pár fotek naší Marjánky. Silvestrovskou noc prožila v klidu, ani střílení petard a rachejtlí jí moc nevadilo. Jinak je moc hodná, hezky papá, chutná jí opravdu všechno. O pamlsky tady nemá nouzi. Hravá moc není, jen občas, když má náladu tak si hraje ale to jen malinkou chvíli, pak začne být nervózní a je konec. Někdy nás u toho dokonce i kousne, zabolí to, ale co se dá dělat. Už máme doma jednu takovou kočičku co kouše, ale vždycky to přebolí. Jinak po ránu nám povídá, asi to tom co se jí zdálo a tak. 
Tak se mějte moc hezky a přeji Vám i Vašemu útulku hodně štěstí a plné misky pro kočičky a ať jsou kočičky zdravé a hravé.

28.6.2014
Dobrý den,
posílám Vám pár fotek naší Marjánky. Má se dobře. Je moc hodná, už tolik ani nekouše. Umí krásně povídat, když u ní člověk sedí a mluví na ni. V současné době si oblíbila u dcery přepravku na papíry, tak v ní pořád sedí a taky spí. Jinak jsme zrušili její pelíšek, už v něm nechce spávat a vyhýbá se mu. Oblíbila si velikou postel a s dcerou tam spí. Je to dceřina společnice a ochránkyně jejich snů.

23.4.2015
Dcera si koupila nový foťák, tak Vám vyfotila Marjánku. Taky jí říkáme Sofinko a ona na to slyší. Někdy jí řeknu i Marjánko. Je s dcerou v pokoji, má tam vše a nikam jinam se jí nechce. Když uvidí nějakou jinou kočičku, tak se hned rozčiluje. Na dceru je hodně zvyklá, jsou to dvě dobré kamarádky. Sofinka - Marjánka ji dělá společnost ve dne i v noci. Občas dokáže i zařádit a to obzvláště, když dostane pytlík s šantou kočičí.
Tak se mějte hezky. Hezký večer.
Dáša

31.1.2018
Dobrý den,
dlouho jsme se neozvali jak se máme s Marjánkou (dnes Sofinkou). Sofinka se má dobře, je hodně upnutá na moji dceru. Prakticky se nehne z jejího pokoje, kde má své království. Je moc hodná, nenáročná. Jsme rádi, že ji tu máme, hlavně dcera, ta by si už svůj pokoj bez ní nedovedla představit. Když dcera vážně onemocněla a pobývala nějaký čas v nemocnici, Sofinka smutnila. Musela jsem za ní do pokoje chodit, protože z něj nechtěla vylézt. Ale zvládla to. Tak se mějte krásně. Zdravíme z Oseka nad Bečvou :-)
Dáša

mensi.jpg15.12.2022
Dobrý den,
po delší době se opět hlásíme z Oseka nad Bečvou. Tentokrát máme smutnou zprávu. Včera večer jsem s dcerou vyprovodila Sofinku (Marjánku) za Duhový most.
Sofinku jsme měli cca 10 let, dělala společnost mé dceři. Byla jí tichou společnicí a průvodkyní v dobách střední školy, vysoké školy a nyní i zaměstnání.
Před dvěma měsíci začala Sofinka hubnout, ale stále papala, byla aktivní. Myslely jsme si s dcerou, že má vzhledem ke svému věku problémy se štítnou žlázou a tak jsme Sofinku objednaly k naší paní doktorce na vyšetření. Jenže, štítná žláza to nebyla, bylo to daleko něco horšího. Sofinka měla v bříšku hodně zvětšené uzliny a tak se paní doktorka přiklonila k onkologickému onemocnění. Jelikož Sofinka těžce nesla změnu prostředí a manipulaci v ordinaci, nechtěly jsme ji už dále stresovat různými vyšetřeními, jelo se domů. Sofinka se nějaký týden ještě držela, ale aktivity ubývalo a rovněž jídla v miskách zůstávalo den ode dne více. Zkusili jsme podpořit chuť mastí Mirataz, občas se to podařilo a misky byly do rána prázdné..... Jenže mastička se nemůže používat pořád. Sofince sil ubývalo, z mohutné kočičky se stala drobounká jemňounká kočička. Dcera s ní byla krom zaměstnání skoro pořád, hladila ji, mluvila na ni, měla ji neustále u sebe.
Včera večer nastal zlom. Sofince se přitížilo, špatně dýchala a nemohla najít správnou polohu pro ležení. Nebylo jí dobře. S dcerou jsme se na sebe podívaly a věděly jsme obě, že nastal čas vyprovodit Sofinku na cestu za Duhový most. Sofinka usnula klidně. Byly jsme u ní obě, hladily ji a mluvily na ni. Už je jí dobře, nic ji nebolí. Dceři zůstala v srdci obrovská díra. Já to tak nějak dusím v sobě, abych byla pro dceru oporou.
Sofinko děkujeme ti za vše, odpočívej v pokoji. Jednou se snad všichni setkáme.
Přejeme celému kolektivu Kočky SOS Hodonín krásné svátky vánoční a vše dobré v novém roce.
Mějte se pěkně.
Dáša S., Osek nad Bečvou  

