Jdi na obsah Jdi na menu
 


Melanie

12. 12. 2022

mensi3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2021
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

2.5.2022 - Na pozemku rodinného domu v Břeclavi se začaly zdržovat dvě kočky, domácí kocour i psi je vyháněli, v pondělí odchycena jedna z nich, ve středu druhá. Kočky přijaty do dočasné péče, dostaly jména Melanie a Ava. 12.8.2022 - Melanie odstavila svá adoptovaná koťátka Pupíka a Pucíka o které se vzorně starala a může do nového domova! Je to velice milá a hodná kočička, moc ráda se nechá hladit, ale nošení v náručí není její oblíbená forma mazlení. S kočkami vychází, ale může být i jedináček, POUZE do domku se zahrádkou. 12.12.2022 - Melanie dnes odjela do nového domova, do Dolních Bojanovic, do domku se zahradou, kde mají jednu kočičku.

Další fotky zde.

Melanie byla adoptována na dálku - na krmivo přispívala Eliška Rampulová st. se Sofinkou. Děkujeme!

Melanie byla adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívala MUDr. Eliška Rampulová s Čičmůnkem. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

img_2165.jpeg1.1.2023
Dobrý den,
nejdříve bych vám chtěl popřát spokojený a úspěšný nový rok a za vše vám poděkovat.
Melanie je zlatá, více méně od prvního dne se tu chová jako doma, nevypadala, že by ji stěhování jakkoliv vadilo. Možná to bylo i tím, že měla obojek na uklidnění kvůli převozu.
S naší kočkou Mickou to bylo horší, tu jsme po příjezdu nemohli ani najít. První dny se jí velkým obloukem vyhýbala, ale postupně se to lepší. Už jí nevadí být tak metr od ní, i když na ni pořád ještě zasyčí, když se moc přiblíží. Dřív ji Melanie syčení vracela, teď už si z ní nic nedělá a klidně jde dál. Párkrát se Melanie rozběhla za Mickou, které se to hodně nelíbilo, ale asi si chtěla jenom hrát. Nemyslím si, že by některá byla schopná někomu ublížit. Micka se všeho cizího hodně bojí, hned se uteče schovat a kouše a škrábe jenom mě, když si hraje. Melanie má sice někdy nedůvěřivý výraz, ale nechá si hlazení líbit. Naopak v noci umí zamňaukat a chce pohladit.
K vánocům dostaly škrabadlo, Melanie pochopila, co s ním, občas si lehne do pelíšku nebo boudičky. Micka se ho ani nechytne. Když ji na něj vysadíme, tak hned skočí dolu. Chodí i přes zimu na pár minut každý den ven, tak ho asi nepotřebuje a spává na svých obvyklých místech. Melanie spává všude možně, na polštářku i na zemi. V noci vleze i do postele.
S pozdravem Petr

28.2.2023
Dobrý den,
Melanie je klidná, myslím, že už na Micku vůbec nesyčí ani nevrčí. Občas na Micku vystartuje, ale jenom v rámci hry, nikdy se jí ani nedotkla. Většinou to vypadá, že ji Micka vyprovokuje, zavrčí na ni a rozběhne se směrem od ní. Jinak je hravá, často si pro mě přijde a odvede mě ke škrabátku, abych si s ní hrál s provázkem. Ven chodí tak jednou denně, moc se jí zatím nechce, jako by na ni byla ještě zima. Ale když už jde, tak se umí toulat, chodí výrazně dál než Micka. ... Nevím, jestli ji Micka někdy úplně příjme, ale rozhodně nevypadá, že by jakkoliv trpěla. Jenom si ji hlídá, když jsou obě dvě vzhůru. Pokud se za ní Melanie rozběhne, tak se uteče schovat pod postel. Tam už Melanie za ní nechodí a jde pryč.
Možná se to zlepší, až budou chodit víc ven, kde budou spolu hlídat cizí kočky nebo naopak nosit myši do baráku.
S pozdravem Petr

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář