Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mášenka (03)

6. 3. 2014

masa350.jpegKočka, kastrovaná, nar. 10/2011

Mášenka je maminka 5 koťátek, které jsme spolu s ní přijali 21.4.2013 v den porodu. Volal nám pán z ubytovny v Kyjově, že kočka kterou tam krmí za ním přišla a začala rodit. Jedno koťátko bylo slabé, do večera zemřelo a ostatní už jsou všechna pryč až na Rockyho, který je taktéž v nabídce. Mášenka si zkusila hodně jelikož jí dali zabrat koťátka a pak byla dlouho nemocná. Teď už je v pořádku a užívá si pohody u nás v depozitu. Je to strašně hodná kočička, která se opět stará o všechna příchozí koťátka. 6.3.2014 byla Mášenka umístěna do domku se zahrádkou do Sudoměřic. 

Fotky Mášenky z jejího pobytu u nás a z nového domova  zde.

Mášenka byla po dobu pobytu u nás adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Darina Boukalová. Děkujeme!
 

Zprávy z nového domova:

 

Mášenka se bude s paničkou dívat na televizi a pracovat na zahrádce. Foto z jejich seznámení. 
 

6.3.2014
Mášenka spokojeně přede v náručí babičky ...... tak snad to půjde dobře ;-)

 

8.3.2014
Dobrý den, tak to je dnešní ráno, Mášenka je ráda na verandě, protože tam proudí sluníčko, pak už měla mazlení i focení dost, tak se odebrala do své oblíbené místnosti (na poslední fotce), kterou si vybrala sama a tam na takové malé skříňce u topení odpočívá. Až je vyspaná, tak zase vyleze a zamňouká, aby nám bylo jasno, že chce mazlit a společnost :-) Mamka dokonce někde našla nějakou knížečku o kočkách, tak studuje a hlásí co a jak. Takto "naplno" jsme kočku v domě neměli, především jen venku, takže je to i pro ni nové, ale já jsem ráda, protože má společnici a hlavně přijde i na jiné "starosti", protože nikam moc nechodí. Tak až budu mít lepší foto, pošlu další.
Tak nám začal další den s číčou. Zda se, že je spokojená, nestěžuje si :-) a nemňouká žalem. První noc malinko mňoukla, když mě slyšela že mluvím na psíka. Ale jinak je moc hodná, celou noc v pohodě spala, neskáče po oknech, neshazuje květináče, a že jich tady máme, jen je ještě trošku plachá. Nicméně je to velký, klidný mazel. No a chuť do jídla ji taky nepřešla, v pondělí při cestě do města dostane nové, větší a opravdové "kočičí" misky :-) Naše čivavka by s ní už moc ráda kamarádila, ale Máša ještě tasí drápky, tak to nehrotíme, však ony se holčiny dají do party. Zatím mám problém s focením, tím že je ještě plachá, nechce pózovat a uteče. Zrovna teď po ránu mi utekla z krásného záběru, jak se vyhřívá na sluníčku přes sklo. Mám asi 30 fotek a na každé je jí půlka, anebo dokonce prázdný flek :-) No ale něco málo se podařilo, tak vám to posílám. Mějte se krásně, všem ženám i kočičkám ženského rodu přeji vše nej k MDŽ a ať se jen daří!
Mějte se hezky a díky za Mášenku.


9.3.2014
Dobrý večer, tak mi to nedá  a posílám fotky z návštěvy Mášenky u nás nahoře. Nejdříve ji zaujal výhled z balkonu a nakonec si hoví doteď s manželem na gauči. Seznamka s čivavkou proběhla už dnes v poklidu Máša přestala prskat a Shaggi trochu hájí území tím že si vyskočila na stůl, aby Máša viděla, že hlavní je tady nahoře ona. Tak se zdá, že vše bude i nadále probíhat v klidu.


22.3.2014

Posílám další fotečky Mášenky, tento týden jsme ji seznámili se dvorkem a úžasně se jí tam zalíbilo. Našla si svá oblíbená místečka, a protože jsme teď většinu času už venku, tak je tam s námi. Pomaličku prozkoumává terén, i když dozadu do zahrady se nepouští, zdržuje se jen v blízkosti domu, což je vlastně dobře. Od prvního dne vůbec nemá tendenci utíkat zpátky do domu, naopak, vyhupsne si na okno a tam na sluníčku dokáže trávit dlouhý čas. Taky si oblíbila "svůj" keř, pod kterým ráda podřimuje. Je to takový kliďas, s čivavkou se navzájem už v klidu očuchávají a až se to Máše přestane líbit, tak jí prostě dá packou jednu výchovnou :-D ......ještě to asi chvíli potrvá, ale přijde doba, kdy se spolu budou vyhřívat na sluníčku spolu, protože i Shagii slunění miluje. Taky v domě má svá stálá místa, která jí vyhovují a mění je podle denní doby, jak se jí hodí. Má volnost a může všude, jen k nám nahoru se po schodek neodvážila. Vždycky stojí ve dveřích a mňouká, tak ji prostě vyneseme :-) Zdřímne si na gauči a pak už zase chce zpátky dolů. Tak si myslím, že je u nás spokojená, i když malinko pořád trošku plachá, ale den ode dne se lepší a o pohlazení se tedy říct nebojí mazel .-D
 

3.4.2014
Dobrý den!
Tak tyto fotky nešly neposlat a ani nepotřebují komentář. Dle prvních dvou by se dalo soudit, že se Máša má jako prase v žitě :-D .......... alespoň se tak na sluníčku rochní :-D

masenka300.jpg... babička děkuje za pozdrav a taky zdraví a kdyby mohla, tak by kočku i lžičkou krmila :-D ......vždycky když chce, aby se Máša nažrala, tak u ní sedí, protože usoudila, že jí tak více chutná :-D ............Máša jako mamina super a koťátka úžasná....... jo, taky už začíná být taková více jakoby veselejší, dává najevo, že ano, tady jsem já doma a tady jsou má oblíbená místa. Mazlení si vždycky doslova vynutí, je prostě skvělá a máme ji všichni rádi. Tak snad tady bude mít šťastný život. Mějte se krásně. Marie

 

26.5.2014

Posílám fotečky Máši......dnes při bouřce v obýváku, jedna noční z grilování, tam jí to moc sluší a k té třetí snad není co dodat (foto). Máša loví myši jako divá a nejradši je už jen na dvoře. Celé dny na něco číhá, anebo si jen tak chrní na lavce, kde má svoji stálou podušku. Občas projeví abnormální aktivitu a předvede se jak rychle umí vyšplhat na strom. Je z ní opravdová madam a v sobotu jsem se dozvěděla, že tříbarevné kočky nosí do domu štěstí. Tak doufám, že nám to štěstíčko dlouho vydrží. Mějte se a ať se daří.


11.9.2014

Dobrý večer,

tak se zase po nějaké době ozývám a posílám fotky Mášenky, která je úžasná madam a není dne, kdy by nenanosila ke dveřím nějaké myšky. Je to taková láskyplná číča, jednou mazlivá, podruhé hrdá a nejvíc se zasměju, když mi letí z humna naproti a skáče u toho jako psík. A vrchol její ukázky je pak ten, že v mžiku vyšplhá na strom, aby se předvedla že to umí a pak hned zase sleze dolů. Potom se rozvalí na záda a chce drbat :-).....to jí ovšem závidí náš psík, tak si lehne vedle ní a musím se věnovat oběma a dělat jim pomyšlení :-)
No a jak to podle posledních fotek z tohoto týdne vypadá, bude i vzdělaná :-)
Tak se mějte a zase někdy.........

 

1.2.2017
Posílám pozdrav od Mášenky ze Sudoměřic, má se skvěle, je to hodná číča a lovkyně myší. Dnešní sníh si parádně užívala, škoda, že jsem nezachytila video, jak doslova lítala po sněhu a předváděla se.
Jsme rádi, že ji od Vás máme, je to správná kámoška. :-)
S pozdravem Marie

Fotky Mášenky z jejího pobytu u nás a z nového domova  zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádherná číča

(Daniela a její kočkoparta, 4. 2. 2017 21:47)

Mášenka je luxusní kočena,velká gratulace vám k ní a jí k vám-jste všichni skvělí,hodně štestí!

Mášenka

(Daniela, 3. 4. 2014 20:21)

Jedním slovem-NÁDHERA!!!!!Moc ti to zlatičko přeji i za své stejně se povalující a rochnící čičeny.Mňauky

....z nového života Mášenky.....

(Marie Novotná, 8. 3. 2014 8:37)

Tak nám začal další den s číčou. Zda se, že je spokojená, nestěžuje si :-) a nemňouká žalem. První noc malinko mňoukla, když mě slyšela že mluvím na psíka. Ale jinak je moc hodná, celou noc v pohodě spala, neskáče po oknech, neshazuje květináče, a že jich tady máme, jen je ještě trošku plachá. Nicméně je to velký, klidný mazel. No a chuť do jídla ji taky nepřešla, v pondělí při cestě do města dostane nové, větší a opravdové "kočičí" misky :-) Naše čivavka by s ní už moc ráda kamarádila, ale Máša ještě tasí drápky, tak to nehrotíme, však ony se holčiny dají do party. Zatím mám problém s focením, tím že je ještě plachá, nechce pózovat a uteče. Zrovna teď po ránu mi utekla z krásného záběru, jak se vyhřívá na sluníčku přes sklo. Mám asi 30 fotek a na každé je jí půlka, anebo dokonce prázdný flek :-) No ale něco málo se podařilo, tak vám to posílám. Mějte se krásně, všem ženám i kočičkám ženského rodu přeji vše nej k MDŽ a ať se jen daří! Marie Novotná

První hodiny......

(Marie Novotná, 6. 3. 2014 15:53)

Mášenka spokojeně přede v náručí babičky ...... tak snad to půjde dobře ;-)

Re: První hodiny......

(Iveta, 6. 3. 2014 16:17)

Hodně štěstí :-)

Re: První hodiny......

(Daniela, 6. 3. 2014 18:28)

Přeji Mášence i její nové rodině vše krásné,hlavně zdraví a dlouhý,krásný kočičí život.Děkuji za ni.
My kočičí parta a Daniela

Re: První hodiny......

(Lucka, Kočky SOS, 6. 3. 2014 19:49)

Určitě, vypadalo to, že si sedly :) Děkujeme!!!