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marjánka

(Valerie, 24. 1. 2014 6:51)

Dobrý den všichni milovníci kočiček, jsem opravdu moc ráda, že ta zlaťoučká kočenka našla svůj nový domov. Marjánko moc ti gratuluji! Ať se o tebe nová rodina stará co nejlépe a ať máš neustále plnou misku granulek.
Zdraví Valerie a její dva kočičí kamarádi :)

osobnost Marjánka

(Daniela, 2. 1. 2014 7:39)

Dobrý den,
ze všeho nejdříve-Marjánka je překrásná kočička,gratuluju k ní vám, a jí zase k vám....!
Já mám šest domácích koček-pět peršanek a jednu mourinku(obyčejně neobyčejnou micinu) a každá je naprosto odlišná, i když mají všeho stejně-lásky,papeny,péče,mazlení,volnosti atd.Jedna z nich, kterou mám devátým rokem a mám ji od pětitýdenního miminka je asi to stejné jako vaše Marjánka.Mazel,ale jen občas a chce-li výhradně ona!!!!To si umí za mnou vyskočit do postele lehnout si mi na prsa a vrnět,šmájchlovat se a vyžadovat si maximální pozornost.Ale ouha,pokud bych si ji vzala do náručí tehdy, pokud jen prochází okolo mne,nebo jindy kdy mám touhu se s ní mazlit já,se zlou se potážu.Ihned mrská ocasem,ňafá a seká mi po ruce,pokud bych na svém trvala dále i přes tyto varovné signály,došlo by na syčení a vrčení. A česat ji,naprosto by mne zničila,mít větší pusinu tak snad i sežrala!A to jak podotýkám jsem toto stvoření,mému srdci velmi drahému doslova odkojila a hřála na srdci,vždyť to bylo maličké do dlaně,když jsem jí dala domov.
Vím,že je hodná,má mne velmi ráda,ale je svá a osobnost,proto ji tak beru a nechávám ji, až ona příjde sama,pěkně na ni mluvím,kdykoliv když jsem u ní tak ji pohladím,prostě jsem se naučila všeho nechat a udělat si chvilku,dojde-li moje Mili a má chuť na něžnosti.
Všechny jsou zlatička,ale jak píšu ke každému z nich se přistupuje jinak,tak jak to každá vyžaduje a má ráda.Chce to všechno jen trpělivost a obrovskou lásku k nim,ale té je u vás, v rodině Marjánky dozajista mnoho.
Přeji všem zdraví a vše krásné nejen v roce 2014,ale stále.
Srdečně zdraví Daniela,Milotice

Marjánka

(Iva Tomančáková, 1. 1. 2014 20:13)

Četla jsem teorii, že občas kousnou nebo na ruce zaútočí kočky, které prožily něco zlého a nemají ruku člověka spojenou jen s mazlením. U Marjánky by to takto mohlo být. Je fajn, že máte pochopení, moje Micka byla taky taková.

To je dobře....

(kočičandy z Milotic, 30. 11. 2013 15:44)

že tak milená kočička našla svůj domov.Moc jí to přejeme,hlavně ať je zdravá a mají ji moc rádi.
Mňauky Marjánko,a budeme vyhlížet zprávy jak se Ti daří.
sedm kočičích kamarádů z Milotic a Daniela