Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michal 02 a Anička

18. 3. 2016

michal350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2014

Michal byl nalezen na silnici a odnesen k naší paní veterinářce. Měl velikou rýmu, zápal plic a nemocné oči. Uštípnutou špičku ocásku. Chvíli to s ním vypadalo opravdu zle. Ale ze všeho se dostal a řádí jako o život s ostatními koťaty. Když se vezme do náruče, je to opravdový míša s chundelatým kožíškem. Leží si na zádičkách, šermuje packami a nechá se celý pomuchlat, je naprosto úžasný! V útulku čeká už víc jak rok!  18.3.2016 byl Michal spolu s Aničkou umístěn do Veselí nad Moravou, do bytu.

Další fotky zde.

Michal byl do 5/2015  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Oldřiška a kočičky Bělinka a Micinka. Moc děkujeme!

anicka-350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Aničku přivezl pán z Mistřína. Přitoulala se do jeho firmy na dvůr, Aničku krmili, ale zjistili, že má něco s nožičkou - nedošlápne na ni, asi staré zranění a tak Aničku přivezl k nám. Na RTG zjištěno, že zlomenina je staršího data, zhojená a bude lepší ji ponechat tak jak je, Aničku to v pohybu nijak významně neomezuje. Je to hodná, mazlivá kočička. 18.3.2016 byla Anička spolu s Michalem umístěna do Veselí nad Moravou, do bytu.

Další fotky zde.

Anička byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Anička Nádeníčková z Brna Jehnic a kocouři Moris Mýval a Márty Mourek. Děkujeme!


Zprávy z nového domova:

18.3.2016, večer
Dobry vecer,
tak cestu jsme zvladli v pohode. Jen Misa se cestou z auta domu pokakal. Ale nevadi.
Z prepravky se ani ne po peti minutach odvazila ven Anicka. Vse si ocuchala a hned se zacala mazlit. Po 10 minutach vylezl i Misa. Porozhledl se v dostatecne vzdalenosti od nas a hned zalezl za skrin, kde se nejspis pokakal. Pak jsme na dve hodky odesli z domu. Po navratu byl Misa stale ve stejne pozici. A Anicka zalezena za skrabadlem. Ale hned za nami pribehla a mazlila se. Vsimla jsem si, ze slupla par granulek a pouzila i zachod.
K Misovi jsme se nedostali. Nechce ven, tak jsme mu skrine poodsunuli at ma misto a vodu se zradlem dali ke skrini. Doufam, ze se taky brzo otrka. A vyleze ven. Anicka se ze zacatku bala otevirani dveri, ale jen co jsme je nechali na chvilinku pootevrene, uz se rozhlizela po celem byte a vse spokojene zkoumala. Kdyz jsem ji nahnala zpet do pokoje tak si sedla pred dvere, pozorovala nas pres sklo a vycitave mnoukala. Ted uz je klid a my je nechame odpocinout. Brzy se ozveme.

19.3.2016
Dobry den,
Anicka si zvykla hned. Ma prozkoumany cely byt. A v noci pekne radila. Dnes odpoledne spala chvilku i s pritelem v posteli. Odmita byt zavrena v pokoji s Misou, ale kdyz jdeme pryc a na noc stejne ji tam nechame s nim. Je to pekny divoch. Stala se z ni pani bytu, musi byt u vseho. Misu uplne ignoruje a on ji taky. Stale je za skrini, kde vykonava sve potreby a nic neji. Jen jednou zacas zmeni polohu. A kdyz se na nej jdeme podivat tak na nas jen mnauka. I v noci mnaukal. Mam pocit, ze nevylezl ani kdyz byli spolu sami. A zda se nam, ze ho Anicka spis znervoznuje. Doufam, ze se brzy odvazi ven. Posilam fotky.

21.3.2016
Dobré ráno Lucko,
začnu dneska Míšou :-) Děláme pokroky!
Ze soboty na neděli v noci ho překvapil večer přítel a Míša byl schovaný pod gaučem. Takže musel projít nejmíň půlku pokoje. V neděli jsme mu tam dávali masíčko, to sice nesnědl, ale jakmile jsme začali smažit řízky, tak začal vykukovat ze skříně. Ale když nás vidí, hned se vrací na své místo. Ale mluví s námi čím dál víc. Dneska ráno ho přítel našel zase za gaučem. Když jsem vstala já, byl opět na svém místečku za skříní. Všimla jsem si, že i granulek celkem dost zmizel a i v záchodku toho bylo dost. Tak si myslím, že to byl on. Protože Anička (Annie) byla skoro celou noc s námi. Tak mám radost velkou. Doufám, že bude mít dost odvahy prozkoumat i zbytek bytu. A pak i nás :D
Annie je čím dál větší divoch. Když jsme v posteli my, tak spinká, ale jinak řádí o stošest. Stala se z ní paní domu. Vše má prozkoumané. A už zvládla zničit i jedno povlečení. A začala trochu kýchat a pokašlávat. Chceme ji vzít i k doktorovi, aby ji trochu zkrátil drápky a mrknul se na ni. Včera dostala kapsičku Felix, ale v noci se pozvracela. Odnesl to koberec a přítelův notebook. Hned utekla a když za ní přítel šel tak se schovávala. Ale ukázal jí, že se nic neděje. A potom spinkala skoro celou noc s námi. Vždycky se na jednoho z nás nalepí, aby jsme jí neutekli. Je na ní vidět, že se jí hodně ulevilo. Je to opravdový mazlík a malé torpédo. Těšíme se až Vám budeme psát jak řádí i Míša. 

28.3.2016
Krásné Velikonoční pondělí,
mám skvělé zprávy! Míša už se nebojí. Za skříň nechodí skoro vůbec. Má prozkoumaný celý byt a v noci chodí i k nám do postele. Miluje mazlení a občas za mnou chodí jako pejsek a pomalu si zvyká na všechny zvuky, i když je pořád na pozoru. S Annie dovádí o stošest občas se v noci bojíme aby nepřišli sousedé :D  
michal300.jpg
A Annie je čím dál víc divočejší. Nejradši má svou myšku. Ale občas chytne svůj pelíšek za šňůrku a prohání se po celém bytě. Ale jsou to mazlíci oba dva. Posílám i nějaké fotky. Annie jak číhá na ponožky a jak se umí rozvalit u nás v posteli. A včerejší Míšovo odpočívání, už se nechá i vyfotit.
Mějte se krásně zase se brzo ozveme :)

14.4.2016
Krásný večer přejeme,
z Míši se vyklubal obrovský mazel a neuvěřitelný divoch. Měla jste pravdu vše se změnilo ze dne na den a teď už ho skoro nic nerozhodí.
Občas jen neobvyklý zvuk nebo opravdu prudký pohyb. Ale jinak se chová jako by tu vyrůstal. Chodí za mnou jako pejsek a když jdu do koupelny a zavřu se, tak vždycky sedí přede dveřmi a čeká na mě. Nechává se chovat, hladit na bříšku a miluje kartáčování. Jinak nám samozřejmě asistuje u všeho i Annie, hlavně u vaření. Annie je divoška a malý pokušitel.  Myslím, že i na sebe si docela rychle zvykli. Jejich honičky se konají většinou kolem 11 večer a znovu kolem 5 hodiny ráno.
Jsem ráda, že jsme mohli tak úžasným kočičkám dopřát lepší život. Posílám pár fotek těch dvou raubířů a doufám, že na výstavě si najde spousta kočiček nový domov.

16.4.2016
anicka300.jpgMyslim, ze muzu rict, ze Míša je tu opravdu spokojeny. Ke mne ma asi trochu bliz jak k priteli, protoze ho porad mazlim, chovam a vzdycky u me usina. Uplne jsem se do nej zamilovala.
Pritel je spis milovnik Annie ale samozrejme, zboznujeme je oba a ani jeden nijak nestrada. Dneska jsme se divali zase na dva a pul chlapa. A pritel si prinesl piskoty, Misa si k nemu nejdriv nenapadne lehl a opatrne se posunoval a posunoval, az si uloupil jeden piskot. Je to takovy ulicnik. Dneska jsem ho hladila tak se prekulil na zada, chytil si me packama a zacal me olizovat. A pro Annie mame vzorky dietnich granulek, aby
nam tak moc nekynula. Videla jsem kolik kocicek naslo novy domov. Je to bajecne!

Další fotky z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Krtásné čtení!!

(Mirka L., 30. 3. 2016 18:10)

Nádhera! Mějte se všichni moc krásně a těšíme se na další krásné počtení,jak se Vašim kočičkám daří.
Mirtka a kočičky Páťa,Zuzi,Čiki,Šedík.

Obtisk

(Iveta, 13. 1. 2015 12:20)

Je to nádherný kocourek, a opravdu úplný obtisk Michala 01, kterého máme doma :-)Určitě z něho vyroste taky takový krásný a nesmírně milý a pohodový mazel :-) Jenom taková kulička by z něj být nemusela, Michal 01 je totiž nenažera :-))