Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matýsek 06

28. 4. 2017

matysek350.jpgKocour, kastrovaný, asi 6 let
Umístění:
Police, Olomoucký kraj

Jednoho dne jsme dostali email:
"Dobrý den, máme prosbu. Mame doma krasneho britskeho kocourka. Mame ho uz od jeho peti let. Predchozi majitelka ho darovala protoze na nej nemela absolutne cas. Takze da se rict ze je samorost a taky to tak vypada.Uz ho mame neceleho pul roka a s kocourkme to nezvladame. Davame mu vse, snazime se jak nejvic to jde, ale kocourek porad jenom mňauká ... Kdyz chce tak se dojde pohladit, ale ze bych si ho vzala na klin nebo se snim aspon trosku konecne pomazlila tak to nepripada v uvahu ... Nezvladam to nervove, abych kdyz se prijde s prace, kocka jen mnaukala. Takhle jsem si to nepredstavovala. Predchozi majitelka psala, jak je úžasný a my teď trpíme. Zdeňka"

Kocour tady byl nešťastný, přes den úplně sám a nudil se. Sehnali jsme mu domov u jedné známé, Matýsek je tam od dubna, ale zasedl si na jednu z koček a tu velmi pronásleduje, proto mu hledáme domov znovu, domov, kde by byl jedináček (nebo u kočky, která je nebojácná) a je potřeba, aby Matýsek mohl chodit ven a vybít přebytečnou energii. Rád se přijde pomazlit, ale musí sám chtít, na povel to nejde, to se umí i ohnat. Není vhodný k dětem a bylo by mu dobře u zkušenějšího majitele. Pouze do domku se zahrádkou.
28.4.2017 Matýsek onemocněl - má HCM a nemocné ledviny a paní v dočasce se rozhodla si ho ponechat.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hodně štestíčka

(DANIELA SE SVOU MAXIKOČKOPARTOU, 30. 4. 2017 0:08)

a klidný,láskyplný domov,Matýsku!

Zajem

(Nikol, 10. 12. 2016 0:20)

Dobry den, narazila jsem na Vas inzerát, ale je uz postarší, chtela bych se zeptat jestli uz ma nějakého majitele. Dekuji za odpoved.

Re: Zajem

(Kočky SOS, 10. 12. 2016 9:07)

Tady se nacházíte v rubrice "Kočky, které čekají na nový domov" takže i Matýsek hledá nový domov. Pokud splňujete podmínky, které jsou uvedeny výše - kocour musí chodit ven, není vhodný k dětem (pokud je třeba v budoucnu plánujete) a bylo by lepší, pokud by v domě nebyly další kočky, protože je dominantní a mohlo by se stát co je popsáno výše. Potřebuje ale lásku svého člověka a nebyl by být po celý den sám (s tím měli problémy v tom prvním domově). Takže pokud máte zájem volejte na 724 142 463, p.Tomalové.

Dodatek

(H&spol., 9. 10. 2016 21:03)

Zapomněla jsem napsat, že britka nikdy nevytasí drápky, aby škrábla. To by mohlo zabrat, aby našel nového majitele :-)

Briťáci

(H&spol., 4. 10. 2016 21:16)

Mám doma dva briťáky - kočku a kocoura, samozřejmě vykastrované. Oba jsou mazliví, každý po svém, ale od britské kočky nemůžete čekat, že se bude mazlit v náruči nebo na klíně. Mám kocoura, který miluje hlazení a mazlení, ale on musí přijít sám, stát pevně nohama na zemi nebo v pelechu a přede. V náruči vydrží tak 1/2 minuty, poté zdrhne a to ho máme doma 7 let od malička. Kočka se nechá i pochovat, ale nejvíc se taky mazlí, když ona sama chce. Jsou stejně staří, máme je skoro stejně dlouho. Mezi sebou se moc nemusí, občas se vyfackují, ale nic vážného. Každý z nich je radši ve svém teritoriu - kočka víc na zahradě, kocour je domácí povaleč. Přesto jsou oba úžasní. Kocour mňouká, když chce maso, jinak to není nějak kritické. S tím by měl majitel počítat. Co však potvrzuji, k dětem se moc nehodí. Mají rádi svůj klid. Když jsme si vzali z útulku Axla, trvalo, než se sžili, ale i to se povedlo. Škoda, že Axl umřel.
Novému majiteli přeji, aby si kocourka užil, snad se podaří najít mu vhodný domov.